Joulukuun lörppää

Joulu on jo ihan ovella kun joulukuun puolellekin jo päästiin. Tätä äippää vähän väsyttää nyt kun eilen illalla väkersin poikien joulukalenterit iskukuntoon. Eli pari laatikollista legoja tuli leviteltyä poitsujen kalenteritaskujen täytteeksi. Kello oli jotain puoli 2 kun pääsin lopulta nukkumaan. Puolilta öin tajusin, että mulla oli iltapalakin syömättä kun toisen legopaketin legot oli vielä pussittamatta ja kevyesti vaiheessa se palasten etsiminen ja niputtaminenkin. Kolmonen saa pikkuautoja joten niissä ei ole sen ihmeellisempää kuin, että ne joulusukat on samassa tilassa kuin viime vuoden lopussa. Eli ommeltu mutta koristelematta. Eilen oli koulun ja päikyn yhteinen juhla. Sieltä päästiin kotiin about nukkumaanmenoaikaan mutta iltapalat oli pojilla syömättä. Kolmonen kieltäytyi syömästä iltapalaakaan. Luumun suostui ottamaan, ja vettä kyytipojaksi. Ei siis ole koko eilisen päivän aikana syönyt juuri mitään. Hieroin illalla vatsaa sen luumun lisäksi. Joska lähtisi tulppa liikkeelle. Jos se on nyt syynä tuohon syömättämyyteen. Tänään syksyn vika muskari.

1.12.2017
misukka
misukka

Hyvää uuden vuoden aattoa.
Mie olen misukka miettinyt, että onko sulla jo työpaikka syksylle katsottuna? Ja tätä aktiivimallia, niin omalla kohdallani kuin sinunkin.

Vastahan tässä kuussa olin yhteydessä omaan työkkärin työntekijääni. Mullahan on vielä voimassa tuo Järvenpään varasijapaikka. En kyllä usko, että saan opiskelupaikkaa. Mitään me ei puhuttu aktiivimallista.
Työkkärin työllisyys- ja valmennusmalleilla ei niitä töitä tule. Niillä kursseilla kun ei työpaikkoja luoda.

Meillä lapset on mummolassa.

31.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvää joulukuun viimeistä kaikille!

Me ollaan reissussa. Isännys lähtee ajelemaan kotiin päin kai huomenna aikaisin aamusta ellei jo tänä iltana. Mä ajelen muksujen kanssa näillä näkymin keskiviikkona. Tultiin siis tänne kahdella autolla kun mietittiin, että mennäänkö yhdellä autolla peräkärryn kera vai kahdella autolla ja tämä eri aikaan kotiutuminen sitten johti tähän kahden auton ratkaisuun.

Uskomatonta, miten nopsaan vuosi taas vierähti. Tutut oli viikolla bonganneet paikallislehdistä jo eskariin ja kouluun ilmoittautumiset. Minusta typerää laittaa tällaiseen aikaan kun porukka lomailee. Kuinkahan moni niitä huomaa. Ennen ovat olleet tammikuussa vasta. Mut pitäisi siis tässä jossain vaiheessa muistaa kakkonen ilmoittaa kouluun.

Ja itse pitäisi ruveta etsimään töitä syksyksi, ettei tarvii siihen aktiivimallityperyyteen sotkeentua. Aivan järjetön aivopieru koko homma. Ei järjen häivää. Tai no sama kai se on saada muutama kymppi vähemmän rahaa kun omaa aktiivisuutta voi hakemusten määrällä todistaa.

Mistähän ne tosissaan luulee, että työkkärillä on osoittaa riittävästi koulutuksia tai porukka löytää keikkahommia noin vain kun ei töitä ole tarjolla. Keikkahommiinkin pitäisi olla jo verkostot valmiina, että pääsee edes pätkiä tekemään. Insinöörille ei keikkahommaakaan oikein ole tarjolla. Se on joko vakityö tai ei ollenkaan.

Mutta saapahan näpsäkästi työttömyyslukuja siivotuksi tuolla. Työttömiä on, mutta niitä ei lasketa kun käyvät silloin tällöin keikkaamassa. Tai vaihtoehtosesti pienemmät kulut kun eivät ole aktiivisia työnhaussa. Puh ja pah. Silmänkääntötemppuja. Mitään työllistävää vaikutusta tuolla ei työttömille ole. Työkkärin hemmoille sentäs vähän.

31.12.2017
misukka
misukka

Joo, nokkosihottuna pukkasi oikein urakkatahdilla, huuli alkoi tosiaan turvota ja vähän tuli hengenahdistusta. Ei vieläkäön mitään tietoa, mistä se tuli.

