Helmikuu

Mitenkähän helmikuun osalta menee kuukausiloru? No, meillä keskimmäinen tuli kesken koulupäivän, kun kurkkukipu oli yltynyt. Huomenna sitten kotona. Tyttö kotona, koska päiväkodissa henkilöstövajetta. Huomenna perjantaina päiväkoti ei ota vastaan lapsia, jonka toinen vanhempi on kotona. Varhaiskasvatusjohtajan päätös. Tää johtuu siitä huomisesta mielenilmauksesta. Täällä mukava lumipyry ollut. Mitäs muille?

1.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jatkan tähän vielä, vaikka kuukausikin vaihtunut.
Tytöllä oli illalla korkea kuume. Tänäänkin vielä.

Tuo koulutus on viittomakielen tulkin.
Aloitatko misukka uuden lörppäketjun?

3.3.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jatkuu sama kuin eilenkin, että nikkinä on oma etunimi. Joku erikoisjutta taas Liberolla.
Meillä muuten tyttö nousi jo seitsemältä itse. Rasti seinään!

2.3.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Me päästään miehen kanssa jutteleen tytön asioista asiantuntijoiden kanssa maanantaina.
Päiväkodissa omahoitaja sanoi, että asiat ei ole "vain minun päässä", vaan ovat siellä huomanneet samojakin asioita kuin minä.

1.3.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi ei, Tennari. Että teillekin löysi ykätauti. Onneksi jo helpottamaan päin.

PM 👍 Hyvä juttu se CVmalli ja toivottavasti on osuva koulutus.

Mä kävin tänään kahteen otteeseen esikon koululla. Ensin aamupäivästä esikon koululääkärintarkastus jossa kaikki ok. Lääkäri totesi ensimmäisiä murrosiän muutoksia olevan havaittavissa kropasaa. Kehui selkää ja ryhtiä. Ja mainitsi, ettei ole tuon ikäisille tyypillistä kännykkäniskaa.

Iltapäivällä oli sit opettajan ja esikon kanssa kehityskeskustelu. Että miten menee ja mitä seuraavaksi. Pienin yritti kovasti varastaa huomion ja lopussa onnistuikin. Opettaja tuumasi, että onpas "kiva" ikäero lapsilla kun yksi aloittelemassa teini-ikää, toinen kriiseilee minimurkkua ja kolmas uhmailee. Et hänkin muistaa sen eskariajan miniteineilyn. Hyvä ettei pyyhkinyt hikeä otsaltaan.

Totesi, että itsellään jo niin helppoa kun nuorinkin alkaa olla jo läpikäynyt suurimmat teinikuohuilut.

1.3.2018
misukka
misukka

Meil oli aamulla 27 pakkasta.

Tauti alkaa olee selätetty. Mä selvisin vähimmällä vissiin 😆

Nyt päikkäreille ja sen jälkeen ulos. Pakko saada raitista ilmaa.. 😍

1.3.2018
tennari
tennari

Tänään vasukeskustelu päiväkodilla.
Täällä oli aamulla .18.

1.3.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pikaista paranemista teille tennari.
Kiva että lörppäketjuun eksyy muitakin.

28.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meil ol justiisa 24.7 astetta pakkasta ku kahoin..🤨

Joku ihme vatsapöpö löysi tiensä meille. Voi kelenattu en paremmin sano.. Viime to alko keskimmäinen oksentaa just ku oltii perhekerhoon lähdös. Yrjös kerran. Perjantaina oli kerran ripuli, lauantaina ihan totaaliripuli plus megayrjö. Sunnuntaina vielä ihan hirvee ripuli ja kerran yrjö..

Ihmeteltiin että mikäs kumma tämä tämmönen on et yks vetää 4 pv maha sekasin ja muut selviää ns ehjin nahoin.. Kunnes viime yönä pienin veteli meidän sängyn täyteen vatsalaukkunsa sisältöä.. 😷 Aamulla sit esikko yrjöai kerran ja ukolle nosti kuumeen..

