Vaarallinen vinkki sähköpostissa!

Saivatko muut 10kk lasten vanhemmat vinkin välipaloista? Kymmenkuukautisille suositeltiin omenalohkojen ja kurkunpalojen antamista! On ehkä ohjeet joko oikeasti tarkoitettu vähän vanhemmille tai sitten on tullut moka. Kovia hedelmiä ja vihanneksia ei kannata antaa vielä, varsinkaan jos ei ole hampaita! Samassa jutussa oli jugurteista väärää tietoa. Niistä kaikissa EI ole lisättyä sokeria. Esim. Juustoportin Hyvin jugurtti on makeutettu hedelmäsoseella eli siinä on jugurttia ja sosetta. Muillakin saattaa olla... Hyvä välipala maitoon totuttelevalle :)

9.11.2018
Äippäräinen
Äippäräinen

Jugurtissa kun lukee sokerin määrä, niin kai siinä on soseenkin lisätyt sokerit huomioitu.

12.12.2018
wenii
wenii

Aivan samaa mieltä ku PM.

Vaikka ei olisi hampaita kunnolla vielä 10kk iässä voi lapselle hyvin antaa kurkkupalan jota imeskellä. Itseasiassa kylmä kurkku auttaa kutiaviin ikeniin. Ja noista jogurteista nii siinä soseessa aika varmasti on sokeria. Eikä mun mielestä pieni määrä sokeria ketään tapa. Eri asia jos sitä sokeria vedetään kilokaupalla mutta silloin tällöin herkutteluhetkiin ja jogurtin/murojen yhteydessä en itse ainakaan asiaa stressaa tai paheksu :)

10.11.2018
Moiskan92
Moiskan92

Ja kukin tekee lapsensa kanssa, miten tekee.
Kuitenkin yleensä noissa hapanmaitotuotteissa, joissa on valmiina sosetta; sose on hyvin usein maustettu sakkaroosilla eli valkoisella sokerilla.

9.11.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mahdollisesti olet käsittänyt jotain väärin.
Sormiruokailussa annetaan juurikin esimerkiksi kurkkua paloina tai raasteena vauvalle, ja sitä kurkkua sitten vauva järsii ikenillä ja mahdollisilla hampailla. Sormiruokailua vauva voi alkaa harjoitella jo kuuden kuukauden iässä. Kurkkuraastetta voi antaa jo edellä mainittua aiemminkin. Tuotteen kotimaisuudesta kannattaa toki huolehtia.

Hapanmaitotuotteita (maustamaton jugurtti esimerkiksi) voi alkaa antamaan vauvalle kymmenen kuukauden iässä.
Kannattaa valita se maustamaton jugurtti (tässä esimerkkinä). Sen kanssa taisin samassa iässä antaa lapsillemme marja- tai hedelmäsosetta.

9.11.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...