Ei ole nyt uusinut ja nyt on hankittuna Histeciä kun sitä päivystyksessä suosittelivat.

25.12.2017
misukka
misukka

Meillä keskimmäisellä tuli kanssa urtikariareaktio. Kolmena iltana.
Sitä ei tiedä, mikä aiheutti. Heinixillä meni ohi.

24.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukka, tuollaisen urticarian voi laukaista päällä oleva tai tuloillaan oleva infektio. Täsmääkö kuvaus?
Myös lämmin ja kylmä sekä hiki voi aiheuttaa urticariaa, mutta niille reagointi on harvinaisempaa.
Toki kyseessä on voinut olla myös allerginen reaktio jollekin. Pääasia että oireet helpottivat.

24.12.2017
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Me vietettiin esikon kanssa alkuyö hänen nukkumaanmenoajastaan eteenpäin päivystyksessä. Jäbällä nousi ihan hurja nokkosrokko koko kroppaan ja kun huulet alkoi turvota ja sinertyä ni lähdettiin päivystykseen. Pahin taisi olla päällä autossa matkalla ja perille päästyä alkoi jo helpottaa. Hoitaja antoi allergialääkkeen kun oli noin tunti varrottu. Lopulta lähdettiin just ennen yhtä kotiin omin luvin kun ei kolme tuntia hoitajalla käynnin jälkeen oltu päästy lääkärille ja oireet oli helpottaneet dramaattisesti. Ei mitään tietoa, mistä allergiareaktio iski.

Jää taas tänä yönä unet vähiin...

24.12.2017
misukka
misukka

Tuolla ei saatu välitodistuksia.
Eilinen oli koulupäivä virallisesti, kevennetyllä ohjelmalla.
Me kolme matkataan Keski-Suomeen, pojat meni eilen jo.

23.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihania naapureita 😊

Me saatiin kuusi kiikutettua sisään ja pojat koristeli. Hieno tuli. Pipareirakin leivottiin äsken joten talo tuoksuu piparille.
Illalla käydään miehen puolen sukuhaudalla, huomenna sitten minä käyn esikon, äitini ja mummini kanssa mun puolen haudat läpi.

23.12.2017
misukka
misukka

Omakotitaloon muutettiin. Asuttiin aiemminkin omakotitalossa. Tässä nykyisessä on vähän vähemmän neliöitä kuin aiemmin mut parempi pohjaratkaisu ja enemmän huoneita....

Nää naapurit on kyllä hyvin ottanut meidät vastaan, siinä missä yks toi oven taakse joulutervehdykseen toinen jätti suklaarasian postiluukkuun ja kolmas toi ihan sisälle saakka joulukortin. Ovat kaikki jo iäkkäämpiä (yli 70v.) pariskuntia joten taitavat olla innoissaan kun alueelle tulee pieniä lapsia.... :)

Osa eilisistä hommista siirtyi tälle päivälle kun eilen ei ehtinyt, joten kiireinen päivä luvassa. Siitä huolimatta toivottelen muille rauhallista aaton aattoa!:)

23.12.2017
Taros
Taros

Mukavan oloisia naapureita Tarosilla 😊 Millainen asunto teillä nyt on?

PMllä ollut kiva käynti keskimmäisen koululla. Meidän esikon koulussa laulettiin myös joululauluja ja jaettiin kunniakirjoja, sitten välitokarit. Tai no vitiset ja kutoset sai ihan numerotodistukset, muilla väliarviointi. Vähänkö olivat onnessaan kun vihdoin paljon odotettu numeroarviointi saatiin kouraan. Kun aiemmin numerot sai neljännellä ja just viime vuonna kun olisivat saaneet numerotodistukset, niin numeroiden anto venytettiin vitoselle.

Mä tossa äsken leivoin kasan pipareita kun jo päivällä otin taikinat sulamaan mutta ei sit ehdittykään poikien kanssa leipoa. Huomiseksi ukko uhkasi hakea pojille omat taikinat leivottavaksi. On sit piparia meillä sen jälkeen. 🙈

Päivähoitohakemuksen laitoin myös ensi syksylle. Haluttu päiväkoti niin haettava ajoissa. 1.9. merkitsin aloituspäiväksi. Ja kotihoidontuen hain nyt samalla rykäsyllä kun kerran rupesin hakemuksia tekemään. 10.1. onkin mulla vika äippälomapäivä. Sitten saakin kiristää talousvyötä ihan kummasti taas kun tulot tippuu useita satasia.

