Olo kuin maailman huonoimmalla ihmisellä!

Haluaisin kysellä hieman muiden mielipidettä asiaan!!! Eli valaisen hieman lähtötilannettani. Olen 39 vuotias ja runsaasti ylipainoinen. Minulla on jo ennestään kolme lasta, jotka ovat isoja lapsia jo. Minulla on historiaa keskivaikeasta masennuksesta, mutta pahimmat ajat ovat takana päin. Nykyisin ongelmana on ollut univaikeudet, jotka hoituvat lääkityksellä. Suurena yllätyksenä tulin raskaaksi. Paikallisen neuvolan henkilökunta on ollut todella ystävällistä ja kannustavaa. Keskustelut ylipainostani ja masennuksestakin on hoituneet asiallisesti. Tuli sitten aika niskapoimu-ultraan, joka hoidettiin Kuopiossa. Siitä ei sitten jäänytkään mikään hyvä olo. Keskityttiin kauheasti masennukseen, eikä uskottu millään vaikka sanoin, että kaikki on hyvin ja olen tyytyväinen elämääni, eikä masennus vaivaa minua muuten kuin tuon unettomuuden kautta. Suuresti painotettiin, kuinka olen jo NIIN VANHA ja YLIPAINOINEN, että melkein ihme olisi, jos ei sieltä kehitysvammaista lasta tule. No downseulan ja ultran perusteella laskettu riskiluku on niin pieni, ettei niiden perusteella ole mitään ongelmia odotettavissa. Tänään sitten tuli potilaskertomus postissa ja siinä isosti painotettiin, kuinka olen vaisusanainen, eikä tahdo saada kysymyksiin vastauksia ja että olen pysähtyneen oloinen. Kuuluuko tällainen niskapoimu-ultraan. Tottakai minua jännittää ja kun neuvolassa kerrottiin että kyseessä pelkkä ultra ja yllätyksenä kuulustellaan kaikki mahdollinen, enkä sellaiseen ollut valmistautunut, joten monesti pysähdyin ihan miettimään vastauksia, vastasin kuitenkin kaikkiin kysymyksiin niin kuin pitikin. Olo on nyt äärimmäisen huono, kuin olisi väärin että olen raskaana. Yritetäänkö minulle väkisin jollain keinoin löytää jotain mielenterveydellistä vikaa, tuollainen kyttääminen saa kyllä päätäni puristamaan! Seuraava ultra olisi vko 20, mutta pelottaa jo ajatuskin mennä taas arvosteltavaksi!!! 😢 Olisiko kuitenkin parempi siirtää tulevat käynnit ja synnytys Joensuuhun, onko siellä yhtään asiallisempaa kohtelua tiedossa?

6.4.2018

Mie sain neljännen lapsen 38 v ja oon reilusti ylipainoinen. Painosta en sinänsä saanut kuulla, vaan raskausajan diabeteksesta. Sokerirasituksessa paastoarvo oli hitusen koholla, joten sokereita seurattiin koko raskauden ajan. Sokerit pysyi kurissa ruokavaliolla ja miun paino itseasiassa putosi ihan koko raskauden ajan. Rv 42 olin kymmenisen kiloa kevyempi kuin raskauden alussa 😀 Niskapoimu-ultrassa kävin, mutta mitään seuloja ei otettu. En kokenut tarpeelliseksi.
Ite voisin kyllä vaihtaa Joensuuhun synnyttämään, pienempi sairaala voisi olla ns inhimillisempi. Pari tuttavaa on siellä synnyttänyt eikä mitään moitittavaa. Itse valitsin Mikkelin ja olin valintaani tyytyväinen. Kuopioon en halunnut kun miusta se ois ollu vauvatehdas ja vierailuajat oli surkeat 😀

31.5.2018
riu
riu

Ei tuommoinen kuulustelu mun mielestäni ole asiallista. Ota ihmeessä potilasasuamieheen yhteys.

Tsemppiä ja onnea odotukseesi.

6.4.2018
misukka
misukka

Kuopiosta ei kannata vaihtaa pois, siellä on yliopistosairaala. Joensuussa sitä ei ole, siellä on keskussairaala.
Potilasasiamieheen voit olla yhteydessä kohtelustasi.

Jos iästäsi sait kommenttia, anna sen olla.
Itse sain kolmannen lapsemme ollessani 43. Esikoinen täyttää tänä vuonna 18, keskimmäinen on 11 ja nuorin täyttää 5.

Nauti raskaudestasi!

6.4.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...