Vaipat vuotaa joka yö, mikä avuksi?

Poika on nyt 6kk. Yöt on ollut alusta asti levottomia masukipujen vuoksi, ja parhaiten lapsi nukkuisi kyljellään. Kuukausi sitten alkoi vaipat vuotamaan kyljestä joka yö. Sitten kun vahdetaan kuiviin niin lapsi virkoaa liikaa ja menee tunti että saa uudestaan unen. Kokeiltu on Libero, muumi ja pampers, eri kokoja, tarravaippoja ja housuvaippoja. Viimeisimpänä kestovaippakin, mutta sekään ei auttanut. Tällä hetkellä kaksi vaippaa päällekkäin, pieni alla ja isompi päällä. Tämä ei voi olla pitkäaikainen ratkaisu, hiostaa varmasti paljon ja pidemmän päälle aika kallistakin.. Meillä kun muutenkin herätään kahden tunnin välein edelleen, niin väsynyt äiti haluaisi edes tämän vuotoasian saada korjatuksi! Poika on siis melko hoikka, tällä hetkellä menee vielä 3-vaipat, ja 4-vaippoja käytössä myös. Kaikki kokemukset, ideat ja vinkit ovat tervetulleita!

12.5.2018
Lapin äiti
Lapin äiti
2 years, 1-month-old toddler

Meillä oli sama ongelma, vuoti myös päivällä. Masuongelmia kun on niin vääntelehtii. Touch-vaipat on ainoat mitkä ei meillä niin vuoda. Ongelman syyksi löytyi monta ruoka-allergiaa ja viimeisimpänä laktoosi-intoleranssi. Poloinen nukkui ensimmäisen koko yönsä viime yönä, 9,5h putkeen kun on nyt jo 1,2v ja laktoositonta maitoa saa kun lopetin imetyksen. Jokainen lapsi erilainen ja kun ongelman syy(t) löytyy niin tilanne rauhoittuu. Itsellä auttoi fb imetysdiettaajat-ryhmä noiden ruokaongelmien kanssa.

19.4.2019
satuhamalainen
satuhamalainen

Meillä vaippa vuotaa yli kun vauva on saanut äidinmaidon kautta jotain, mille on allerginen. Pissausmäärä- ja tiheys kasvavat reilusti eikä mikään vaippa pidä. Kun allergiaoireita ei ole niin pissakin pysyy vaipassa.

7.6.2018
WandaCat
WandaCat

Kokeile kestovaippojen kanssa käytettäviä villavaippahousuja kertisvaippojen päällä.

5.6.2018
Samatu
Samatu

Pippeli alaspäin ja ainakin se body päälle, vaikka hihaton. Me käytettiin meijän hoikalla pojalla öisin erivaippoja kuin päivällä ja pampersin se teippivaippa babyDRY meni jonkun aikaa ja euroshopperin( ? )paketti on joku vaaleenvihree/valkonen ja itsevaipat valkosia , kun muissa vaipoissa ne reunarimpsut jäi nin löysälle, oli malliltaan siis vähän huonoja. Ja tietty jos vähä pystyy siirtää rytmiä ettei iltakympiltö vedä napaa maitoa täyteen, tietty jos sen vaipan pystyis siinä pinnasängyssä vaihtaa muutaman tunnin päästä? Ja tietty ennen nukkumaa meno vaihtaa kuivan vaipan vaikka ois vaan yhet pissat. Meillä jossai vaiheessa teippivaippojen kanssa tuli myös ongelma et ne pissat pakkautu vaipan etuosaa ja tursus siitä läpi 😂tähänki oli parempi et käytti bodya ku muuten se vaipan yläosa taittuu

1.6.2018
Paula265
Paula265

Kokeile pukea yöpuvun sijaan body ja housut. Pysyy vaippa napakammin paikoillaan.

31.5.2018
Anniteee
Anniteee

Meillä on 1v3kk tytön kanssa sama ongelma. Koon viisi vaipassa ei imuteho riitä ja koon 6 vaippa on liian iso. Tyttö nukkuu mahallaan 11h yöunet ja öisin oli mahan kohdalta vaippa vuotanut.

Kokeiltiin kaikenlaisia viritelmiä, mutta parhaaksi osoittautui jo aiemmin ketjussa vinkattu isompi vaippa ja kestovaipan imupinta. Eli meillä se viritellään poikittain vyötärölle ja on toiminut hyvin!

29.5.2018
AnksuBanksu
AnksuBanksu
3-year-old toddler

Jos teillä on kestovaippoja, niin teiltä kai löytyy myös niiden imuja? Kokeile laittaa kestovaipan imu kertiksen sisään imukykyä lisämään ja se myös "täyttää" vaipan niin, että falskaamisen todennäköisyys vähenee. On myös halvempaa kuin kahden kertiksen päällekkäin käyttäminen.

28.5.2018
Tiitukatti
Tiitukatti
2 years, 11-month-old toddler

Onko vaippa aina ihan täynnä pissaa vai falskaako se vain jostain? Meillä aiheutti pissoja ohi vaipan jos pippeli oli sattunut jäämään yläviistoon tai jotenkin poikittain. Piti joka kerta erikseen asetella alaspäin 😄

22.5.2018
Realitydream
Realitydream
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...