22.12.2017
misukka
misukka

Olin tytön kanssa keskimmäisen koululla. Joululauluja, jumppaa, joulusatu.
Mukavaa oli.
Esikoinen oli joulukirkossa.
Pojat lähti jo mummolaan.
Me mennään huomenna perässä.

22.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Harmi että Misukan kuusen kanssa kävi vähän hassusti. Ite mietin myös että ostaisinko tänävuonna valmiin piparitaikina, mut yötä myöden tein taikina yhtenä iltana ja toisena paistoin. Vielä on piparit koristelematta ja talo kokoamatta.... kuusi laitettiin eilen. Vielä haluaisin pari asiaa leipoa mutta katsotaan miten ehdin.

Uutta kotia ollaan nyt laitettu ja melkein on valmista sen suhteen. Viimesiä tavaroita jos laittaisi vielä ennen joulua paikoilleen...

Eilen oli uudet naapurit jättäneet meidä ulko-oven taakse pienen joulumuistamisen kun ei oltu itse kotona. Oli tosi kiva ele heiltä, etenkin kun ei ollla juurikaan aiemmin tavattu. Se toi kivasti joulumieltä!:)

22.12.2017
Taros
Taros

Näinkö nopsaan tää aika vipeltää, että AlmaMatildan vauva on jo kolmeviikkoinen! 😮

Meillä kuusi on odotellut pihalla pari päivää, että se tuotais sisään. Mahtaako päästä sisälle ollenkaan kun eilenkin kasailtiin päikyn hoitajien joulumuistamisia ja valoin lopouun joululahjakynttilöitä. Piparitaikinaakin ostin. Supernoloa mutta nyt ei irtoa tehdä ute uutta taikinaa kun edellusestä ehdittiin tehdä tasan muumitalotarpeet ja pari pellillistä syötävää, loput seisoi viikon jääkaapissa ja joutui heittämään roskiin. No ne ostetut taikinatkin köllii pakaatimessa 🙈

Me lähdetään aattona mun porukoille, ollaan siellä joulupäivään ja Tapanina lähdetään ajelee anoppilaan. Melkein kannattaa se kuusi yhden päivän takia ottaa sisään ja koristella. Huoh.

Mä oikeastaan vihaan tätä, että mies ei tykkää laittaa joulua ajoissa ja lopulta käy sit näin ettei enää edes kannata.

22.12.2017
misukka
misukka

Meillä ei oo joulukiireitä😊Laitoin kaikki valmiiksi ennen vauvaa ja joulu ollaan omalla porukalla😊Oon vaan keskittyny nuuhkimaan vauvaa täällä ja isompien lasten kanssa kuunnellaa joululauluja😊Eli rentoa on..toivottelen tänne kaikille hyvää joulua kun pidän sometaukoakin tuossa pyhät ja keskitytään rankan vuoden jälkeen ihan lomailuun👍🏼

21.12.2017
huiskutin
huiskutin

Heipparallaa!

Ei voi kyllä muuta kuin todeta tuon PM lukkojenvaihdon olleen aikamoinen show. Uskomatonta miten vaikeasti asiat voi mennä 🤔.

Täällä palstalla kovin hiljaista. Liekö kaikki omissa jouluvalmisteluissaan.
Vaikka tuo meidän reilu kolmeviikkoinen pikkuveikka nukkuu hyvin, niin tänä vuonna ei suurempaa joulusiivousta tule tehtyä. Ihan perussiivous saa riittää.
Joulukuusi odottaa jo takapihalla sisälle pääsyä 🎄. Tänään vielä loput ruokaostokset joulua varten, sitten saa joulu miun puolesta tulla 🎅.
Tai no yksi paketti pitää vielä postista noutaa ja paketoida.
Pikkuneiti vajaa neljä vee ei meinas housuissaan pysyä, kun laskee öitä jouluun= joulupukin tuloon

21.12.2017
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Nyt meidän kodin ovessa on jo sähkölukko.
Yleisiin tiloihin vaihdetaan sitten viimeisenä.

21.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Että ei sitten mennytkään ihan putkeen ne uudet avaimet 😥 Tuskallista tuommonen asioiden sössiminen. Tuntuu olevan oikein tapa teidän huoltoyhtiöllä. Tosi tympeetä.

20.12.2017
misukka
misukka

Tänään illalla on tytön joulujuhla.
Samaan aikaan eno vie meidän pojat elokuviin.

