Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Toukokuuta

Olin oppisopimushaastattelussa yhdessä kaupungin päiväkodissa. Pomona on mun ex-kollega yli 20 vuoden takaa. Haastateltavia oli 10. Ilmoittavat mahdollisimman pian tuloksen. Me on oltu useammissa yrityksissä vierailuilla. Perjantaina alkaa 10 päivän työhöntutustuminen. Sitten on uravalmennuksen henk.koht. loppukeskustelut. Siinä on kurssin kouluttaja, kurssilainen ja oma te-virkailija. Mitäs muille palstalaisille kuuluu?

6.5.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Moikka riu pitkästä aikaa. Kiva kun kerrot teijän kuulumisia.

Mulla on 2 kesätyöhaastattelua. Oman alan vielä. Kesätöissä olenkin ollut edellisen kerran opiskeluaikoina 1990-luvulla.
Eilen loppui uravalmennus. Meidän kouluttaja suositteli mua aamu-ja iltapäivätoiminnan ohjaajan te-koulutukseen. Hain kehoituksesta saman oppilaitoksen omaehtoiseen koulutukseen.

Tyttö jäi jo kesälomalle.

31.5.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuitui pitkästä aikaa! Vielä kerkesin toukokuun puolella 😀

Olen järkyttynyt kun tennarin beibi on ihan just vuuen vanha... Niin ku missä välissä?!

PM onnea työnhakuun! On tiukassa, voin kertoa... Itekkii työttömänä. Tai on miulla se aktiiviavustettava 😁 Oon siis kehitysvammaisen setäni avustaja max 10 h kuussa. Just sen että aktiivimalli täyttyy. Oon ollu nyt jo 2 v sen avustajana.

Misukka kurjaa ettei pojat päässy mieluisaan hoitopaikkaan 😐 Myökii haettiin pienimmälle kuntouttavaa päivähoitoa syyskuusta ja sain puhelun päiväkodin johtajalta että heillä on täyttä. Tarjosi tilalle avointa päiväkotia, sanoin että ei käy, ei käy myöskään perhepäivähoito. No nyt se sitten selvittelee ja katsoo. No eipä tässä sinänsä hätä ole, halvempihan tuo on kotona pitää 😀

Onnea teko hyvistä uutisista!

Meille kuuluu hyvää, arki on karmivan kiireistä suorittamista vaan eipähän ennätä pitkästymään 😀 Meillä esikoinen on 14 v nuori nainen. Ihmeen helppo ikäisekseen... Vielä 😅 Tokavekara on vielä vähän aikaa 10 v kiekkomies. Hirveesti on nyt vuoden aikana edistynyt kaikessa. Puhe on selkeytynyt ja on saanut viimeinkin vähän kavereitakin. Oli vähän aikaa sitten ekaa kertaa ikinä kaverin luona yökylässä ❤️ Meijän ekaluokkalainen on intohimoinen kiekkomies, mutta ihan uskomaton jäärä. Nyt on meno vähän tasoittunut. Syksyllä perseili niin paljon että olin ihan varma jotta kotiaresti päättyy joskus vuonna 2037 😁 Meijän vauva ei oo enää vauva vaan täytti keväällä jo 3 v. Pojalla alkoi jo säännöllinen puheterapia ja miulla uottaa tuossa laput että hakisin vammaistukea. Tarkoitus olisi tosiaan tuikata poika syksyllä hoitoon, vaikka ite varmaan oonkii sillon kotona.

31.5.2018
riu
riu

Kiitos misukka. Esikoinen aikoo kirjoittaa syksyllä 3 oppiainetta.

28.5.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvä, että sanoit suoraan. Te-toimisto on soitä huvittava pulju, ettei ne katso kokonaisuutta. Vain sen hetken tilanteen. Ja nyt se sulla näyttää 1,5 vuotta.

Tsemppiä teidän esikolle abivuoteen.

