Marraskuun lörpöstelyä

Marraskuuta on jo pieni tovi edetty, mites muiden äitien marraskuu on lähtenyt käyntiin? :) Itse olen pikkumiehen kanssa tampereella ja nimiäisten suunnittelu käynnissä.

5.11.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Tuo "hidas" levy keittää litran vettä.,Aikaa menee 10 minuuttia täydellä teholla, että kiehuu.
Tiedä sitten. Mulle sanottiin, että on normaali aika.

Juhlat oli hienot. Tytön päiväkotikavereita oli ainakin 2. Yksi tuttu perhe lisäksi.

29.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mun vanhemmilla vaihdettiin myös koko taloyhtiön lukot sähköisiksi. Olikin iänkaikkisen vanhat Abloy-lukot siellä ja avaimista ei edes tiedetty missä kaikki on. Mun vanhemmat vaihtoivat itse lukot omaan oveensa pari vuotta sitten kun havahtuivat yöllä siihen, että joku kulki asunnossa ja poistui ovesta kun heräsivät.

Jännä liesi jos yksi levy on hitaampi kuin muut.

Meillä oli tänään viimeinen tanssitaan vauvani-kurssikerta. Käytiin kaupassa ja siellä huomasin, että autosta kuskin puoleinen tuulilasinpyyhkijä on huonosti kiinni. Irti yläpäästä. Ne siis vaihtaa siihen pelkän silikonin niin ei ole ihan niin näpsäkkä systeemi ku niissä joissa vaihdetaan koko metallikehyskin. Yritin sitä omin nokin laittaa muttei suostunut liikahtamaankaan. Täytyy tuossa ruuan jälkeen lähteä käymään Toyotan huollossa.

Illalla valmistellaan viikon päästä olevaa tapahtumaa listaamalla arpapalkintoja. Arpakiekot ostin tuossa kauppareissulla.

Täällä on koulun ja päikyn yhteiset suomi 100-juhlat huomenna. Sinne mennään koko porukka juhlavetimissä. Pienimmällekin ostin puvun. Osui kirppiksellä kohdille täydellinen setti. On housut, paita, liivi ja kravattikin. 7e koko hoito.

29.11.2017
misukka
misukka

Onko muilla ohjelmaa päivälle?

Keskimmäisellä on Suomi100-juhlat iltapäivällä. Keskimmäisen luokka esiintyy.
Minä ja tyttö mennään mukaan. Kaikki halukkaat ei sinne pääse, kun lukiolla on rajattu tila, juhlasali kuitenkin.

Sen näkee myöhemmin, tuleeko rakennettavaan koulukeskukseen liikuntasalia. Sitä ei ole ollut.

Mukavaa päivää kaikille.

29.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tänään on asukkaiden kokous. Meen sinne.
Asukastoimikuntaan en aio, on kyllä kysytty.
Mutta pysyypä sitten taloyhtiön asioista hieman paremmin perillä.
Meillä vaihdetaan avaimet ja lukitukset. Tuostakin kuullee tänään enemmän.

Eilen puhdistettiin ilmanvaihtokanavat, ja ilmastointia ajastetaan. Hyvä, jos ei jatkossa ruuanlaiton tuoksut leiju seuraavana aamuna sisäilmassa. Meillä on pelkät liesikuvut nyt. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Eilen mulle soitettiin myös uudesta liedestämme, joka mun mielestä lämmittää yhtä levyä todella pitkään. En tiiä, mikä yhteys meidän uudella sulaketaululla on tuohon lieden toimintaan.

Sähköfirma ja sähkömies on vain jossain.
Pitää taas soittaa keittiörempan tehneeseen firmaan, jos niillä olis joku näkemys ja aikataulu asioiden hoitamiseen. Viimeksi ei ollut.

28.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Yllättäin sitä haalaria ei ole enää kuin alle 100cm koossa. Meillä on samanlainen haalari mut ilman karvareunaa hupussa koko 110/116 ja on kyl ollut tosi hyvä. Lämmin ja edelleen melkein uuden veroinen. Kehtaa laittaa kolmosen päälle kun se muutaman vuoden kasvaa. Täytyy kahtoa noita tarjouksia kun tulee. Niitä on kuitenkin ihan jatkuvalla syötöllä.

Vitsit. Mie suunnittelin kovasti huomiselle rauhallista paloasemavisiittiä mutta ko oltiin kirkonkylällä joulun avajaisissa, ni esikon valmentaja (17v kolli) kyseli kyytiä ni mulla löi ihan tyhjää kunnes tajusin et olin unohtanu et esikolla huomenna miniturnaus 🙈
Pääseepähän kahtelemaan lapsuuden kotikylää, miten se on muuttunut. Toi palloiluhalli on miun ala- ja yläasteen väliin tullut.

