Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Lapsi ei kakkaa pottaan

Oisko vinkkejä miten sais 2,5v tytön kakkaamaan pottaan tai pönttöön? Pissalla osannut käydä potalla ilman vahinkoja kuukauden ajan, mutta kakka tulee aina housuun (tai yövaippaan aamulla ennen vaipan vaihtoa). Jotenkin inhottaa se housuun kakkaaminen, sotkevaa puuhaa. Mielummin vaihtaisin kakkavaipan, siinä homma hallitumpaa, mutta tyttö ei suostu pitämään päivällä vaippaa. Hän ei suostu edes yrittämään, vaikka kuinka on lahjottu tai suututti ym, ja malliakin on nähnyt oman ikäisiltäkin mutta ei. En kuitenkaan halua myöskään liian isoa juttua tehdä tuosta, ettei ala panttaamaan kakkaamista ja siitä lisää ongelmia. Mut jos jollain sattuis olee joku kikka millä sais lapsen edes kerran kokeilemaan vaikka puoli vahingossa sitä potalle kakkaamista

7.9.2018
RosaMK
RosaMK
28 weeks pregnant

Meillä ihan sama ongelma nyt 2-vuotiaan pojan kanssa. Käynyt potalla 7kk ikäisestä lähtien ja pissat sinne onnistuu oikein hyvin, mutta mikä hitto siinä kakassa on niin hankalaa.. Serkkunsa oppi todella varhain (alle 1v) tekemään kakat pottaan, mutta pissat meni säännöllisesti muualle kuin vaippaan 3-vuotiaana. Jospa kokeilisin jotain pottakartta/tarra juttua nyt, mutta en ota stressiä. Pojalle tulossa iso elämänmuutos, kun loppuvuodesta syntyy pikkusisarus, jolloin kaikki opittu voi kuulemma taantua kerralla pois pitkäksi aikaa.

11.9.2018
Hiletin
Hiletin
3-month-old baby

Lapsilla on joku sellanen juttu että ku ne ei oikee tajua kaikkea vielä nii se on niille tosi outoa ku jotain irtoaa niiden kehosta. Ei tuohon auta ku aika sanoisin minä. Painostaa ei missään tapauksessa saa.

11.9.2018
Moiskan92
Moiskan92
3-month-old baby

Meillä kakkaaminen suju vain pönttöön korokkeella ei pottaan ollenkaan. Ja pönttöönkin piti laittaa paperia alle ettei kakka pudotessa molskahda.

9.9.2018
Zzantra
Zzantra

Aika auttaa. Tämä kolmen lapsen kokemuksella. Eli sinun kärsivällisyys on tärkeää.

Voithan kokeilla tarrataulua, kun on haluttu tulos, niin saa tarran. Kun tarroja on sovittu määrä tauluun kertynyt, saa palkinnon.

Tytöllä on varmaankin kokoke käytössä pöntöllö käydessä, jolloin ei tarvitse roikotta jalkoja ilmassa.

Meillä tyttö ei vielä yli kolmevuotiaana, kun meni päiväkotiin kunnolla käynyt pöntöllä tai potalla, ei halunnut pottaan pissata. Menikin päiväkotiin ja vaippa oli aluksi lepohetkellä ja ulkona.
Nyt on kohta jo viisi, ja käy pöntöllä, potta on laitettu jo kauan aikaa sitten pois.

9.9.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jostain syystä toi pottaan/pönttöön kakkaaminen on pelottavaa noille pikkuihmisille.

Meillä 3v ei suostunut tekemään kakkaa pönttöön kun se ilmeisesti pelkäsi, että sille kakalle käy siinä hommassa jotenki huonosti. Siis en koskaan saanut ihan kii ni, mikä se juttu oli mutta kaikilla muksuilla on ollut joku pelko siinä pottaan/pönttöön kakkaamisessa.

Sitä on vaan pitänut puhua puhua ja puhua, kerta toisensa jälkeen.

Ja kun kerran kakka tulee pottaan tai pönttöön eikä maailma räjähdä tai kakka huuda apua tippuessaan, niin alkaa sekin homma sujua. Meillä ei ole nyt pitkään aikaan tehty kakkaa vaippaan. Mut pissat. Jestas, että ne tulee sitkeästi vaippaan. Housuihin ei viiti vaihtaa kun ei märät housut haittaa jätkää yhtään 🙈

8.9.2018
misukka
misukka
1 year, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...