Uusi vuosi 2018

Huomenia ja hyvää uutta vuotta 2018 kaikille! Täällä on lunta maassa, kuten tammikuussa kuuluukin. Meillä esikoinen täyttää heinäkuussa 18. Katsotaan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

1.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja niin mitä tulee tuohon kalliiseen paikkaan, niin tosiaan taitavat saada ainakin tonnin kuussa yhdestä ihmisestä, on varaa antaa 2x viikossa 30e maksari ruokiin, ostavat maidot ja vaipat, voivat viedä kalliisiin paikkoihin syömään ja ostelevat lahjoja kuten esim joulu ja synttärilahjan jos sattuu olemaan sen ikäisiä lapsia. Mekin saatiin kummatkin joululahjat ja poitsu sai lastenkirjan läksiäislahjaksi..

1.2.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 2-month-old toddler

Kiitos kiitos :) ollaan pikkuhiljaa alettu kumpikin kotiutumaan, vähän on outo olo olla omassa kodissa 4kk jälkeen.. Mutta pikkuhiljaa.. Poitsu on ollut suhteellisen hyvällä tuulella kun ajattelee, että uusi paikka ja uusia juttuja. Nukuttanut olen kainalossa ja sitten siirtänyt siitä omaan sänkyyn, missä nukkunut koko yön ihan tyytyväisenä, hyvä niin :) pikkuhiljaa alettu tässä kiinteisiinkin totuttamaan ja on kyllä tykännyt ja ollut tyytyväisempi.

Mitä tulee tuohon patja asiaan yms, niin kyllä aika kyseenalaista touhua ja valitusta sossulle on menossa.

1.2.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 2-month-old toddler

Onpa ollut kyseenalaista touhua jos ei edes patjaa ole lapselle tuotu pinnikseen. Sä sanoit jossain vaiheessa, että oli vielä tosi kallis paikka.

Kannattaa kyllä ehdottomasti laittaa palautetta sossuille, että mikä meno siellä oli. Eihän tuommonen ole mistään kotoisin.

Tsemppiä muuttoon takas kotiin. Ehkä sun kannattaa pitää poitsu kotonakin kainalossa kunnes oppii uuden paikan tunnistamaan. Sitten pikkuhiljaa siirtymistä omaan sänkyyn.

1.2.2018
misukka
misukka

Roosamariinalle ja pojalle mukavaa kotimatkaa ja rauhallista asettumista omiin oloihin.
Voip olla aikamoinen muutos, mutta hyvin se menee.

31.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sinä tai kukaan muu ei sitten enempää ole patjattomuuteen kiinnittänyt huomiota.
Ainakin poikasi on saanut sinulta läheisyyttä.

30.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onhan täällä pinnasänky, muttei patjaa ole meille tuotu.. Poitsu on nukkunut mun vieressä koko tän 3 kuukautta.. Kiva alkaa kotona nyt pistämään omaan sänkyyn, kiukkuinen pikkumies tiedossa..

Ja eipä kauheasti apua ole näiltä saanut, viimeisen kuukauden aikana hyvä kun mua ollaan edes käyty kerran päivässä moikkaamassa täällä, kun normaalisti nuo ramppasivat 3-4kertaa päivässä.

Ja eiköhän asiat paremaksi juu muutu kun pääsee kotiin, vaikka itkua saattaakin olla ensimmäiset päivät kun taas uusi ympäristö.. Hohho

30.1.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 2-month-old toddler

Siis Roosamariina, pojalla ei ole ollut sänkyä tuolla?
Kun minusta on tuntunut, että aika vähän olet tukea saanut, vaikka sitä varten olet ollut toisella paikkakunnalla.
Voimia muuttoon. Kyllä asiat alkaa sujua, kunhan pääsette asettumaan.

30.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei ole mitään nyt kuulunut.
Viimeksi tuon yrityksen työntekijä viime vuonna sanoi, ettei ota minua töihin. Työtä olisi kyllä lastentarhanopettajana ollut. Työkokeilupaikkaa ei silloin ollut.

Nyt muuten jonkin aikaa on ollut päiväkodinjohtajan paikka avoinna päiväkodissa, johon olin lastentarhhanopettajaksi haastattelussa viime syksynä.

