synnytyssairaala (Uusimaa)

Hei! Asun Itä-Helsingissä ja kolmasta lasta odottelen, laskettu aika on 1.9.19. Edelliset synnytykset menivät aika nopeasti, esikoinen syntyi parissa tunnissa vuonna 2001, tyttäreni syntyi v. 2007 sitäkin nopeammin. Silloin Helsingissä oli kaksi synnytys-sairaalaa, ja niistä sai valita. Nyt Helsingissä on enää vain Naistenkliniikka, ja siihenkin pitää soittaa kun synnytys alkaa ja varmistaa että on paikkoja. Tilanne jännittää minua, koska ei Porvoossakaan ole enää mahdollista synnyttää (Porvoo on ainakin melko lähellä Itä-Helsinkiä), Jorviin on matkaa, Lohja ja Hyvinkää ovat jo niin kaukana, ettei kannata edes yrittää ehtiä sinne. Luin että matkalla synnyttäneiden naisten määrä on kasvanut viime vuosina dramaattisesti. Kannattaako synnyttää rauhallisesti kotona? Kotihan on vähän mukavampi paikka kuin auto... Minkälaisia kokemuksia teillä on? Onko ketään ohjattu johonkin kauempana olevaan synnytys-sairaalaan? Ja kysyisin vielä, tietääkö joku, jos kaikki menee hyvin, saako lähteä synnytys-sairaalasta omalla vastuulla vaikka samana päivänä? (Kerran lähdin sairaalasta heti vaikeahkon leikkauksen jälkeen, allekirjoitin kyllä joitakin papereita, ja nyt olen vahvasti sitä mieltä, että se oli järkevä ratkaisu).

10.7.2019
keskustelunaloittaja
keskustelunaloittaja
3 years, 8-month-old toddler

Onneksi olkoon uuden vauvan synnyttyä!
Kiva, että sulle jäi hyvät fiilikset synnytyksestä.

15.9.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Poikamme on syntynyt, kaikki meni hyvin. Sunnuntai-aamuna heräsin noin klo 6, kevyitä supistuksia oli noin kolmen minuutin välein. Soitin Naistenklinikalle, onneksi sanottiin että voin tulla sinne. Mieheni joi kahvia, sitten lähdettiin Uber-taksilla. Näytin niin onnelliselta, että taksikuski kysyi, mennäänkö lentokentälle vai laivaterminaalille:) Klo 7 oltiin paikalla, pääsin kylpyammeeseen ja ehdin olemaan siellä pari tuntia, supistuksilla lauloin, oli tosi kiva. Reilut neljä kiloa painava vauva syntyi klo 10.23.

Sääntönä on, että jos kaikki menee hyvin, lastenlääkäri tulee katsomaan vauvaa noin 6 tunnin päästä synnytyksestä, ja jos ei löydy mitään poikkeavaa, saa lähteä kotiin. Niin me lähdettiinkin. Ja tiistaina oli vielä lääkärin vastaanotto.

15.9.2019
keskustelunaloittaja
keskustelunaloittaja

Koska sairaaloita suljetaan niin lanssi todellakin on pätevä ku synnytys on käynnissä etkä muutoin kerkeä... Oon taas kuullu että taksit ei ota synnyttäviä naisia kyytiin koska lapsivesi voi sotkea penkit

28.8.2019
Moiskan92
Moiskan92

Kiitos teille kaikille vastauksista!
Omaa autoa en ajattelutkaan kun toistaiseksi olen perheemme ainut kuski, mutta viimeksi tulin taksilla, joku nimittäin sanoi mulle ettei lanssi kuljeta raskaana olevia ilman pätevää syytä eikä synnytyksen alku ole mikään akuutti tilanne:) Nyt olen viisaampi ja toivottavasti osaan selittää että on tarkoitus ehtiä sairaalaan. Minulla molemmat edelliset synnytykset alkoivat niin että heräsin aamulla supistuksiin kolmen minuutin välein, sitä ennen ei ollut mitään merkkejä siitä että synnytys alkaisi pian. Molemmat lapset syntyivät muutama päivää ennen laskettua aikaa, joten nyt kassi sairaalaan on mulla jo valmiiksi pakattu, mutten osaa valmistautua sen paremmin.

