Hyvät talvikengät

Mitkä olis hyvät talvikengät kohta 2-vuotta täyttävälle?

5.11.2017
Sarkinn2
Sarkinn2
2-month-old baby

Katselin nyt eri liikkeestä lasten talvikenkiä.
Yhdet vetoketjulliset Vikingit näin, koko oli pienehkö, olisko ollut 22.
Tuolla (Halosella) Vikingin kenkiä oli lykyellä ja korkealla varrella.
Kannattaa varmaan eri liikkeistä vertailla niitä kenkiä. Yksinään ei kannata asiaa päättää, vaan myyjän kanssa keskustella.

6.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meidän tytön nuo uudet kengät on
Vikingit.

6.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai niin meilläkin ollu yhdet eccot. Ne oli esikoisella silloin kun ei osannu kävellä, mutta seisoskeli ulkona li oli sellainen 8kuinen. Ne oli tosi hankala saada lapsen jalkaan.. Toki tuosta on kohta jo 5vuotta aikaa ja lapsi oli tosiaan niin pieni ettei itse osannu yhtään avittaa.. Kävelykokemuksia ei kysiesillä kengillä kertynyt..
Vielä noista tarra kuomista, niitä oli prismassa pari vuotta sitten, mutta silloin ne lähti vasta jostain koosta 25 tai 27 tai jotain vastaavaa.. Pienemmille oli vaan tavallisia..

6.11.2017
Vipe
Vipe

Meille vuoden lopulla ostettiin Eccot. Tyttö oli vastattain täyttänyt 3.
Tuossa on korkea varsi.
Nyt ostin uudet, isommat "talvikengät", mutta siinä on Eccoja matalampi varsi. Ne on mun mielestä välikausikengät. Nyt ei haittaa vielä, koska ei ole lunta toistaiseksi. Ne on nyt tytöllä jalassa, enkä just muista merkkiä.

Kuomien putkivarsi ei tue jalkaa, niistäkin on kokemusta. Tarravartisia Kuomia olen nähnyt vain kuvissa.

6.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Me esikolle ostettiin aikanaan tuollaset tarralliset Kuomat, ne oli kyllä ihan hyvät. Pysyi hyvin jalassa ja kävely oli yhtä helpon oloista kuin superfiteilläkin. Olenkin ihmetellyt ettei sellaisia ole sittemmin näkynyt missään. Tosin nekin taisi olla kokoa 22 kun meidän jäbättimillä vähän isompi kinttu, niin pienemmät ei mahdukaan vuosikkaana kun kävelyä harjoittelevat. Meillähän jätkillä kävelyssä pientä haastetta aiheuttaa jalan koko kun eivät hahmota varpaitaan riittävän etäälle ja kompuroivat omiin kinttuihinsa. Niin ilman kenkiä kuin kenkien kanssakin.

6.11.2017
misukka
misukka

Mäkään en kuomia hankkis koska musta se on sama kuin lapsi kävelis koko talven saappaissa.. Eivät tue vaan ikään kuin lompsuu jalassa.. Meillä oli nuoremmalla pojalla toissa talvena vai oliko jo sitä edellisenä, no mut kuitenkin toisena kenkinä kuomat ja kyllä huomas että oli huonommat jalkaan.. Superfiteillä käveli hyvin, mutta kuomat jalassa pyysi heti parin metrin jälkeen syliin eikä jaksanu kävellä ja kiukutteli.
Superfitillä ei mun mielestä ole vetskari mallia.. Isompien mallit taitaa olla lähes kaikki tarralla, pienille löytyy sekä tarra että nauha kenkää, tosin se nauhallinen malli ei ala ihan pienestä vaan 22 koosta.. Mutta mä oon kokenut että silti sujahtaa tosi helposti jalkaan, myös tollaiselle joka ei vielä itse osaa auttaa siinä kengän laitossa.. Ja sit nauhoilla tai tarroilla saa hyvin kiristettyä. Pienimmällä meillä nauhalliset että saa oikeesti ihan tosi tukevaksi ne kengät jalkaan (lisäks tytöllä sellainen kapea mutta suht pitkä luuranko jalka että jopa superfitit liian leveät, niin tarraa ei sais tarpeeks kireelle) ja isommilla tarrat niin osaavat itse kiristää..
Noista kuomista vielä tuli mieleen että olen törmännyt myös sellaisiin kuomiin joissa on tarrat, tosin ne oli vain isommille lapsille eli ei ollu pienten kokoja vaikka pienet ehkä enempi sitä tarvis että saa kengän kiristettyä tukevaksi.. Mutta siis itse JOS ostaisin kuoman, niin sellaisia voisin harkita.. Etenkin jos lapsen jalka ois kauheen leveä ja lapsi ois jo vähän isompi..
Ja suosittelen tosiaan ottamaan lapsen mukaan kauppaan sovitteleen.. Aika hyvin sen näkee lapsen kävelystäkin mitkä on hyvät jalkaan.. Isommalla eroa ei ehkä kauheesti huomaa, mutta etenkin pienellä lapsella huomaa jos kävely on hankalaa tai kieltäytyy kokonaan..