30.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenna lähdetään aamusta kotio päin :) on kyllä poitsu sitkeä tapaus, ei meinaa kyljellään pysyä. Otan kyllä neuvolassa puheeksi jos vaikka saataisiin aika fyssarille ja saataisiin parempia neuvoja. Ei omalla tavalla houkuttele yhtään pitää pikkumiehellä mitään kypärää tai tukisidettä päässä 12 viikkoa.. Koitan kyllä kotona jos saisi nukutettu kyljellään omassa sängyssä, ei ole sänkyä täällä niin ei ole päässyt kokeilemaan kunnolla..

30.1.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 2-month-old toddler

Jokos te piakkoin pääsette omaan kotiin RoosaMariina? Kannattaa ehdottomasti siellä ottaa toi pään muoto puheeksi. Sitkeästi poitsu kyllä päätään vääntää jos ei kerran millään pysy toisella kyljellä. Kyllähän sitä päätä pitäisi saada pidettyä toisella puolella, että tasoittuu. Pää muotoutuu kyllä vielä pitkän aikaa mutta nyt pitää saada jo jotain aikaiseksi, ettei pää jää toispuoleiseksi.

Toivotaan, että natsaisi työpaikka. Mä jotenkin arvasin, että noi koulutuksiin pääsyt vaikeutuu entisestään tuon aktiivimallin myötä. Toivon, että pääset PM koulutukseen.

Me käytiin 10kk neuvolassa tänään. Oli tullut lisää pituutta ja painoakin. Ensin pikkumies ehti jotain näpertää ja saatiin painoksi vajaa 8,5kg jota ohjelma rupesikin varoittelemaan, että tippunut liikaa. Mitattiin uusiksi, niin saatiin päälle 10kiloa. Pieni heitto 😮

Hoitaja kirjoitteli pikkumiehen taitoja ihan ihmeissään ylös. Meille suositteli oerhepalveluilta hoitajaa käytettäväksi, että ottaisi noi pienet hetkeksi vaikka ulos jotta mä voisin nukkua hetken. Noi meidän yöt on edelleen melkoisia. Vähintään pari herätystä yössä ja muutenkin unta saan noin 6h/yö. Siitä herätykset vielä pois. Viime yö oli vielä omaa luokkaansa, kun tuo roikku tissillä koko yön ja neljän aikoihin meinasi ettei nuku. Karjui vaan.

Mun on varmaan pakko jostain repiä energiaa siihen, että saisi yöimetykset pois. Oon vaan niin raato jo nyt. Muisti pettää kokoajan. Kaveri eilen kysyi, et ollaanko tulossa huomenna. Ja mä mietin pääni puhki et mitäs olis luvassa, missä pitäis olla. Perhekahvilasta oli kyse. En muistanut alkuunkaan moista.

Mut ei me sinne lähdetä kun pitää kiikuttaa esikko treeneihin, sit ehtis just tunnin tai vähän vajaan olla siellä jossa ajassa pitäis syödä eväät. Ei mitään järkeä lähteä moiseen kun muksitkaan saa siitä mitään. Minäkin vaan stressin.

30.1.2018
misukka
misukka

Eilinen kului käytännössä keslimmäisen koululla vaalikahvituksessa.

29.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olin esikoisen lukiolla kuulemassa asioita kaupunkimme lukioverkosta.
Esikoisen lukio muuttaa Otaniemeen 2019.

22.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kohtahan olet omalla paikkakunnallasi Roosamariina vauvan kanssa.
Äiti on usein oikeilla jäljillä lapsensa kanssa.
Tilaa uusi neuvola-aika omalle terveydenhoitajalle. Pyydä myös lääkärin arvio. Sen voit tehdä.

20.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi hyvää päivää kun alkaa tuon pojan pään kanssa epätoivo iskeä.. Nukkuu siis pää vasemmalle kääntyneenä joten tämä vasemman puolen takaraivo on aivan littana.

Oon koittanut nukuttaa oikeelle kyljelleen ja laittanut kaiken maan tukia ettei pääse kääntymään mutta ei, hän ei vaan pysy toisella kyljellä. Eihän toi pää haittaa muuten jos olisi hieman vain litteä muttakun se on aivan järkyttävän litteä.

Joulukuussa neuvolasta sanottiin, että fyssarille jos ei tammikuussa ole paremmaksi mennyt. Ja nyt sitten kun käytiin niin sanottiin ettei mitään toimenpiteitä tarvita, että on muka mennyt parempaan suuntaan. Minä joka poikaa joka päivä katson niin voin sanoa ettei todellakaan ole mennyt parempaan suuntaan..

