Vauvajuttujen ostelu :)

Eli missä vaiheessa raskautta te ootte alkanu ostella vauvatarvikkeita kuten sänkyä, vaatteita ja muuta? Ja mistä voisi edullisesti löytää mm. turvakaukalon ja rattaat ja mitä niistä pitää tietää että on turvalliset :) Parin viikon päästä vasta ensimmäinen kolmannes takana mutta ajattelin jo nyt kysellä kun ensimmäinen kyseessä ja kaikki on uutta

14.1.2018
Emilia321
Emilia321
7-month-old baby

Meillä on muuton jäljiltä vielä niin sekaisin paikat, että ei kyllä pysty mitään ostamaan :D Aika nopeasti kaikki järjestyy aina kun vaan osaa vähän etukäteen suunnitella. Esikoiselle löytyy varmasti pelkässä facessa huutelulla löytämään olennaisimmat, mutta muussa tapauksessa kannattaa vilkaista esim. https://www.lelukaupat.fi/, sieltä löytyy vaikka mitä :)

20.3.2019
NataLiisa
NataLiisa
Toiveena raskaus

Itse olen nyt viikolla 14 enkä todellakaan ostaisi vielä yhtään mitään. Sen vertaan riskialtista aikaa vielä eletään että harmittaisi kaikki ne tavarat jos tässä huonosti kävis. Turvaistuimissa ei kannata säästää, ikinä! Se on sellanen asia mikä pitää olla kunnossa hinnasta riippumatta. Käytettyä en ostaisi kun luotettavalta tutulta jolloin tietäisin edes hitusen istuimen taustasta.
Liivisuojuksina itellä oli esikoisen kanssa ainu, aino?? Mikä lie... Löytyy esim tokmannilta eikä oo kallis paketti. Itse pidin näistä. Kestoista en itse tykänny ja ne olikin vaan hätävarana.

27.7.2018
Moiskan92
Moiskan92

Itselläni oli käytössä rainbow merkkisiä kertis liivinsuojia silloin kun imetin ja täytyy sanoa, että ovat muuten ihan ok, mutta itselläni ainakin kun maitoa tuli ja tuli vaikka pumppasi ja imetti niin ne suojat kastuivat ihan litimäriksi ja sitten kun pääsevät kuivumaan ovat epämiellyttävät ja kovat. Itse tykkäsin äitiyspakkauksen mukana tulleista suojista enemmän.

7.2.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 9-month-old toddler

Nyt siis vauva nro 4 rinnalla ja hyvin pelittää noi kestot.

Äitiyspakkauksen mukana on ainakin viime vuosina tullut yhdet kestoliivinsuojat. Musta ne on ihan ok olleet. Sain jossain vaiheessa yhdet tutulta kun ei itse halunnut niitä edes kokeilla.

6.2.2018
misukka
misukka

Mulla paloi hermo kertissuojiin kun ne aina liimaantui nänniin kiinni ja ihan alussa nännit on ihan rikki vauvan imun vuoksi. Joten liimaantuneiden rinnansuojien kiskominen oli ihan tuskaa.

Hommasin kakkosen aikoihin ekat kestoliivinsuojat, frotee ihan pyllystä, muut parempia. Kestoliivinsuojat ei mulla riittäneet imultaan joten lopulta tein itse tuplaimulla. Ne imee ihan hirmuisesti 😁

6.2.2018
misukka
misukka

Onko kokeneemmilla äideillä mielipiteitä, mitkä liivinsuojukset ois hyviä? Mä olen turhan innokkaasti etuajassa ja olen alkanu miettiä näitä hankintoja 😄 onko rainbow ihan ok merkkinen? Onko ne tarpeeksi pehmeät?

