Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Joulukuun lörppää

Joulu on jo ihan ovella kun joulukuun puolellekin jo päästiin. Tätä äippää vähän väsyttää nyt kun eilen illalla väkersin poikien joulukalenterit iskukuntoon. Eli pari laatikollista legoja tuli leviteltyä poitsujen kalenteritaskujen täytteeksi. Kello oli jotain puoli 2 kun pääsin lopulta nukkumaan. Puolilta öin tajusin, että mulla oli iltapalakin syömättä kun toisen legopaketin legot oli vielä pussittamatta ja kevyesti vaiheessa se palasten etsiminen ja niputtaminenkin. Kolmonen saa pikkuautoja joten niissä ei ole sen ihmeellisempää kuin, että ne joulusukat on samassa tilassa kuin viime vuoden lopussa. Eli ommeltu mutta koristelematta. Eilen oli koulun ja päikyn yhteinen juhla. Sieltä päästiin kotiin about nukkumaanmenoaikaan mutta iltapalat oli pojilla syömättä. Kolmonen kieltäytyi syömästä iltapalaakaan. Luumun suostui ottamaan, ja vettä kyytipojaksi. Ei siis ole koko eilisen päivän aikana syönyt juuri mitään. Hieroin illalla vatsaa sen luumun lisäksi. Joska lähtisi tulppa liikkeelle. Jos se on nyt syynä tuohon syömättämyyteen. Tänään syksyn vika muskari.

1.12.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Hyvää uuden vuoden aattoa.
Mie olen misukka miettinyt, että onko sulla jo työpaikka syksylle katsottuna? Ja tätä aktiivimallia, niin omalla kohdallani kuin sinunkin.

Vastahan tässä kuussa olin yhteydessä omaan työkkärin työntekijääni. Mullahan on vielä voimassa tuo Järvenpään varasijapaikka. En kyllä usko, että saan opiskelupaikkaa. Mitään me ei puhuttu aktiivimallista.
Työkkärin työllisyys- ja valmennusmalleilla ei niitä töitä tule. Niillä kursseilla kun ei työpaikkoja luoda.

Meillä lapset on mummolassa.

31.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hyvää joulukuun viimeistä kaikille!

Me ollaan reissussa. Isännys lähtee ajelemaan kotiin päin kai huomenna aikaisin aamusta ellei jo tänä iltana. Mä ajelen muksujen kanssa näillä näkymin keskiviikkona. Tultiin siis tänne kahdella autolla kun mietittiin, että mennäänkö yhdellä autolla peräkärryn kera vai kahdella autolla ja tämä eri aikaan kotiutuminen sitten johti tähän kahden auton ratkaisuun.

Uskomatonta, miten nopsaan vuosi taas vierähti. Tutut oli viikolla bonganneet paikallislehdistä jo eskariin ja kouluun ilmoittautumiset. Minusta typerää laittaa tällaiseen aikaan kun porukka lomailee. Kuinkahan moni niitä huomaa. Ennen ovat olleet tammikuussa vasta. Mut pitäisi siis tässä jossain vaiheessa muistaa kakkonen ilmoittaa kouluun.

Ja itse pitäisi ruveta etsimään töitä syksyksi, ettei tarvii siihen aktiivimallityperyyteen sotkeentua. Aivan järjetön aivopieru koko homma. Ei järjen häivää. Tai no sama kai se on saada muutama kymppi vähemmän rahaa kun omaa aktiivisuutta voi hakemusten määrällä todistaa.

Mistähän ne tosissaan luulee, että työkkärillä on osoittaa riittävästi koulutuksia tai porukka löytää keikkahommia noin vain kun ei töitä ole tarjolla. Keikkahommiinkin pitäisi olla jo verkostot valmiina, että pääsee edes pätkiä tekemään. Insinöörille ei keikkahommaakaan oikein ole tarjolla. Se on joko vakityö tai ei ollenkaan.

Mutta saapahan näpsäkästi työttömyyslukuja siivotuksi tuolla. Työttömiä on, mutta niitä ei lasketa kun käyvät silloin tällöin keikkaamassa. Tai vaihtoehtosesti pienemmät kulut kun eivät ole aktiivisia työnhaussa. Puh ja pah. Silmänkääntötemppuja. Mitään työllistävää vaikutusta tuolla ei työttömille ole. Työkkärin hemmoille sentäs vähän.

31.12.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Joo, nokkosihottuna pukkasi oikein urakkatahdilla, huuli alkoi tosiaan turvota ja vähän tuli hengenahdistusta. Ei vieläkäön mitään tietoa, mistä se tuli.

Ei ole nyt uusinut ja nyt on hankittuna Histeciä kun sitä päivystyksessä suosittelivat.

25.12.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Meillä keskimmäisellä tuli kanssa urtikariareaktio. Kolmena iltana.
Sitä ei tiedä, mikä aiheutti. Heinixillä meni ohi.

24.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukka, tuollaisen urticarian voi laukaista päällä oleva tai tuloillaan oleva infektio. Täsmääkö kuvaus?
Myös lämmin ja kylmä sekä hiki voi aiheuttaa urticariaa, mutta niille reagointi on harvinaisempaa.
Toki kyseessä on voinut olla myös allerginen reaktio jollekin. Pääasia että oireet helpottivat.

