Huutorallia

Neliviikkoisella vauvallamme riittää vatsavaivaa(?) niin, että meillä on melkein kaikki päivät huutoa, siis kaiken ajan minkä vauva on valveilla. Lääkärissä huomattiin myös viitteitä refluksiin, kitalaessa oli punoitusta. Siihen vaivaan lähdetään varovasti antamaan sakeuttajaa. Itsekin olen huomannut että vauva välillä ikään kuin nielee jotain hapanta takaisin alas. Pulautuksia on jonkin verran, välillä aika isoja. Eli toisin sanoen kaikki on pielessä poloisella :--D Parkuu naama punaisena ja kiemurtelee. Herra ei nuku omassa sängyssä kovin mielellään, mikä sitten vie minun yöunet tyystin. Välillä jää äp-laatikkoon itkemättä, mutta hinkuu ja örisee unissaan. Useimmiten hän herää huutamaan aika nopeasti jos tulee lasketuksi sylistä. Kaikki niksit on kokeiltu ja poika on tänäänkin huutanut kaiken valveillaoloaikansa.... Nyt onneksi nukkuu kantoliinassa kun pompin jumppapallolla. Alan olla ihan poikki, koska olen tämän duunin kanssa aika pitkälti yksin. mies on usein aamusta iltaan töissä. Miehen puolen sukulaisia kiinnostaa vauvan valokuvaaminen ja sylittely, eivät anna konkreettista apua. Oma äitini taas ymmärtää tilanteen mutta on kiireinen :( Itselläni alkoi yllättäen valtava verenvuoto, ilmeisesti kuukautiset ja verenvuoto tekee minusta itsestäni uupuneen ja kärttyisän. "Vauvat nyt vaan itkevät" -kommentit tuntuvat kurjilta, koska kyllä vauvankin pitäisi jaksaa edes hetken katsella ympärilleen... Miten ihmeessä selviän tästä? Vauvan vaivoihin annetaan disflatyliä, mutta se lisää pulautuksia joten en halua joka imetyksen jälkeen antaa. Lisäksi saa probiootteja, mutten tiedä kuinka nopeasti niiden vaikutus näkyisi. En ehdi hoitaa itseäni ollenkaan, kun vauva on niin suuritarpeinen D: Lisäksi olen imetyksen kanssa ihan hukassa, vauva olisi rinnalla tuntikausia mutta se pahentaa asiaa ja vauva pulauttelee hurjat ylijäämät ulos. En tiedä, milloin on oikeasti ruokailtu riittävästi. help!

16.11.2017
Hetelmä
Hetelmä
2-year-old toddler

2.5 vuotta vanha ongelma.... Eiköhän vauva oo lopettanut jo itkurallit

6.5.2020
Moiskan92
Moiskan92

Kannattaa kokeilla white noise ääntä YouTubesta.
Meillä auttaa kyllä se erittäin hyvin kun menee mahavaivat tai niiden aiheuttama yliväsymys huudoksi.
Huom! Laita tarpeeksi kovalle!

9.4.2020
Inkkuliina
Inkkuliina

Meille sama juttu... Vaihdomme korviketta nan pro 1 nan h.a rauhoittuu vatsan kanssa. Ei puklauta maitoa takas päin.. Meillä on toiminut... Mutta me odotamme millon pääsimme Maito allergia testiä tekemään

31.10.2019
Suvi_9
Suvi_9

Minä taasen epäilisin maitoallergiaa.
2 maitoallergista lasta itsellä ja se oli huutoa eikä nukuttu kun sylissä kunnes oli maidottomat korvikkeet.

18.5.2018
Pepido
Pepido

Käsitin nimimerkistäsi että vauvasi on nyt puolivuotias? Ettekö ole vielä siirtyneet kiinteisiin ollenkaan? Meidän vauvamme on nyt reilun 3kk vanha ja kun maitoa alkoi mennä 1,5litraa päivässä (nan 1 korviketta) niin alkoi myös raju pulauttelu. Kysyimme neuvolakäynnin yhteydessä apua tähän ja ehdoteltiin sakeuttajia ym, mutta sitten kun sanoimme, että kun itse syömme niin pieni tyttäremme alkaa mussuttamaan tyhjää katsellessaan meitä niin neuvolan täti sanoi sen tarkoittavan sitä että lapsi on valmis kiinteisiin vaikka olikin tuolloin viikon päälle 2kk. Aloimme varovasti luomuporkkana soseella ja nyt puolet päivän ruuista on kiinteää. On perunaa ja parsakaalia, porkkanaa, palsternakkaa ja eri hedelmösoseita. Lemppariksi on paljastunut omena Piltti :) meillä on alusta asti ollut cuplaton tipat käytössä ja nyt oli apteekista loppunut samoin kuin tukusta niin ostimme tuota samaa valmistetta mistä oli mainittu ja 2 päivän jälkeen lopetimme sen käytön koska ei ollut muuta kuin haittoja. Nyt pulauttelu on loppunut kiinteisiin siirryttyä oikeastaan kokonaan. Normaalia pulauttelua on ja jos vaikka sattuu kakka tulemaan syödessä ja ruuan jälkeen lähdetään vaipan vaihtoon ja peppupesulle niin pulauttelua tulee, vaikkakin siinä tapauksessa jos syöty on juuri niin pesemme hoitopöydällä pelkillä vauvan kosteuspyyhkeillä kakat pois. Kannattaa kokeilla kiinteitä enemmän ja jos vauvalla tuntuu olevan ilmaa vatsassaan niin jättää se lääke pois ja hieroa vatsaa. Niin olen itse vaimoni kanssa tehnyt ja hyvin pörisee takapuoli pikkuisella :D toivottavasti tilanteenne paranee ja onneksi olkoon pienen puolesta molemmille!!

