Pinnasängystä tavalliseen sänkyyn?

Missä iässä olette siirtäneet pinnasängystä tavalliseen sänkyyn? Ja tietääkö kukaan pinnasängyn max. painorajan? Meillä 2v poika nukkuu yöt hyvin pinnasängyssä mutta rakkaat isovanhemmat ovat sitä mieltä että pitäisi siirtyä tavalliseen sänkyyn. Kaipaan apua ja neuvoja että kuinka kauan "kehtaa" käyttää pinnasänkyä?

21.1.2020
Snatthis
Snatthis
11-month-old baby

Meillä siirtyi 1v 10kk ikäisenä totuttelemaan isojen sänkyyn, tulevan pikkusisaruksen tieltä. Nyt 2v 2kk. Kokoajan nukkunut juniorisängyssä paremmin kuin pinniksessä.

7.4.2020
Marrtse
Marrtse
2 years, 9-month-old toddler

Meillä siirryttiin nukkumaan ensin omaan lasten huoneeseen pinnasängyssä vähän päälle vuoden ikäsenä ja 1,5v otettiin pinnasängystä yksi laita pois. Nukkuu edelleen kyseisessä sängyssä ja tulee varmaan nukkumaan niin pitkään kun vaan mahtuu. Huonona puolena tosiaan vaan se, että nukkumaan meno ei ole yhtä simppeli kuin ennen:D sitä karkaillaan sängystä, haetaa leluja jne. Eli en suosittele kiirehtimään!

7.4.2020
Paniikkinappula
Paniikkinappula

Meidän pinnasänkyä voi ainakin tietojeni mukaan käyttää 3-4vuotiaaksi.
Poikamme sai pinnasängyn käytettynä sen jälkeen, kun kummityttöni siirtyi isompaan sänkyyn. Meilläkin pyrkii anoppi antamaan aina neuvojaan, että mitä pitäis tehdä.
Saa hänellä mielipiteensä olla mutta ei onneks päätä meidän elämästä. Oltiin perhepedissä siihen asti, kunnes alkoi itselle tulla sellainen olo että en pysty nukkuu enää lapsen vieressä. Ja aina siihen asti anoppi jaksoi sitkeästi aina kysyä, että koska totutamme pinnasänkyyn.

2.3.2020
Vadelma2018
Vadelma2018
1 year, 11-month-old toddler

Hei! Itse mietin ihan samaa kun minulle siis toinen tulossa ja esikoinen nyt 1v2kk mutta loppui miettiminen lyhyeen kun törmäsin facebookissa vau.fin johonki uutiseen kyseisestä aiheesta. Suositus on kuulemma 3vuotiaaksi tai likemmäs kolmea ikä vuotta ennen kuin siirtyy juniori sänkyyn. Oli kaikkea että vaikuttaa lapsen uneen kun lapsikin tiedostaa että sieltä pääsee itse pois jos haluaa. Ja minun kohdalla oli myös se kun toinen tulossa että ei ole hyvä lapselle niin nopeasti saada paljoa isoja muutoksia. Nukahtamiseen ja unen laatuun vaikuttaa kuulema negatiivisesti, mutta tiedä sitten kai tämäkin on yksilöllistä 😃 itse en kyllä uskalla ottaa mitään riskejä kun on juuri alkanut nukkumaan kunnon yöunet 😃 ja toisaalta myös pinnis vie vähemmän tilaa.

2.3.2020
Mirksuu
Mirksuu
12-month-old baby

Meidän esikoinen oli päälle 2v. Eikä vielä tuolloinkaan pyrkinyt itse laidan yli, mutta ennakoitiin tulevaa pikkusisarusta ja totuteltiin "isojen poikien" sänkyyn ennen isoa elämän muutosta.

26.1.2020
pooola
pooola
3-month-old baby

Esikoinen oli pari vuotias ja tosikko on nyt 13kk ja nukkuu edelleen pinniksessä.
Mun neuvo on että unohda muiden mielipiteet ja teet niinku sinusta parhaalle tuntuu, jos pinnasänky on teidän juttu niin sit on. Piste. Muilla ei ole siihen mitään nokan koputtamista. Lapset on erilaisia, jotkut voi jo 1veenä mennä normi sänkyyn jotkut on pinniksessä vielä 3veenä... Painorajaa en tiedä mutta ette te sitä rikki saa, tiedän aikuisia jotka on nukkunu pinniksessä ja se on kestänyt 😂

25.1.2020
Moiskan92
Moiskan92

Meidän poika oli 1v3kk ku muutettiin ja hän sai oman huoneen, silloin myös vaihdettiin normisänkyyn. On tykännyt kun pääsee ite kiipeen sänkyyn ja pois. Tosin unille rauhottuminen on hankalampaa, pinnasänkyyn nukahti ihan omia aikojaan kun taas nyt pitää olla sängyn vierellä niin kauan että nukkuu...

23.1.2020
taaperonäiti
taaperonäiti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...