6.2.2018
Naurulintu
Naurulintu
14-month-old baby

Me alettiin ostelee vaatetta siinä n. rv 25 kun tuli alennuksessa muutamat kivat ja haettiin torista yks vaatepaketti. Rv 30 saatiin hoitopöytä ja rv 39 käytiin ostamassa vaunupaketti joka sisäls vaunut,rattaat ja turvakaukalon. Eilen oli laskettu ja vielä on pinnasängyn maalaus kesken :D että en voi sanoa turhaan kiirettä pitäneeni 🙄

3.2.2018
teammöykky
teammöykky
3-year-old toddler

Me otettii poikaystävän kanssa ehkä vähän turhanki lungisti tuo tavaroiden hankinta: pinnasänky ostettii vasta viikko ennen muksun syntymää. Vaatteita tulvi sukulaisilta ja tuttavilta semmoset määrät et pärjätään ihan varmasti seuraavat puol vuotta heittämällä.
Muut tavarat kuten hoitopöytä yms. olen metsästäny pitkälti facebook kirpparin kautta. Ja lipasto lapselle löyty tori.fi sivustosta edullisesti. Rattaat saatii mummulta ja vaarilta lahjaksi.
Eli hyvin edullisesti kaikki löytyny vaikka kuinka tiuskin miehelle että mistä helvetistä me saadaa rahaa tarpeeks lastentavaroihin:)

24.1.2018
Paniikkinappula
Paniikkinappula

Mulla on onneks veljen perheeseen just vuosi sitten tullut vauva ja saan juuri sopivasti heiltä käytöstä poistuvia vaatteita ja myös turvakaukalon! Työkaveri on myös luvannut yhtä sun toista. Kannattaa kysellä ihmisiltä, joilla on omia lapsia, jos varastoista löytyisi joutavaa tavaraa. Kirpputorit on myös hyvä kiertää. Fidan kirpputorilta saatiin pinnasänky 15 eurolla. Se odottelee nyt anoppilassa käyttöön pääsyä :D Rattaat onkin aika haastava juttu, kun itselläni ainakin paljon vaatimuksia niiden suhteen, mutta nettikirpputoreja kun olen selannut niin ei löydy paljoa ainakaan juuri sellaisia, joita etsin. Hyvissä ajoin voi myös ruveta ihan säästämään ja ostaa uudet. Hoitolaukku piti hommata netistä, kun liikkeistä saa vain tylsiä mustia tai muita neutraalin värisiä ja halusin värikkään :P

18.1.2018
Naurulintu
Naurulintu
14-month-old baby

Ja 50cm kokoa en suosittele montaa hankkimaan, ellet tiedä pienen vauvan olevan tulossa. Meillä 50cm vaatteet olisivat olleet jo synnärillä pienet.

18.1.2018
misukka
misukka

Etenkin jos on ensimmäinen tulokas sukuun niin sun ei hirveästi tarvitse pieniä vaatteita ostella itse. Saat äitiyspakkauksessa pari vaatekertaa ja sukulaiset hoitaa lopun.

Ihan pieni kun ei montaa vaatekertaa tarvitse. Poikkeustapauksena paöjon puklaavat kun vaatekertoja menee monta päibässä. Mutta sen näkee sitten kun vauva syntyy, onko hän pukeltelija vai ei.

Joskus järkytyin kun opastivat esikoista odottavaa hankkimaan vähintään 20 vaatekertaa ja seitsemän yökkäriä varmuuden vuoksi. Meillä on selvitty viidellä bodylla ja parilla housuilla/vaatekoko ekat kuukaudet. Yökkäreitä 2, eli vaihtari kun toinen on pesussa.

Meillä pojat kasvaneet reippaasti eli meillä on 6 viikkosena jo koko 68 ollut melkein pieni. Mutta on niitäkin joilla koko 62cm menee puolivuotiaana.

Erukäteen voit ehkä omasta kasvustasi vauvana pohtia, mitä tuleman pitää.

18.1.2018
misukka
misukka

Kiitos molemmille 😊 voi olla et ensi kuussa alkaa jo jotain pientä hommailla. Ei jää kaikki sitten lyhyen ajan sisään ostettavaksi. Tosin varmasti ainakin vaatetta satelee sukulaisilta 😃

18.1.2018
Emilia321
Emilia321

Puolenvälin jälkeen on hyvä ruveta shoppailemaan kun ollaan turvallisemmilla vesillä. Itse neljännessä raskaudessa hommasin kaulalon vasta joulukuun lopussa kun la oli helmikuun lopussa koska en uskonut saavani vauvaa syliin. Edellinen meni kesken rv 19.

