Kiinteät

Mitä kiinteitä ootte antanu pikkusille? Ja minkä verran syö? Täällä on kokeiltu: pottu, porkkana, bataatti, kesäkurpitsa, kukkakaali, maissi, mustikka, omena, päärynä. Kaikki kelpaa ja on yleensä 2kpl eri makua jääpalamuotin kokosta. Huuto tulee kun loppuu ruoka. Päälle ottaa vielä tissiä, pullosta saattaa pumpattuna juua 160ml.

21.1.2020
Samppek
Samppek
1-month-old baby

Pajunkissa, juoko hän tuon verran ennen ruokaa, ruoan jälkeen vai ruoan yhteydessä? Suosittelen että annatte maidon eka ja sitten kiinteät sen jälkeen (lue mun aiempi kommentti). Näyttäis siltä että sulla on 5kk ikäinen myös

11.5.2020
Moiskan92
Moiskan92

Onko meidän vauva jotenkin erikoinen kun syö maitoa(korviketta)sen alle 100ml ruoalla ja päälle vielä puoli piltti purkillista sosetta joskus enemmänkin, lisäksi syö aamu ja iltapuuron. Maitoa tietenkin juo nukkumaan mennessä ja ruokailun yhteydessä ja välillä muuten vaan jos nälkä yllättää eikä kerkeä laittaa muuta. Hän syönyt erilaisia makeita soseita jo alle 4kk koska maito ei enää riittänyt hänelle ja ruokaisampia 5kk eteenpäin. Ja tällä hetkellä kohta 6kk vanha.

7.5.2020
Pajunkissa24
Pajunkissa24
3 years, 6-month-old toddler

Alussa ruoan on tarkoitus olla vaan maistelua, maito on alle 1 vuotiaan pääasiallinen ravinto. Nykyään kuitenkin suositellaan tuomaan uusia makuja suht nopeasti. Me maisteltiin 3 päivää yhta ruokaa ja yhtä hedelmää/marjaa, jos oireita olisi tullu nii olis sitä kuitenkin tienny että se on joku niistä mitä nyt syöty ja sit jättää ne hetkeksi pois ja kokeilee sit erikseen jotta näkee mikä niistä sen oireen aiheutti. Sinuna tekisin niin että imetät ensin ja sit annat kiinteetä niin paljon kun haluaa kun olette näköjään jo hyvin maistelleet eri ruokia. Imetys ekana koska sillon vauva ei ala täyttää vatsaa kiinteellä jolloin juo vähemmän maitoa, eli maito vähenee. Jos annat pullosta ja hän syö esim 150ml kerta nii anna pahimpaan nälkään vaikka 130ml, sit kiinteitä ja lopulla 20ml saatte suun huuhdeltua.
Kohta ootte 5kk ja saatte alkaa syödä lihaa, kanaa, kalaa, kananmunaa ja puuroa. Nää tuo teille lisää makuelämyksiä. Siihen menessä tekee noista vaan sekoituksia, esim bataatti, porkkana, parsakaali tms. Hedelmiä ja marjoja löytyy vielä paljon mitä maistella.

25.1.2020
Moiskan92
Moiskan92

Syötät sosetta sen minkä hän syö.. Meillä ainaki syötii aika paljo enemmän kun pari jääpalamuotillista 👀

22.1.2020
TTTIIAAA
TTTIIAAA
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...