Olisiko neuvoja nuorelle äidille

Tosiaan ikää 17 ja ensimmäinen lapsi kovaa kyytiä tulossa, laskettu aika helmikuun puolessa välissä. Olisko jotain asioita mitä olisitte toivoneet että joku olis sanonut kun olitte saamassa omaa esikoistanne?

15.1.2019
jjosefiinaa
jjosefiinaa
1 year, 9-month-old toddler

Pinterest on ihmeellinen paikka mistä saa yllättävän hyviä vinkkejä;D en tajunnut sitä heti alussa ja jälkeen päin vähän harmitti etten päässy testaa "äitiyttä helpottavia" vinkkejä, nykyää sille taas ei ole niinkään tarvetta. Tsemppiä!

18.2.2019
Paniikkinappula
Paniikkinappula

Yritä ottaa rennosti ja nauttia vauva-ajasta! :) Ja älä liikaa kuuntele neuvoja tai syytöksiä, aina joku tuntuu tietävän paremmin kuin muut. Sä oot paras äiti sun lapselle, sä parhaiten opit tuntemaan vauvasi ja tietämään hänen tarpeet. Ja imetys ei kaikilla vain yrityksestä huolimatta suju, jos sulla käy niin, niin et silti oo huonompi kuin joku toinen, sit vaan korviketta kehiin. Silläkin kasvaa terveitä ja hyväntuulisia lapsia :) toki kannattaa sinnikkäästi yrittää, alku monesti hankalaa, rinnat voi olla tosi kipeät ja rintakumin käyttö hyödyksi. Itsellä imetys jostain syystä ollut aina hankalaa, enkä ole yhtään tykännyt hommasta. Silti olen imettänyt kaikkia kolmea n10kk asti, ja alkuun olen käyttänyt rintakumia suosiolla parikin kuukautta. Ekan lapsen kohdalla stressasin asiaa ja itku tuli herkästi, anoppikin aina jaksoi huomauttaa rintakumista kuinka se on huono ja vähentää maidon tuloa jopa 60% (oiskin vähentänyt, aina oli paita märkä), mutta seuraavien kohdalla antanut kommenttien mennä ohi korvien. Ja ekalta lapselta nyt neljän vuoden iässä huomattu kun L ja R kirjaimet ei tuu kunnolla, että on kireä kielijänne ja katkaisuoperaatio tulossa, se siis todennäköisesti hankaloittanut hommaa, olisinpa vaan tiennyt sen silloin. Mut varmasti teillä menee kaikki hyvin, kunhan saa ruokinnan sujumaan :) kannattaa myös varata kotiin valmiiksi tuttipullo ja vaikka pari korvikepakettia, vaikkei niitä ehkä koskaan tarviskaan. On sitten heti saatavilla jos on ongelmia :)

13.2.2019
RosaMK
RosaMK
1 year, 9-month-old toddler

Kuinka tärkeää on ottaa kunnolla selvää imetyksestä! Se ei mene niin, että lyöt vauvalle tissin suuhun ja that’s it. Ota kunnolla selvää :) Meillä meni imetys pilalle kun en tiennyt tätä enkä saanut taysissa kunnollista ohjausta.

3.2.2019
Adele92
Adele92
36 weeks pregnant

Hyvin kaikki menee, sinä olet täydellinen äiti juuri hänelle. Kaikki me ollaan yhtä tietämättömiä esikoisen kohdalla iästä riippumatta. Pyrin googlaamatta mitään, varsinkin tietyiltä mamma palstoilta ja välttele fb mamma ryhmiä joissa arvostellaan ennemmin kuin tuetaan.
Paljon tsemppiä, toivon että sinulla on mahtava tuki verkosto ja upea neuvolatäti.

1.2.2019
Hemuliemilia
Hemuliemilia

Vaikka vauva itkisi paljonkin niin ei se mene rikki eikä vahingoitu siitä 😊 lohduttaa parhaansa mukaan niin se riittää vaikka vauva ei hiljenesikään.

15.1.2019
Tsarlotte
Tsarlotte

Mä toivon että olisin tavannu yhtä hyvin imetyksestä tietävän kätilön sillon esikoisen kanssa kun mitä nyt toisen kanssa. Olisin kaivannu näitä neuvoja jo silloin. Muuten mentiin ihan tunteella, vaistolla, järjellä ja neuvolan avuilla esikoisen kanssa. Kyllä ne muut neuvoo vaikka ei haluais, yleensä lapsettomat tietää parhaiten ;)

15.1.2019
Moiskan92
Moiskan92
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...