20.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ei mennyt ihan tilauksen mukaan meidän avaimet. 2 kotiavainta saatiin ja yhteen ohjelmoitu emännän avain.
Mä olen jo ihan sekaisin tästä. Sitten ilmeisesti kotiavaimilla pitäisi päästä pyörävarastoon. Ilmeisesti.
Kyllä on monimutkainen systeemi.
Isännöintiin pitää olla yhteydessä, jos haluaa lisää emännän avaimia. Olin jo yhteydessä sinne.
Tilausvaiheessa sanoin että 2 emännän avainta. Nuo avaimet on paljon kalliimpia kuin kotiavaimet.

Tulipa ainakin kerrottua huoltoon meidän ilmanvaihdosta, säädettiin itsenäisyyspäivän jälkeen ja tuosta meidän uunista.
Sitten törmäsin keskimmäisen koulukaverin äitiin tuossa meidän kauppakeskuksella.

Mukavaa talvipäivää!

19.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tosi hienoa, että saitte jo lisäavaimet. Helpottaa kummasti liikkumista kun kaikilla omat avaimet. 👍

Tuttava oli kyllä tosi iloinen opiskelupaikastaan. Ja on kyllä kuin luotu sille alalle.

19.12.2017
misukka
misukka

Yhdella mulla vielä nousi Hesaan tuo varasija tänään.
20 otettiin tuohon hakemaani sosionomikoulutus-oppiainevaihtoehtoon.

Onnea misukka tutullesi opiskelupaikasta.

Tänään myös jo yllättäen tuli tieto, että lisäavaimet voi hakea. Huomenna Tapiolasta aamulla. Miehellä samaan suuntaan (Otaniemeen) työmatka, että viedään tyttö hoitoon, ja pojille haetan sitten tarvittavat avaimet.

18.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä ei mitään ihmeempiä.

Miun tuttu pääsi sinne sosionomikoulutukseen. Otaniemessä kuulemma muutamia lähipäiviä kuussa, muuten etänä töiden ohessa.

Toivottavasti lukitusten vaihto menee edes jouhevasti.

Mukavaa jouluviikkoa kaikille!

18.12.2017
misukka
misukka

Mitäs kaikille kuuluu? Joulukiireitä? Tänne ei sellaista, harvinaisen rauhallista ollut joulurintamalla.
Keikun varasijoilla kumpaankin hakemaani koulutukseen, Helsinkiin on nyt 22. varasija. Sulkeutuu iltapäivällä.
Järvenpäähän varasijahaku on auki opiskelun aloittamiseen eli 11.1.18 asti.

Meillä alkaa tänään lukituksen vaihto taloyhtiössä. Lisäavaimia ei ehkä tule ennen joulua.

Mukavaa joulunalusviikon alkua kaikille!

18.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä 6kk ja käyttää jo nyt 74-80cm vaatteita... pikkasen hursti pituutta, syntyessään 50cm =)

14.12.2017
Miuq
Miuq

Meillä tyttö on näistä pienin.. Pituudelta ei paljoa pienempi, mutta painosta puuttuu pari kiloa. Keskimmäinen on meidän jättiläinen, vaikka siis oli 3v neuvolassa 95 pitkä, eli ei mitenkään hurjan pitkä mutta esikoiseen verraten 😂 ja lisäksi kun toi on tollainen miehekäs ruumiinrakenne että painoa on sellainen 15-16 kiloa 😅 Käyrät näytti sen ylipainoiseksi mutta neuvolatäti sanoi ettei kyllä näytä lihavalta. Eikös lihas paina enemmän kuin läski 🤣 meillä siis pojat on aika täsmälleen saman painoisia, pituudessa eroa on alle 10cm ja ikäeroa kummiskin se yli 2vuotta 😂
Tytöllä on sellainen joku britaxin istuin joka pyörii siinä telakassa, en muista nyt nimeä, mutta menee 0-18kiloiselle eli kun saatiin se lapsi messuilta hyvään alennukseen niin vaihdettiin tyttö kaukalosta jo silloin.. Siinä on sellainen vastasyntyneen lisäosa, niin sen otin siitä pois vasta syksyllä 🙈 Olis vielä kyllä mahtunut senkin kanssa, mutta kun sain vyöt kireälle ilman sitäkin, niin päätin että nyt on sen aika ohi..
Toi koko juttu on sinänsä jännä että esim. Kun keskimmäinen oli pienempi ja vertasin vaikka että esikoinen ollu vasta 2v sen kokoinen jne. Niin kaihistelin että kyllä se on ollu pieni, että onko muka ollu niin pieni. Nyt kun katsoo tota meidän tyttöä ja vertaa minkä ikäisenä keskimmäinen on ollu samankokoinen niin kauhistelen mikä jättiläinen se on ollu.. Elikkäs lapset tuntuu ihan normaalin kokoiselta ennenkuin alkaa vertaileen 😂

