Tupakointi

Tämän tietää kaikki mutta raskaana ollessaan on vaarallista tupakoida, mutta kaikki eivät sitä pysty lopettamaan. Itselläni on tressi ollut todella kova ja yritin yhdessä vaiheessa väkipakolla lopettaa niin tressi vain kasvo toosi pahaksi että itkin ihan pienestäkin asiasta ja aina iltaisin itkin. Mutta haluaisin kuulla nyt kun tressiä on tuosta tupakin poltosta että mitä kaikkea lapselle voi käydä kun polttaa raskauden aikana? Ja onko jollekki syntynyt ihan terve lapsi vaikka on polttanut ja minkä kokosina syntynyt? Saa kertoa kaikkea tuosta tupakoinnista ja vauvasta että minkälainen on ollut kun on syntynyt. Haluaisin myös tietää/kuulla onko minun enää järkevää yrittää lopettaa tupakointia vai onko enemmän vaaraksi (muut tressi tekijät on saatu hoidettua pois! Niin nyt siihen voisi olla mahdollistakin) olen siis viikoilla 33+2

18.8.2019
Hellu19
Hellu19
2 years, 8-month-old toddler

Samaa mieltä edellisten kanssa.... Aika itsekästä ajattelua sinulta... Tupakanpolton lopettaminen ei kyllä stressiä aiheuta, vieroitusoireita kylläkin ja niistä pääsee sinnikkyydellä yli ja sillä että tietää että se on sen arvoista... Vauvallasi tuli syntymän jälkeen myös olemaan vieroitusoireita, kuinka monta iltaa haluat itkeä sen takia ku hän itkee oireitaan? Tuskin hirveen montaa joten mieti nyt oikeen tarkkaan... Mahassa oleva sikiö on myös ihminen ja hänelläkin on oikeus saada elää ja kasvaa niin hyvin kun mahdollista.

29.8.2019
Moiskan92
Moiskan92

Vähemmän se stressi vaarantaa lapsen sekä omaa terveyttä, kuin tupakointi. Ja tupakan lopetuksen jälkeen pitää vaan muistaa että siitä aiheutuvat vieroitusoireet, kuten nuo tunnemyrskyt, helpottuu kolmen viikon jälkeen. Ei mene heti ohi, mutta oireet on vain väliaikaisia. Itse lopetin samana päivänä kun tein positiivisen testin, takan 20 vuotta sauhuttelua. Samaan aikaan työttömyys ja tiukka rahatilanne. Mutta kannatti lopettaa, raskauden ja imetyksen ajaksi, suosittelen. Sitten jos lapsella on myöhemmin sydänvika, tms. niin voit syytellä itseäsi lopun elämääsi, jos olit itsekäs ja laitoit oman riippuvuuden lapsen terveyden edelle. Tsemppiä!

25.8.2019
Lapin äiti
Lapin äiti

Tupakoinnin lopettaminen on aina kannattavaa jos haluat olla mukana lapsesi elämässä vielä kun hän on aikuinen. Jos sinä itket joka ilta stressistä, niin ongelmat ovat jossain ihan muualla kuin tupakan puutteessa.

23.8.2019
NettaLeena
NettaLeena
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...