24.11.2017
misukka
misukka

Misukka on ainaki hyvä se didriksonin haalari mikä alessa. Ostin esikolle sen sillo 60 eurolla Kuopion avajaisista. Nyt tilasin keskimmäiselle saman black fridaysta. Samoin itelle nastalenkkarit, icebugin.. 😊

Yritin kytätä lundhagsin housuja. Oisin toiset ostanu.. Sain ne sillo Kuopiosta 80 eurolla. Jokapaikas näyttää olevan 160 eurolla.. 😑 on nimittäin ihan sairaan hyvät housut.

Tarttis viel itelle vähä semmosrt siistimmät talvikengät..

Xxl tarjouksesta sain pari vk sit itelle Polarin M430 aktiivisuusrannekkeen / juoksukellon paljon alle muiden normihinnan.. 😊

24.11.2017
tennari
tennari

Se on mukava, kun sekä mun mies että äiti näkee tärkeänä kotona tehtävän työn, jos opiskelupaikkaa en saa.

24.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huiskutin vaan herkillä sairaalaan.

Täällä on syysilmaa, lumet on pois.

24.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä en rehellisesti sanottuna edes halua,että tämä käynnistyy itse..3edellistä tullut niin nopeaa,etten oo ehtiny kissaa sanoa eli pelottaa ihan älyttömästi etten ehdi sairaalaan..himmailen et pysyy tonne asti mahassa😃Käynnistyksetkinniin nopeita että riittänyt kalvojen puhkaisu ja 30min päästä vauva sylissä ja nytkin oli paikat sillä mallilla ettei kauaa varmasti mene. Tosta yhdestä meni vedet kotona ja ehdin just ja just sairaalaan😬

24.11.2017
huiskutin
huiskutin

Toivottavasti huiskuttimen vaavi ymmärtäisi tulla itsekseen ulos. Onko sulla vyöhyketerapiasta ollut koskaan mitään apua käynnistyksen suhteen? Jos akupisteitä painelemalla saisit tyyppiin vauhtia.

Mä oon kans kytännyt black friday tarjouksia mutta ei oikein mitään kiinnostavaa ole tullut vastaan. Esikolle oon kytännyt Honor 6a tai 6x-puhelinta. En oo ihan täysin varma riittääkö 16giganen luuri noihin whappeihin ja pokemoniin. 8Gb ei ainakaan riitä, se on nyt todettu jo.

Kakkoselle katselin, et se tarttee isomman toppahaalarin. Löysin varastosta esikon vanhan 122 senttisen joka kevyellä vaatetuksella tilava mut heitän nyt arpaa, et pitäiskö lähteä XXLstä hakee isompi didricssonin haalari. Olis 60 euroon ku normisti maksaa toista sataa.

Isännys lähti ajelee hirvimettälle Kainuuseen joten mie oon taas keskenäni poikien kanssa.

Kirkonkylällä olis joulumyyjäiset ja joulun avajaiset. Kuulin tänään muskarissa niistä. Vähän mietin josko veisi pojat katselemaan.

Ai niin. Oli yksi hyvä black friday tarjous johon iskin kiinni. Tuossa paikallisessa hiihtokeskuksessa oli 10x4h laskettelukortti 129e, normisti 229e. 4 käyntikertaa kuittaa koko hinnan. Ei huono. Otin esikolle ja itelle. Sit ku ainaki kerran voi sarjalipulla leimata sisään myös kaverin, niin voidaan mennä molemmat aikuiset esikon ja kakkosen kanssa rinteeseen kunhan vaan saadaan pienille hoitaja siksi aikaa.

24.11.2017
misukka
misukka

PM on kyllä niin ahkerasti jaksanu hakea ympäriinsä,ihme jos ei jotain tärppää😊
Mä en yleensä lupaudu mihinkään koulun/päiväkodin juttuihin ja onnex nytkin kun täällä joulukuussa isot myyjäiset niin en luvannu mitään,koska minulla on käynnistys juuri silloin😃Toki toivon,että tulis tässä itsekseen,mutta sitä ei tiedä😊Iso koko tuohon syynä,oli jo nyt sen verran kookas,että eivät päästä yli kun minulla taustalla jumiin jäänyt iso vauva😱
Joulupuuhia täällä touhutaan ja black fridaysta oon kytänny tarjouksia😊

24.11.2017
huiskutin
huiskutin

Eihän vanhempaintoimikunnan ole tarkoituskaan puuttua pedagogisiin asioihin. Koulun puolella tuotiin tässä syksystä esiin vanhempien huoli kielten kirjojen vähäisestä määrästä kun kaikille ei riittänyt omaa. Muutoin me lähinnä tuetaan koulun toimintaa ja järjestetään/mahdollistetaan ylimääräistä kivaa tapahtumaa. Samoin päikyn puolella vanhempaintoimikunta kerää rahaa esim. ylimääräiseen teatteriesitykseen ja järjestää tapahtumia.

