hei

Hei, minulla on nyt rv10. Minulla on alkannut pahentua nytten tämä mielialojenvaihtelut, tuntuu vaa että kaikki voimat loppuvat ja olen todella väsynnyt. Kysyisin että voiko raskausmasennus tulla jo tässävaiheessa? En ole viellä ottannut asiaa puheeksi neuvolassa, ja löytyisikö täältä ketään kenen kanssa voisi jutella tai kuka osaisi neuvoa mitä kannattaa tehdä :(

19.5.2018
roo5q
roo5q
6-month-old baby

Heips.. itsellä ollut ahdistuneisuushäiriö ennen raskautta ja burnout. Siitä on nyt pari vuotta aikaa mutta jännitin miten raskaus tulee vaikuttamaan. Ensimmäiset 12 vko olin tosi huonovointinen,väsynyt ja voimaton. En jaksanut kuin käydä töissä,välillä en olisi jaksanut sitäkään. En tuntenut kuitenkaan masennusta vaan enemmänkin väsymystä. Kaikki tää meni ohi vko 14 jälkeen ja nyt on vko 18 ja aivan ihana olo. Huomaa että vauva tuottaa endorfiinia ja potkii kovasti. Toi väsymys kuuluu asiaan. Juttele neuvolassa sun peloista. Mä kerroin suoraa omasta taustasta,jotta asioihin voidaan heti puuttua jos semmonen olo. tsemppiä raskauteen, uskon että menee sullakin toi väsymys ohi!

4.7.2018
Female5
Female5
2 years, 4-month-old toddler

Neuvolassa kannattaa puhua ihan avoimesti, eihän ne muuten osaa siellä auttaa :) väsymys ja voimattomuus voi johtua myös hemoglobiinin laskusta, ainakin alussa verimäärä kehossa lisääntyy niin huimaa vauhtia, ei pysy kroppa perässä. Tästä hyvä esimerkki on minä. Ajattelin hengästymisen, väsymyksen ja voimattomuuden kuuluvan raskauteen, kunnes neuvolassa totesi hb:n tippuneen n. 40 edellisestä.
Ja kyllähän raskaus yhtä tunnemyrskyä on alusta loppuun, välillä mitään parempaa ei tiedä ja joskus miettii, että oliko tämä nyt huono idea.

4.6.2018
Rönsy
Rönsy
2-year-old toddler

Onko sulla itselläsi masennustaustaa? Jos on, niin noi hormonimyrskyt voi kyllä altistaa masennukselle.

Mutta lähinnä raskaus itsessään on väsyttävä kun kroppa hakee oloaan.
Tsemppiä kovasti. Kyllä se fiilis tasaantuu kun viikkoja kertyy ja kroppa tottuu hormoneiden läsnäoloon.

21.5.2018
misukka
misukka

Kiitos vastauksestasi :) Välillä tulee vain sellaisia päiviä ettei jaksa ja kaikki masentaa mutta on onneksi niitä hyviäkin päiviä :)

21.5.2018
roo5q
roo5q

Nyt täytyy sanoa, etten ole ikinä kuullut raskausmasennuksesta.

Sen sijaan mielialojenvaihtelut ja väsymys kuuluu asiaan. Hormoonit jyllää kropassa ja etenkin ensikertalaiselka voivat olla rankkojakin kun kroppa ei ole moiseen tottunut.

Nuku jos väsyttää ja tiedosta, että hormoonit ne vaan siun kropassa myllertää. Se helpottaa pärjäämään omien tunteiden kanssa.

20.5.2018
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...