Alhainen hemoglobiini

Hei! Ensimmäinen raskaus menossa ja la 13 helmikuuta. Viimeisellä neuvola käynnillä hemoglobiini tippunut 95. Viime vuonna todettu anemia ja lisäraudan saanti tarpeelliseksi. Niitä oon nyt syönyt ja tuntuu ettei siltikään nouse. Syön paljon kalaa kasviksia ja tummia leipiä. Onko muilla samoja ongelmia?

27.9.2018
soffffu
soffffu
7-month-old baby

Okei, kiitos pitää kokeilla

2.10.2018
soffffu
soffffu

Kokeile Floradix merkkistä nestemäistä rautaa. Siinä on oikeat vitamiinit ohessa ja rautakin helpommin imeytyvässä muodossa. Hyvää se ei ole, mutta toimivaa.

Muista ottaa vaikka tuoremehua raudan ohessa ja välttää maitotuotteita kun otat raudan. Kalsium ehkäisee raudan imeytymistä. Ja 3-arvoinen rauta imeytyy helpommin kuin 2, jota noissa pillereissä usein käytetään.

1.10.2018
misukka
misukka

Ja obsidan merkkiä käytän

30.9.2018
soffffu
soffffu

Joo syön kaks kertaa päivässä tabletteina aamulla ja illalla. Verikokeisiin pitää mennä jos ei lähe nousemaan

30.9.2018
soffffu
soffffu

Mulla on ollut hyvä hwmoglobiini, myös raskausaikoina.
Otapa asia neuvolassa uudelleen puheeksi. Esimerkiksi varastoraudan mittaus voidaan sulle tehdä, jos ei ole jo tehty..

Kysy apteekista sopivaa nestemäistä rautaa. Joillakin se imeytyy tablettimuotoista rautaa paremmin.

27.9.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minulla tippui myös muistaakseni 98 oli alimmillaan. Neuvolassa neuvoivat että saa syödä tuplana annoksen että lähtis nousemaan ja pikku hiljaa nousi mut pysy siinä 100-102 tienoilla ennen synnytystä. Ja rautatabletit teki sitten ummetusta nii kannattaa myös siihen varautua ja ostaa apteekista helpotusta😬

27.9.2018
janina98
janina98
38 weeks pregnant

mulla oli viime mittauksessa 109 ja terkkari pisti verikokeeseen. Itsekin syön ihan normaalisti, mutta kai raskaus sitten tosiaan verottaa aika paljonkin rautavarastoja. Jos susta tuntuu, ettei rauta auta, niin ihan ekaksi paljonko otat sitä? Voisitko ottaa enemmän? Vaihtaa merkkiä?

27.9.2018
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...