Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Kahden suonen napanuora

Hei! Täälä kirjoittelee esikoistaan odottava pian 19 vuotias. La 13.2. Ja raskausviikkoja tänään se 31+6. Itsellä todettiin kahden suonen napanuora ja yleensähän sielä on se 3. Onko muita joilla samaa? Kuulemma on todella yleistä eikä vaikuta oikeastaan muutakuin lapsen painoon eli voi olla vähän pienikokoisempi syntyessään. Itselle laitettu aina kontrolleja kolmen viikon välein ja tsekattu lapsen paino. Viimeksi oli runsaat 1500grammaa mutta silti hieman kasvukäyrän alapuolella mennään. Lääkärit tosi huonosti asiasta kertonut että on itse pitänyt kysyä mikä on todella ärsyttävää viel näin ensisynnyttäjänä

18.12.2018
soffffu
soffffu
5-month-old baby

Hei! Kun odotin esikoistani ultrassa huomattiin että on vain 2 suonen napanuora. Raskaus meni normaalisti, kävin enemmän ultrassa jossa tarkistettiin lapsen kasvu. Synnytin 3400g terveen lapsen, nyt yli vuosi synnytyksestä ja lapsi on terve ja kasvaa normaaliin tahtiin. Hyvin pärjää kahden suonen napanuoralla 👍

5.1.2019
Anzzqu
Anzzqu
1 year, 9-month-old toddler

Sama tilanne myös minulla, eli ensimmäistä odotan (LA 5.3) ja on todettu kaksisuoninen napanuora. Ainoastaan yksi ylimääräinen kontrolli tulossa raskausviikolla 36, mutta jostain luin, että voi altistaa pienipainoisuuden lisäksi myös ennenaikaiselle synnytykselle. Kävin eilen, raskausviikolla 31+3 päivystyksessä kun kuvittelin jo saaneeni avaavia supistuksia, mutta huoleni oli turha. Samalla mittasivat sikiön ja oli hieman kasvukäyrän alapuolella, painoa 1720g. Ei kuulemma kuitenkaan mitään hälyttävää ja napanuora toimi moitteettomasti.

5.1.2019
roopsukka
roopsukka
4-month-old baby

Kiitos vastauksista! Ja joo onneksi ei pitäisi muuta aiheuttaa lääkärin mukaan kun juuri sitä pienipainoisuutta.

29.12.2018
soffffu
soffffu

TEE ILMOITUS
Mulla viides raskaus, vk26 nyt menossa ja todennäköisesti siis vain kaksi suonta napanuorassa. Yksi ylimääräinen ultra tähän mennessä ollut, seuraava tammikuun lopulla. Toistaiseksi vauva normaalin kokoinen. Aiemmat lapset ovat olleet syntyessään melkein 500g edellistä suurempia joten tuskin kovin pieneksi jää tämäkään vaikka tuo napanuora vaikuttaisikin kasvuun, lapsia siis syntynyt meillä painovälillä 2800-4500. On varmaan kurjaa kun ensimmäisessä raskaudessa tuollainen ylimääräinen huoli on, mutta tosiaan normaali variantti kyseessä ja aiheuttaa vain lähinnä ylimääräiset käynnit koon seurannan takia.

27.12.2018
heidik79
heidik79
3-month-old baby

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

27.12.2018
heidik79
heidik79
3-month-old baby

Moikka.
Mulla oli myös esikoisen kohdalla tuo 2-suoninen napanuora. Kontrolleja oli parhaimmillaan 2 viikon välein, mutta pääasiassa väliä oli 4 viikkoa.
Muutenhan tuon ei sinänsä pitäisi vaikuttaa, mutta voi olla että synnytystä käynnistellään hieman normmalia aiemmin. Ja tällä tarkoitan siis sitä, ettei odoteta sinne rv 42 asti. Meillä tosin odoteltiin aika pitkän spontaania käynnistymistä, poika syntyi rv 41+3 ja käynnistyi itsestään. Jos sikiön koko alkaa jäämään pieneksi, niin tod.näk. käynnistävät jo aiemmin.
Meillä poika kasvoi suht tasaisesti raskausaikana ja oli syntyessään 3 750g ja 52 cm (eli ihan normaalikokoinen).
Lääkäreilläkään ei ilmeisesti ole paljonkaan tietoa tuosta, muuten kuin että voi vaikuttaa kasvuun ja siksi vastauksia en itsekään saanut. Yleensähän tuo huomataan vasta synnytyksen jälkeen.

22.12.2018
Sam81
Sam81
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...