Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Raskaus ja siihen liittyvät kivut

Heipsan, Kertoisitteko ensisynnyttäjät millaisia kokemuksia teillä ekasta raskaudesta, oliko paljon kipuja? Missä kohtaa raskautta kivut olivat kovimmillaan? Itse olen raskaana viikolla 19 ja ensimmäistä odotan. En tiedä onko kivut liitoskipuja vai pitääkö tässä olla huolesta soikeana. Minulla on ajoittain selkä kipeä, ei läheskään joka päivä ja yleensä alaselkä sekä myös vasemmalta puolelta ns häpyluun vierestä kivistää välillä niin hitosti. Lapsi liikkuu todella aktiivisesti, että voikohan sekin aiheuttaa kipuilua alavatsalla yms? Välillä tuntuu ettei pääse eteenpäin kun tuntuu alavatsassa niin hirveältä. Onkohan nämä kaikki normaalia ja kuuluu raskauteen? Kaikilla tietysti yksilöllistä, mutta olisi kiva tietää miten teillä muilla.

12.1.2018
Satudi
Satudi
16-month-old baby

Ekassa raskaudessa, raskauden loppupuolella oli voimakkaita liitoskipuja ja häpyluu todella hellä. Nyt RV 35 ja liitoskipuja ei ole juuri minkäänlaisia. Ekassa raskaudessa RV27 - paikkeilla oli iskias tyyppistä kipua, sama toistui nyt. Sen vertta kipuili ja selkä väsyi, että käytätti parin vkn saikun tällä erää, koska kipuiluun liittyi supistuksia. Levolla korjaantui ja pääsin mammalomalle ilman lisäsaikkuja. Salilla kuljin tuonne RV27 asti, PT:n laatimaa raskausajan ohjelmaa noudattaen.

29.1.2018
Minni666
Minni666
1 year, 8-month-old toddler

Liikunnasta ei kannata luopua raskausajan kipujen vuoksi, koska hyvä kunto auttaa odotusajalla, synnytyksessä ja siitä palautumisessa.
Kannattaa etsiä itselle mieluinen liikuntamuoto. Uiminen/vesijuoksu sopii monille. Vedessä on myös helpompi liikkua.

24.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minulla esikoinen synty tuossa viikko sitten ja vieläki kärsin hieman liitoskivuista. Ei meinaa jalka nousta, mutta toivon että kunhan aletaa lenkkeilemään lapsen kanssa niin vaiva katoaisi:)
Itsellää tosiaan viimeisellä kolmanneksella tuntu ku joku olisi pamauttanu vasaralla häpyluuhun, aivan järkyttävää jomotusta. Kävelyä neuvolassa suositeltii, mutta jos kävinki tepastelemassa niin 1. Oli pirun liukasta ja meinasin kaatua koko ajan ja 2. Illalla lenkki kostautui kahta kauheammilla kivuilla. Luovutin siis ja liikuin mahd vähän.
Nukkuminenkin muuttui tuossa vaiheessa aika tuskaiseksi kun en meinannu millään keksiä mukavaa asentoa ku tuntu että lapsonen liiskaa mun elimiä. Mutta oli se kyllä vaivan arvostaki kun tuota pikku poikaa nyt kattelee!

24.1.2018
Paniikkinappula
Paniikkinappula
1 year, 9-month-old toddler

Ihan normaalilta kuulostaa. Etenkin jos sulla on muutenkin vähänkään krenaa selän kanssa. Raskaus muuttaa tasapainopistettä ja siitä johtuu monenlaiset kivistykset ja kolotukset. Samoin kohtu alkaa sulla nyt kasvaa voimakkaasti niin sidekudokset venyy ja paukkuu.

Itsellä aikoinaan esikoisesta oli kipuilua jos jonkinmoista. Vasta jossain rv 30 kieppeillä alkoi toinen jalka pettää rappusissa joten jäi rappusissa ravailut vähiin kun etenkin alaspäin tullessa lähti kinttu alta ihan varoittamatta.

Raskaus raskaudelta liitoskivut on pahentuneet. Kakkonen oli niin syvällä lantiossa, että hänen pään liikkeet tuntui siltä kuin häpyluu räjähtäisi. Siitä eteenpäin raskauksissa häpyluu aloittikin kipuilut jo heti alkumetreillä.

Eli monenlainen kipuilu on ihan asiaan kuuluvaa. Niin kauan kun vauva liikkuu eikä kohdun alueella tunnu repäisykipuja (loppuraskaudessa vatsalihakset voi toki revähtää helposti) niin kaikki pitäisi olla ihan ok.

13.1.2018
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Mulla kanssa jo alkuraskaudessa alkoi liitoskivut tuntumaan. Ja vaikka omasta mielestä kivunsieto melko hyvä, niin oli useita päiviä viikossa kun yksinkertaisesti ei pystynyt liikkumaan mitenkään päin. Selkäkivut alko kanssa tosi aikasessa vaiheessa. Mulle neuvolasta suosittelivat kevyttä kävelyä, mutta käpöttele siinä nyt menemään kun tuntuu että häpyluu menee poikki ihan justiin. Tukivyötä suosittelivat myös, mutta mä en ainakaan kokenut että siitä olisi ollut apua. Oonkin monta kertaa vitsaillut, että ei siinä synnyttämisessä mitään. (.. Kaikki kävi vielä niin nopsaa ettei sit loppujen lopuks ehtinyt enää saada mitään kivunlievitystä kun synnytys oli jo edenny niin pitkälle että pitikin jo ponnistaa) Koko raskausaika vaan oli yhtä tuskaa kipuilujen kanssa jotka voimistu loppua kohden. Ollaan me naiset sitkeitä. Tsemppiä!

12.1.2018
vivianmoi
vivianmoi

Mullakin oli alkuraskaudessa kauheita vatsakramppeja. Itellä ne ainakin tosi selkeesti liitty syömiseen. Jos ei syöny tasasesti pieniä välipaloja ni koski niin paljon, että itku tuli. Kun tasas omaa syömistä niin helpotti heti. Myös rinnat oli alkuun niin arat ettei vatsallaan kyenny nukkumaan. Onneks kuitenkin hellitti. Nyt rv36+2 alkaa kaikki maholliset kohat olla kipeenä :D ensimmäistä odotan myös itse

12.1.2018
pömppämasu
pömppämasu
1 year, 8-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...