Elokuu

Kylläpä kesä meni vauhdilla. Lomat alkaa olla pian lusittu ja arki alkanee piakkoin itse kullakin ellei ole jo alkanut. Meidän koululaisilla alkaa koulu ensi viikon loppupuolella. Minä menen töihin seuraavana maanantaina ja pienet aloittaa päikkytaipaleensa uudelleen samoin viikon päästä maanantaina. 4v on jo kysellyt, milloin pääsee päikkyyn. 2v haluaisi isoveljen kanssa samaan ryhmään. Kesään on mahtunut paljon kaikenlaista. Mummolaa, lammastilalla käyntiä, kaveriperheen moikkailua, telttailua Tuurissa. Suomenlinnassa kävin poikien kanssa alkuviikolla ja eilen reuhattiin Lintsillä. Vielä on koulujen alettua tiedossa yksi reissu Sisumetsän seikkailupuistoon. Esikko aloittaa yläasteen ja tosikko tokaluokan. Taas on uutta ja ihmeellistä edessä.

3.8.2019
misukka
misukka

Sääli että misukan pienet ei päässyt samaan ryhmään. Ovatko jo tottuneet taas päiväkotiin, varsinkin teidän kuopus?

Tsemppiä pm, sullakin on alkanut jo opiskelu ja työt!

Tarokselle ja misukalle myös työhön tsemppiä.

Taros, meidän poika on ihan innoissaan onnenpyörä- ohjelmasta, tunnistaa meidän nimien alkukirjaimet ja toistaa innoissaan niitä kun pelaajat niitä toistaa!😀

Mä sain vasta tänään tietää että pääsen opiskelemaan, lokakuussa alkaa koulutus.

Muuten meni kesäloma mukavasti mökillä ollessa, lintsillä käytiin, Särkänniemen Koiramäellä käytiin myös ja pari päiväreissua Saloon.

Vasta torstaina palaan töihin, tässä ollaan harjoiteltu pari päivää arkeen palaamista ja vaikuttaa että rytmi/ rutiinit ei ole kauheasti meillä pielessä.😄
Huomiselle pitäisi keksiä tekemistä, olisi leikkipuistoon meno tai käynti Talvipuutarhassa Helsingissä.

Mukavaa syyskuuta jokaiselle!🍁🌞

3.9.2019
NemiMilla
NemiMilla

Tytön eskaripolusta: ensimmäinen viikkoraportti tuli, kävimme sen tytön kanssa läpi. Siihen saa kirjoittaa esiopettajalle terveisiä, ja kommentteja, lisäksi lapsi tekee omalta osaltaan viikkoraporttia, mikä oli tärkeää, ja millä mielellä hän oli eskariviikon eri päivinä. Papereita on kaksi, lapsen osuus, ja A4 vanhemmille.

18.8.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva lukea kuulumisia. Tsemppiä itse kullekin työ ja opiskelukuvioihin! P&Mn kirjasto-opiskelu kuulostaa kivalta. Monipuolista, että pääsee tutustumaan useampaan yksikköön yhdellä kertaa.

Lukemaan on meillä opittu ekaluokalla ja ennen eskaria. Esikkoa ei lukeminen kauheasti kiinnostanut joten hän oppi ekaluokalla ja lukeminen sujuvoitui vasta kolmannella. Toinen tosiaan yllätti 6 vuotta täytettyään keväällä ennen eskarin alkua kun kysyi multa et mistä täältä löytyy hämähäkki. Hän lueskeli Mauri Kunnaksen semmoista etsintäkirjaa. Siinä on sivun ylälaidassa lista asioista jotka pitää etsiä ja olisiko neljäs sana ollut hämähäkki. Silloin tajusin, että osaa lukea. Luki vielä muitakin sanoja siitä sivulta.

Meidän 4v tunnistaa pikkuveljen nimen. Omaansa ei osaa mut pikkuveljen osaa 😀 Ja kirjaimet kiinnostaa kovasti. On tuotu magneettikirjaimia jääkaapin oveen, että saa niillä välillä kirjoitella nimeään jne. Ne on vähän haastavat kyllä kun 2v käy aina välillä nykäsemässä niitä mukaansa.

Isoilla alkoi koulu ja tänään pienet menee taas päikkyyn ja minä töihin. Vähän jännään kyllä kakkosta, kun se ei tykkää olla yksin kotona ja nyt se joutuu olemaan joka aamu yksin kotona jonkun aikaa. Kaippa se siitä selviää ja tottuu. Tai no, vähän pakko.

