Marraskuun odottajat

Moikka kaikki. Eli plussasin tuossa pitkäperjantaina ja odottelen innolla ensimmäistä neuvolakäyntiä. Huolettaa lapsen puolesta, koska olen uusi näissä asioissa ja haluan tietää onko tulevalla pienokaisella kaikki hyvin. Olen itse siis teiniäiti. Täytin 18-vuotta tuossa tammikuussa ja odotan nyt perheeseemme esikoista. Oireina minulla on aamupahoinvointia ja rintojen arkuutta. Vatsaani myös nipistelee epäsäännöllisesti ja tulee hieman pieniä menkkakipujen kaltaisia tuntemuksia. Onko kellään muulla samaa? Osaisiko joku neuvoa hieman ruuan suhteen mitä saa tai ei saa syödä? Onko jotain mitä pitää ottaa huomioon?

2.4.2018
Teini_mamma18
Teini_mamma18
22 weeks pregnant

Mulla oli odotusaikana mini-tomaatteja yöpöydällä. Aamulla söin niitä pari-kolme tyhjään vatsaan heti ylös noustessa ja helpotti, ei ollut aamupahoinvointia.

20.4.2018
NemiMilla
NemiMilla

Varaa yöpöydälle jotain pientä minkä voit laittaa aamulla suuhusi ennen kuin edes harkitset ylös nousemista.

20.4.2018
misukka
misukka

Yritä napostella kokoajan jotain ettei pääse nälkä yllättämään. Se pahentaa oloa. Itsellä ollut alkuviikot 24/7 kuvotusta niin, että on paha olo jos ei syö ja vielä pahempi kun syö. Mutta sen potäisi kyllä helpottaa kunhan viikkoja kertyy. Jotkut huono-onniset toki kärsii pahoinvoinnista pahimmillaan koko raskauden alusta loppuun mutta se on harvinaisempaa. Yleensä olotila alkaa parantua rv 12 tietämissä.

Syö mitä tahansa, mikä pysyy sisällä. Olkoon vaikka mehujäätä. Viileä ruoka yleensä uppoaa helpommin kuin lämmin.

20.4.2018
misukka
misukka

Nyt tuli paljon hyödyllistä tietoa. Kiitos sinulle tosi paljon :D Tosiaankin itselläni on neuvola-aika varattu ensiviikolle ja en oikein tiedä mitä siellä ensimmäisellä käyntikerralla tehdään mutta pitäisikö ottaa puheeksi ns. Jatkuva oksentelu/ pahoinvointi. Aamuisin aina ihan hirveä olo ja saa tarkkaan miettiä mitä suuhun laittaa. Pelkkä onneakin aamusta tulee helposti ylös... Sama homma siis illalla. En voi oikein syödä mitään.

20.4.2018
Teini_mamma18
Teini_mamma18
22 weeks pregnant

Foolihappoa kannattaa syödä raskauden läpi. Itse tein niin.
Esim. vihreistä kasviksista sitä saa, mutta ravinnosta ei välttämättä saa riittävästi foolihappoa, joten olen pillerinä syönyt raskauden ajan.

5.4.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Okei kiitos paljon! :D

4.4.2018
Teini_mamma18
Teini_mamma18
22 weeks pregnant

Joo apteekista saa ja suosittelen hakee sitä mahdollisimman pian koska foolihapon saanti on todella tärkeetä sikiön kannalta viikolle 12 asti :)

4.4.2018
Moiskan92
Moiskan92

Kiitos paljon ja kiitos sinun vastauksesta :) Sain hyvin tietoa sinulta ja olo on nyt paljon rauhallisempi. Itsekkin olen miettinyt ei kai iällä niin väliä ole -vähän rankasti sanottu mutta tarkoitan siis että jos siihen tuntee olevansa valmis niin miks ei. :D
Aloin miettiä myös tuota foolihappoa. Saako sitä ihan apteekista?

3.4.2018
Teini_mamma18
Teini_mamma18
22 weeks pregnant

Nii ja ekalla neuvolakäynnillä saa listan noista ruokajutuista. Ennen sitä jos arveluttaa nii Google.
Olethan aloittanut jo foolihapon syönnin?

2.4.2018
Moiskan92
Moiskan92

Käytännössä melkeen kaikkea saa syödä kunhan se on valmistettu ja kypsennetty kunnolla.
Tietty esim ulkomaalaisia pakastemarjoja ei pitäisi syödä ilman että ne on keitetty. Koskee kyllä ihan ei raskaana oleviakin. Mutta näitä tän tyylisiä poikkeuksia lukuunottamatta aika vapaasti omasta mielestäni saa syödä. Alkoholia, tupakkaa jne. tuskin tarvii mainita.

Niin ja onneks olkoon sulle! Ei ikä kenestäkään parempaa äitiä tee joten ;) itse aloin odottaa esikoista 19 vuotiaana.

2.4.2018
Moiskan92
Moiskan92
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...