Imetys ongelmia

Hei, mulla on 5kk tyttövauva joka juonut maitoa hyvin. Nytten muutama pvä ei ota päivisin rintaa millään,, kun yritän laittaa suuhun niin itkee ja karjuu. Ainoastaan onnistun tunkee rinnan suuhun kun on menossa nukkumaan, nukkuu tai öisin kun heräilee. Luin netistä et voi olla rinta lakko. Kuulema saattaa kestää muutamasta päivästä jopa kuukauteen. Korviketta ei ota millään, eikä myöskään mitään kiinteitä. Maidon tulossa ei mitään ongelmaa, paljon tulee mulla maitoa, kyse ei ainaskaan voi olla ettei riitä. Onko kellään käynyt näin tai mitään vinkkejä ? Vai tarkottaako ettei halua ollenkaan nyt sitä rintaa ? Ite meinaan masentua koska tavoite oli ainaski imettää 12kk asti.

26.5.2019
Sumea1
Sumea1
1-month-old baby

Voisko kiukutella jos maitoa tulee liikaa kerralla? Sillon auttaa ku tyhjennät hieman rintaa ennen imetystä tai paina rintaa imetyksen aikana jolloin maito ei pääse virtaamaan liian nopeasti tai imetä kaksi kertaa peräkkäin samasta rinnasta (tätä ei kuitenkaan kannata harrastaa kovin pitkään koska maidon määrä saattaa vähentyä pitkien taukojen takia).

Voiko olla että hänellä on masuvaivoja? Meillä ainakin raivotaan rinnalle jos kakka on tiukassa (meillä suht samanikäinen vauva)?

Jos pissaa tulee tarpeeksi päivän aikana ja lapsi on muuten tyytyväinen (paino nousee yms) niin en usko että on mitään hätää. Itsellä auttaa myös välillä vaihtaa toiselle rinnalle jos raivoo ensimmäiselle.

Sir on myös se mitä olen itse huomannut että meidän lapsi on tosi herkkä häiriötekijöille, jos on ääntä ympärillä tai mielenkiintoista katsottavaa niin rinta ei vaan kiinnosta. Sillon yleensä siirryn rauhallisempaan paikkaan tai kokeilen vähän ajan päästä uudestaan ku nälkä vähä kasvaa lisää.

Tsemppiä!

12.6.2019
Moiskan92
Moiskan92

Yksi vinkki tuli mieleen. Lypsä rintaa hieman tyhjemmäksi, ennen kuin tarjoat sitä vauvalle. Voit kokeilla myös tarjota hänelle vähemmän maitoa tuottavaa rintaa ensin. Lypsetyn maidon voit hörpyttää vauvalle.

31.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos vinkeistä, toivotaan menee ohi ☺️

27.5.2019
Sumea1
Sumea1

Rintalakko voi hyvinkin olla. Yritä erilaisia syöttöasentoja, josko muutos auttaisi. Esim otat vauvan vatsalleen sun mahan päälle ja hän imisi rintaa siinä. Kyljellään pötkötellen voi kokeilla myös päivällä jos se kerran yöllä onnistuu.

Yritä pysyä rauhallisena ja tarjota vaan. Kyllä se lakkoilu siitä ohi menee.

Jos tuntuu, ettei lapsi ime, niin voit yrittää pumppaamalla pitää maidontuloa yllä.

27.5.2019
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...