14.12.2017
Vipe
Vipe

Jio. Samaa luokkaa kuin noi edellusetkin. En ole kyllä verrannut, eträ onko isompi kuin muut. Mut toi 74cm tonttupuku kinnaa jo vähän. Muille on mennyt hyvin päälle. Kolmosellekin, vaikka sillä ollut kk verran enemmän ikää kuin muilla joulun aikaan.

Turvaistuinta mun pitää varmaan ruveta katselemaan tuolle kun kaukalo jää ihan just pieneksi. Alkaa päälaki uhkaavasti lähestyä kaukalon reunaa. Toi kakkoselle ostetty Kiddyn palkki-istuinkin on jo 5 vuotta vanha joten se saa jäädä kolmosen käyttöön. Niin pitkään kuin sitä tarvitaan. Kakkoselta jää luultavasti melko pian vuoden vanha turvavyöistuin kolmosen käyttöön.

14.12.2017
misukka
misukka

😂 teidän poitsu on ihan hyvänkokoinen 😂 meille 74 mahtuu vielä ihan hyvin, osasta jopa reilu.. Sillei oon kyllä jo ottanut 80 kokoa että jos oon ostanu uutta niin oon ostanu 80 senttisiä ja ottanut ne heti käyttöön ettei sekään enää niin iso etteikö voisi käyttää. Ja sit toki tollaiset liivimalliset mekot on sellaisia että niistä pystyy käyttää kokoa väliltä 68-86 😁 ne on kivan pitkäikäisiä 😂

13.12.2017
Vipe
Vipe

PM. En pysty ymmärtämään, että missään hoidetaan asioita noin ettei asukkaita kuulla lainkaan.

Harmu, että teillä on sairasteltu, Vipe. Hyvä varmasti leikata se kielijänne. Tuskin tulee tosiaan harmiteltua että tuli tehtyä.

Mä tuossa naureskelin joku aika sitten, että teidän typy on saman kokoinen ku meidän pikkujäbä. Aika hurjaa. Mä olen nyt laittamassa 74 senttisiä vaatteita pois käytöstä ja siirtymässä 80siin. Kolmosenkin mittasin, 94cm. Totesin jotta ihmekös että tuntuu 92 senttiset vähän kittanoilta.

Toi meidän mini on ihan mahdoton. Sillä on niin järkky eroahdistus ettei se suostu päikkyjä nukkumaan. 3 kertaa olen sen jo unille laittanut kun on ihan väsy. Vajaa puoli tuntia on pisin aika minkä oli hiljaista.

13.12.2017
misukka
misukka

Toi vika oli siis että todeta että ois pitänyt 😂 tuskin tulee toistepäin harmiteltua, en usko että siitä haittaa on, helpottaa sitä oppimista kun ei kiristä..

13.12.2017
Vipe
Vipe

Mitäs tänne, kiirettä ja kahden pienimmän osalta vähän sairastelua ja nyt vielä loppukiri ennen lomaa.. Tai ei mulla ole mitään lomaa ole, mutta lasken lomaksi sen ettei ole kerhoon kuskaamisia 😂 tää viikko vielä joulujuhlaa ja sellaista, viimeinen juhla on maanantaina, mutta sekin illasta, tänään oli vika aamu meno eli nyt voi aamut oottaa rennommin.. Nyt ihanat ulkoilu kelit, toivon että ne säilyy jotta saadaan nauttia siitä ulkoilusta täysin.. Tai no pojathan nyt nauttii kurasäästäkin mutta ite en välitä silloin siitä sisään tulosta 😅
Pienimmän paino saatiin vihdoin nousemaan ja reippaasti.. Nyt ehkä vähän taas laskenu kun oli 5päivää kuumeessa tossa viime viikolla, mutta kuitenkin on sen n. 8,5kiloa 👍🏼 (neuvolassa oli siis 8,6 eli huimat 600g oli tullu 1,5kk aikana joka oli 3x sen verran mitä tuli aiemmin 4kk aikana 🙈) eli tytön painon puolesta ei enää tarvitse tressata..
Vanhimmalla on vielä viikon päästä kielijänteen leikkaus, kun pute totesi että se voisi olla hyvä leikata, koska kriteerit ärrän oppimiseen täyttyy juuri ja juuri.. Oli niin rajoilla että saatiin itse päättää ja päätettiin leikata mieluummin nyt heti kuin että todeta myöhemmin ettei ois pitänyt..

