toinen vauva sektion jälkeen

Tiedän,että lääkärit yleensä suosittelee,että sektion jälkeen odotellaan vuosi ennen raskautta, mutta olen kuullut myös joillekkin sanottavan vain puoli vuotta. Kuinka nopeasti olette tulleet raskaaksi sektion jälkeen ja onko raskaus sujunut hyvin? Meidän pieni syntyi perätilan vuoksi marraskuussa 2018. 4 kk siis vasta takana, mutta mietin jo, että milloin on turvallista jättää pillerit pois..? Kiitos :)

25.3.2019
hulinamamma
hulinamamma
2 years, 9-month-old toddler

Kiitos kaikille! Tärppi kävi heti toisesta pillerittömästä kierrosta. Nyt tosi alussa, joten toivotaan että tyyppi pysyy matkassa loppuun asti❤️

16.12.2019
hulinamamma
hulinamamma
2 years, 9-month-old toddler

Esikoinen sektiolla 6/18 ja n.3kk päästä siitä tulin raskaaksi. Toinen synty 6/19😄 suositteli vuosi väliä mutta... Kaikki meni hyvin ja alateitse synty toinen.

13.12.2019
ReipasRisto
ReipasRisto

Heeips, meillä poika syntyi 4/2018 sektiolla ja nyt toinen tulossa, LA joulukuussa. Sai siis alkunsa maalis-huhtikuussa kun sektiosta noin vuosi aikaa. Meille sanottiin kans että vuosi olisi hyvä odotella, suunnitelmissa oli vasta nyt loppuvuodesta alkaa "yrittämään" toista...mutta tämäpä tarttui matkaan yhden kumittoman kerran jälkeen...😅
Haavan alue on itellä edelleen arka ja kasvava maha ei asiaa auta, kutina on hirveä leikkausarven kohdalta😬 kai ihan omien tuntemusten mukaan kannattaa mennä, mut kai se 6kk ois hyvä minimi🙂 tsemppiä!

11.9.2019
taaperonäiti
taaperonäiti

Itsellä esikoinen syntyi sektiolla v. 2007 ja toinen poika syntyi v. 2009,ikäeroa pojilla 1v 10kk eikä ollut mitään ongelmia raskauden aikana tai synnytyksessä.

11.9.2019
Kartsu8
Kartsu8
2 years, 4-month-old toddler

Aiempaan korjaus. Eli tiedän naisen jolle tehty 9 sectiota, ei se tuota:D

13.4.2019
Sambarumba
Sambarumba

Uusi raskaus sai alkunsa, kun sectiolla syntynyt esikoinen oli 1v ja 7kk vanha. Ikäeroa tulee siis 2vja4kk. Itsekin kuullut variaatioita eri paikoista, että hyvä väli olisi minimissään 6kk - 2v. Kannattaa kysyä onko mainintaa leik. Kertomuksessa kohdun ohenemisesta tai näkyisikö se ultralla. Luulisin, että yhden section jälkeen on vielä turvallista olettaa, että kohtu on ok jo lyhyemmän ajan jälkern. Kahden section jälkeenhän synnytystapa on aina sectio. Itsellä raskaus sujunut hyvin, mutta valitettavasti lääkäri "uhkaili", että voi olla, että tämäkin lapsi hakeutuu kohdun muodon vuoksi perätilaan ja syntyy ennenaikaisena. Tämä on tietysti yksilöllistä. Muistan itsekin ajatelleeni jo jälkitarkastuksessa, että koska voi taas yrittää raskauta ja 6kk kohdalla jo aloimme yrittämään. Kesti siis jonkin aikaa, että tärppäsi. Tämäkin kannattaa huomioida, ettei odottele liian kauan, varsinkin jos on jo yli 30. Joillekihan sektiokin voi aiheuttaa sekundääristä lapsettomuutta kiinnikkeistä tms johtuen. Tällöinkin on hyvä aloittaa raskautumisyritys mahd aikaisin, jotta pääsee nopeammin sitten lapsettomuustutkimuksiinkiin ja sitä kautta hoitoihin. Eräälle tutulle kävi näin ja vasta hoitojen myötä syntyi toinen lapsi. Lohdutuksena voin sanoa, että tiedän myös naisen, jolle on tehty onnistuneesti 9 se tuota. :)

13.4.2019
Sambarumba
Sambarumba

No kyllä mä ainakin sen 6kk odottaisin mutta mielellään jopa yli vuoden, sektio ei oo mikään pikku leikkaus ja vaikka ulkoa näyttää haava hyvältä nii voi mennä kuulemma jopa pari vuotta ennenku arpikudos on hyvä. Ja odottaisin myös pidempään siksi että esikoinen saa olla äidin oma pikkunen ennenku veli tai sisko tulee ja vie suurimman osan huomiosta.

27.3.2019
Moiskan92
Moiskan92
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...