24.11.2017
misukka
misukka

Oli kyllä erikoinen vanhempaintapaaminen päiväkodilla.
Me ollaan joku kulttuuritoimikunta. Mitään virallista ei ole.
Ei siis ole mitään yhdistystä.
Kaikki oli vaan kiinnostuneita, miten saa rahaa kerättyä.
Ihan toista kuin odotin. Ei siis toistaiseksi mitään siihen että vanhemmat voisi esim. vaikuttaa päiväkodin pedagogiikkaan. Välillisesti ehkä tuolla rahankeruulla, mutta ei muuten.

24.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Niin, siis mitähän on tullut kirjoitettua.
Kumpaankin opiskelupaikkaan olen varasijalla, tarkoitin.

Täällä on lunta enemmän ja enemmän.

En aio puheenjohtajaksi päikyn vanhempainyhdistykseen. Koulun puolella olen jo vanhempainyhdistyksessä aktiivisena puhujana.
Sama rooli riittää päikynkin puolella.
Ihan riittävästi saa vaikutettua mielestäni, kun osallistuu kokouksiin.

23.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Hmm, miksiköhän miulle ei näy ollenkaan tennarit teksti jossa kertoo lapsensa tapaturmasta? 🤔. Pääasia, että loppu hyvin kaikki hyvin!! Meidän vakaa neljä vee sai syksyllä päiväkodissa keinulaudasta mojovan iskun otsaan ja oli unelias, pahoinvoiva. Lääkärissä käytin silloin ja tuloksena lievä aivotärähdys. Onneksi tyttö toipui nopeasti, vai sininen kuhmu otsassa muistutti tapahtuneesta.

Eilen oli käyti äitipolilla yliaikakontrollissa. Su aamuun asti armonaikaa ja jos ei sitä ennen vauva lähde spontaanisti syntymään, niin käynnistetään.
Toivon niin kovasti, että vauva ymmärtäisi lähteä nyt itsestään syntymään...

Kaupoilla juoksin äsken. Täällä on s-ryhmällä -20% alet, jotka koskee myös leluja. Sain vähän täydennystä pukinkonttiin 🎄

23.11.2017
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Mahdollinen lievä aivotärähdys. Ei tuossa mitään o enääollu. Säikähdyksellä päästiin.. 😊

23.11.2017
tennari
tennari

Onpas tennari saanut juosta lääkärissä lasten kanssa. Eihän esikolle käynyt pahasti kun tippui?

PMllä kiva kun on tuttu terkkari lapsilla. Sulla on kyllä monta varasijaa. Niin työhön kuin opiskelemaan. Toivon, että joku varasijoista natsaa.

Meinaatko ryhtyä vanhempainyhdistysläiseksi? Päikyn puolellekin siis. Koulun toiminnassahan jo olet, eikös?
Mä olen todennut, että MLL ja koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajuus riittää mulle. Päikyn puolen saa hoitaa toiset.

Ai hitsi! Mun piti soittaa puutarhalle joulukukista... Ensin kuitenkin yhdelle vanhempainyhdistysläiselle joka on enempi ollut sinne puutarhaan yhteydessä.

23.11.2017
misukka
misukka

Huomenta.
Eilen tuli Diakin tulokset. Olen sinnekin 28. varasijalla.
Mahdollisen opiskelupaikan saaminen menee joulukuulle.
Hyvin sikäli, että olen kumpaankin työpaikkaan varasijalla.
Tänään on päiväkodilla on vanhempainyhdistyksen perustamiskokous.

Mukavaa päivää kaikille.

23.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä on perheenjäsenistä vain mies nyt kipeenä. Lähti taas päivystävälle sairaanhoitajalle.

Keskimmäisen kanssa kävin kouluterkalla, keskimmäinen sai nyt influenssarokotuksen.
Terkkari sanoi mulle, että tuo esikoinenkin sinne rokotettavaksi. Ei taas tiedä, onko esikoisen lukiolla rokotteet jo loppu. Viime vuonna oli niin.
No, helppoa tässä lähilukiolla tuo hoitaa. Terkkari on ollut jo esikoisen aikaan hommissa, että tuntee meidän perheen pitkältä ajalta.

