ensinmäinen raskaus

Hei, sain tietää pari päivää sitten että olen raskaana. Tämä on minulle ihan uusi asia, niin kaipaisin vähän vinkkeijä/neuvoja mitä minun pitäisi tietää raskaana olemisesta. Olen kyllä varannut neuvolaa ajan ja saanut listan jossa kielletään haitalliset ruokaaineet joita ei saa syödä. :)

8.4.2018
roo5q
roo5q
6-month-old baby

Kiitps paljon! joo saan sitä onneksi noista mama vitamiineista. Olen yrittännyt oll.a googleematta asioita, kirjoitan kaiken ylös ja kysyn sitten ekalla neuvola käynnillä tai sitten kyselen täältä teiltä. :)

9.4.2018
roo5q
roo5q

Onneks olkoon!

Joo foolihappoa ehdottomasti. Sen kanssa ongelma on se että ku eka neuvola on niin myöhään nii se neuvo alkaa syödä sitä tulee liian myöhään. Itse en ainakaan esikoista odotellessani tienny moisesta ennen ku ekassa neuvolassa sitä käskettiin alkaa syömään.
Kannattaa antaa raskauden mennä omalla painollaan ja niinku Misukka sano nii Googlen voi jättää omaan arvoonsa.

9.4.2018
Moiskan92
Moiskan92

kiitos, joo olen alkunut syömää mama monivitamiinei. Niistäkin olen kuullut että joillekin se tuottaa pahoinvointia. Saa nähä mitä itselle käy :D

9.4.2018
roo5q
roo5q

Onnea plussasta. Foolihappoa kannattaa ryhtyä syömään. Se on sikiön kannalta tärkeä vitamiini juuri alkuviikoilla. Vaikuttaa mm. selkärangan terveyteen ja kehitykseen.

Kaikenlaista kolotusta ja tuntemusta tulee vastaan mutta pääasiassa kaikki kuuluu raskauteen.

Yritä välttää kaiken maailman kauhukertomukset ja vältä googlea jos on minkäänlaisia tuntemuksia. Jos on kysyttävää niin suosittelen yhteyttä neuvolaan. Sieltä ne osaa auttaa ilman kauhutarinoita.

Kaikessa muussa täältä voi kysellä kaikenlaista.

Ja tervetuloa palstalle!

9.4.2018
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...