Paino pysyy samana/laskee raskauden aikana

Tiiän, että nää on yksilöllisiä juttuja mut kysyn silti onko täällä muita ylipainoisia, joilla ois raskaana ollessa paino pysyny samana tai jopa laskenut siitä mitä oli ennen raskautta? Entä miten teillä painoa jäi sairaalaan synnytyksen tai sektion jälkeen? Ymmärtääkseni pitäs kuitenki ainaki muutamia kiloja karista pelkässä synnytyksessä tällaisessa tapauksessa. :) Itselläni starttaa kohta viikko 35 ja paino laskenut pari kiloa siitä mitä oli ennen raskautta, välillä saattaa ilmeisen turvotuksen takia pompsahtaa samaan alkulukemaan mutta varsinaista plusmerkkistä muutosta painoon ei siis oo vaa'an mukaan ja huomaan kehossakin löysien lähteneen. Nii, ja ennen ku joku hätäilee nii en laihduta, syön normaalia terveellistä ruokaa sen verran ku on ruokahalua (kateissa ollut koko raskauden ajan), eli paljon kasviksia/hedelmiä/marjoja ja liikun voinnin mukaan, kuitenkin useamman kerran viikossa. Oma ylipainoni on sekä lihasta että vuosia käyttämieni lääkkeiden seurausta, eivätkä niistä syntyneet höttökilot valitettavasti ehtineet kaikki karista ennen raskautta, että olisin ollut normaalipainoinen.

2.3.2018
soniaaa
soniaaa
2 years, 7-month-old toddler

Moikka, tääl yks ylipainoinen jolle varmasti tulee sanomista painosta. Toista poikaa odotellessani tuli neuvolassa puheeksi painoni, keskityin silloin sitten siihen mitä söin ja laihduin jopa vähän silloin. Nyt si jännitetään, siihen asti et saa tietää onko kaikki ok.

1.4.2018
Marrasvauvatulossa
Marrasvauvatulossa

Tänne olikin tullut muutama vastaus, ajattelin jo, ettei löydy kohtalotovereita! :D Odotan kyllä jo innolla miltä tää kroppa näyttää, kun vauva on ulos saatu. Huomaan nyt jo käsivarsista ja reisistä hoikistuneeni mutta varmasti ero on suurempi, kun tuo masukumpu häviää. Se on myös hassua, että mulle mahtuu edellee päälle kaikki samat farkut yms vaatteet ku ennen raskauttakin eli täytyy sinne laitokselle jäädä vähintää se 10kg. Tuo raskausvatsakkn on yllättävän pieni verrattuna moniin muihin samoilla viikoilla oleviin, liekö sitte kohtu jotenkin taaksepäin kallistunut ja kuulemma myös leveä lantion rakenne vaikuttaa asiaan. Jännää miten kaikki on niin yksilöllistä. :)

25.3.2018
soniaaa
soniaaa

Siis herkuttelin juustolla, pekonilla ja vähähiilihydraattisella suklaalla. Vauvat kasvoi normaalisti ja molemmat syntyi 37+6. Synnytykset normaaleja alatiesynnytyksiä. Molemmat oli alle 3kg.
Kaikkea hyvää sinulle ja kevättä kohti!
T: Murmeli 74

6.3.2018
Murmeli 1974
Murmeli 1974

Hei!
Oon ylipainoinen ja mulla paino laski esikoista odottaessa 14 kg ja toista lasta odottaessa 7kg lähti.
Mulla oli molemmissa raskauksissa raskausdiabetes ja sain sen pidettyä ruokavalion avulla kurissa. Hiilihydraatit karsin tosi vähiin. Herkuttelin sitten juustolla, pelin olla ja vähähiilihydraattisella suklaalla. Löytyy ihan Prismasta.
Tsemppiä sinulle!
Toivottelee: Murmeli 74

6.3.2018
Murmeli 1974
Murmeli 1974

Jep, itselleni tämä on pelkästään positiivinen asia, vaikka neuvolassa on kahta eri mieltä oltukin. :D Lääkäri patistaa syömään ja hoitaja suhtautuu hälläväliä-asenteella. Kovin yleistä ei ilmeisesti ole, ylipainoisillakin tuppaa se paino yleensä enemmän tai vähemmän nousemaan kuulemma, mutta ei tämä toki vaarallistakaan ole, kunhan vauva vain kasvaa normaalisti. :)

Eniten kiinnostaisi miten synnytys on vaikuttanut painoon tällaisissa tapauksissa, jos täältä löytyy kohtalotovereita?

Ja kiitos tsempeistä! Sektio edessä mutta uskon sen sujuvan hyvin, en pahemmin jaksa etukäteen jännittää. :)

2.3.2018
soniaaa
soniaaa

En ole ollut vastaavassa tilanteessa, mutta ymmärrykseni mukaan ylipainoisella lasta odottavalla ei haittaa, jos paino ei nouse raskauden aikana, tai paino jopa laskee.
Voimia synnytykseen!

2.3.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...