Toukokuun lörpöttely ketju.

Mitäs muille kuuluu? Hiljaiseksi mennyt lörpöttely täällä.

3.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Kiitos NemiMilla.
Juhlat sujuivat hyvin.

2.6.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pm'n esikoiselle ja tuoreelle ylioppilaalle onnittelut ja toivottavasti juhlat sujuvat hyvin.

Me ollaan mökillä ja käytiin ekan kerran tänä vuonna kesätorilla.☺

Ymmärrän kyllä hyvin tuon matkan fillarilla, misukka.☺

1.6.2019
NemiMilla
NemiMilla

Ja siis matkasta. Toi päiväkoti on matkan varrella. Autolla ajaen pitää ajella hetki takaisinpäin, pyörällä pääsisi kokoajan etenemään.

En ole ehtinyt käydä katsomassa sitä reittiä kunnolla vielä kun iski noi vesisateet.

Mut toiseenkin autoon on nyt istuin pienimmälle. Noi vesisateet herätti miettimään, että täytyy se istuin olla semmosina päivinä kun vettä tulee taivaan täydeltä.

27.5.2019
misukka
misukka

Mieki pidän peukkuja PMlle.

Tarosille pahoittelut hautajaisten vuoksi. Ai teillä vielä muskarit. Täällä päättyi jo sikapäivää sitten. Ja vika kertakin meni ohi kun oli vatsatauti silloin.

Me käytiin tänään tutustuu päikkyyn. Saatiin tosiaan nopealla aikataululla päikkypaikat. Kait jonkin verran auttaa se, että osa lapsista jää nyt jo heti lomille. Mut melkoista pyöritystähän tuo on näin kesäkuukausina. Ryhmät muuttuu ja niin päin pois. Sentäs päivystysajan meidänkin tyypit on kotona, ettei tarvii vielä eri päiväkotiinkin siirtyä.

27.5.2019
misukka
misukka

Kiitos.

26.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pidetään peukkuja!😊

Työpäivä ohitse ja jääkiekkoa katsotaan, illemmalla saunaan.

25.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Oppisopimus on parempi, kun siinä saa palkkaa.
Pitää odottaa, mitä mulle vastataan maanantain haastattelun johdosta.

23.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No kumman valitset pm? Oppisopimuskoulutus vai koulutus- koulutus.😁
Meille iski oksu tauti, juuri kun olin ajanut Jumbon ohi tuli päikkäristä soitto että poika oksentaa. Mun isä ei voinnut hakee sitä, kun sillä oli ruoka uunissa. Sitten pomolle soitto että oon kyllä jo takapihalla, mutta lähden hakemaan poikaa kotiin ja myöhästyn. Sitten poikaa hakemaan ja vein sen mun vanhemmille ja takaisin töihin.😁 mun mies kävi sitten noutamassa pojan kotiin töiden jälkeen, oli kuulemma ollut aika poikki ja nukkui jo kun tulin töistä kotiin. Sellainen työnaloitus tänään, huomenna poika menee taas mun vanhemmille.☺

23.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Kiitos Taros ylioppilaan puolesta.

Eilen olin Keravalla kuuntelemassa koulutus-ja oppisopimuksen välisiä eroja. Niihin kysymyksiin vastailin maanantaina haastattelussa.

23.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Selvisihän se päikky asia misukka ja varmaan ois kesällä nautinto mennä fillarilla työmatka.🙂 ei varmaan ole kauhean pitkä matka tai tuleeko jos koukkaa päikyn kautta?

Taroksella on kyllä tällä viikolla kalenteri aika täys tehtäviä. Pahoittelut hautajaisten puolesta.

Mun vanhemmat käy ympäri vuoden mökillä, niin ei siellä kyllä mitään suurempaa tekemistä yleensä ole.😃 keväällä enemmän puutarha juttuja, niitä esillelaittoja puutarha kalusteissa ja mitä nyt yleensäkin tehdään siellä ollessa. Tänään tehtiin piiiitkä fillari lenkki pojan kanssa, mä hölkkäsin vieressä. Illalla kauppaan meno ja huomenna pojalla kevätretki päiväkodin kanssa. Viikonloppuna olen molemmat päivät töissä.

22.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Onnea uudelle ylioppilaalle p&m!:) ja kiva kun olet saanut opiskelupaikan!

Misukalle myös onnea töiden johdosta! Nopeasti teille järjestyi lasten hoitopaikat. :)

Ja nemi, kiva kun olet päässyt puuhailemaan mökille, siellä riittää varmaan näin keväällä touhuttavaa?

