Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

2-3vuotiaiden kanssa tekeminen

Mitä touhuatte 2-3 v lapsienne kanssa? Minulla on hirveä stressi siitä teenkö 2v 5kk ikäisen lapseni kanssa tarpeeksi, ja tarjoanko hänelle kaiken tarvitsemansa. Opiskelen tällä hetkellä ja lapsi on perhepäivähoitajalla. Käymme uimassa satunnaisesti, ennen käytiin viikottain. Piirretään, maalaillaan vesiväreillä joskus, ulkoillaan puistoissa, käydään pari kertaa vuodessa kylpylässä, hoplopissa ollaan käyty muutamia kertoja yms. Minulla ei ole ketään kaveria kenellä olisi lapsia, joten ainoat kaverit pojalle löytyy hoidosta. Tämäkin asia painaa mieltäni todella paljon. Olenko ihan huono vanhempi kun en edes saa leikki seuraa lapselleni meille kotiin? :( Onko teillä muilla kavereita joilla on lapsia ja vietättekö aikaa yhdessä?

9.2.2018
SarianneSofia
SarianneSofia

Samaa mieltä muiden kanssa.. Kuulostaa tuon ikäiselle hyvältä vaikkei olisi edes hoidossa.
Ja tietysti lapsen luonteestakin riippuen, mutta tosiaan se rauhallinen vapaa leikki on myös ton ikäiselle tosi tärkeää.. Ainakin meillä kun jotkut viikot on pelkkää menoa niin kyl viimeistään loppuviikosta lapset parahtaa lähdön hetkellä itkee kun on leikki kesken..
Eli lapset ei välttämättä edes kaipaa mitään virikkeitä.
Ja niinkuin joku sanoikin, niin ne sosiaaliset taidot oppii siellä hoidossa ehkä jopa paremmin kuin äidin kanssa kaveri treffeillä..

10.2.2018
Vipe
Vipe
3-year-old toddler

Hei!

Huojentavaa lukea vastauksesi. :)
Itseasiassa meiltä jäi pois muskari kun aloitin opiskelut ja poika siirtyi kerhoon. Minulla on puolituttuja, jotka ovat aivan jokaisessa lasten tapahtumassa mukana, joka viikko museoissa, tai muuten vain jossain kivassa paikassa lapsen kanssa. Siitä se ajatus lähti, että tarjoanko liian vähän virikkeitä ja puuhaa lapselleni koska ollaan aika paljon kotona verrattuna heihin. Käydään lähistöllä puistoissa tai viereisessä metsässä kävelyllä. Viikonloppuisin saatetaan käydä uimassa tai mummolassa. Eli ei niin erikoista kuin heillä.

Nämä vastaukset helpottivat oloani, ja minusta tuntuu nyt että ehkä meidän arki onkin ihan normaalia! :D

10.2.2018
SarianneSofia
SarianneSofia

Mä sanoisin, että voisitte jopa rauhoittaa kotielämää. Noin pieni ei kaipaa jatkuvaa sirkusta vaan yhdessäoloa vanhempiensa kanssa.

10.2.2018
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Lapsesi käy hoidossa joten hän pääsee siellä leikkimään muiden lasten kanssa ja saa siellä mahdollisuuden oppia sosiaalisia taitoja. Ja jos hoitokavereihin tutustuu hyvin niin heitä voi nähdä myös muualla.

Meidän poika täyttää kesällä 3v., ja hänen kanssaan olen jotain pyrkinyt tekemään jotain joka päivä kodin ulkopuolella. Ulkoilua, kerho ja muskari, muiden lasten tapaamisia. Tosin hän ei ole hoidossa joten sinänsä tilanne on eri kuin aloittajalla. Moni niistä asioista joita nyt teen lapsen kanssa jäisi pois jos hän olisi hoidossa...

Itse ajattelen niin että 2-3v on vielä niin pieni että hänelle riittää vanhempien läsnäolo ja huolenpito, näin pienellä ei minun mielestä tarvitse olla päivittäin kodin ulkopuolisia aktiviteetteja/ harrastuksia.

Joten minun mielestä aloittajan arki kuulostaa hyvältä. Tsemppiä arkeen, lapsen hoidon ja opiskeluiden yhteen sovittamiseen!:) muista myös ihan vain rentoutua ja nauttia lapsesi kanssa kotoilusta!:)

10.2.2018
Taros
Taros
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...