13.12.2017
Vipe
Vipe

Misukka, puhuin huoltoyhtiön kanssa jonkin aikaa, ja sanoin, että näitä prosesseja voi aina kehittää.
Tässäkin, kuten keittiöremontissa ei ole kuultu asukkaita,
Olen luullut että meidän asunto on iso (4h+k), niin vain 5 avainta, joista kolme kotiavainta.
Liekkö yksiöissä ja kaksioissa tulee 1+1 avainta, en tiedä, ei ole mitään logiikkaa.
Ylimääräistä kodin avainta en tilannut.

13.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onnea huiskutin tytöstä! Tasapainotettu perhe nyt 😄

PM. Mun vanhemmilla huoltoyhtiö kysyi montako avainta tarvitaan. Mäkin sain omani heidän kämppään. Ihme, ettei teillä tehty samoin.

Moi Vipe! Mitä kuuluu teitin arkeen?

Meillä oli vaihteeksi tänään päivä, ettei tartte mihinkään nyt aamusta lähteä. Mietin kovasti, osataanko me vaan olla kotona vai tuleeko kuitenkin lähdettyä avoimeen tai jotain vastaavaa. Sielläkään ehtinyt moneen viikkoon käydä.

13.12.2017
misukka
misukka

No niin, säilyi sitten tasapaino 😂 Onnea vielä 😘

12.12.2017
Vipe
Vipe

Tyttö hän on ja tiedettiin kyllä.Nyt on molempia sukupuolia 3+3😃Eiköhän tämä oo näin hyvä😃

12.12.2017
huiskutin
huiskutin

Onnea huiskutin!
Mulla menny ihan ohi se että tiesittekö jo sukupuolta? Eli joudun kysyy että kumpis sieltä tuli 😊 ihanaa että syntyi sopivasti ennen joulua..

12.12.2017
Vipe
Vipe

Olin päiväkodilla, kun isännöitsijä soitti. Arvasin tilanteen kyllä ennalta jo.
Hän oli ensin sitä mieltä, että pitäisi odottaa lukkojen vaihdot, eli pari viikkoa, ja meitillä on iso taloyhtiö. Sitten sanoi, että huoltoyhtiöön voi jo soittaa ja tilata avaimet. Alkuperäinen ohje oli että asukkailla pitää olla sekä vanhat että uudet avaimet samaan aikaan käytössä, kunnes lukot on vaihdettu.
Vuokranantaja eli kaupunki ei ollenkaan laske, kuinka nonta asunnon asukasta on sen ikäisiä, jotka voivat tai tarvitsevat asunnon avainta. Emännän avaimia tuli tilaukseen kanssa kaksi, muuten pojat olisi päässeet vain meille sisälle asuntoon, muttei muualle.
Nyt on tilattu kaikki lisäavaimet.Pari viikkoa menee. Meidän asuinalueella ei enää pitkään aikaan ole huoltoyhtiön toimipistettä ollut. Bussilla pitäisi päästä.

12.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huiskuttimen perheelle sylin täydeltä onnea maailman ihanimmasta joululahjasta.

12.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä on joululahja syntynyt ja uutta arkea opeteltu😊Ihana et sattui tähän saumaan kun kohta lapsetkin jää lomalle ja mies on nyt kuukauden lomilla niin saa rauhassa tutustua vauvaan kun ei oo arkikuskauksia yms😊

12.12.2017
huiskutin
huiskutin

Seurantaa. Eipä ollut aamusta mitään, mikä on tietysti hyvä.
Huomenna seuraa koululääkäri.
Meillä tytöllä myös iho kutissut, mutta eri tavalla ja oirein kuin pojalla. Eilen, kun tytön olis voinut viedä näytille, ei ollut mitään, paitsi taas yöllä. Näillä on keskenään eri oireet.

Isännöitsijä soittaa, kunhan ehtii tänään.

No, mutta täällä on taas vaihteeksi lunta maassa, ja lisää sataa. Mukavaa.

12.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toi PMn asunto on kyllä yksi murheenkryyni, tai lähinnä isännöitsijä. Voi elämä, että osaakin olla vaikeeta. Toi on kyllä kaiken huippu ettei kaikki asukkaat saa edes omaa avainta. Järkyttävää.