27.5.2018
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Sanoinkin siellä keskustelussa, että kyse työnhakijana olosta ei ole puolestatoista vuodesta, vaan työnhakijana olen ollut kesästä 2006, poislukien 2 lapsemme hoitovuodet.
Tuo meidän uravalmentaja oli mukana keskustelussa. Tuo työnhaun jatkamiskysymys oli uravalmentajan.

Eilen sanoin koulussa uravalmentajallemme, että torstain Te-toimistossa keskustelusta ei ollut apua. Aina samat vaihtoehdot esitetään siellä.

Esikoisella alkaa abivuosi, aikoo syksyllä kirjoittaa 3 oppiainetta.
Jos koulutus- tai mitään työpaikkaa en saa, olen kotiäiti, työnhakija kylläkin.

26.5.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vai että hankalaksi heittäytyi te toimisto sun kanssasi. Ikävä kuulla. Toi kertoo aika paljon, kun kysytään et jaksatko hakea töitä 1 tai 3 vuotta. Haluavat, että olet työttömänä kunnes pääset eläkkeelle. Tai ehkä sen vuoden tai kahden jälkeen alkavat kysellä, et mites olis koulutus johonki toiseen ammattiin. Ei vahingossakaan omalle alalle.

Sori tää pessimistisyys, mutta itellä te-toimiston touhu kyrsii jo tosi pahasti.

26.5.2018
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

No, nyt mun pitäisi te-toimiston mielestä olla työkokeilussa tai hakea työpaikkaa.
Multa kysyttiin jaksanko hakea työpaaikkaa 1 vuoden tai kolme vuotta.
Koulutus ei ilmeisesti ole te-toimiston mielestä vaihtoehto.
Aamu-ja iltapäivätoiminnanohjauksen tutkinto te-koulutuksena, johon hain; sinne on 200 hakijaa, ja parikymmentä otetaan.
Huomenna jatkuu uravalmennus.

24.5.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tänään viimeinen päivä työhöntutustumista.
Tänään myös te-toimistossa uravalmennuksen loppukeskustelu. te-virkailijani, uravalmentajamme, minä ja terveydenhoitaja. Jospa te-toimistossa jo vihdoin uskottaisiin minua, että tarvitsen lisäkoulutusta. Tämä on toinen työpaikka, jossa asia on tullut esiin.
Uravalmennusta on 30.5. asti. Ah, ihanuutta!

24.5.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Työhön tutustuminen jatkuu, samoin työ-ja opiskelupaikan metsästys.
Oon jo huomannut, että varhaiskasvatus "hippasen" muuttunut niistä ajoista, kun olen itse ollut työssä.

Kaikille kuumia kevätpäiviä!

15.5.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pikaista paranemista tennarin perheeseen.
Mukavaa äitienpäivää. Täällä on todella lämmintä.

13.5.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Selvishä tuo syykin. Järjetön tulehdus molemmissa korvissa. Ollut varmaan jo keskiviikosta asti mut kun eivät tutkineet sillon enskassa kunnolla. Tänää käytin ihan lastenlääkärillä ni saatiinpa kunnon selvyys asiaan.

Minä kun kerroin oireet eli ainoastaa korkee kuume niin lääkäri ilmoitti että nytpä suljetaan yksi kerrallaan mahdolliset sairaudet pois.

Meil molemmat isommat lapset kauheessa räkätaudissa joten eiköhän nekin itselleen kehittele jotain kätevää mistä saa kuurin itse kullekin 😁

12.5.2018
tennari
tennari

Niin siis voiko hampaat nostella kuumetta korkeallekin?

Ke katottii tulehdusarvot ja korvat, kuunneltiin keuhkot ja kaikki ok.

Toiv menee ohi äkkiä. Noh, viikonpäästähän sitä saadaan jo 1 v rokotteet ni voidaan taas sairastaa lisää 😐

11.5.2018
tennari
tennari
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...