Rv 34+0 ja suunniteltu sektio kokemuksia

Onkos täällä paikan päällä ihmisiä joilla kokemusta noin näillä viikoilla syntyneistä? Itsellä huomenna edessä sektio kun tuo tasan 34 viikkoa täyttyy koska lapsivedet meni osittain 33+4 ja sikiö on perä edellä tulossa. Kaipaisin kokemuksia siitä miten sektio mennyt? Mitkä oli vauvan mitat ja vointi ylipäänsä? Tarvitsitteko tehohoitoa, lastenosasto? Vai saitteko vahvan ja hyvinvoivan pikkusen heti viereen? Kauan olitte sairaalassa ja miten ruokailu yms onnistui? Mä haluaisin kovasti imettää mutta se ei taida onnistua ku ruoan määrää pitää kuitenkin seurata ku on niin pieni vielä. Joten kertokaa kaikki mahdollinen. Jännittää niin paljon tuo huominen eikä sektiosta ole kokemusta ku esikoinen meni 9 päivää yli lasketun ja synty "normaalisti" alateitse.

18.12.2018
Moiskan92
Moiskan92

Ei ole sektiosta kokemusta, mutta meidän tytön olidi ollut mahdollista syntyä sektiolla rv. 35+0.
Mullahan istukan reuna oli hyvin lähellä kohdunsuuta, ja aina aika ajoin vuoteli kuukautta ennen kuin tyttö syntyi. Olin myös sairaalahoidossa joka kerran.
Sanottiin, että em. tapauksessa (sektio rv.35+0) lapsi olisi ollut keskoshoidossa.
Meidän tyttö syntyi täysiaikaisena rv.38+2, alateitse.
Jos kohdunsuu olisi synnytyksessä alkanut vuodella verta, synnytystapa olisi ollut sektio.

18.12.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hei! meillä syntyi tyttö tammikuussa 2017 elektiivisella sektiolla, viikkoja oli tosin jo 39+6 joten tuohon vauvan vointi ja koko juttuun en osaa vastata mutta suunniteltusta sektiosta osaan kertoa omia kokemuksiani. Minulla sektio meni erittäin hyvin, ennen leikkausta joutuu juomaan vallan kauheen makuisen litkun joka suojaa vatsaa. sitten menet leikkaus saliin, jossa on paljon väkeä, sinut asetellaan sängylle kyljelleen, selkään laitetaan piikki mikä vie tunnon jaloista ja mahasta sen jälkeen sinut laitetaan selälleen makaamaan. anestesialääkäri​ laittaa sinulle jotain antibioottia ja jotain muuta ainetta suoneen, koko sektion ajan sinulta mitataan verenpainetta, kun joku niistä aineista laskee verenpainetta. itse leikkaus ei kestä kauaa ja vauva on pian maailmassa. Minulla anestesialääkäri tuli painamaan ylävatsasta että saatiin tyttö ulos, veikkaan että niin tehdään myös sinulle. vauva viedään heti synnyttyään putsattavaksi, punnitaan, mitataan, puetaan ja sen jälkeen annetaan isän syliin. sinulle laitetaan leikkauksessa kipupumppu mikä on sinulle seuraavaan päivään asti. seuraavana päivänä saat jo nousta sängystä ja köpötellä. tiesitkin varmaan nuo jutut jo 😊 Itsellä on ainakin todella hyviä kokemuksia itse sektiosta, leikkaus on aina leikkaus mutta mielestäni sitä on turha murehtia, hyvin harvoin niissä mitenkään huonosti käy. 😊 meidän tyttö painoi syntyessään vain reilut 2700g ja tällä hetkellä meillä on terve, ihana 2v tyttö 💕 mutta niinhän sitä sanotaan että pienet on sitkeempiä. toivottavasti osasin edes vähän rauhoittaa mieltäsi. onnea huomiselle 👌😊

18.12.2018
HaNelly
HaNelly
3 years, 2-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...