Yhteishuoltajuus ja tapaamiset kipeänä

Haluaisin kuulla yhteishuoltajuuden kiemuroissa painiskelevilta mielipiteitä, molemmilta osapuolilta tietenkin. Jos sinulla on kotona pieniä lapsia, sekä yksi yhteishuoltajuudessa kulkee kahden kodin väliä (oma tai puolison). Jos se yhteishuoltajuudessa oleva lapsi on kipeänä ja tulossa kotiisi, niin onko se sinulle ok, vaikka todennäköisesti tarttuu muihinkin lapsiin? Oli sitten kyse flunssasta, kuumeesta, mahataudista. Vai perutko/siirrätkö tapaamista toiseen kertaan? Ja jos teillä on ollut tällainen tilanne, niin onko vanhemmat keskustelleet asiasta etukäteen?

25.3.2019
Lapin äiti
Lapin äiti
2 years, 1-month-old toddler

Meillä oli muutama viikko taaksepäin noro 2v lapsella. Hänellä olis ollu just sillä viikolla isänsä viikonloppu, mutta ollaan isän kanssa sovittu, että lapsi sairastaa aina kotona siis mun luona. Lapsi meni isälleen, kun oli 100% parantunut. Sama juttu toisinpäin, eli lapsi pysyy mun luona isän viikonlopun jos isä on kipeänä.

7.4.2019
Pikkuäiti_16
Pikkuäiti_16
3 years, 8-month-old toddler

Kuulostaa siltä että teillä yhteishuoltajuus toimii :) Täällä ehkä haastavampaa välillä. Mutta taustalla kyse juurikin tuosta, että jos ei ole mitään akuuttia, niin tottakai molempien luona hoidetaan. Mutta turhaanpa kipeää lasta kuskaillaan eri osoitteisiin, ja tilanteen mukaan.

4.4.2019
Lapin äiti
Lapin äiti

Riippuu taudista ja tilanteesta..jos minulle ei ole mitään tärkeää menoa eikä pakko viedä isälleen niin on sovittu et tollaisessa tilanteessa jää sitten minulle..muutaman kerran käynyt niin että lapsi alkanut oksentaa yms isällään niin ei me silloinkaan ole lähdetty lasta tuomaan minulle jos isällä ei mitään akuuttia menoa ettei pysty hoitamaan.

27.3.2019
huiskutin
huiskutin

Lisään vielä että jos lapset asuis mun luona ja isä olis viikonloppuisä ja lapset sairastuu esim vaikka to ennen isälle lähtöä nii kannattaako niitä kuumeessa roudaa ees taas, ei kannata. Mutta jos lapsi nyt esim sairastuu sunnuntaina ku pitäis taas tulla kotiin äitin luo nii tottakai hän sais tulla. Toki jos isä vois hoitaa nii sais hoitaa ettei lapsen tarvii kipeenä siirtyä mutta en ikinä kieltäis kotiin tulemista sairaudesta riippumatta.

27.3.2019
Moiskan92
Moiskan92

En ole ko tilanteessa mutta totta helv mun lapsi saa tulla omaan kotiin oli tauti mikä tahansa.

27.3.2019
Moiskan92
Moiskan92
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...