Neuvoja kaipailen

Minulla ja ex-miehelläni on kaksi lasta, 6- ja 8vuotiaat. Miehellä uusi puoliso ja lapsi. Lapset ovat viikko-viikko. Nyt siellä on alkanut nykyinen puoliso hoitamaan lapsia, hoitaa kouluhommat, vahtii, ruokkii, pakkaa laukut, osallistuu kaikkiin tapahtumiin, täyttää lasten kaikki paperityöt mitä koulusta/päiväkodista sinne menee ym. Kun mies soittaa minun viikolla lapsille tämä uusi puoliso puhuu koko ajan (on kaiuttimessa) sekä vastaa viesteihin mitkä lapset lähettävät isälle. Lapset eivät ole ikinä tästä uudesta puolisosta tykänneet, ja nyt he itkevät minulta lähdettäessä, että tulee ikävä ja kertovat että iskällä ei ole aikaa heidän kanssaan. Onko enää mitään järkeä pitää tätä viikko-viikko, koska hän ei niiden kanssa ole???

20.5.2019
Martti12
Martti12

Itselläni on samanlainen tilanne, paitsi pienemmät lapset (5 ja 7v). Lapset ovat viikko-viikko. Tiedän, että ex-puolisoni uusi puoliso hoitaa paljon lasten asioita, on tapahtumissa mukana vie ja hakee usein tarhasta.
Isällä on omat harrastuksensa ja on välillä milloin missäkin hänen puolisonsa hoitaa lapset nukkumaan. Poikien mukaan isä mm. Nukkuu vklpna pidempään, jolloin uusi puoliso hoitaa lapset.
Toisaalta, en näe tässä mitään väärää, lapsilla on paljon rakastavia ihmisiä ympärillä ja näinollen rikas elämä.
Meillä kotona saattavat itkeä, kuinka eivät halua lähteä isälle ja haluavat jäädä kotiin. Mutta myös itkevät että on isiä ikävä. Tätä samaa he tekevät isällään. Mutta minun aikuisena kuuluu kyetä keskustella lasten kanssa asiallisesti näissä tilanteissa ja isästä ja puolisosta vaan hyvää. Lapset näkevät, jos vanhempien välit ovat kireät, epävarmuuden ja varmasti mustasukkaisuuden, mitä uskon , että myös tässä tilanteessa voi olla, sillä joku muuhan hoitaa lapsesi asioita ja joku muu huolehtii heistä. Eikö se ole tärkeintä, että asiat tulee hoidettua ja lapsilla on hyvä olla. Toki tässä on vain asian yksi puoli ja lasten suusta kuuluu vain yksi puoli.
Mutta tärkeää on, että pystytte puhumaan ex-puolisosi kanssa teitä vaivaavista tilanteista rakentavasti ja toimimaan toisianne kunnioittaen :)

18.6.2019
Viikkoviikko
Viikkoviikko

Minusta 8 vuotias on jo sen vertaa iso että osaa kertoa miten asian laita on, kyllä toki 6 vuotiaskin osaa mutta vanhempi ymmärtää kuitenkin jo hitusen enemmän. Lapsia ei mun mielestä saa pakottaa. Sun pitää nyt puhua isän kanssa kahdestaan vakavasti ja jos se ei auta niin kyllä noi asiat voi virallistakin tietä hoitaa. Ja sitä paitsi eihän tämä äitipuoli voi mitään lappuja yms täytellä ku ne pitää olla huoltajien täyttämiä ja hän sitä tuskin on ainakaan tekstisi perusteella.

12.6.2019
Moiskan92
Moiskan92

Vakavan keskustelun paikka ehdottomasti. Ainakin pitäisi selvittää, miksi isä ei ole lapsille läsnä omalla viikollaan.

Entäs jos äänittäisit lasten itkun kun seuraavalla kerralla ovat lähdössä isälleen. Niin, että lapset eivät sitä tiedä. Lähetät sen ääniviestin sitten isälleen. Jospa se avaisi isän silmiä huomaamaan tilanne. Etenkin, jos osuu toi lause siihen, ettei isällä ole heille aikaa.

21.5.2019
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...