11.5.2018
juho87
juho87

Ainahan suositellaan ensin kokeilemaan kaikkia ruokiakin itse, että ovat kunnossa. Sie päätit sit testaa myös disflatylin 😂 Mut ihan hyvä huomata tuollainenkin.

Muksujen buranahan on kans niinkuin sokerirasitustestin glukoosipommi. Tosi äklöä.

Muksujen makutottumukset on kyllä erilaisia kuin aikuisten. Jostain syystä meidän tenavat ei ole kukaan tykänneet makeasta pienenä, karvainen maku on suositumpi. Ja hapan. Nuohan vetää sitruunankin lihat ihan irvistelemättä. Tuumaa vaan "hyvää".

Ehkä sun täytyy jättää se disflatyl tauolle?

19.11.2017
misukka
misukka

Heh, pakko tulla kertomaan. Aloin tuossa ihmetellä, kun vauva alkoi valuttaa pulautusta ulos suusta imetyksen jälkeen. Sitten huomasin että näin käy joka kerta kun olen antanut vähänkään disflatyliä. Otin sitä eilen omaan mahakipuun ja nyt en enää ihmettele - oli meinaan niin esanssinen maku että oksat pois :--D maku tuli suuhun jälkipotkuina koko illan, että miltäköhän tuo on tuntunut vauvasta....

19.11.2017
Hetelmä
Hetelmä
2-year-old toddler

Joo. Ekan kanssa kaikki on uutta eikä ulkopuolelta lykättävät paineet ja vaatimukset helpota.

Maalaisjärjellä pääsee pitkälle ja hyvä että kysyt kun siltä tuntuu.

Muista, että itse sinä lapsesi parhaiten tunnet. Muut voivat vain antaa vinkkejä ja sinä valitset niistä parhaat ja toimivimmat käyttöön.

Hyvä jos vinkeistä on apua 😊

18.11.2017
misukka
misukka

Kiitos taas vastauksista, tuttihan se varsin hyvin kelpasi kun alkoi tahti hidastua :D Syleihin tutustuminen on kyllä haastavaa meillä, kun verkostot ovat aika löysät. Isä kelpaa usein paremmin kun maidon haju ei provosoi, vitsi mikä ahmatti tää poju :'D Sitteri löytyy, pitää vaan alkaa nyt totutella sinne. Ekan äitinä kaikki on vaan jotenkin niin jännittävää, sitä jotenkin tulee kamalat suorituspaineet kun nykyisin ollaan niin hysteerisiä siitä, miten vauvoja hoidetaan oikein :|

18.11.2017
Hetelmä
Hetelmä
2-year-old toddler

Mä annoin kakkoselle sakeuttajan kiinteähkönä vellinä teelusikasta, päälle sit normaali imetys. Eli lusikasta voi antaa hörppyytysmenetelmää hyväksikäyttäen. Meillä tämä 7,5kk ikäinen itse asiassa nytkin tykkää imeä löysemmän ruuan lusikasta. Kiinteämpien tarjoaminen on hieman haasteellista. Syö kyllä mutta on ehkä vähän laiska ja mukavuudenhaluinen. 😂

Rinnalla ollessa vauvan masun tullessa täyteen syömisestä tulee laiskaa ja nielee harvakseltaan. Meidän esikko teki sitä, että imi suun täyteen maitoa ja sylkäisi koko lastin mun rinnuksille. Kun halusi imeä muttei ollut enää nälkä.

Kun lähdette opettelemaan ruokarytmiä, niin anna tutti suuhun siinä vaiheessa kun alat epäillä, että vauvalla ei ole enää nälkä. Pidä kuitenkin rinnalla vielä ja vasta hetken päästä siirrät hänen asentoa jos vaikuttaa tyytyväiseltä.