22.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo misukka, kyl se jostain aina joku paikka ratkee ku veronpalautukset tuloo.. Meil on mennyt jo pakastin ja telkkari..

Tänää käytii taas ton keskimmäisen kaa lastenlääkärillä. Kolmas kuuri korviin 😑

Eilen esikon kaa enskassa ku kaverin luona tuli pää edeltä sängystä😑

Mä laskin et oon käyttäny noita kahta vanhempaa enskassa ja erinäisillä lääkäreillä 7 krt kuukauden aikana. Millo niska kippee, millo korvat. Vanhinsöi yhden kuurin korviin, keskimmäisellä kolmas menossa. Lisäks tietty pienimmän neuvolakäynnit 😂

Jospa nyt ei olis enää ku se kontrolli noist korvista.

21.11.2017
tennari
tennari

Ulkona on aivan satumaisen kaunista. Lisää lunta vain satoi vähän aikaisemmin.
Ihanaa päivää kaikille.

21.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tää viiko on jännittävä. Toiset opiskelupaikkatulokset tulee myös kuluvalla viikolla.

20.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tänne satoi jo lunta illaksi. Hiihtokelit taas.

20.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pidän peukkuja PM, että pääset varasijalta opiskelemaan.

Meillä menee taas ihan putkeen. Mulla hajosi eiöen silmälaseista nenätuki. Irtosi ihan juuresta. Tänään lähti pajalle tutkittavaksi, saako sen vielä korjattua. Tai vaihdettua sen keskiosan kokonaan.

Kakkoselta irtosi tänään TAAS toinen sanka 🙈 Täytyy huomenna käydä sen kanssa sit näytillä.

Joo-o. Veronpalautukset lähenee niin tulee näitä kulueriä niitä tuhoamaan jo ennalta... Ärsyttävää.

20.11.2017
misukka
misukka

Toivottavasti Roosan vauva pääsee lääkärintarkastukseen.

Tänään tuli Järvenpäästä tieto, että olen varasijalla. Kirje ei kertonut tilannetta tarkemmin, mutta joka tapauksessa paremmin kuin aikaisemmissa hauissa.

20.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kyl miun siskolle sanottii et näytille vaan riippumatta siitä minkä väristä punasta siel kakassa on.

20.11.2017
tennari
tennari

Eihän sinänsä ole väliä, mistä puhelimeen vastaavat kunhan siihen hetkeen saa tiedon onko vauvan tilanne se, että voi odottaa seuraavaa arkipäivää vai pitäisikö suoraan könytä TAYSiin.

Minusta veri vauvan ulosteessa on aina sellainen, että se pitää tutkia. Jos ei heti niin suht pian kuitenkin. Verenvuoto kun voi olla vakavaa tai vähemmän vakavaa. Toki jos se nyt on ollut kirkasta tuhrua, voisi olettaa tulevan suolen loppupäästä ja johtuvan vaikka kovasta ulosteesta. Jos taas olisi mustaa, se on ollut suolessa pidemmän aikaa ja ehdottomasti tutkittava heti.

20.11.2017
misukka
misukka

No kuortaneen ja seinäjoen yksiköstä voidaan vastata.. Siinä kohtaa ketään ei paikanpäälle saada ellei ole kriisitilanne..

19.11.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Käsittääkseni Roosamariina on tällä hetkellä Tampereella. Siellä (ja Pirkanmaalla) päivystyksestä vastaa Acuta, jonne on on olemassa päivystysnumero. En nyt vaan muista sitä... Vaikeissa erikoissairaanhoitoa vaativissa tapauksissa Seinäjoelta siirretään potilas Taysiin, mutta kyllä päivystys hoidetaan paikkakuntakohtaisesti ja päivystysaikojen ulkopuolella tuo Acuta hoitaa ja on vastuussa.

19.11.2017
Taros
Taros

Siis voiko käytännössä kuka tahansa mistä päin tahansa maata vastata päivystysnumeroon (Roosa)?
Entä kun se asiakas pitäisi konkreettisesti nähdä (Muutakin kuin videoyhteyden välityksellä)?

19.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sitäpä, kyllä täällä päivystys on mihin soittaa, mutta hlö saattaa olla vaikka seinäjoen yksiköstä mikä ei sitten hyödytä yhtään..

Varsinaisesti verta ei tule, mutta joinainain päivinä saattaa olla sellaista punertavaa limaa vaipassa. Eli ei jokapäivä ja joskus vain jossai vaipassa.