Meillä on tällä viikolla niin kerhon kuin muskarinkin kevätjuhla, lisäks on ihan normaalit kerhot ja muskarit. Sit mulla ois neljä työvuoroa ja miehellä 5, sekä yhdet hautajaisetkin on meillä.. Siinäpä sitä yhteen viikkoon ohjelmaa, vähän enemmän kuin yleensä mut silti vielä hallinnassa kalenteri. :)

21.5.2019
Taros
Taros

Kiitos.
Onnnea misukan perheelle.

21.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos onnitteluista! Hienoa, että PM pääsee vihdoin opiskelemaan alaa.

Tänään tuli soitto, että on päikkypaikka. Tuttu päiväkoti meille ja yhteyttä otti esikoisen eskariopettaja. Hän hoitaa nyt päiväkodinjohtajan hommia.
Ensi viikolla käydään vähän katselemassa poikien kanssa paikkoja, että tulee niillekin tutuksi.

Mun täytyy vähän käydä joku päivä tutustumassa, että pääseekö sinne päikylle ajamaan pyörän peräkärryn kanssa semmoista reittiä, ettei tarttis valtaväylällä ajella lapset kyydissä vaan olisi turvallisempi kulkea.

Olisi varmaan ihan jees ajella pyörällä töihin kesäkuukaudet.

20.5.2019
misukka
misukka

Molemmille onnittelut, pm ja misukka! Mukava lukea hyviä uutisia.😊

Kyllä asiat tulee hoitumaan hyvin misukka, kyllä jonkun ratkaisun keksivät teille!😉

Pm, hienoa että sait opiskelupaikan ja alalta jonka totesit olevan sinun.😆

Me ollaan jälleen mökillä, kun mulla oli 2 pvä vapaa. Huomenna käyn töissä ja keskiviikkona taas vapaata. Sellainen rikkinäinen viikko meillä. Pojalla on tarhan kevätretki torstaina. Eipä muuta.😁

20.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Joo, tuli oikein hyvät tulokset.
Mulla on jo syksyksi Keravalle kirjastoalan tutkinnon opiskelupaikka.
Tämä työpaikka liittyy tuohon opiskeluun.
Tuohon kirjastokokonaisuuteen liittyy kolme kirjastoa.

Onnea misukka uuden työpaikan saamisesta. Lasten päivähoitopaikat järjestyy kyllä. Pitää kahdessa viikossa järjestyä teidän tapauksessa.

19.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuliko esikoisella millaisia tuloksia? Ihania ylppärijuhlia teille! Onko se haastattelu ihan työhaastattelu? Tsemppiä!

Mä sain sen työpaikan, mitä hain. Viikolla kävin kirjoittaa nimmarin työsopimukseen ja työt alkaa ens kuun alussa. Tulevan viikon jännitys piilee siinä, saadaanko pojille hoitopaikka 🙈 Päivähoidon päällikön sain kiinni ja hän katseli, että syksyllä voisi saada pojat sinne lähikoulun päikkyyn. Nyt ensi kuussa varmaan eri paikkaan ja päivystyksestä ei sitten vielä tiedä. Mut mies on heinäkuun lomalla, joten pojatki on pois hoidosta. Eli päivystysaikaa on vaan viikko. Vähän heittopussiksi nuo nyt alkuun joutuu mut eiköhän siitäkin selvitä. Vähän jännittää, miten molempien lupaavahko kuivaksi oppiminen edistyy, kun päikkyarki alkaa.

19.5.2019
misukka
misukka

Ylioppilasjuhlat on ihan pian.
Esikoinen lähti tänään Jyväskylään kahdeksi päiväksi fysiikkaolympialaisten valmennukseen.
Meillä oli pihatalkoot. Aurinko paistoi, ja kävin Itä-Helsingissä tutustumassa yhteen pieneen lähikirjastoon, jossa mulla on haastattelu maanantaina.

18.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vsohe=vaihe

14.5.2019
misukka
misukka

Heippa huiskutin! Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Että kevyt pistäytyminen työelämässä. Sehän on ihan jees.

Ei ole juu pistekaupassa liikaa juttuja meillekään. Mulla on päälle 4000 pistettä eikä mitään tilattavaa kun tuo kuopuskin on jo 2v.