Teillä on luultavasti päässyt käymään samoin kun mulla esikoisen kanssa, että vauva oli alkuun vaativa ja pidin paljon sylissä. Hän tottui siihen, eikä sitten suostunutkaan luopumaan saavutetusta edustaan ihan suosiolla. Äidin sylissä kun on hyvä olla. Äiti voi asiasta olla hyvinkin eri mieltä kun vessaan pääsee ekaa kertaa päivässä miehen tullessa töistä ja aamupalankin pääsee syömään sen jälkeen.

Sinusta irtautumista auttaisi huomattavasti jos ne appivanhemmat saisi vaikka pakotettua sun avuksesi jotta pitäisivät vauvaa hetkittäin ja vauva oppisi hellästi vieraammassa sylissä, että ero äidistä on ihan ok. Muuten sä joudut opettamaan lasta vähän karummin keinoin ja korvatulpat korvissa. Korvatulpat siksi, että jaksat kuunnella sitä huutoa vähän paremmin.

Onko sulla sitteriä? Sellaisessakin saisit vauvan ehkä vähän pystympään asentoon nukkumaan.

17.11.2017
misukka
misukka

Mtv:n uutisissa oli tuo "Moonan" lapsen tarina.

17.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukka esimerkiksi on hyvä vastaamaan tuohon kylläisyysasiaan, ja varsinkin tuohon, montako vaippaa keskimäärin vauvalla vuorokaudessa kastuu. Vaippojen kulutuksesta mm. näkee saako vauva riittävästi ravintoa.
Meillä ei enää ole pikkuvauvaa, niin en muista.
Samoin punnitus kotona ennen syöttöä ja syöttämisen jälkeen näyttää, paljonko vauvalle on nestettä mennyt.

Vauvan kylläisyyttä voit myös testata, että syöttämisen jälkeen tarjoat tuttia. Jos se kelpaa, todennäköisesti vauva on kylläinen.
Voit myös antaa rintamaitoa ja sakeuttajaa hörpyttämällä, ei siis juottamalla vaikka lusikkaa apuna käyttäen.

17.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos kaikista neuvoista! Olen nyt tässä aamusella siivonnut jo neljät pulautukset -_- tosin nyt maito ei näytä kiertävän nielussa, kuten yleensä.
Allergia olisikin kinkkinen syy meidän haasteisiin, koska olen jo itse maidottomalla eli se yleisin aiheuttaja on jo poissuljettu :D siitä sitten bongailemaan...
Pystyssä nukkuminen onnistuu päivällä, mutta öisin on aika hulabaloo, kun tämä ukko selvästi vielä kaipaisi ihokontaktia ja hänet on todella vaikea saada nukahtamaan muualle. Tuntuu että jo sänkyyn laittamisen ajatteleminen saa pojan suutuksiin :D Kokeiltu on sekä äp-laatikkoa ja pinnistä "supistettuina" pojan kokoon sopivammiksi, molempia on korotettu. Poika herää ähisemään aika pikaisesti kun joutuu pois sylistä. Täytyy vielä kokeilla pinnistä sivuvaununa jos se toisi pojalle turvan. Perhepedissä en tosiaan itse saa nukuttua ja kissamme on vauvalle vähän turhan tuttavallinen, nukkuisi vähän liian liki :D jännä kyllä että vieressäni poika nukkuisi vaikka ylösalaisin ilman mitään kremppoja... Itkut kun alkavat, ei viihdytä niin missään. Tutti meille muuten kelpaa hyvin ja siitä on iso apu! Sakeuttaja auttaa myös, mutta imettävänä se tosiaan on vaikeaa antaa (vinkkejä kaivataan) kun ei joka ruokailulla viitsi vielä ainakaan käyttää pulloa, ettei mene sekaisin. Iltaisin saa osan maidosta pullosta :) Tuosta kylläisyydestä, mistä oikein tiedän missä menee ravinnonsaannin ja lohtuimun ero?:---D Poika alkaa dramaattiseksi aina kun joutuu rinnalta pois

17.11.2017
Hetelmä
Hetelmä
2-year-old toddler

Aloitustekstissä kerrotaan selvästi että kyse on refluksiongelmsta, joten siihen vaivaan ei kyllä luumu auta. Hyviä neuvoja on ollut tuo pystyasennossa pitäminen, ja sen on myös aloittaja varmastihuomannut koska on pitänyt vauvaa kantoliinassa. Kannattaa myös ehdottomasti vaatia kunnon tutkimukset lääkärissä/ neuvolassa.