Ite tässä sit jännän äärellä oottelen et millon on mun vuoro vai onko ollenkaan.. 😑 Meneehän tämä talvilomaviikko näinkin, pyykkiä pestessä ja sairaita hoitaessa. Tosin, ulkona on melkee 30 astetta pakkasta että sisällä sitä pitäs olla kuitenkin..

27.2.2018
tennari
tennari

Nyt tää virkailija, oli siis eri henkilö, mitä en ole aiemmin tavannut, laittoi mulle CV:n mallin. Ei mulla sitä ole ollutkaan. Lisäksi hän laittoi mulle yhden koulutuksen esitteen.

27.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pidän peukkuja.

Täälläkin on 16 astetta pakkasta. Tuuli kiristää fiiliksiä. Yhdellä tänään futista, toisella sählyä. Eli koko perhe menossa tänä iltana.

Käytin vaihdattamassa vetskarin vetimen meidän Eisbärchen-lämpöpussiin. Harmi, että yläpään lukkoa piti hajottaa, että vedin saatiin paikoilleen. Mietin tässä, miten sen saisi korjattua. Ei varmaan mitenkään.

27.2.2018
misukka
misukka

Vierivä kivi ei sammaloidu, sanotaan.
Ja jotta tämä aktiivimalli pysyy aktiivisena, mulla on tänään Tapiolassa mahdollista palkkatukipaikkaa varten haastattelu. Sain tietää eilen. Se on just niin , että minä päivänä kysytään, niin työnhaun kuva on aina erilainen.
Onneksi tuossa samasaa on allergia ja astmaliiton toimipiste myös, sielläkin kun on joku palkkatukipaikka tarjolla, ellei ole mennyt jo. Kun vaan muistaisi siitäkin kysyä.

Tapiolassa pitää keskimmäiselle tilata näöntarkastusaika. Hyvin hoituu samalla kun olen siellä jo paikalla.
Rapsakat pakkasterveiset täältä Espoosta!

27.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuolla samassa tapahtumassa on lasten serkutkin olleet. Saatiin kuviakin.
Ukki toi tänään meidän lapset Pasilaan. Keski-Suomesta tosin juna oli puoli tuntia myöhässä. Tekninen vika. Tuli kuitenkin perille.
Isä ehti kuitenkin siihen junaan juuri, mihin hänellä oli liput.
Meidän keskimmäinen on koko hiihtoloman ollut flunssassa, lääkärissä oli käynyt. Huomenna kotona.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

25.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei me sit käyty enää uimassa. Ukko oli perjantain kotona ni kävin isojen kanssa laskettelemassa. Eilen käytiin jääkarusellifestareilla Lohjalla. Olisi ollut kivaa olla pidempäänkin, mutta muksuilla iski kylmä vaikka vaatteita olikin monen monta kerrosta päällä. Päästiin sentäs lasten karuselliin pyörimään.

Meillä oli lämmittimetkin mukana mut ukko oli niin töhö, ettei laittanut niitä käyttökuntoon kotona ja paikan päällä ei sit saanut toimimaan enää. Olisi ollut bensakäyttöiset lämmittimet mutta sytkäri ei suostunut pakkasessa toimimaan ni saanut tulta. Vaavilla oli kyllä lämmin vaikka meidän Eisbärchenin pussin vetskari sanoikin sopimuksen irti just kriittisellä hetkellä.
Onneksi otin sadesuojat mukaan niin ne toimi tuulensuojana ja piti lämpöä sisällään vaikka pussi ei ihan kasassa pysynytkään.

Kolmosellekin otin lampaantaljan ja villaviltin mukaan mutta ehti tulla kävellessä kylmä jo niin ei sit viihtynyt enää.

Keskimmäiset pääsi kokeilemaan valjakkokoirien vetämää pulkkakyytiä. Tykkäsivät kovasti. Tai no pelastuskoiria kai ne oli (ohjaajien liiveissä luki pelastuskoirat) mutta valjastettu vetokoiriksi.