24.12.2017
AlmaMatilda
AlmaMatilda
1 year, 10-month-old toddler

Me vietettiin esikon kanssa alkuyö hänen nukkumaanmenoajastaan eteenpäin päivystyksessä. Jäbällä nousi ihan hurja nokkosrokko koko kroppaan ja kun huulet alkoi turvota ja sinertyä ni lähdettiin päivystykseen. Pahin taisi olla päällä autossa matkalla ja perille päästyä alkoi jo helpottaa. Hoitaja antoi allergialääkkeen kun oli noin tunti varrottu. Lopulta lähdettiin just ennen yhtä kotiin omin luvin kun ei kolme tuntia hoitajalla käynnin jälkeen oltu päästy lääkärille ja oireet oli helpottaneet dramaattisesti. Ei mitään tietoa, mistä allergiareaktio iski.

Jää taas tänä yönä unet vähiin...

24.12.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Tuolla ei saatu välitodistuksia.
Eilinen oli koulupäivä virallisesti, kevennetyllä ohjelmalla.
Me kolme matkataan Keski-Suomeen, pojat meni eilen jo.

23.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihania naapureita 😊

Me saatiin kuusi kiikutettua sisään ja pojat koristeli. Hieno tuli. Pipareirakin leivottiin äsken joten talo tuoksuu piparille.
Illalla käydään miehen puolen sukuhaudalla, huomenna sitten minä käyn esikon, äitini ja mummini kanssa mun puolen haudat läpi.

23.12.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Omakotitaloon muutettiin. Asuttiin aiemminkin omakotitalossa. Tässä nykyisessä on vähän vähemmän neliöitä kuin aiemmin mut parempi pohjaratkaisu ja enemmän huoneita....

Nää naapurit on kyllä hyvin ottanut meidät vastaan, siinä missä yks toi oven taakse joulutervehdykseen toinen jätti suklaarasian postiluukkuun ja kolmas toi ihan sisälle saakka joulukortin. Ovat kaikki jo iäkkäämpiä (yli 70v.) pariskuntia joten taitavat olla innoissaan kun alueelle tulee pieniä lapsia.... :)

Osa eilisistä hommista siirtyi tälle päivälle kun eilen ei ehtinyt, joten kiireinen päivä luvassa. Siitä huolimatta toivottelen muille rauhallista aaton aattoa!:)

23.12.2017
Taros
Taros

Mukavan oloisia naapureita Tarosilla 😊 Millainen asunto teillä nyt on?

PMllä ollut kiva käynti keskimmäisen koululla. Meidän esikon koulussa laulettiin myös joululauluja ja jaettiin kunniakirjoja, sitten välitokarit. Tai no vitiset ja kutoset sai ihan numerotodistukset, muilla väliarviointi. Vähänkö olivat onnessaan kun vihdoin paljon odotettu numeroarviointi saatiin kouraan. Kun aiemmin numerot sai neljännellä ja just viime vuonna kun olisivat saaneet numerotodistukset, niin numeroiden anto venytettiin vitoselle.

Mä tossa äsken leivoin kasan pipareita kun jo päivällä otin taikinat sulamaan mutta ei sit ehdittykään poikien kanssa leipoa. Huomiseksi ukko uhkasi hakea pojille omat taikinat leivottavaksi. On sit piparia meillä sen jälkeen. 🙈

Päivähoitohakemuksen laitoin myös ensi syksylle. Haluttu päiväkoti niin haettava ajoissa. 1.9. merkitsin aloituspäiväksi. Ja kotihoidontuen hain nyt samalla rykäsyllä kun kerran rupesin hakemuksia tekemään. 10.1. onkin mulla vika äippälomapäivä. Sitten saakin kiristää talousvyötä ihan kummasti taas kun tulot tippuu useita satasia.

22.12.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Olin tytön kanssa keskimmäisen koululla. Joululauluja, jumppaa, joulusatu.
Mukavaa oli.
Esikoinen oli joulukirkossa.
Pojat lähti jo mummolaan.
Me mennään huomenna perässä.

22.12.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Harmi että Misukan kuusen kanssa kävi vähän hassusti. Ite mietin myös että ostaisinko tänävuonna valmiin piparitaikina, mut yötä myöden tein taikina yhtenä iltana ja toisena paistoin. Vielä on piparit koristelematta ja talo kokoamatta.... kuusi laitettiin eilen. Vielä haluaisin pari asiaa leipoa mutta katsotaan miten ehdin.

Uutta kotia ollaan nyt laitettu ja melkein on valmista sen suhteen. Viimesiä tavaroita jos laittaisi vielä ennen joulua paikoilleen...

Eilen oli uudet naapurit jättäneet meidä ulko-oven taakse pienen joulumuistamisen kun ei oltu itse kotona. Oli tosi kiva ele heiltä, etenkin kun ei ollla juurikaan aiemmin tavattu. Se toi kivasti joulumieltä!:)

22.12.2017
Taros
Taros
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...