Toivon vaan ettei pää jää tuollaiseksi..

20.1.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 2-month-old toddler

Tuntuu, että kaikki koulutukset on täynnä.
Myös työnhakukoulutukset, mitä ehdin katsella.
Toivottavasti itse pääsen vasta maalis-huhtikuun työnhakukurssille.

Eikös nyt pitäisi päästä helpommin työhön kuin aiemmin? Toivotaan,että misukka saisit työtä.

Vauvoille on maitohappobakteereita tippoina apteekissa saatavana.

Tyttö on jo parempi. Nukkunut on kyllä paljon.

18.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Näin olen ymmärtänyt, että 3kk neuvolassa 2 piikkiä ja rota. Ja näinhän se oli, tätsykkä oli viimeksi sanonut vahngossa 3 piikkiä + rota..

Viimeksi rota annoksesta ei tullut mitään, mutta nyt saman tien kauhean löysällä masu ja muutenkin kipeä koko pikkumies..

18.1.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 2-month-old toddler

Mä aktivoiduin nyt työnhakuun. Laitoin yhden työhakemuksen tässä iltapuhteina. Katotaan miten käy.

17.1.2018
misukka
misukka

PM, harmi se opiskelupaikka. Paranemisia lapsille!

Eikös 3kk neuvolassa ole 2 piikkiä ja se Rota? Meillä jäi rota-sarja taas vajaaksi, kun saatiin monen viikon vatsatauti vauvalle siitä.

Siinä se 2 piikkiä loppupeleissä menee kuin yksikin. Ei meillä ole muksut pitkään huutaneet piikkejä.

17.1.2018
misukka
misukka

Meidän tyttö flunssainen. Ollut pois päiväkodista, loppuviikonkin on.
Keskimmäisellä oli arviointikeskustelu tänään. Hän keskusteli opettajan kanssa kahdestaan.

En päässyt Järvenpäähän opiskelemaan., varmistui tänään.
Mies on 2 päivää strategiapäivillä Vierumäellä.

17.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minun mielestä kaikkia rokotteita ei tarvitse ottaa vauvalle samanaikaisesti. Sitten vain varaa seuraavan ajan lopuille rokotuksille.
Seuraavan rokotusajan voit varata oman paikkakunnan neuvolaan.
Täällä meidän paikkakunnalla rokotusta varten voi tulla myös ns. avoneuvolaan.

17.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Olisihan tämän aikaisemmin voinut tänne kirjoittaa, mutta onko teidän muiden mielestä 3 pistosrokotetta ja rotavirusrokote samalla kertaa liikaa 3kk vauvalle?

Mun mielestä se kuulostaa aika hurjalta määrältä yhdelle kerralle.. Huomenna siis ois neuvola

16.1.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 2-month-old toddler

Mukavia uutisia Roosamariinalla.

Tarosin perheessä tapahtunut.

Meillä keskimmäisellä oli eilen koulupäivän aikana tullut korva-ja kurkkukipua. Päänsärkyä oli myös. Hän oli sitten tämän päivän pois koulusta. Hoitajalla käytiin, kurkku punoitti.
Tympanometri antoi käyrää korvasta, joka eilen oli kipeä.

Meillä ei ollut paljon joulukoristeita. Ne otettiin loppiaisena pois.

11.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tarosilla ollut kyllä äksöniä pieneen hetkeen 🙈 Huh.

Kiva juttu, et Roosamariina pääsee vauvan kanssa kotiin. Lopultakin.

11.1.2018
misukka
misukka

Sossu kävi.. ja LUOJAN kiitos päästään kotiin 31.1! Perhetyöntekijä käy kuitenkin kerran viikossa huhtikuuhun asti.

Aika jännä kun viime syyskuussa mietittiin, että perhetyöntekijä kävis 3krt viikossa, tyksissä ollessa vaihdettiin kahteen ja sekään ei olisi muka ollut riittävä. Ja nyt ollaan yhtäkkiä sitä mieltä, että 1krt/vk riittää :D

11.1.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 2-month-old toddler

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!:) jokos on joulukoristeet siivottu pois? Meillä lähti kuusi heti joulun jälkeen pois remontin tieltä, mut muuten on vielä koristeet esillä. Tällä viikolla varmaankin siivoan loputkin koristeet pois, täällä on tapana nuutinpäivään lopettaa joulunvietto.