25.2.2018
misukka
misukka

Huomenta.
Heräsin itse vähän ennen seitsenää. Tässä voi vaikka katsoa olympialaisia.
Olitko Misukka poikien kanssa uimassa?
Täällä oli maanantaista eiliseen suihkuwc:n patteri eiliseen kylmänä, ja suihkutila jääkylmä. Mies ehdotti uimahallia.
Kivaa päivää kaiikille!

24.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo, on se iltapäivisin. Päivät oon nyt poikien kanssa keskenään. Miusta se perhelippu on nyt tän viikon noihin päiväuinteihin sen 5e. Normisti aikuisen hinta sama

21.2.2018
misukka
misukka

Jokohan Libero hyväksyisi mun kirjoituksen.
Käy vaan poikien kanssa uimassa uudelleen. Täällä aikuisten uimalippu on 5,50 euroa.
Onko sun mies maisemissa, että olisi teidän pienimmän kanssa kotona?

21.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Okei. Mulle silloin jossain vaiheessa lykkäsivät kouraan sen palkkatukilapun, että saat nyt tällästa... Tai työnantaja on oikeutettu hakemaan jos mut palkkaa.

Joo, kieltämättä. Kyllä mä kauhun sekaisin tuntein menin sinne ja varmana, et ainakin yks sinne hukkuu mutta selvittiin. Jäi positiivinen fiilis ja mietin jopa, et josko kävisi tällä viikolla toisenkin kerran kun nyt on perhelippu 5e.

Laskettelemaan oli tarkoitus mennä myös, mutta noi pakkaset on sen verran kovat ettei ihan hotsita mennä jäädyttelemään poskia.

21.2.2018
misukka
misukka

Ei ole palkkatukea luvattu, mutta olen niin kauan saanut työttömyyskorvausta, että olen oikeutettu palkkatukeen.

Kiva, että olet hakenut työtä, toivottavasti onnistaa.
Varmasti rohkaisevaa, kun sulla oli teidän poikien kanssa onnistunut uimahallikäynti.

21.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Työkkärit on kyllä niin hyödyttömiä firmoja. Ei niistä oikein saa mitään tukea työnhakuun. Onko sulle siis luvattu palkkatuki? Se on kyllä hyvä juttu. Kyllä se voi ainakin auttaa saamaan töitä.

Mä hain taas yhtä työpaikkaa tuossa viikonloppuna. Ei se ihan omaa alaa ole mutta mulla olisi kivasti työkokemusta olemassa siihen hommaan. Ja kuulosti kiinnostavalta duunilta. Saisi toteuttaa itseään. Ja varmasti näkisi työnsä tulokset. Katsotaan osasinko tuoda itseäni oikein esiin.

20.2.2018
misukka
misukka

Työpsykologi sanoi, että näytän väsyneeltä. En ole Korean talviolympialaisia yöllä katsonut.
Ensi kuussa voisi ehkä saada tuon yhden rekryfirman kautta lyhyitä sijaisuuksia.
Mutta nyt minun pitäisi innostua yhden palkkatukipaikan hakemisesta. Ihan kiva, mutta kun sekään ei anna sitä työpaikkaa. Ja mulle vaan sanotaan, tuolla työvoimatoimistossa , hae työpaikkoja. Jossain kohtaa systeemissä menee asiat päin mäntyä.

20.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Miten meni työpsykologin tapaaminen?

Me käytiin tänään uimassa poikien kanssa. Kunta tarjosi aamupäivällä ilmaisen vesipeuhun. Vähän jännitti mennä yksin noiden neljän kanssa mutta toisaalta esikko jo ui jotenkuten ja tosikkokin on nyt käynyt uimakoulussa ja on ihan siinä hilkulla, että oppii uimaan, niin uskalsin lähteä.

Ja hyvinhän meillä lopulta meni. Uimaohjaaja vai - opettaja, kumpi lie, nappasi kolmosen samointein ja toi sille semmoisen lötköpötköstä väsätyn uimatuen. Tuo polskutteli vallan onnessaan pitkin poikin sen kanssa.