Kolmonen on nyt petrannut kuivaksiopettelussa. Pääsiäusenä päätin, et nyt kun ollaan kotosalla muutama päivä, ni vetästään harkkahousut jalkaan ja opetellaan käymään pöntöllä. Ja nyt pyytää pissalle kauppareissuillakin kun on tavisvaipat päällä. Kyllä tämä tästä etenee. Kuopuksella kauhee uhma päällä ja hän ei tuu vessaan. Paitsi kun pyydän kolmosen pisulle, ni kuopus juoksee kiljuen "Eiku minä pöntölle" En oikein tiedä, et itkeäkö vai nauraa. Tää on niin rasittava vsohe ja mä kiskon hiukset päästäni ton kiukuttelun kanssa.

14.5.2019
misukka
misukka

Liberolle piti vielä laittaa terveisiä, että todella typerä toi uusi kampanja..minä ainakin tykkään et sais asioita joille on arjessa käyttöä eikä mitään epäkäytännöllisiä asuja mitä et oikeesti voi missään käyttää..lasten suosikit joo..vappukin just meni..

13.5.2019
huiskutin
huiskutin

Pitkästä aikaa tänne kurkin😊Meilläkin oli oksu joka kiersi koko perheen, suurperheessä niin ihanaa😞 Meillä kuviot muuttuu hetkeksi kun minä lähden töihin ja mies jää kotiin hoitamaan lapsia..laskettiin ettei ole järkeä minun edes töihin lähteä niin että joutus muksut hoitoon laittamaan ja maksaa täydet maksut..ei jää käteen juurikaan kun oon matalapalkka alalla tai mun pitäis tehdä töitä 24/7😃No mies pitää isyysvapaata/kesälomaa ja minä sit näytän naamaani välillä et joskus jos töihin palaan joku minut ehkä muistaa.. nautin kyllä olla kotona ja kuopus on vasta vuoden niin en yhtään edes halua palata töihin kunnolla..nämä on niin ainutlaatuisia vuosia kun lapset pieniä❤️

13.5.2019
huiskutin
huiskutin

Sitähän on oltu vallan ahkerana 😊 Mulla on edelleen maa käännettynä ja siinä se. Ehkä tässä jossain vaiheessa. Pitäisi siemeniäkin käydä ostamassa.

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

12.5.2019
misukka
misukka

Mä sain sipulit ja porkkanat maahan. Kehäkukat portin pieleen kylvöttyä. Vaihdettiin kompostin paikkaa ja vanhasta tuli 3 kottikärryllistä multaa. Siinähän sitä oli tekemistä, riittävästi yhdelle päivälle.😁

11.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

On jo onneksi nyt ohi. Se oksuilu oli nyt nopeaan ohi, mutta löysän mahan tasoittuminen on vienyt pidemmän aikaa.

Mullakin on maa käännettynä, mutta sen enempää ei ole vielä ehtinytkään.

10.5.2019
misukka
misukka

Onpas sitkeä, jos kerran kestää jopa pari päivää vatsatauti.😖 toivottavasti ootte jo voiton puolella.

Mulla 3 päivän vapaa ja mökille ollaan menossa. Siellä odottaa monta kevät hommaa. Mietin että mitä sitä lähtis tänä vuonna kasvattaa?!😃

9.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Meillä oli oikein tupla"koulupäivä" tytöllä. Kummallakin oli vapaata.
Aamusta olin tytön esiopetuskoululla. Illalla oli keskimmäisen koululla kevättapahtuma. Oltiin siellä.

8.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Lähinnä inha kun toi ripulointi kestää pari päivää. Pienin etenki teki kunnon niskapaskat. Muut on osanneet suuntia vessaan ja tuurilla ollut pönttökin vapaana.

Mekin oltiin pitkään ilman mut se eka kerättiin perhekahvilasta ja toinen tuli kait koulun kautta.

Hirmu tuuri teillä ollut, että ette ole mistään saaneet.

8.5.2019
misukka
misukka

Oi oi, misukka, ei kyllä kuulostaa miltään helpolta oksu taudilta. 😶 ja näköjään kiertää kaikki.😦 meillä ei onneksi oo tänä tarha kautena ollut oksu tautia. 2 × kuume tauti, siinä meidän pojan poissaolot tarhasta.

7.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Nemi, en tiedä raportoinko tänne kaikkia mutkia. Viime kerralla ei muut tauteilleet kuin kolmonen ja minä. Ja vissiin pienin. En muista enää.