Itselläni ei ole kokemusta refluksitaudista, mutta meillä vauva pulautteli hyvin paljon allergian vuoksi, ja siivottavaa sekä pyykkiä riitti... olisiko aloittajalla mahdollista "pakottaa" myös lapsen isä ja toiset isovanhemmat avuksi? Itse tein aikoinaan niin että vaan ilmoitin miehelle olevan hänen vuoro olla hetki vauvan kaa jotta itse käyn suihkussa/ kaupassa/ lepään yms. Ensin katsoin että vauva on juuri syönyt, vaippa vaihdettu ja on nukkumassa, mutta vähitellen myös mies osallistui niihin. Ja lopulta innostui niin lapsen hoidosta että jäi hetkeksi isyysvapaiden jälkeen vielä hoitovapaalle, kun vaan itse annoin hänelle tilaa ja mahdollisuuden toimia omalla tavallaan. .

Tsemppiä arkeen!:)

16.11.2017
Taros
Taros

Kannattaa kokeilla ihan luumuvettä. Eli keittää kuvatusta luumusta ruskeaa vettä (1 luumu pilkottaa puoleen lasiin vettä ja mikroon kiehumaan) jota antaa vauvalle aluksi muutaman kerran päivässä hiukan kerrallaan ja myöhemmin kerran päivässä. Kerralla ei tarvi antaa kuin ehkä teelusikallisen. Tätä on kokeiltu ja hyväksi todettu, kaikille se ei välttämättä tuo apua mutta ei ole vaikea tai kallis kokeilu. Meillä molemmat sai luumuvettä jo etukäteen niin ei mahanpuruja edes tullut mutta huomasin kyllä jos jäi muutaman päivä väliin...

Jaksamista

16.11.2017
Raitpi
Raitpi

Meillä nyt 2kk refluksista kärsivä tyttö joten ymmärrän väsymyksen ja tuskan. Itestä tuntu ettei mikään muu autta kun ruoka ja se taas vaan saa pikkuisen enemmän kipeeksi. Me päädyttiin antamaan korviketta nan AR ja kaikki helpotti tyttö ei enää itkeskele selkä kaarella. Harmittaa tietysti ettei imetys sitten onnistunut mutta olin niin loppu että se oli ainut vaihtoehto meitä molempia ajatellen. Huolellinen röyhtäytys ja tosiaan nukkua myös vähän pääpystä voi auttaa. Tzemppiä ❤

16.11.2017
Iidanoora
Iidanoora

Ei ole refluksista kokemusta, mutta juuri luin olikohan ylellä netistä yhden perheen refluksin hoitokokemuksen.

Refluksia sairastavaa vauvaa, pitäisi pitää pystyasennossa myös nukkuessa.
Vaadi neuvolassa kunnon tutkimuksia!

16.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kurjaa kun vauvalla on noin paha olo ja tietenkin sulla myös sen myötä.

Toi maidonsakeuttaja luultavasti auttaa jonkin verran, itse ainakin koin helpottavaksi kakkosen kanssa kun hän pulautteli. Oletko kojeillut muita ilmakuolia pienentäviä tuotteita, cuplaton tai kuplastop? Joku näistä voi hyvin toimia, tai olla toimimatta. Kukaan ei voi kokeilematta tietää.

Saisitko vauvaa nukutettua yöllä pystympään asentoon? Itse olen yhden jos toisenkin pikkuisen kanssa nukkunut puoli-istuvassa asennossa vauva rintaa vasten kun happamat nesteet pyrkii ylös vaakatasossa.

Luultavasti se ylisyönti pahentaa tilannetta joten tuikkaa pienelle tutti suuhun. Tulee pikkuisellekin ruokarytmi ja hän oppii syömään sen mikä on nälkä. Lopun lohdutuksensa saa tutista ja sinun sylistäsi.

Äläkä luovuta sen tutin kanssa ellei se heti kelpaa. Meilläkin pienet oppineet tuttiin 2kk iässä vasta, etteivät siis työnnä kielellä pois suustaan. Olen itse hellästi pitänyt tuttia pienen suussa ja usein ovat ihan tyytyväisinä sitä lussuttaneet lopulta ja itku tullut kun työntäneet vahingossa tutin ulos.

Nyt sinä täytät tutin virkaa, ongelma on se, että tissistä tulee maitoa vaikkei lapsi sitä kaipaisikaan.

Pian opit kyllä huomaamaan onko tissittely nälkää vai lohtua. Voit alkuun kokeilla niin, että pidät vauvan "rinnalla" vaikka tuikkaat tutin tissin tilalle. Et siis muuta vauvan asentoa josta hän hoksaisi että tissi lähti suusta.

Voimia ja jaksamista. Voisiko mies mitenkään lyhentää työpäiviään jotta voisi olla sulle apuna edes vähän iltaisin?

16.11.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...