Pienin oli ihan elementissään vedessä. Kellui kuin vanha tekijä. Samainen uinninohjaaja oli ihan ihmeissään kun selvisi, että jäbä oli ekaa kertaa uimassa.

Oli kyllä yllättävän kiva reissu. Ja selvittiin hengissä!

20.2.2018
misukka
misukka

Eilen palautin esikoisen vuokrafrakin. Sieltä oli 400 frakkia vanhojentansseissa. Vuokraliike on pieni, mitä ei tuosta määrästä voi päätellä.

Tänään sitten työpsykologin tapaaminen.

20.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei ole pakko joo. Halusin siis osallistua mutta en löytänyt tanssiparia. Sit sain vaan jonkun jolla oli 2 vasenta jalkaa ja meni sit fiilikset ihan täysin.

18.2.2018
misukka
misukka

Ei niihin pakko oo osallistua,esikoinen ei osallistunut😊Nyt penkkareissa oli kyllä mukana😃

17.2.2018
huiskutin
huiskutin

Vanhojen tanssit... Itsellä ei kovin ruusuiset muistot niistä. Onneksi en niistä aikoinaan muutenkaan niin välittänyt.

Toivottavasti omat pojat nauttii tansseista aikanaan.

Onhan niitä pukuja komia katsella ja ihailla. Esikon koululla oli perjantaina käynyt 4 paria tanssimassa. Oli koulun facesivulla kuva. Ihania pukuja oli neidoilla ja nuoret miehet niin komeina puvuissaan.

17.2.2018
misukka
misukka

Meillä oli ihana esikoisen vanhojentanssitilaisuus eilen illalla lukiolla.
Sisarukset oli mukana.
Tänään heillä on vielä 2 tanssiesitystä, ja rehtorien tilaisuus.
Illalla käyvät vielä syömässä.

Sairastaville tervehtymistä.

16.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Esikon kerhokuvaus. Meil muksut on nii aamu unisia et saa perjantaisin urakalla tehä töitäet saa porukan klo 8.30 liikkeelle..

16.2.2018
tennari
tennari

Hui kamalaa misukka. Tuo sun ukkos juttu kuulostaa aika kauheelta..🙄

Eikä tuo yrjöhommakaan mitää kivaa ole. Varsinkin noin pienillä..

Meil olis

16.2.2018
tennari
tennari

Joo, hyvin jyllää. Pienin oksenti tuossa reilu tunti sitten, että taas saa sen kanssa aloittaa toipumisen alusta. Ihme tyyppi kyllä. Ihan hirvee meno ja meininki vaikka just oksentanut.

Esikko alkaa olla elävien kirjoissa, toisesta en osaa arvioida. Se vaikuttaa hyväkuntoiselta mutta suoli ei toimi yhtään eli sieltä voipi tulla ylläreitä vielä. Kolmonen on oksennellut koko päivän. Silloin tällöin annan sille teelusikallisen mehua, nyt laitoin hitusen suolaa mukaan josko ehtisi edes vähän imeytyä neste ennen kuin oksentaa vähänkin ulos.

Mulla taisi jäädä yhteen megaoksennukseen miun laatottamiset. Tosin sainkin melkoisen adrenaliiniruiskeen kun ukko rupesi oksentamaan pöntöllä, sit laittoi ämpärin pois ennen kuin mitään tuli, naama meni ihan punaiseksi ja silmät rupes pullistuu päästä. Lakkasi hengittämästä hetkeksi ja kroppa umpijumissa kellahti vessan seinää vasten. Ihan kunnolla hakkasin sen poskelle, rupes hengittää ja silmät oli hetken ku flipperin pallot. Sit se ihmetteli ku olin kuulemma säikähtäneen näköinen. Et hän vaan pisti hetkeksi silmät kiinni. Sille ilmesty myös otsaan verenpurkautumat molemmille ohimoille.

Mun piti soitella lääkäriin mutta enhän mä ole ehtinyt kun jatkuvasti jotain pitänyt auttaa. Mä nukahdin tunniksi kun sain kaikki sairastelijat hetkeksi unten maille. Muuten tää vuorokausi onkin mennyt samoilla silmillä eilisestä.