Alennusmyyntejä kannattaa kytätä, niitä on kyllä pitkin vuotta tarjolla. Mä just ostin meidän 9,5kk ikäiselle turvaistuimen tammialesta kun kaukalo jäi pieneksi. Kaukalonkin ostin 3v sitten välipäivämarkkinoilta.

Kaukaloista kannattaa tsekata tuoreet törmäystestitulokset, ne tehdään tuossa maaliskuun huitteilla. Jos siis haluat saada varmasti testatun tuotteen. Aika varmoja valintoja on Brio primo, Britax, Besafe, Graco ja Cybex. Niillä harvemmin enää menee metsään. Graco ja Besafe on kevyitä. Cybexin kaukalosta mulla ei ole kokemusta.

Vaunuissa ei ole turvallisuustekijöitä mutta mä katsastaisin, että on riittävän pitkät 5-pistevaljaat. Elämää helpottaa jos ostetun kaukalon saa adaptereilla kiinni kärryihin. Kova vai pehmeä kantokoppa on mielipidekysymys. Meillä ollut pehmeä ja puolikova. Kova koppa vie hirveästi tilaa varastossa eikä ole lopulta kovinkaan kauaa käytössä.

Mielipideasioita on myös haluatko vaihtaa työntösuuntaa lennossa, taaperoaikana koin hyvinkin näppäräksi ns. heittoaisan. Samoin säädettävä työntökorkeus. Ja onko tavoitteena nukuttaa taaperoa kuinka kauan vaunuissa. Ratasosan pituus vaikuttaa tähän.

Yksi mietittävä asia on renkaat. Ilmakumipyörät vai täyskumipyörät, kääntyvät vai ei, isot vai pienet. Kannattaa siis miettiä tarviiko lykkiä lumihangessa vai pääseekö aurattuja teitä.

Meidän nykyiset kärryt on yhdistelmät heittoaisalla ja ilmakumipyörillä. Ratasosan pituus 98cm muistaakseni. Sinne saisi 3-vuotiaan nukkumaan. En vaan ole tullut nukuttaneeksi ulkona. Meidän jätkät niin kuumaverisiä että ovat hikoilleet ihan hulluna ulkona kärryissä eivätkä ole viihtyneet. Syksyllä eivät ole enää oppineet nukkumaan kärryissä.

15.1.2018
misukka
misukka

korjaan siis tummanharmaat vaunut :D

14.1.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 9-month-old toddler

Ennen kun tää miun esikko syntys, niin aloin jo todella aikaisessa vaiheessa ostelemaan kaikkea tarpeellista kuten sängyn ja hoitopöydän. Tässä kohtaa ostin myös jo vaatteita vaikka sukupuolesta ei tietoa ollutkaan koska kaiken halusin suht neutraalin värisenä. Minun mielipide siis on, että ei ole mitään väliä milloin alkaa tavaroita ja muita hankitoja tekemään, eli sitten kun itse haluaa :)

Itsehän ostin vaunut ja turvakaukalon käytettynä, mutta en tietenkään ,mitään vanhoja ja huonokuntoisia. Varsinkin turvakaukalo on sellainen, mikä ei ihan kauhean kauaa käytössä tule olemaan koska painoraja ainakin tuossa minun kaukalossa on 0-10kg ja poika on nyt jo 3kk iässä jo n. 6kg.

Mutta ihan miltä itsestään tuntuu niin sen mukaan kannattaa etsiä eli haluuko käytettyä vaiko ihan uutta.

Mutta tuolta esim nyt nopeasti bongasin yhdet kivat mustat yhdistelmävaunut jotka on normaalisti yli 500e mutta nyt n. 200e :) https://www.jollyroom.fi/lastenvaunut/yhdistelmavaunut

14.1.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 9-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...