Aikaisempana synnytystapana sektio

Heippa, tälläistä siis olen pohdiskellut: Esikoinen syntyi 4/18 sektiolla virheasennon vuoksi. Nyt toista odottaessa mies ja terkka ovat alusta asti kyselleet mitä mieltä olen tulevasta synnytyksestä. Mies ehdottamasti sitä mieltä että suunniteltu sektio. Esikoista en pystynyt imettämään koska maito ei alkanut nousta kunnolla, mietin johtuneeko tämä sitten tehdystä sektiosta vai jostain muusta(?) Parin kk ajan yritin, pumppasin maitoa usein ja pidin vauvaa rinnalla. Tämä siis yksi syy siihen miksi suunniteltu sektio arveluttaa, (jos siis vaikutti maidon nousuun?) haluaisin kuitenkin imettää. Ja toisaalta taas alatiesynnytyksestä ymmärtääkseni toipuu nopeammin(?) Jos päädyn suunniteltuun sektioon, seuraavatkin lapset syntyisivät sektiolla enkä kokisi ns normaalia synnytystä koskaan. Toisaalta pelkään että käy samanlailla kuin ensimmäisen kanssa... Onko siis muita jotka on tämän päätöksen kanssa joutuneet pähkäilemään? Asia ei ihan vielä ole ajankohtainen, mutta aika on mennyt yllättävän nopeaan tähänkin asti😅

28.7.2019
taaperonäiti
taaperonäiti
3 years, 3-month-old toddler

Alatiesynnytys myös luonnollisempi, keho tajuaa että nyt synnytetään ja imetyksen pitää lähteä käyntiin. Sektiosta vauva vaan otetaan ulos ja menee hetki ennen ku oma keho tajuaa että jaa ei me ollakaan enää raskaana 🤣 ehdottomasti lähdet kokeilee alatietä jos vain mahdollista. Jos tulee komplikaatioita nii kyllä se vauva otetaan tavalla tai toisella ulos, mutta kyllä kaikki menee hyvin ja kannattaa mennä avoimin mielin koko hommaan mukaan ☺️

28.8.2019
Moiskan92
Moiskan92

Kyllä Moiskan92 puhut asiaa, alatiesynnytyksestä paranee paljon nopeampaa ja olenkin mieyttinyt niitä äitejä jotka haluamalla haluavat sektion...jostain syystä alatiesynnytyksessä luullaan olevan paljon riskejä, varmasti onkin mutta leikkaus on aina leikkaus. Tämä kyllä vahvisti mielipidettäni ja aion yrittää alatiesynnytystä, onnistu tai ei😄

12.8.2019
taaperonäiti
taaperonäiti

Jos nyt päädyt sektiion niin asia on todellakin niin että et ikinä voi alatiesynnytystä kokea.

Esikoinen tuli alateitse, paikat hellänä muutaman päivän ja jälkivuotoa 2kk mutta muuten ei tienny synnyttäneensä. Neljä tikkiä tuli, jotain pieniä pintanaarmuja :D imetys lähti käyntiin heti salissa.

Kakkonen syntyi sektiolla, syy keskonen ja perätila. Kiidätettiin vauvateholle. Alapää kunnossa, vatsalle 20 tikkiä ja ikuinen taisteluarpi (jota en häpeä), jälkivuoto todella niukkaa, kesti noin kuukauden. Imetys lähti käyntiin vauvan ollessa 1kk vanha, sitä ennen pumppasin maitoa 3h välein pulloon.