Nyt oli oksuilun lisänä oirekuvana ripuli. Kakkonen aloitti viime maanantaina oksulla, lepäili ja keräili voimia niin, että meni vasta vapun jälkeen perjantaina kouluun seuraavan kerran.
Kuopus oksenti ke-to välisen yön ja mä koomasin torstain ja sammuilin ties mihin. Mulla kierti mahassa samalla.
Eilen sit kolmonen oksenti aamulla ku olis pitänyt sinne neuvolaan mennä.
Esikolla ei ollutmitään kummallakaan kerralla. Toivottavasti se ei rupea nyt oksentelee, ku huomenna on astmakontrolli heti aamusta. Pienimmän 2v neuvolaan toivottavasti päästään torstaina.

7.5.2019
misukka
misukka

Sano vaan Nemi, taros.😉

Meidän poika on 4,5v huomenna. Näin se aika menee. Kuulostaa tutulta, meillä harkitseva, myös ujo ja arka ja rauhallinen. Vertaan mun 6 vuotiaseen veljenpoikaan, joka keksii kaikki kepposet, vauhtia piisaa ja vilkas.😁 ihanan erilaiset serkukset.

Harkitsevalla, tarkoitan että mitään ei voi tuputtaa koska se on vaan takapakkia uuden opetellulle. Tarvitsee oman ajan ja aloittaa sitten kun hänen mielestä on hyvä hetki, meillä on kävely ja puhe viivästynyt, sen takia kun poika ei vaan suostunut lähtemään kävelee tai edes kunnolla puhumaan. Nyt se on sellainen että juoksee joka paikkaan ja suu käy koko ajan.😁

Sama oli vaipattomuus, hän tarvitsi sen oman ajan ja hetken tajuta että nyt on hyvä hetki. Eikä meille enää 1,5v ostettu vaippoja.

Onpas sulla paljon mietittävää työpaikan suhteen, mutta eihän sulla mikään kiire oo vielä vaihtaa tai miettiä muita suunnitelmia.

Hyvä oli reissu isompaa puistoon, ei millään ois maltettu lähtee kotiin.😁

7.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Meillä on sitten suht saman ikäiset pojat Nemimilla, täällä poika täyttää kesällä 4v. On vaan hyvin rauhallinen, jopa arka luonteeltaan. Ja kaikki asiat pohditaan ja niihin pitää löytyä perustelu, välillä itse meinaan tuskastua kysymystulvaan...

En tiedä vielä loska palaan töihin kokonaan, ainakin vuoden varmaan jatkan näin. Sit nuorimmainen täyttää kolme niin kelan kotihoidontuki vähenee... enkä vielä tiedä minne menen töihin. Oman alan töitä on hyvin saatavilla, joten voin lähes tulkoon valita mihin menen. Vaikituinenkin työpaikka on, mut se on muuton myötä 150km väärässä paikassa, joten jos siellä jatkan niin täytyy pyytää sisäistä siirtoa lährmmäs, eli 30km päähän. Se vaan ei ole se houkuttelevin vaihtoehto, joten pähkäiltävää riittää.

6.5.2019
Taros
Taros

Kuulostaa kivalta tuo mll puistotreffit, taros. 😊 milloin taros meinaa siirtyä "kunnolla" töihin?😀 kun kerran teet noin paljon extraa.

Viime arki vapaalla käytiin lasten luontopolulla, se oli todella suuri pettymys. Netissä luin arvostelut ja esittelyt, mentiin sinne eväiden kanssa että pidetään pieni piknikki siellä ja nautitaan olosta. Meidän jätkä juoksi sen polun 10min läpi, ei ollut kummoinen ja ei niin hyvä kun arvostelut väitti. Tultiin kotiin ja mentiin omaan puistoon loppu ajaksi ennen lounasta. Vähän tuli huijattu olo, kuinka lyhyt se polku oli ja ei siellä ollut mitään ihmeellistä. Omassa lähimetsässä on enemmän tutkittavaa ja paljon pidempi polku 4v vauhdikkaalle pojalle.☺

6.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Tsemppiä Misukalle sekä mahataudin selittämiseen että työpaikan saantiin!:) ois kyl kiva jos saat töitä, oot niitä jo pitkään etsinytkin. Ja noi mahataudit..... :/ meillä oli kans tossa reilu kuukausi sitten parin viikon aikana kaks mahatautia, aina kun yks parani niin toinen sairastu, ja siitä vajaa viikko niin alkoi uudestaan hieman eri oireilla....