15.2.2018
misukka
misukka

Joo nuo raskausajan suositukset muuttuu jo parissa vuodessa niin et mitä sillo 2013 oli ni 2017 oli nii erilaiset jo että ihan oli ulapalla.😂

Meillä pukkaa porukalle lentsua. Toivottavast pysyy semmosissa rajoissa ettei lääkekuureja tarvittas.

Onkos misukan porukalla viel mahatautia? Se on kyl kans viimenen tauti mitä tänne kaipaa..😷

15.2.2018
tennari
tennari

Se on hauskaa miten nuo suositukset muuttuu,silloin kun mun esikko syntyi oli noissa kaupan soseissakin merkinnät 3kk alkaen😃😃Joka muksun kohdalla ihan erijutut ollu ja raskausajan suositukset myös😃

15.2.2018
huiskutin
huiskutin

Huiskuttimen mainitsemien seikkojen vuoksi en noihin tämän hetken suosituksiin halunnut ottaa kantaa.

Meidän esikoinen tulee tänä vuonna täysi-ikäiseksi. Hänen vauva-aikanaan suositus oli, että kiinteät (soseet) aloitetaan 4 kuun iässä.Lisäksi aina lapsen tilanne aina vaikuttaa aloitusajankohtaan.

Meillä on isot ikäerot lapsilla, mutta keskimmäisen ja kuopuksen kohdalla suositus oli aloittaa soseet 6 kuukauden iässä. Lisäksi kuopuksen vauva-aikana löysin ohjeita ja kirjallisuutta sormiruokailusta, vaikka tyttö ei sillä tavalla ruokaillut.

15.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nyt on oikeesti noissa soseissa joku uusi suositus,että annetaan vaan makuannoksia ja eri makuja tiheemmin🙈Eli just max.tuo teelusikka kerrallaan..mutta meilläkin allergiataustaa niin en tosiaan aio kiirehtiä ja syödäkkin saa mahan täyteen😃Mutta meillä ei vielä edes soseilla..tyttö täytti vasta 2kk ja saa nyt olla pelkällä rinnalla vielä muutaman kuukauden😊Täällä eletään perus vauva-arkea siis..vielä pari viikkoa ja koko perhe päästään talvilomailemaan yhdessä👍

15.2.2018
huiskutin
huiskutin

En minä kyl o ikinä näille särkylääkkeit antanu.. Ennen rokotuksia. Noissa ruokahommissakinbohjeita on varmaan yhtä paljon ku ohjeiden antajia. Musta tuntuu et meilläkin jotenki olis nyt pitäny enempi kiirehtiä soseiden alottamisessa ja uusien makujen muksan ottamisessa.

Ja vipekö se ihmetteli et meilläkin vauva jo 9 kk.. Niinpä, samaa ihmettelen itekki. Neiti kovasti jo seisoo ja kauheeta vauhtia tukia vasten jo kävelee..😁

Koht olis perhekerhossa valokuvaus.

15.2.2018
tennari
tennari

Onneksi tuolle maistuu kaikki, mitä tähän asti olen antanut. Eikä nirsoile mitään, ainakaan vielä. Hyvällä ruokahalulla syö kaiken mitä nenän eteen olen laittanut.

No niin mun äitinikin sanoi, että viikko yhtä lajia. Ja nyt ollaan syöty n. viikko porkkanaa ja viikko perunaa ja nyt saa niiden sekoitusta. Hedelmä pilttejäkin silloin tällöin. Mutta ei ennen kuin on kasvista syönyt.

Ja joo mietin samaa mistä näitä neuvola ja sossu tätsyköitä mulle tulee.. Kukaan ymmärrä mistään mitään ja annetaan ihan omituisia ohjeita.

Seuraavaksi kun mennään neuvolaan ja on 5kk rokotukset niin pitäisi antaa 1-2 aikaisemmin poitsulle särkylääke.. En kyllä tiedä.. Kuumenna nousi viimeksikin vasta iltaa kohden..

