Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Etinen istukka

Olen 35 v ja odotan ensimmäistä lastamme. Lapsihaave tuli lopulta todeksi 8 vuoden yrittämisen ja useiden hoitojen jälkeen, josta olen äärettömän onnellinen. La on 26.7.19 mutta vauveli syntyy sektiolla jo aikaisemmin etisen istukan vuoksi. Raskaus mennyt suht ok mutta on ollut kaikenlaisia vaivoja, mitä nyt kait kuuluukin olla. Nyt alkaa olla jo tukalaa esim. yöt. Sektio alkaa jo jännittämään (välillä jopa pelottaa) mutta toivottavasti kaikki menisi hyvin. Ja toivottavasti myös vauveli malttaa olla masussa hyvin suunniteltuun sektioon asti.

10.6.2019
Masukki
Masukki
35 weeks pregnant

Olen puhunut pelostani/huolestani, mutta ei siihen juurikaan ole sen enempää paneuduttu. Onhan se selvää, että vähintään jännittää moinen operaatio. Mutta lopputulos sitten varmasti auttaa toipumisessa, kun saa vauvan viereen.

3 h, 41 m ago
Masukki
Masukki
35 weeks pregnant

Juu, sehän se just pelottaa miten kipeä sitä on sen jälkeen. On sekin kait yksilöllistä miten kukakin toipuu, toiset taas vannoo sektion puolesta. Mutta ei auta kuin mennä sen mukaan ja luottaa että kaikki menee hyvin. Ja pyytää kunnolla kipulääkettä ekoille päiville.

3 h, 43 m ago
Masukki
Masukki
35 weeks pregnant

Kannattaa neuvolassa puhua lääkärin kanssa sektiosta, ja siitä että se pelottaa sinua.
Vauvanne halutaan saada mahdollisimman turvallisesti syntymään, ja se on sektio.
Teidän perhettä hoidetaan mahdollisimman hyvin.

13.6.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sektio on aika helppo tapa synnyttää, päivät sen sektion jälkeen ei niinkään 😬 mutta sähän olet siis hereillä koko sektion ajan, et tunne mitään kipua, tunnet vaan kun joku tekee jotain koska heilut leikkauspöydällä. Sitten sut ommellaan ja olet sänkypotilaana seuraavan vuorokauden, isä/muu henkilö menee hoitamaan vauvaa kätilön kanssa sillä aikaa kun sinä olet heräämössä. Pääset sieltä pois sitten ku tunnet jalkasi, kipulääkettä saat tarpeen mukaan. Sit vaan kelloa soittamaan heti jos tarvitsee jotakin, esim vauvalle vaihtaa vaippaa koska sinähän et sitä maate pysty tekemään. Seuraavana päivänä sut revitään ylös sängystä ja se oli omalla kohdalla kauheinta koko prosessissa. Se kivun määrä, sitä ei vaan voi kuvailla. Siitä suihkuun ja liikkeelle. Mitä nopeammin näytät että pärjäät itseksesi, eli pääset ylös sängystä ja pystyt kävelee yms nii sen nopeammin pääset kotiin ☺️ tikit poistetaan sitten noin viikko sektiosta. Sitä oppii uusia tapoja nousta ylös sängystä ku on kokenut sektion 😆

Alatiesynnytyksen ja sektion kokeneena valitsisin itse alatien mielummin. Molemmissa toki hyvät ja huonot puolet mutta omasta kokemuksesta alatien kautta paraneminen oli nopeampaa ja kivuttomampaa, mutta jälkivuoto runsaampaa ja itse synnytys rankempi. Sektiossa helppo synnytys ja niukka jälkivuoto koska kohtu imetään tyhjäksi ennen ompelua mutta sitten ne kivut ja se vaiva sen haavan kanssa nii 😬

12.6.2019
Moiskan92
Moiskan92
5-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...