Mulla on nyt ollu niin paljon töitä etten oo ehtiny tänne kirjoittelemaan. Tässä kuussa on viisi vuoroa enemmän töitä kuin aikaisempina kuukausina. Kesällä olen sitten luvannut olla vielä enemmän töissä....

Ja NemiMilla, toi on kyl aina kiva juttu jos on joku toinen aikuinen myös puistossa. Yksin tulee helposti tylsä olo hiekkalaatikolla. Me ei olla kauheasti ehditty puistoon kun olen yrittänyt omaa pihaa laittaa kesäkuntoon. Mut kesän alussa alkaa MLL:n puistotreffiit meiän lähipuistoissa niin niihin ajattelin osallistua. :)

6.5.2019
Taros
Taros

Huippu juttu misukka! 👍 teillä siirtyy viiveellä tuo oksu tauti vai tuntuuko multa vaan siltä.

Huomenna vapaata ja ajattelin että mennään vähän kauemmas isompaa leikkipuistoon käymään. Jäbä on nyt pari kertaa ilmoittanut että ei mennä alapuistoon (isompi lähipuisto), vaan jäädä meidän takapihalle missä on yks hiekkalaatikko!😁 meinaa äidille iskee tylsyys nopeasti takapihalla kökötäessä, isossa puistossa käy yks pph lapsien kanssa ja siitä on mulle aina juttukaveri ja seuraa.😃

Nyt illalla ajattelin että käytäisiin ulkona, ajattelin nuo kukkineet narsissit istuttaa sinne takapihalle. Anoppi antoi "pääsiäiskukkasia", enkä viitsi viedä niitä mökille enkä raaski heittää niitä roskiin.☺

6.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

Ihan on tässä omalla kylällä. Työmatka ei siis lainkaan paha. Oikeastaan, jos saa lapset hoitoon sinne missä lasten lähikoulu, lasten hoitoon vienti tuplaa työmatkan 😀

Kolmonen sit oksenti tänään. Olis ollut sen, jo kerran oksuilun vuoksi siirretty, 4v neuvola. Ei sit yllättäin mennä 🙈 Taaskaan. Eihän se ole kuin 2kk myöhässä tässä kohtaa. Ja seuraavan ajan saa varmaan taas jonnekin kuukauden päähän, kun tarvitaan se 1,5h.

6.5.2019
misukka
misukka

Misukalle tsemppiä työnhakuun. Olikos omilta kyliltä vai kauempaa työpaikka mahdollisesti tiedossa? 😊 mulla oli vapaa vkl, ollaan kämppä laitettu kesäkuntoon. 😁

5.5.2019
NemiMilla
NemiMilla

On meillä eskari-ikäinen jo.
Kiva noi sun mahdolliset työkuviot, toivotaan että saat paikan.

4.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joko teillä tyttö alkaa olla eskari-ikäinen? Muistan kun hän vasta täytti 4 vuotta. Jestas sentään.

Meillä kävi oksutauti vieraisilla. Taas. Nyt oli kakkosella ja kuopuksella oksuilut, itellä etomista ja suoli veti ruikulle. Yhden yön valvoin kuopuksen kanssa ja olinkin torstain ihan pihalla kaikesta, sammuilin pystyyn ja vaakaan. Vanhuus ei tuu yksin. Ennen pysty pari-kolme päivää mennä samoilla silmillä eikä tuntunu missään. Nyt oli aivot ihan käyttökelvottomat.

Vähän jännäilen pääsiskö töihin. Toivottavasti. Olis ihan omaa alaakin jopa.

3.5.2019
misukka
misukka

Täällä oli kylmä aamu tänään. Lumen tapaista satoi taivaalta.
Äitienpäivän juhlistaminen täällä on päiväkodissa iltapäivällä. Olen itse siihen aikaan päivästä työssä Just silloin.
Keskiviikkona on tytön tutustuminen koulun esiopetukseen. Samana päivänä on keskimmäisen koululla kevättapahtuma. Mulla ja tytöllä on silloin vapaata.

Mulla on huomenna töitä.

3.5.2019
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Omaan toukokuuhun kuuluu: päiväkodin äitienpäivä kahvitus ja kevätjuhlat.

Saatiin lomat tietää, meillä yhteistä lomaa miehen kanssa 3 viikkoa, niin skipataan Lappi reissu myös tältäkin kesältä. Keksitään sitten aktiviteetit sitten lähempänä kotia ja mökkiä. Niitähän löytyy.😊

Mukavaa kevättä!☺

3.5.2019
NemiMilla
NemiMilla
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...