Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

synnytyssairaala (Uusimaa)

Hei! Asun Itä-Helsingissä ja kolmasta lasta odottelen, laskettu aika on 1.9.19. Edelliset synnytykset menivät aika nopeasti, esikoinen syntyi parissa tunnissa vuonna 2001, tyttäreni syntyi v. 2007 sitäkin nopeammin. Silloin Helsingissä oli kaksi synnytys-sairaalaa, ja niistä sai valita. Nyt Helsingissä on enää vain Naistenkliniikka, ja siihenkin pitää soittaa kun synnytys alkaa ja varmistaa että on paikkoja. Tilanne jännittää minua, koska ei Porvoossakaan ole enää mahdollista synnyttää (Porvoo on ainakin melko lähellä Itä-Helsinkiä), Jorviin on matkaa, Lohja ja Hyvinkää ovat jo niin kaukana, ettei kannata edes yrittää ehtiä sinne. Luin että matkalla synnyttäneiden naisten määrä on kasvanut viime vuosina dramaattisesti. Kannattaako synnyttää rauhallisesti kotona? Kotihan on vähän mukavampi paikka kuin auto... Minkälaisia kokemuksia teillä on? Onko ketään ohjattu johonkin kauempana olevaan synnytys-sairaalaan? Ja kysyisin vielä, tietääkö joku, jos kaikki menee hyvin, saako lähteä synnytys-sairaalasta omalla vastuulla vaikka samana päivänä? (Kerran lähdin sairaalasta heti vaikeahkon leikkauksen jälkeen, allekirjoitin kyllä joitakin papereita, ja nyt olen vahvasti sitä mieltä, että se oli järkevä ratkaisu).

10.7.2019
34 weeks pregnant

Niinpä ja lisää sairaaloita suljetaan... Terveisin Porvoolainen joka synnytti kakkosen Kotkassa (n. 100km päässä kotoa) ja kakkonen joutuu vielä jäämään sinne vauvateholle 10 päivän ajan joten kivasti tuli kilsoja autoon ja bensaa paloi... Jos tuntuu että itse ei sairaalaan kerkeä niin lanssi paikalle. Kotona ei todellakaan kannata yksin tai edes kaksin synnyttää. Lanssissa on ammattilaiset apuna ja ehkä kun näitä lanssisynnytyksiä alkaa olla tarpeeksi nii joku stnan puupää herää tuolla eduskunnassa. Vahva ehkä. Ja siis sairaalasta saat toki lähteä jos haluat, ei kukaan sua siellä pakota olemaan. Vauvankin saa mukaan jos kaikki on ok, lääkärintarkastukseen pitää sit tulla siinä 3 päivän ikäisenä. Mutta jos vauvalla esim on sokerit alhaalla nii et häntä sieltä mukaan saa ja jos viet kuitenki nii aika varmasti tulee lasuilmoitus perässä. Miksi sieltä on niin kiire lähteä kotiin? Onhan kotona toki mukavempaa mutta sairaalassa on apu lähellä jne. Itse ainakin ollu Kotkan ja Porvoon sairaalaan henk.koht todella tyytyväinen molempien lasten kohdalla.

12.7.2019
Moiskan92
Moiskan92
6-month-old baby

Ei sairaalassa oikein ole varaa olla ottamatta sua sisään heti kun ilmoitat, että olet tulossa kun lapset kerran syntyy syöksyllä.

Käytännössä, soitat sinne Naikkarille heti kun vähänkin supistaa ja ilmoitat, että olet tulossa. Ja samalla kerrot, että sulla on syöksysynnytys tapana.

Mieluummin soittelet vielä lanssin paikalle. Ette edes yritä omalla autolla. Ambulanssissa on kuitenkin ammattilaiset paikalla vaikka sit syntyis matkalle.

Mun muksut on hidastelijoita olleet sinun naperoihin verrattuna ja mäkin nelosen kohdalla vaan ilmoitin Lohjalle, että ollaan tulossa. Ei ne vastaan pullikoineet yhtään, kun ei ollut sulkuakaan päällä.

10.7.2019
misukka
misukka
2 years, 3-month-old toddler

Meillä lapsista 2 (pojat ) on syntyneet Jorvissa, vuosina 2000 ja 2007. Asutaan Espoossa. Meidän tyttö syntyi 2013 Kätilöopistolla. Siihen aikaan Naistenklinikka oli remontissa, ja Jorvissa ei ollut mahdollista odotella vauvan syntymää.
Olin kuukausi ennen kuin tyttömme syntyi useaan kertaan hoidossa Kätilöopistolla, ja päätin, että nuorimmaisemme syntyy siellä.
Mullakin kaikki oli nopeita synnytyksiä, esikoinen käynnistettiin..
Synnytä ehdottomasti sairaalassa, ja ole hyvissä ajoin sairaalaan yhteydessä.
Sinulle ei voida sanoa, että odottelisit kotona synnytyksen käynnistymistä, ensi oireista ole yhteydessä sairaalaan.
Rauhallista loppuodotusta.

10.7.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...