Viimeksi minäkin olin täysin tyytyväinen kätilöön ja muutenkin sairaalan henkilökuntaan enkä missään nimessä kyseenalaista heidän ammattitaitojaan. Ja tietysti jos tulee jotain pientäkin poikkeavaa vauvalle, sitä kannattaa seurata sairaalassa. Mutta jos kaikki menee hyvin, en ehkä haluaisi jäädä neljän tai ties monen hengen huoneeseen nukkumaan, siinä mielessä koti on rauhallisempi paikka...

13.8.2019
keskustelunaloittaja
keskustelunaloittaja

Niinpä ja lisää sairaaloita suljetaan... Terveisin Porvoolainen joka synnytti kakkosen Kotkassa (n. 100km päässä kotoa) ja kakkonen joutuu vielä jäämään sinne vauvateholle 10 päivän ajan joten kivasti tuli kilsoja autoon ja bensaa paloi... Jos tuntuu että itse ei sairaalaan kerkeä niin lanssi paikalle. Kotona ei todellakaan kannata yksin tai edes kaksin synnyttää. Lanssissa on ammattilaiset apuna ja ehkä kun näitä lanssisynnytyksiä alkaa olla tarpeeksi nii joku stnan puupää herää tuolla eduskunnassa. Vahva ehkä. Ja siis sairaalasta saat toki lähteä jos haluat, ei kukaan sua siellä pakota olemaan. Vauvankin saa mukaan jos kaikki on ok, lääkärintarkastukseen pitää sit tulla siinä 3 päivän ikäisenä. Mutta jos vauvalla esim on sokerit alhaalla nii et häntä sieltä mukaan saa ja jos viet kuitenki nii aika varmasti tulee lasuilmoitus perässä. Miksi sieltä on niin kiire lähteä kotiin? Onhan kotona toki mukavempaa mutta sairaalassa on apu lähellä jne. Itse ainakin ollu Kotkan ja Porvoon sairaalaan henk.koht todella tyytyväinen molempien lasten kohdalla.

12.7.2019
Moiskan92
Moiskan92

Ei sairaalassa oikein ole varaa olla ottamatta sua sisään heti kun ilmoitat, että olet tulossa kun lapset kerran syntyy syöksyllä.

Käytännössä, soitat sinne Naikkarille heti kun vähänkin supistaa ja ilmoitat, että olet tulossa. Ja samalla kerrot, että sulla on syöksysynnytys tapana.

Mieluummin soittelet vielä lanssin paikalle. Ette edes yritä omalla autolla. Ambulanssissa on kuitenkin ammattilaiset paikalla vaikka sit syntyis matkalle.

Mun muksut on hidastelijoita olleet sinun naperoihin verrattuna ja mäkin nelosen kohdalla vaan ilmoitin Lohjalle, että ollaan tulossa. Ei ne vastaan pullikoineet yhtään, kun ei ollut sulkuakaan päällä.

10.7.2019
misukka
misukka

Meillä lapsista 2 (pojat ) on syntyneet Jorvissa, vuosina 2000 ja 2007. Asutaan Espoossa. Meidän tyttö syntyi 2013 Kätilöopistolla. Siihen aikaan Naistenklinikka oli remontissa, ja Jorvissa ei ollut mahdollista odotella vauvan syntymää.
Olin kuukausi ennen kuin tyttömme syntyi useaan kertaan hoidossa Kätilöopistolla, ja päätin, että nuorimmaisemme syntyy siellä.
Mullakin kaikki oli nopeita synnytyksiä, esikoinen käynnistettiin..
Synnytä ehdottomasti sairaalassa, ja ole hyvissä ajoin sairaalaan yhteydessä.
Sinulle ei voida sanoa, että odottelisit kotona synnytyksen käynnistymistä, ensi oireista ole yhteydessä sairaalaan.
Rauhallista loppuodotusta.

10.7.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...