Kaupungin etuja tuo, että kaikki kävelymatkan päässä 👍

Toivittavasti tennarillakin selviää allergian aiheuttaja. Maito on onneksi helppo korvata. Ja kyllä lapsi tietää ihmeen hyvin mikä ei itselle sovi tai mistä tulee kurja olo.

12.12.2017
misukka
misukka

Me käytii keskimmäisen kaa laajassa verenkuvassavihan toisen asian takia mut siel oli koholla arvot mitkä. Viittaa allergiaan.

Kappas vaan ku rupesin aattelee et on ihottumaa jaloissa, ja poskissa, punanen pylly vaikkei enää vaippa hiosta, korvatulehduskierre, ainaista räkäisyyttä, kauheeta kiukkua, levottomia öitä..

Että eiköhän se joku allergia meiltä. Löydy. Ekana tuli mieleen maito, kun serkuista osa maidottomia ja neiti on ruvennut boikotoimaan ruokia missä käytetään maitoo, sekä pyytää nykyään aina vettä sekä kuorii leivän päältä juustot.

Perjantaina mennää toho yksityiselle allergialääkärille jatkoselvittelyihin.

12.12.2017
tennari
tennari

Tietty joku flunssavirus.
Toivottavasti saisi jo huomenna lähetteen verikokeeseen, niin saisi aiheuttajaa mahdollisesti kiinni. Olen kova suunnittelemaan, niin mietin että vien pojan tuohon terveysasemalle aamulla kun olen tytön vienyt hoitoon, ilman aamupalaa, niin voi ottaa paastokokeita, jos tarvii. Tässähän nämä palvelut kaikki on kävelymatkan etäisyydellä.

Avainten luovutus ei mennyt ihan kuin Strömsössä. Saatiin vain kolme asunnon avainta, vaikka meillä on neljä avaimenkäyttäjää. Vastahan perjantaina olin isännöitsijään yhteydessä. Huomenna taas. On sentään kaikki viisi perheenjäsentä kirjattu tähän asuntoon. Katsotaan, meneeko vuokranantajan piikkiin lisäavaimet. Emännänavaimia on myös ollut neljä, nyt saatiin kaksi.
Keskiviikkona on koululääkäri, että kyllä tässä nyt tutkitaan.

Perjantaina sähkömies laittoi meille kolme uutta sulaketta. Tänään keittiöfirma asensi keittiöön pyyhekoukut.
Pikkuhiljaa asiat menee eteenpäin. Todella.

11.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toivottavasti selviää, mikä oiretta aiheuttaa.

11.12.2017
misukka
misukka

Tänä iltana samat oireet keskimmäisellä kuin eilenkin. Huomenna sitten hoitajalle terkkariin.
Mikä lie virus.

11.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huomenta.
Toivotaan kaikille rauhallista päivää.
Meillä keskimmäinen kotona. Eilen illalla oli laaja ihoreaktio, urtikaria, tai mikä lie.
Me saadaan uudet avaimet tänään. Illalla on keskimmäisen koululla vanhempainyhdistyksen kokous..

11.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Toivottavasti Tarosin loppuviikko oli rauhallisempi. On ollut kyllä kaikkea mahdollista yhdessä rytäkässä.

Mä sain lopulta eilen tehdyksi piparitaikinan ja aloiteltiin sen leipomista. Muumitaloon saatiin palaset tehtyä ja vähän hattivatteja, possuja jne tehtiin myös. Tänään projekti jatkuu. Kokeilin myös leipäjuuston tekoa itse. Massan tein eilen yötä myöten, tänään paistetaan.

Kolmonen on nyt pari yötä huudellut kun näkee painajaisia 😥 Pienin on nukkunut yön silloin, toisen tällöin ihan kelvollisesti. Viime yönä tosin kieltäytyi nukahtamasta yhdentoista aikoihin uydestaan joten se oli sitten reilun tunnin olkkarisaa leikkimässä kun mä väsäsin sitä juustotöhkää.

Ei se olisi silloin miun nukkumaan mennessäkään omaan sänkyyn nukahtanut, kainaloon lopulta rauhottui. Viime aikoina se on nukkunut aamusta "pitkään" eli kun saa viiden aikaan nukahtamaan vielä, niin nukkuu seiskaan. Ei herää miun herätyskelloonkaan. Se kyl hivenen aihauttaa haastetta kun silloin nukkuu meidän sängyssä enkä voi jättää valvomatta kun se tulee sit päälleen alas.

