1,5v unet

Hei, nyt tarvisin vähän vinkkejä kehiin. Olen nimittäin niin väsynyt että tarviin jtn apukonsteja. Poika on "aina" nukkunut hyvin (ei ihan vauvana mutta melkein vuoden nukkunut hyvin) eli sen on mennyt about 18.30 - 19.30 nukkumaan ja herännyt about 08.00 ja nukkunut 2-3h päikkäreitä... Nyt on kaksi viikkoo herännyt 3-4-5 aikoihin aamulla ja nukkuu 1h päikkäreitä. Olen siirtänyt nukkuumaan menoaikaa ja päikkäreiden aikaa silleee vähitellen mutta ei millään nuku aamulla pidempään. Hän on aina osannut nukahtaa itse, nyt pitää olla ainakin oven ulkopuolella että se yrittää edes nukahtaa. Kun se alkaa huutaa niin hyssyttelee niin se laittaa pää takasin tyynyyn. Nyt Herää huutaen 4-5 aikoihin, jtn mun mielestä jtn on vialla. En saa sitä miillään nukahtamaan uudestaan. Vaikka tulen pinnasänkyn viereen niin ei auta jos en nosta sitä pois sieltä, tunnin verran olen yrittänyt. Ja jos annan sen vaa huutaa niin isosisko(4v) sit herää... niillä on molemmat omat huoneet on ollu jo yli vuoden, ja nukkunu niissä ihan hyvin. Ja jos en mee huoneseen niin kiipeilee pinnasängystä pois...

26.6.2018
baby_girlc
baby_girlc

Joku keksi samantyyppisessä tilanteessa/keskustelussa että olisiko kyse pissahädästä? jos esim jo pottailee..?

10.8.2018
katjapaakki
katjapaakki

Meillä on ollut tasaisin vuosivälein aina semmosta että tulee vaihe, kun heräillään tai ei mennä nukkumaan,nukutaan pitkään, herätään aikaisin ym. Ne tulee ja menee itsestään ja ajan myötä tasoittuu pois. Nyt 6v poikamme on nukkunut reilun vuoden edellisrumbasta tosi hyvin, mennyt nukkuun ku enkeli ilman mukinoita, mutta nyt alkanu hyppää sängystä kyselemässä kaikkea myöhälle asti. Nyt sekin jo toisinaan joinain iltoina vähän väistyy. 3v menee nukkumaan tosi hyvin ku jätettii päikkärit pois eikä heräile, talvella vielä heräsi 2-3krt yössä, mutta väistynyt sekin. Oon vaan todennu et ne on jotain mikä tulee ja menee, tärkeintä on itse pysyä rauhallisena ja levätä päivisin jos yöt on rankkoja. Itse noudatan nukkumahommissa aina samaa kaavaa enkä kokeile ylimääräsiä temppuja tai poppaskonsteja. Joskus on hysteerisiä itkuja öisin, niin kyllä niihin syli auttaa ja toisinaan saa nukkua äitin ja iskän sängyssä/ tulla viereen jos on tosi hankalaa (eikä itse jaksa yöllä varttoa ja kävellä makkareiden väliä, oon tosi yölaiska et sit vaikka niin kunhan saa kaikki nukkua😄). Kyllä se siitä aina sitten jää, eikä oo tullu kinoja siitä nukutaanko omassa vai vanhempien sängyssä, aina ne omaan menee iltaisin. Tsemppiä, kyllä ne yöt rauhoittuu!

8.8.2018
sasme
sasme

Kuulostaa, että aiemmin poikasi on ollut tosi hyvä ja itsenäinen nukkuja. Meillä lähes 2v edelleen nukkuu mun vieressä. Mutta niin ikään meilläkin näin kesäisin ainakin on tuota klo 5 heräilyä. Johtuu ilmeisesti valoisuudesta. Muistan, että viime vuonna kesällä oli samaa. Sitten saa nukutella 1-2h ja jonka jälkeen hän nukkuu vielä noin klo 9 asti. Jos koittaisit pimentää huonetta lisää, jos aamuyöllä huoneeseen tulee valoa verhojen läpi.

5.7.2018
Tiitukatti
Tiitukatti
2 years, 9-month-old toddler

Meillä poitsu alkoi tekemään samaa. Hän nukahti illalla kiltisti ja heräs aamulla 4-5 aikoihin ja nukahti 1-2 tunnin pyörimisen jlk.,sitten noustiin ylös jo kuitenkin 8 aikoihin aamulla joskus puol 8 aikaankin. Hän nukkuu samassa huoneessa ja pinnasänky on mun puolella monesti kiipesi meidän sänkyyn kieriskeleen ja potkimaan,joten nostin omaan sänkyyn vain takaisin. Vaihdoin ilta rytmiä siten,että ulkoillaan viiden aikoihin tullaan sisälle puol 7 rauhoitutaan,iltapesu,pala ja nukkumaan. Toimii meillä.
Mutta huomasin,että kaikki uuden oppiminen,tekeminen ja uusien sanojen tuleminen vaikutti noihin yö heräilyyn. Nyt ollaankin nukuttu yöt hyvin kun vaan rytmin pitää suht samana niin hyvin menee.

4.7.2018
pupunen
pupunen

Ensinkin oho onpa ollut hyvä nukkuja. Ajattelisin tuon ikäinen alkaa niin hyvin jo tajuta itsenäisyyttään että voi olla jotain ahdistusta äidistä tai kenties painajaisia. Syöttekö hyvän iltapalan että jaksaisi nukkua? Oletko ottanut viereesi nukkumaan kun herää huutaen, voisi tuntua turvalliselta lapsesta. Antaisin vähän vettä ja pientä purtavaa ja rauhotuttaisiin ennenkuin yrittää takaisin sänkyyn. Vaikea sanoa tuon tarkemmin kun ei niin hyvin tiedä teidän kokonaistilannetta. Toivottavasti helpottaa :)

1.7.2018
Marju18
Marju18
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...