6.11.2017
Vipe
Vipe

Meillä oli nykyään 2,5-vuotiaalla viime talvena Superfitin talvikengät. Niissä oli tarrat, mutta aika leveästi ne aukesi. Toki meidän muksut ainakin laiskoja availemaan tarroja, joten tarvitsisi nykyiselläänkin apua niiden laitossa jos olisi sama malli käytössä nyt. Aikuisen ne on kyllä helppo laittaa pienen jalkaan.

5.11.2017
misukka
misukka

Mä ostin meiän 2v:lle Vikingin talvikengät. Ovat vedenpitävät joka on plussaa. Mut miinusta tulee siitä että ovat aika raskaat kävellä, meillä on lapsi kompastellut niiden kanssa ennen kuin tottui niihin. Kuomia en ole edes harkinnut koska ovat niin leveää lestiä eivätkä tue mun mielestä nilkkaa tarpeeksi. Viime talvena meillä oli Superfitit, ja niihin olin tosi tyytyväinen. Jos ois tullu tänä vuonna vastaan edullisesti niin olisin ostanut myös tälle talvelle sen merkin kengät. Mutta ovat tosiaan kapeaa mallia joten riippuu paljon lapsen jalasta mikä on hyvä talvikenkä. :)

5.11.2017
Taros
Taros

Muistatteko onko Superfitin mallissa kenkiä, joissa olisi vetoketju sivulla tai onko kenkä helppo laittaa jalkaa?

5.11.2017
Sarkinn2
Sarkinn2
2-month-old baby

Kiitos Vipelle ja Misukalle taas neuvoista :). Pitää käydä katsomassa kenkiä ja vertailla.

5.11.2017
Sarkinn2
Sarkinn2
2-month-old baby

Sehän vähän riippuu. Meillä on tykättu Kuomista koska ne on lämpöiset ja tuommoisen pienenkin helppo laittaa itse jalkaan. Mutta ne on enempi kuivahkon kelin kengät, ne ei pidä juurikaan vettä.

Tukevina ja kevyinä kenkinä hyvät on Superfit:it. Mut ne on melko arvokkaat myös.

5.11.2017
misukka
misukka

Itse olen suosinut superfitin kenkiä.. Ovat tosi lämpimiä ja kevyitä.. Niillä lapsen silmin nähden hyvä kävellä.. Meillä esim. 1v tyttö oppi kävelemään pari viikkoa sitten ja osaa nyt jo kävellä kengillä ja väitän että johtuu siitä että nuo on niin kevyet ja hyvät jalkaan..
Superfit tosin on melko kapea malli eli jos ihan hirveän leveä jalka niin ei välttämättä ole hyvät. Mutta meillä keskimmäisellä on vähän leveämpi jalka kuin muilla lapsilla, niin ei silti ole liian leveä superfitiin.. Niin ja noi superfitin Coretexit oikeasti pysyy kuivana vaikka hyppisi lätäkössä.
Just katsoin vikingin kenkiä jotka on vähän leveämpiä mutten ole tykännyt niistä siks kun pohja niin paksu ja kohmo että pienen lapsen on hankala niillä oppia käveleen ja on raskaat, mutta ilmeisesti Viking on muuttanut mallia koska tän vuoden joissakin malleissa pohja oli selkeästi sirompi kuin aiemmin.
Mutta itse henkilökohtaisesti lähtisin jompia kumpia noista katsomaan, toki niillä on myös hintaa, mutta itse olen kokenut niin hyväksi että mielelläni maksan.. Superfit saa vielä erityisesti plussaa tuosta että ovat tosi lämpösiä..
Superfitissä kannattaa kiinnittää huomioo varren korkeuteen.. Tietyissä malleissa on tosi matala varsi josta olen pienellä tykänny koska se helpottaa myös kävelyä, mutta isommalla tuo lyhyt varsi ei ole kauheen kiva lumihangessa, joten isommalle ostaisin/ostan korkeamman varren kengät.

5.11.2017
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...