Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mihin 10 kk vanhan vauvan voisi laittaa hoitoon?

Heips, meijän poika täyttää joulukuussa 10 kk ja mulla loppuu marraskuussa vanhempainpäivärahan maksu, eli viimenen maksu tulee marraskuussa. Mies käy töissä ja tällä hetkellä elättää meidät suurimmaks osaks ja maksaa vuokrat ja laskut ym. On todella tiukkaa ja sen takia haluaisinkin päästä joulukuussa töihin. Jos käy niin että saan työpaikan, niin onko mahdollista saada 10kk:n ikästä vauvaa johonkin hoitoon? Jos käy niin että en saa työpaikkaa, niin mitä mahdollisuuksia mulla on? Pakko saada jostain rahaa että pärjätään, koska miehen tulot ei yksin riitä.

17.4.2018
Crissy94
Crissy94
1 year, 8-month-old toddler

Kotihoidontukea saa tuloista riippumatta 338,34 e/kk - verot (25% ellei hae muutosverokorttia) eli hoitolisän kera noin 300e nettona. On se rahaa sekin ja sitten voit heittää keikkaa illalla ja viikonloppuna jos päivät haluaa olla vauvan kanssa. Sun alaa wn tietty tiedä, et onnistuuko keikkailu vai pitääkö olla täysipäiväisesti ja päivätyössä.

Päiväkodit ei kaikki ota alle vuosikkaita eli se kannattaa kysyä päiväkodista, jos sinne haluat viedä. Pienet on kyllä aina kaikkien silmäteriä eli hoivaa saa jopa enemmän kuin tarpeeksi.

Kunnallisella puolella hakemus pitää laittaa tosiaan se 4kk ennen hoitotarvetta. Päivähoitomaksutkin riippuu tuloista. Parhaassa tapauksessa ette joudu maksamaan päivähoidosta mitään. Yksityinen hoitaja on kilpailukykyinen hinnoissaan lähinnä silloin kun kunnallisella joutuu maksamaan maksimin.

20.4.2018
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Niin kodinhoidontuki on sama kaikilla mutta se lisä siihen on perheen tuloista kiinni.

Sossusta saa kyllä apua, ellei sun mies nyt useita tonneja saa käteen kuukaudessa. Tiedän tapauksia missä on saatu tukea vaikka olis ollu säästöjä.

20.4.2018
Moiskan92
Moiskan92
10-month-old baby

Laskin kelan laskurilla ton hoitotuen määrän ja se oli vähän päälle 70e/kk. Ja sossusta ei tuu saamaan mitään koska miehellä on muka liian isot tulot.

20.4.2018
Crissy94
Crissy94

Tarha tai perhe vaihtoehdot. Vaikea sanoa kumpi parempi. Perhe on vähemmän lapsia joten enemmän aikaa niille mutta sitten on vaan sen yhden aikuisen sana kaikista tapahtumista kun taas tarhassa on useampi mukana lapsen touhuissa. Eli jos jotain tapahtuu nii on useampi silmäpari ja tarina.

Jos haluaa kotona olla niin eihän sulta rahahanat kiinni mene marraskuun jälkeen. Aina voi hakea kodinhoidontukea ja siihen lisää johon vaikuttaa perheen tulot. Tähän tietty myös asumistuet yms. Ja jos edelleen on tiukkaa mutta haluaa olla kotona niin kyllä suomalaiset perheetkin saa sossusta hakea apua. Muun muassa sitä varten me maksetaan veroa.

19.4.2018
Moiskan92
Moiskan92
10-month-old baby

Mäkin ehkä noin pienelle suosittelisin perhepäivähoitajaa, mutta ne paikat voi olla kiven alla, riippuu toki kaupungista. Täällä on todella vaikea saada pph paikka, mutta kannattaa ottaa selvää myös yksityisistä perhepäivähoitajista. Toki nyt vaikea sanoa kun ei asuinpaikkaa tiedä, mutta täällä ainakin yksityisen hoidon tukeen saa kuntalisää sen verran ettei tule kalliimmaksi kuin kunnallinen.. Yksityisen hoidon tukea saa aina kunnasta riippumatta reilu 170€ (en muista nyt tarkkaa kun muuttuu melkein joka vuosi mut oisko 172 ja jotain) ja sit siihen päälle mahdollisesti kuntalisää asuin paikasta riippuen. Että tämäkin vaihtoehto kannattaa selvittää. Toki jos kuntlisää ei makseta, Niin on kallis vaihtoehto.

Se on hyvä että olet ajoissa alkanut miettimään, sillä hoitopaikka pitää tosiaan hakea ajoissa, niinkuin täällä mainittiin 4kk aikaisemmin. Tai kunnan on järjestettävä hoito kyllä 2viikon hakuajallakin, mutta silloin se voi olla mistä tahansa toiveita kuulematta.

17.4.2018
Vipe
Vipe
3-year-old toddler

Kunnalliset päiväkodit yleensä ottaa 10kk ikäisestä lähtien, yksityisillä saattaa olla korkeampi "ikäraja". Kannattaa tosiaan hakea paikkaa ajoissa, tai kunnasta riippuu tietty, miten vaikea saada hoitopaikkaa. Perhepäivähoito on kans hyvä vaihtoehto, etenkin pienille. Mun poika alotti vuoden ikäisenä pph:lla, en olis päiväkotiin vielä raaskinu laittaa.

17.4.2018
mammalto
mammalto
13-month-old baby

Voit itse esittää hakutoiveen muistaakseni päivähoitomuodosta ja täällä ainakin voi esittää päivähoitopaikasta 2 toivetta, mutta kumpikaan ei välttämättä toteudu.
Noin pienelle mitä pienempi ryhmä, sen parempi.

17.4.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Perhepäivähoitoon vai päiväkotiin? Ottaako päiväkodit edes noin pieniä?

17.4.2018
Crissy94
Crissy94

Päivähoitopaikkaa voit hakea. Se pitää hakea 4 kk ennen hoidontarpeen alkamista.

Työnhakijaksi voi ilmoittautua, mutta sitten pitää myös olla valmis vastaanottamaan työtä.
Tsemppiä päätöksiisi.

17.4.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...