14.2.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 9-month-old toddler

Mistä RoosaMariinalle näitä ihme tyyppejä siunaantuu neuvolaan ja sossuiksi?

Mäkin olen kaikkien neljän kanssa antanut yhtä sosetta vähintään 5 päivää ja sitten seuraavaa. Ihan hyvin on ehtinyt perusmaut käydä kasviksista läpi ennen kuin pitänyt lihaa lisätä. Muutenkin toinen soseateria päivään vasta silloin 5kk iässä. Silloin toisessa lihaa, toinen kasvisateria. Ja hedelmäsoseet tuli kuvioon puurojen yhteydessä kun oli ensin kokeiltu viljat läpi.

Nyt kun ukkeli sen 10,5kk niin meillä on ollut 5 ateriaa päivässä ehkä 3kk ajan. Puolivuotiaanakin oli vasta tulossa toinen puuro päivään.

Jos pitää tunkea 3 eri ainetta viikkoon, niin allergiset reaktiot on paljon vaikeampi löytää kuin jos annat rauhalliseen tahtiin.

14.2.2018
misukka
misukka

Siis mitä, tennarin vauva jo pian 9kk 😱 mihin tää aika menee 😬
Mun täytyy kyllä sanoo että itse en allekirjoita tota hedelmäsose juttua.. 🙈 Meillä siis esikoisen kanssa aloitettiin päärynällä, siis päärynä oli toinen mitä maisteli ja se ei koskaan tykännyt hedelmä soseista vaan söi mieluummin niitä mauttomampia. Eli vaikka tottui heti makeisiin niin ei jäänyt silti mauttomat syömättä, vaan päin vastoin.. Ja edelleenkään ei tykkää kauheasti makeasta vaan on herkkujen suhteen nirso.
Kakkosen kanssa otin opikseni tästä saarnasta ettei saa totuttaa hedelmäsoseisiin joten pitkään mentiin näillä kasvis ja vihannes soseilla. No hänestä tuli oikea herkkuhiiri kumminkin..
Pienimmän kanssa en jaksanu miettiä vaan tein Soseita siitä mistä hyvältä tuntui (ja toki mitkä sallittuja) niin hän taas söi heikosti molempia ruokia, vielä heikommin makeita)

Eli meillä ei oo kyl ollu väliä mitä ekana antanut.

14.2.2018
Vipe
Vipe

Onnbeksi en ole neuvolan terveydenhoitaja, mutta ei sinun oma terveydenhoitaja sitten mitään maininnut, että jos jo nyt, kun poikasi opettelee ensimmäisiä kasvismakuja, ja jos oppii aikaisessa vaiheessa hedelmien makuun, niin voi olla ettei miedommat ja "mauttomammat" kasvissoseet maistu.

Tsemppiä!

14.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

nyt ollaan siis syöty perunaa ja porkkanaa ja nyt syö peruna-porkkana sosetta sekä mangoa, päärynää ja luumua saanut.

14.2.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 9-month-old toddler

Sitä mieltä minäkin olen, mutta neuvolassa eilen kysyttiin että montaa kertaa päivässä annat kiinteitä ja kauan yhtä makua, niin sanoin vain, että teelusikallinen kerran päivään ja yhtä makua viikossa + joku hedelmäsose.

Sitten vain sanottiin, että kun 5kk iässä saa alkaa syömään kalaa ja lihaa soseiden joukossa niin tulee kiire opettaa perusmakuihin vihannekset yms niin pitää kuulemma neuvolan ohjeiden mukaan viikon aikana syödä ainakin 3 eri makua, pari päivää kutakin.. vihannekset, marjat ja hedelmät.. ihemmetelin itsekin tätä ohjetta..

sosettakin pitää kuulemma 2 kertaa päivässä antaa lounas aikaan vihannesta esim ja illalla päivällis aikaan hedelmä/marja sosetta..

14.2.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 9-month-old toddler

Sun poika on noin 4 kuukautta, joten yksi maku /ruoka-aine käytännössä riittää viikossa. Siten saat helpommin kiinni, jos poika reagoi johonkin ruoka-aineeseen.

