Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Fyysisesti raskas työ ja raskaus

Heippa! Ajattelin kysyä täällä onko muita jotka tekevät fyysisesti raskasta työtä ja ovat raskaana? Mulla on viikkoja nyt on 19+6. Mun huolen aihe on se ett teen fyysisesti tosi raskasta työtä , olen töissä jossa siirtelen/kantelen laatikoita joiden painot heittää 20kg - 150kg , pääsääntöisesti olen sielä yksin. Työnantaja tietää raskaudesta ja otti sen kai ihan hyvin(?) mua mietityttää se että en ole saanut kevyempää työtä tai siitä ei ole ees puhuttu mitään.. milloin pitäisi siirtyä kevyempään työhön? Oon jotenki tosi uupunut töissä enkä tosiaankaan pysty samaan tahtiin mitä ennen raskautta. Lääkäri aika mulla on 12.4 ja ajattelin sielä myös kysyä asiasta mutta ajattelin jos täällä olisi myös ihmisiä jotka vois kertoa omista kokemuksistaan ja tosiaan tämä on minun ensimmäinen raskaus ja kaikki on uutta, töistä olen jonku verran joutunut olemaan pois jatkuvan kuumeilun takia ja siitä hoitajat vain sanovat että se on ihan normaali raskaus oire.. mutta mutta toivottavasti joku ymmärsi mitä tällä haen :) kokemuksia ja mielipiteitä haetaan!

2.4.2018
Jasssssmin
Jasssssmin
14-month-old baby

Ite myös miesvaltasella alalla. Jos ei työnantaja tee asioille mitään nii aina voi ottaa yhteyttä henkilöstöosastolle, työterveyslääkärille tai pahimmassa tapauksessa liittoon.

6.4.2018
Moiskan92
Moiskan92
10-month-old baby

Meillä ei oo oikeen tuota ymmärtäväisyyttä työpaikalla ..:D oon miesvaltaisessa paikassa töissä ja monta kertaa olen sanonut että tehdä kevyempiä laatikoita että jaksaisin nostaa ne paremmin mutta ohi korvien ne menee, kaikki ei kyllä täällä tiedä että olen raskaana!
Täytyy tästäkin puhua työnantajan kans :)

5.4.2018
Jasssssmin
Jasssssmin
14-month-old baby

Näistäkin mun pitäisi ottaa selvää, ens viikolla on lääkäriaika niin täytyy puhua asiasta sielä! Kiitos sulle vastauksesta.

5.4.2018
Jasssssmin
Jasssssmin
14-month-old baby

Kiitos kaikille hyvistä vastauksista! Otan asian puheeksi ensin työnantajan kans :) mullanon ollut jo tuota että kun nostelee paljon painavia laatikoita niin tuntuu että maha repeää.. voimat on ollu aika vähissä vaikka kuinka nukun ja syön terveellisesti ja ulkoilen mutta en mä vaan jaksa samalla tahilla vettää mitä aikasemmin ..

5.4.2018
Jasssssmin
Jasssssmin
14-month-old baby

Oon itse tehnyt myös fyysisesti raskasta varastotyötä jossa joutuu nostelemaan painavia laatikoita laidasta laitaan, esikoista odottaessa jaksoin ihan hyvin loppuun asti mutta nyt toisen kanssa piti keventää työtä jo n. viikosta 22 eteenpäin. Sanoisin että ihan oman voinnin mukaan, itse huomasin jo liian painavan kuorman kohdalla että tuntuu alavatsassa inhottavalta nostaessa, iltaisin olikin sitten menkkamaista kipua välillä ja alaselkäsärkyä. Neuvolan täti sanoi sen johtuvan juurikin liian kovasta rasituksesta, oireet meinaan katosivat aina viikonlopun aikana ja helpottivat kun tajusin keventää työtä (tähän oli onneksi mahdollisuus). Sanot rohkeasti vaan työnantajalle jollet pysty, muuten hän tietysti olettaa ettei tunnu missään. Jollei työn riittävä kevennys onnistu niin sitten saat jäädä sairaslomalle ja/tai varhennetulle äitiysvapaalle.

4.4.2018
ywdt
ywdt

Kannattaa myös kelalta ja omalta terveydenhoitajalta selvittää, nyt jo, voitko jäädä ns. erityisäitiyspäivärahalle.
Esim. jos työtehtävissä altistuu säteilylle (röntgenhoitaja), niin erityisäitiyspäivärahalle voi jäädä.
Mutta toimintakuviot ja miten haetaan, pitää sun selvittää. Työnantajalla on käsittääkseni myös velvollisuus selvittää nämä asiat sinulle.

3.4.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä koen että mulla on fyysisesti raskas työ ja esikoisen kanssa olin töissä melkeen loppuun asti. 3 viikkoa ennen äitiyslomaa jäin saikulle mutta sekin lähinnä sen takia ettei työvaatteet enää menny päälle :D mutta mä pärjäsin noin pitkään koska sain apua ja koska johtaja oli tosi ymmärtäväinen ja kyseli aina että voinko tehdä tätä ja tätä.

3.4.2018
Moiskan92
Moiskan92
10-month-old baby
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...