Pienet ei pääse samaan ryhmään keskenään. Sekin on vähän sellainen, että täytyy pienimmän tottua, ettei toinen ole kokoajan vieressä. Noi 2 pientä on kyllä sellainen majakka ja perävaunu -yhdistelmä ettei tosikaan. Ne kinaa ja tappelee mut myös halii ja hakeutuu toistensa likelle. Molemmat on vähän orpoja jos toinen on jossain.

12.8.2019
misukka
misukka

Meillä pojat on oppineet lukemaan eskarissa. Tyttö ei vielä harjoittele lukemista, ei myöskään ole 6 vuotta, lokakuussa täyttää.

7.8.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tsemppiä muutoksiin ja uuden oppimiseen Nemi ja P&M!:)

Itse tosiaan jatkan ainakin vuoden osa-aikaisen työn tekemistä, sujuu arki helpommin. Tosin mies tuossa miettii omia työkuvioitaan, jos hänellä ei jatku tuo vuorotyö niin sekin helpottaa arkea..

Minkä ikäisenä teillä on muuten lapset oppineet lukemaan? Meillä on esikoinen just täyttänyt 4v., ja nyt on ihan selkeästi hahmottaa sanoja... ei vielä lue, mutta toistuvasti eri tilanteissa viimeisen kuukauden aikana olen huomannut että tunnistaa sanoja.

7.8.2019
Taros
Taros

Mulla on enää alle kuukausi työn ja opiskelun aloitukseen, 2.9.
Olen niin odottanut tuota hetkeä. uudessa tai tutussa kirjastossa aloittamiseen/jatkamiseen on omat hyvät ja huonot puolensa.
Mun työkokeilukirjasto oli ja on iso, ja lähellä meidän kotia. Siinä ne tärkeimmät hyvät puolet.

Työssäoppimiskirjastoni on laaja, koska käsittää kolme kirjastoa, mitkä sijaitsee eri paikoissa, lähellä toisiaan. Profiilit sekä asiakasprofiilit on erilaiset. Näkee, kokee, ja oppii, miten kussakin kirjastossa tehdään töitä. Lisäksi en vielä tunne tulevia kollegojani, joten helppo mennä itsekin uutena ja "tuntemattomana" uuteen työyhteisöön.

Nemikin (Milla) laajentaa osaamistaan.
Tarosille myös lempeää arkeen laskeutumista.

6.8.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

😁 me oltiin eilen lintsillä!☺
Muilla alkoi arki ja mulla kesäloma, lähdetään tänään mökille tai huomenna. Odotetaan saapumisilmoitusta postista, ahaa, nyt on vissiin tullut ilmoitus että paketti viety myyjäliikeeseen?!😧 justiinsa näin...

Lauantaina käytiin marketanpuistossa ja siellä mini ukko juoksi innoissaan ympäri puistoa.

Toivottavasti misukan molemmat nuoremmat pojat pääsee samaan ryhmään päikkärissä.😊

Ja milloinkas se pm aloittaa opiskelun?

Ja taros jatkaa vissiin lyhyempiä työpäiviä, eikä palaa ihan vielä täyspäiväseksi?

Mä hain koulutukseen, saan kuulla että pääsinkö oppisopimuskoulutukseen nyt elokuun loppu puolella. Ja jopa tarjottiin täyttää työpäivää, eli saa nähdä mitä syksy tuo tullessaan loman jälkeen.☺

Me lähdetään hakemaan sitä "posti" pakettia myyjäliikkeestä, mies kun tilasi sen meidän lähi postiin.😒

5.8.2019
NemiMilla
NemiMilla

Eilen tultiin kotiin, keskimmäinen on vielä mummolassa.
Viime viikonloppuna esikoinen tuli armeijasta mummolaan, nyt kotiin.
Me syötiin ranskalainen menyy tässä taloyhtiön pihalla. Kokki valmisti.
Meidän tyttö ei syönyt mitään ruokaa. Osasin kuvitella sen etukäteen.

Täällä myös koulu ja eskari alkaa ensi viikolla, keskimmäisellä ja tytöllä eri kouluissa tosin.

Misukan esikolle hyvää yläkoulun aloitusta. Kaikkien muidenkin lapsille uusiin vaiheisiin rohkeutta.

3.8.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Moikka täältäkin!:)

Mekin oltiin eilen Lintsillä!:) muutenkin on ollut kaikenlaista puuhaa, risteilyjä (x2), mökkeilyä, vesipuistoa, kotieläinpuistoa ja mummuloissa kyläillä. Itse olen ollut myös koko kesän tiiviiisti töissä, enemmän kuin keväällä.

Arjen alkua täälläkin odotellaan, lapset harrastusten ja kerhojen alkua, itse odottelen että työt vähän vähenee syyskuussa.

3.8.2019
Taros
Taros
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...