Tänään ollaan ihan kotosalla ja päivä sujuu kotitöiden parissa. Aamulla oli hieman hässäkkää kun vauvan kakkavaippa petti ja meni koko vaatekerta vaihtoon. Samaan hetkeen esikoinen kaatoi maidot purkista pitkin pöytää, sitten vauva pissasi matolle ja itse sotkin vaatteeni bepantheniin istumalla sen päälle vahingossa...

11.1.2018
Taros
Taros

Ois kyllä kiva kun toi pistekauppa päivittys joskus..suurin osa noista ollu jo tänä vuonna 4-vee täyttävän aikaan tuolla..ei vissiin kelpaa kellekkään kun ne ei ikinä vaihdu tai sit on liberolla loputon varasto😳Mutta joo uudet tuotteet ois kivoja👍🏼Täällä loppui isyysloma/koululaisten loma ja 3-vee palasi pari päivää viikossa päiväkotiin.Eli arkea taas😊Onneksi hiihtolomalla taas ollaan lomalla koko porukka ja sit lähdetään jo reissuunkin,nyt vaan otettiin loma rauhassa kotipiireissä vauvan kanssa😊

8.1.2018
huiskutin
huiskutin

Täällä alkanut koulu-ja päiväkotiarki.
Me kaikki jaksettiin nousta hyvin.
Mitäs muille?

8.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Heips

Kiva kuulla siusta RoosaMariina. Toivottavasti pääsette kotiin. 👍Nin se aika vaan kuluu nopiaan. Ei itsekään uskoisi että meilläkin pienin on jo reilun 9kk. Kun ihan vasta syntyi. Mun mielestäni.

Mulla onkin ensi viikolla vika äippälomapäivä. Työkkäriin pitää sit siinä kohtaa olla yhteydessä. Vaikka jäänkin vielä kotihoidontuelle.

Meillä on nyt ollut pari päivää kaverin tyttö oman porukan jatkeena. Hyvin on sujunut. Vähän tuntunut hassulta, ettei nyt koko jengi olekaan vain poikia.

6.1.2018
misukka
misukka

Kiva luulla sinustakin Roosamariina.

Toivotaan, että pääset omaan kotiisi pojan kanssa, ja myös että sen jälkeen poikasi saa nimen kotonanne, ilman sossun soheltamista.

6.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvää uutta vuotta minun ja pikkumiehenkin puolesta!

Ensiviikolla selviää päättyykö tämä jakso täällä tampereella vaiko jatketaanko sitä vielä 3kk. Ainakin omat työntekijäni ovat molemmat sanoneet, että ihmettelevät suuresti jos sossu päättää jatkaa sopimusta. Eli suuret toiveet pois pääsemisestä on.

Poika voi hyvin ja on jo pian 3kk vanha, mihin se aika oikein menee :o. Pikkuhiljaa alkanut muovautumaan päivärytmi ja masuvaivoistakin on jo eroon päästy.

6.1.2018
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 2-month-old toddler

Hyvää loppiaista kaikille! Tämä päättää joulun ajan, Länsi-Suomessa Nuutinpäivä.

6.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Aktiivimalli on ollut nyt kolmatta päivää voimassa.
Minä olen ajatellut hakea Seurelle 19 tuntia viikossa koulunkäynnin ohjaajan hommaa.

Kunhan olisi hieman helpompi käyttöliittymä tuohon työpaikan hakuun, olisin jo laittanut tänään menemään.

Ei muuten näkunyt mulla vielä uutta vastausta tähän ketjuun. Kohta varmaan.

3.1.2018
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvää uuttavuotta ja toivon mukaan uudet kujeet. Mä en ainakaan kaipaa edellistä vuotta!😁

3.1.2018
NemiMilla
NemiMilla

Huomenta ja hyvää uutta vuotta kaikille!

Meillä isännys ajeli eilen kotiin, me lähdetään muksujen kanssa huomenna. Täällä oli ihan komia ilotulitus kaupungin puolesta. Isompien poikien kanssa käytiin katsomassa kun ysiltä oli. Pojat sai valvoa vähän normaalia pidempään. Ite tulitettiin omat pian kuuden jälkeen että pienetkin pääsi osalliseksi.

Kiva, että etelässäkin lunta. Kivempi niin kuin musta maa. Täällä on reilu puoli metriä lunta. Vähän olin pettynyt, ettei tuossa läheisellä leikkikentällä olevaa kaukaloa ole jäädytetty. Löytyi lumen alta vain kovempi lumikerros.

2.1.2018
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...