Keskenmenon jälkeen uudelleen raskaaksi

hei, meillä meni ensimmäinen raskaus kesken 30.10.17 jolloin luulimme olevamme viikoilla 10+6, mutta ultrassa todettiin, että kehitys on pysähtynyt viikoilla 5+6. Kohtu tyhjentyi spontaanisti täysin ja saimme lääkäriltä luvan aloittaa yrittämisen heti, eli ilman yksiä kuukautisia. Nyt olen jo parinviikon ajan tuntenut voimakkaita raskaus oireita. (Rintojen aristusta, alavatsan neppailuja, ja jopa repäisykipuja, turvotusta, heikotusta ja hajuaistini on kuin vihikoiralla.) Olen kuitenkin tehnyt kaksi testiä, joista molemmat näyttivät negatiivistä. Mitään näistä oireista ei ole siis ennen minulla esiintynyt normaalin kuukautiskierron aikana. Tiedän että keskenmenon jälkeenvoi menkkojen tuloa joutua odottamaan pidempään kuin yleensä, mutta oireet hämmentävät. Onko kukaan raskautunut heti keskenmenosta, ja kuinka nopeasti plussa näkyi testissä? Kova toive on esikoisesta ja tuntuu ettei keskenmenosta pääse kunnolla yli, ennen kuin joko menkat tulee tai raskaus alkaa.

6.12.2017
Sannamarko
Sannamarko
1 year, 8-month-old toddler

Hei Sanna,
Sain viime syksyllä 12.9 vk 8+2 keskenmenon/ todettiin ulkoinen raskaus. Edelleen jäi epäselväksi kummasta oli kyse. Tuosta noin 6vk alkoi kuukautiset jonka jälkeen sai yrittää uudestaan, plussasin 22.12. Eöi mulla tuli vain yhdet kuukautiset jonka jälkeen plussasin. Ja nyt pojamme laskettu aika on elokuun lopussa. 😍 tsemppiä Sanna teille!

4.6.2018
Iikkuu
Iikkuu

Kaksi ensimmäistä raskautta mennyt kesken. Ekalla raskaus kerralla nähtiin ultrassa pikkusen liikkeet. Keskenmeno oli tosi järkytys. Sydän äänet vain loppuivat ilman oireita viikolla 14. Sairaalassa meni yksi päivä ja lisäksi piti tehdä kaavinta. Toinen meni kesken jo 8 viikolla eikä sairaalassa tarvinnut käydä. Nyt olen raskaana viikolla 14+5. Pelko ei meinaa väistyä vaikka ultrassa kaikki hyvin. Aiemmissa raskauksissa olen ollut onneni kukkuloilla mutta nyt tuntuu että ei uskalla iloita. Ei olla vielä kerrottu miehen kanssa raskaudesta tuttaville koska tuntuu pelottavalta ottaa onnitteluja vastaan.

3.6.2018
nimppunen
nimppunen
3-year-old toddler

Kiitos paljon vastauksesta. Eipä se auta kuin odotella ja yrittää uudestaan ensi kierrosta, jahka ne mankat nyt joskus alkaisi. Edellistä raskautta maaniteltiin yli vuosi, joten pelko on, että taas jouduttaisiin kauan odottamaan. Nyt helpottaa kuitenkin se tieto, että raskaus on edes mahdollinen.

6.12.2017
Sannamarko
Sannamarko
1 year, 8-month-old toddler

Mulla ei ole heti alkanut uutta raskautta keskenmenon jälkeen, sen sijaan kova toive ja tarve uudesta raskaudesta on kyllä aiheuttanut pitkäkestoisiakin oireita joita ei lopulta yhdessäkään oikeassa raskaudessa ole ollut ennen plussaa testissä. Tai no vikassa raskaudessa paha olo ja kuvotus alkoi heti tärpin jälkeen eli olin voinut 3 viikkoa pahoin ennen kuin tein testiä.

Mulla raskaudet 3 ja 5 menneet kesken viikoilla 19+0 ja 11+6. Ekasta tunsin vikat liikkeet rv 16 ja lääkärin mukaan kehitys oli pysähtynyt viikoilla 14+. Luulin istukan nousseen eteen kuten esikoisesta, siksi en reagoinut hentojen liikkeiden loppumiseen. Toinen meni pari päivää ennen toteamista.

Neljättä raskautta yritettiin 1,5 vuotta kunnes tärppäsi. Tuohon aikaan mahtui kaiken maailman oireita, jopa 9 viikkoa kestänyt 24/7 kuvotus. Kuudes raskaus alkoi vähän huomaamatta toisesta kierrosta km:n jälkeen. Olin jo asennoitunut, ettei yritetä enää. En kestäisi yhtään keskenmenoa enää. Mutta tämä nelonen oli kai kuitenkin tarkoitettu tulevaksi.

Ja noista raskaustesteistä. Mä olen aina tehnyt testin aikaisintaan viikko sen jälleen kun menkat jääneet pois. Jää kemialliset raskaudet huomaamatta. Ennen esikkoa mulla oli 6pv menkat myöhässä ja vuodon seasta bongasin peukalonpään kokoisen solurykelmän. Olen päätellyt että kyseessä oli varhainen km. Ei ole kyllä mitään muistikuvaa kauanko meni sen jälkeen uuteen tärppiin.

Tsemppiä! Ja vaikka km tapahtui ihan alkuvaiheessa, muista että sulla on oikeus surra menetystäsi. Toivotaan, että ette joudu kauaa odottelemaan uutta tärppiä.

6.12.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...