Eli mun kokemukset tiivistettynä...
Alatiesynnytys plussat: saat olla alusta asti koko ajan vauvan kanssa, saat imettää heti (jos onnistuu), pääset liikkumaan omin voimin ja voit tehdä ja nostella mitä haluat.
Alatiesynnytys miinukset: kipeät supistukset ja pitkä jälkivuoto

Sektio plussat: lyhyt ja niukka jälkivuoto, ei supistuksia ja niistä aiheutuvia kipuja, todella helppo ja nopea tapa synnyttää.
Sektio miinukset: ei imetystä heti(tämä vaan omasta kokemuksesta), olet vuodepotilas noin vuorokauden, et saa olla vauvan kanssa koko ajan (koska heräämö ja itsellä tähän lisäks vielä vauvateho), todella kivulias seuraava päivä kun sut sängystä revitään ylös, olet pitkään toipilas joka ei sais tehdä käytännössä mitään mutta kaikki sen tietää että se ei ole mahdollista ja lopuksi: mahdollisesti aina pieni kipu haavan seudulla kun juuri oikeat vatsalihakset jännittyy. Ai niin ja jos tosiaan kaksi sektiota kokee niin se on sitten sektio forever.

Ehkä unohdin jotain mutta pointti tuli varmaan selväks :D jos kolmas minulle suodaan toivon todellakin alatiesynnytystä vaikka riskinä on paha repeäminen ja pitkä jälkivuoto. Omasta mielestä alatie luonnollisempi ja äiti/vauva ystävällisempi ottaen huomioon että vauva syntyy terveenä ja vahvana jne

11.8.2019
Moiskan92
Moiskan92

Kiitos vastauksista, alatiesynnytys omasta mielestä myös olisi se parempi vaihtoehto🙂 kahden sektion jälkeen kai kaikki seuraavatkin syntyy sektiolla? Siksi alatiesynnytys ja oishan se kiva kokea. Eka synnytys käynnistettiin koska vauvan arvioitiin olevan jo todella iso, ettei ainakaan yli menisi. Se on ehkä ainut mitä en halua enää uudelleen kokea...

3.8.2019
taaperonäiti
taaperonäiti

Ei ole omaa kokemusta, mutta käsittääkseni noi virheasennot on aika harvinaisia.

Tsemppaan yrittämään alatiesynnytystä. Eihän sitä tiedä, miten synnytys etenee mutta ainakaan ei jää mietityttämään ettei edes yrittänyt.

Kaikkia synnytys jännittää ja kun on huono kokemus alla, niin jännityksen ja mahdollisen pelonkin voittaminen vaatii paljon ajatustyötä.

On hyvä käydä edellistä synnytystä läpi ja yrittää muistaa, että saman tapahtuman toistuminen on hyvin epätodennäköistä.

Sulle on jäänyt trauma edellisestä synnytyksestä ja sitä olisi hyvä purkaa pois ennenkuin uusi synnytys on ihan ovella.

Tsemppiä!

3.8.2019
misukka
misukka

Hei!
Minulle tuli esikoisen kanssa sektio, koska kalvojenpuhkaisun jälkeen kätilö tunsi vauvan silmät. Minulla on ollut useassa raskaudessa maksa-arvot koholla ja siksi on synnytyksistä osat käynnistetty. Luulen vahvasti että vauvan pää meni käynnistyksessä(kesti 4pv) kasvotarjontaan.
Sektion jälkeen minulta kuvattiin lantio ja lääkäri totesi että siinä ei ole estettä normaaliin alatiesynnytykseen. Sen jälkeen olen synnyttänyt 7 alateitse. Hyvin on mennyt! Ja todellakin nopeampi palautuminen!!
Rohkaisen kyllä synnyttämään alateitse! Ei siinä nainen pilalle mene😉

2.8.2019
minka87
minka87
2 years, 9-month-old toddler

Loppuraskaudessa tulee käynti missä keskustellaan synnytyksestä, juurikin tuon aikaisemman sektion vuoksi :). Oon ymmärtänyt että jo pelkkä synnytyspelko riittäisi nykyään siihen että päädytään suunniteltuun sektioon? Ihan siis sillä koska neuvolassakin kyseli oonko sitä miettinyt🤔

30.7.2019
taaperonäiti
taaperonäiti

Hyvä on synnytystapaa etukäteen miettiä, mutta ilman lääketieteellistä tai muuta painavaa syytä sektioon ei päädytä.
Toisaalta synnytyksen aikana tilanne voi muuttua siten että sektio on viimein synnytystapa.
Suosittelen keskustelua synnytystavasta lääkärin kanssa myös.

30.7.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...