11.12.2017
misukka
misukka

Meillä on ollut (ehkä liiankin) vauhdikas viikko. Yhden viikon aikana on ollut kolme kontrollikäyntiä sairaalassa, flunssaa, mahatautia, yksi hajonnut auto ja vielä osittainen muutto...

Tänään ollaan sitten vaan rauhoituttu ja vietetty kotipäivää vähitellen tervehtyvien lasten kaa. Aamupäivällä ulkoiltiin ja illalla katsellaan linnan juhlia.

6.12.2017
Taros
Taros

Meillä ukko lähti taas reissuun. Tulee joskus pe-la välisenä yönä takas. Mun pitäis lähtee käymään kaupassa ja pipareita pitäis vielä ehtiä tänään väsäämään.
Aamu alkoi reippaasti kun öljy oli loppu. Isännys lähti hakemaan polttoöljyä kiireellä että ehti vielä ajoissa lentokentälle sen jälkeen. Muksut ja niihin pitkät iltasuihkut on nyt kustantaneet tälle vuodelle tonnin edestä ylimäärästä öljyä... Huoh.

6.12.2017
misukka
misukka

Meillä tänää kaupunkin tai kuka lie järjestää ilotulituksen illalla..

5.12.2017
tennari
tennari

Ihanaista itsenäisyyspäivän aattoa kaikille.
Meitillä taloyhtiö tarjoaa asukkaille tänä iltana Suomi100-kahvit.

5.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kaikille mukavaa itsenäisyyspäivän viikkoa.
Tyttö lomailee tän viikon.
Tässä on kotosalla tarkoitus olla.

4.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiva, että pääsette kotiin muutamaksi päiväksi jouluna.
Tosi surullista että tädilläsi noin huono tilanne. Onko siinä nyt sitten mitään tehtävissä jos ei kerran voi edes leikata? Voimia!
Kannattaa kyllä siun niitä lääkkeitä ottaa jos moisia on suositeltu. Monellakin korkea verenpaine särkee päätä mutta ajoittainen ei ole läheskään niin vakava kuin, että suonet kuormittuu jatkuvasti.

Meillä oli eilen muskarin joulujuhla ja mulla syyskauden vika tanssitunti. Molemmat harrasteet nyt joulutauolla ja jatkuu viikolla 2.

Viime yö oli pienimmän nukkumisen kanssa ihan yhtä hel***tiä. Se vaan kitisi ja känisi koko yön. Ei oo tullut siis hirveästi nukuttua. Kait noi viikonlopun yöt piti kuitata kun nukkui hyvin ja heräsi molempina öinä vaan 2 kertaa. Aamullakin nukkui 7.30 ja jopa 8 asti.

Kakkosella on tänään eskarissa kuvaus. Ja just äsken tuli ilmoittamaan, että on syönyt aamupalan 😱 Yleensä ole tähän aikaan vielä saanut vaatteita päälleen, saati tehnyt aamupalaleipiä. Taitaa noi joulukalenterit poltella kunnolla kun ehtona niiden avaamiselle, että aamupala syöty.

4.12.2017
misukka
misukka

Kerta kaikkiaan ihana joulu tiedossa.. positiivista on se että päästään kotiin 6 päiväksi.. Mutta mitään muuta positiivista ei olekaan.. Äitini ilmestyi äsken täällä käymään, ja tulikin ovesta itkukurkussa sisään ja kertoi, että hänen isosiskollaan (minun tädillä) oli keskiviikkona tullut aivoverenvuoto ja häntä pidetään vieläkin koomassa sillä sitä ei pystytä leikkaamaan, on niin vaikeassa paikkaa. Johtuu korkeista verenpaineista joihin hän ei ikinä suostunut lääkkeitä ottamaan kun väitti etteivät auta...

Mikä parasta, raskausaikana todettiin että mulla on korkeat verenpaineet (epäiltiin raskausmyrkytyksen olevan syy) mutta ovat vieläkin korkat, enkä lääkkeitä ole suostunut syömään.. paineet ovat korkeat mutta ihan hyväksyttävän, mutta sitten kun esim pikkumies alkaa itkemään paineet nousevat sinne 150/90-110.. (verenpainemittari lainassa) päänsärkyä aina kun paineet korkealla.. ja päänsärky ei ole hyvä merkki..

Ihana joulu siis tiedossa.. pakko kai alkaa syömään niitä lääkkeitä..

3.12.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Tytöllä oli puurojuhla päiväkodissa.
Kotona seurasi prinssi Gabrielin kastetilaisuutta, ja nukahti syliin.

Täällä on paljon lunta, ja lisää sataa.

1.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...