Mitä tehdä kun puoliso ei kunnioita ja on akkamainen?

Minulla on lapsia kolmen eri miehen kanssa. Aiemmissa suhteissa en ole törmännyt tähän ongelmaan tai edes kuullut että muilla olisi vastaavaa tilannetta koskaan ollut. Esikoisemme on kohta koulu ikäinen ja toinen lapsi vuoden. Muut lapseni ovat jo vanhoja eivätkä liity tähän. Olen nyt esikoisen syntymästä saakka ollut tyytyväinen miehen käytökseen, isyyteen, lämpöön ja omistautumiseen mitä hän perhettämme kohtaan tekee. Iso ja siis todella iso ongelma onkin miehen kädettömyys kotitöissä ja se että vaikka kuinka lupaa opetella vaikkapa ruoan laittoa tai sahan käyttöä ei mitään edistystä tapahdu. Joka pienimpäänkin naulakon laittoon ja vastaavaan joudun palkkaamaan ammattiapua. Sitten nämä työmiehet/tuttavat/ jopa aiempien lapsieni isät naureskelevat kun talossa kuitenkin on mies ja joudun tällä tavalla apua pyytämään. Eli mieheni on akka ja minä autoa/taloa/sähkökaappia/lämmitysjä​rjestelmää hoitava ukko. Sitten toinen ongelma on kunnioituksen puute. Hän ei kunnioita pyyntöjäni vaan toimii oman tahtonsa mukaan. Hän kasvattaa lapsiamme noudattamatta yhdessä sovittuja sääntöjä. Hän kohtelee minua hyvin, sellaisesta ei ole kyse mutta henkisesti musertaa minua sivuuttamalla kaiken mitä sanon. Onko muilla tällaista?

23.8.2019
eipaikkaaauvoisaa
eipaikkaaauvoisaa

Mikä estää sinua laittamasta sitä naulakkoa seinälle? Meidänkin perheessä minä olen se "mies" siinä mielessä että mä hoidan kaiken teknisen ja autoihin liittyvän yms (olen autonasentaja ammatiltani ja nykyisessä työssäni). Mieheni taas hoitaa esim ruoanlaiton koska minä en osaa ku perus jutut esim makaronilaatikon osaan tehdä koska resepti löytyy makaronipussista 🤣 hän on ammatiltaan kokki tosin ei työskentele ko alalla tällä hetkellä... Miksi pitäisi olla miesten ja naisten työt erikseen? Muutenki nykyään kaikki pitää olla niin neutraalia ja molemmille mahdollista joten eiku saha käteen ja sitä rataa 😉 muihin asioihin ei varmaan auta muu kuin puhuminen

29.8.2019
Moiskan92
Moiskan92

Oletteko päivittäneet lastenkasvatusperiaatteenne? Onko miehesi aidosti saanut sanoa mielipiteensä ja vaikuttaa omalta osaltaan perheenne kasvatusperiaatteisiin.

Kaikki miehet eivät ole kiinnostuneita perheessään "miesten töistä", tai halua niitä oppia.

Koeta miettiä eri vaihtoehtoja, miten toimisit. Perheen ulkopuolinen keskustelukin voi auttaa.

25.8.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Edellisessä liitossa oli.
Et kai voi tehdä muuta kuin miettiä mihin vedät oman rajasi. Paljonko kestät. Ja onko se sen arvoista.
Jos rakastat miestäsi ja hän sinua, pieniä
Vikoja kaiketi sietää.
Tiesitkö ettei miehesi tee niitä hommia kun menitte yhteen?

24.8.2019
Womb
Womb
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...