14.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toivotaan parasta ton pään kanssa. On niin toispuoleinen tällä hetkell.. Ihmettelen kyllä suuresti kun neuvolan tätsykkä oli koko ajan että fyssarille vaan ja neuvolalääkäri oli vain, että ei semmosia tarvita..

Kiinteitäkin pitäisi nyt syöttää 3-5 eri makua viikossa..

Sain jopa uudet verenpainelääkkeet vaikka ensin oltiin hieman sitä vastaan, etten muka tarvitse..

14.2.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 9-month-old toddler

Hyvää ystävänpäivää!

Luulisi lääkärin tietävän. Toivotaan, että pää ajan kanssa muotoutuu kohdilleen kuten tennarilla. Toki maan vetovoima tekee vielä osansa kun pystyyn lähtee nousemaan.

Meidän pieni ihminen alkoi oksentaa eilen klo 2 yöllä ja yökki koko yön. Päivällä sain maidon jo pysymään sisällä mutta pienen puklun päästi kun syötin puolikkaan purkin päärynäsosetta päivällisaikaan. Nyt ei ole yökkinyt mutta viiden jälkeen aamulla oli ihan kuralla ja vaipan imukyky ei tietty riittänyt. Tuntia myöhemmin uudestaan.

Ihmeen virkeä ukkeli. Täällä se mennä hössöttää niin kuin ei kipeänä olisikaan. Kaikki pojat nyt siis kotona. Esikolla väänti aamulla mahaa. Ei noita viitti laittaa kouluun ja päikkyyn tartuttamaan muita.

Tänään olisivat saaneet kai kummioppilaat ensi vuodelle. Esikko jonkun eskariryhmästä kummiteltavaksi ja meidän eskari jonkun esikon luokalta kummikseen. Ja eskarilaiselta meni yksi uimakoulu nyt sivu suun. Harmi sinällään kun se ei oireile mitenkään.

14.2.2018
misukka
misukka

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

14.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

En tiiä siis kuin littee takaraivo teidän pojallaon mut ite säikähin yks kerta täs tosta meidän pikkuneidin päästä. Oli joskus puoli vuotiaana viel aivan toispuoleinen ja takaraivo aika littee. Nyt piirua vajaa 9 kk on takaraivo viel aavistuksen littee mut muu pää aikalailla symmetrinen. Mä ihan ite ihmettelin et kuin voi pään muoto tolleen muuttua. Mut vissiin just se tekee kun meillä neiti ei pötköllään viihdy enää kun nukkuessa.

Et älä huoli, kyl se pään muoto vielä muuttui kun teidän pikkumies rupee viettää aikaa istuallaan / seisaallaan.😊

Mut ehdottomasti vaadi fyssarille pääsyä jos huolestuttaa, sielläne tietää parhaiten. Kun jos oikeen pahasti on ni niit voi vissiin hoitaa jollai tyynyllä / kypärällä.

13.2.2018
tennari
tennari

Voi, ei, Roosa, miten sinä nyt saat noin huonoa palvelua neuvolasta?
Kai tuohon tilanteeseen pitää muutosta saada. Tuskin siinä jokin nukkuma-asento on ratkaiseva, vaikka vaikuttaakin asiaan. Kuten itsekin toteat, voi olla hankalaa tietyssä asennossa vauvaa nukuttaa, liikkuuhan jokainen nukkuessaan.
Pyydä nyt kuitenkin, että fyssari katsoo pojan (pään muodon).

13.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Saas nähdä jääkö pojalle litteä takaraivo.. Neuvola lääkäri sanoi ettei tarvitse tehdä mitään, ei edes fyssarille mennä. Nukutetaan päiväunet mahallaan (mitenköhän se onnistuu kun niin yli innokas pikkumies) sekä pidetään niin paljon mahallaan kun vaan voi..

13.2.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 9-month-old toddler

Se ei sitten ollut sinun paikka.
Seuraavaa kohden vaan tavoitteet.

7.2.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...