19.11.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Meillä on kaikilla se 3-4-vuotta ja minusta niin paras ikäero😃Nytkin tulee reilu 3-vuotta ja edellisillä on tasan 4-vuotta😊Näin ne mielipiteet vaihtelee😃

19.11.2017
huiskutin
huiskutin

En siis voi missään tapauksessa kenellekään suositella lapsia 4 vuoden ikäerolla. Noi on ihan hirviöitä kun toisella eskariuhma ha toisella 2v uhma.

19.11.2017
misukka
misukka

Mä en ymmärrä mikä noita meidän kakruja oikein riepoo. Kokoajan kiusaavat toisiaan ja minkään valtakunnan käytöstapoja ole. Primusmoottorina taitaa olla eskarilainen. 2,5v ottaa vaan mallia. Mulla on hermot ihan riekaleina noiden kanssa.

Musta tuntuu, et tää on paljon pahempaa kuin esikon eskariuhman aikoihin. Vai onko se yhtä tuskaa vaan siksi kun noita pönttöilijöitä on kaksi?

19.11.2017
misukka
misukka

Entäs jos soittaisit ihan sairaalaan lastenpolille ja sieltä kyselisit kun kerran arvauskeskus on noinkin hyödytön. Verinen kakka pitäisi tutkia heti!

Meillä kolmoselle (maitoyliherkkä eikä vieläkään 2,5-vuotiaana voi käyttää maitoa) sopi Arlan Little baby organic luomukorvike. Ei tarvinnut kalliita maidottomia ostaa. Pidä oirepäiväkirjaa ja jos sulla on selkeä epäily maitoallergiasta, älä turhaan kiusaa lasta vaan vaihda antamasi maito itse. Jos oireet helpottaa, se on vain hyvä. Ei tyhmiä arvauskeskuksen ihmisiä pidä uskoa vain siksi ettei niitä kiinnosta.

Ja toi keskus mihin sut on sijoitettu, on ihan selkeästi pelkkää yhteiskunnan rahastusta. Siitä pitää tehdä valitus, samoin kun sun sossuistasi kunhan pääset niistä eroon.

19.11.2017
misukka
misukka

Ja minun mielestä verinen kakka on aina syytä tutkia.. Niin täällä tehtiin ainakin kun siskon tytöllä oli 2 vk ikäsenä semmosta. Ihan otettiin osastolle ja otettiin ties mitä kokeita..

Me lähetää koht kahen isomman kaa kahtoo Malttiaja Valttia 😊

19.11.2017
tennari
tennari

Miten olet Roosa noin yksin siellä , kun näköjään vauvankaan terveydestä ei kukaan työntekijä, edes ne sinua lähimpänä olevat ei välitä.
Mitä yleisesti muiden vanhempien kokemuksesta olen päätellyt, neuvolassa ei oteta välttämättä vakavasti oireita, vaikka olisi selvätkin.
Miksi vauvaa ei jo ole tutkittu tarkemmin, kun oireet ei kuitenkaan ole mitään kolmen päivän takaisia?

Kumma systeemi teillä muutenkin tuolla, ettei viikonloppuna ole työntekijöitä.
Entä jos viikonloppuna asiakkailla tapahtuukin iso muutos just esim. terveydentilassa?
Jokainenhan osaa hätänumeroon soittaa, mutta kun ei sinnekään kaikesta soiteta, vaikka olisi isotkin oireet.
Kuka asiakkaiden ohella huolehtii heidän terveydentilastaan ja seurannasta viikonloppuisin, jos siellä ei ole henkilökuntaa?
Itsenäisyyteen ja itsemääräämisoikeuteen on hyvä panostaa, mutta entä sitten jos todellakin tarvitsee apua?
Onko siellä joku päivystysnumero, josta henkilökunnan saa kiinni ja apua?

19.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Täällä ollaan kärsitty erittäin pahoista mahakivuista ja siitä, että melkeimpä koko pikkumiehen peppu on vereslihalla.. Ollut jo kerran sen sokeritipan jälkeen jonka jälkeen saatiin hoidettua, mutta n. 3pv ennen kuin tänne lähdettiin niin alkoi ilmetä samaa punostusta pepussa.. alkoi samana päivänä kun pojan maito vaihdettiin sairaalassa puoliksi korvikkeeseen. On tällä hetkellä kokonaan korvikkeella ollut 3vk ja peppu mennyt todella pahaksi.

Sen lisäksi on ilmavaivoja, jonkin sortin ummetusta ja vaipassa kakan mukana veristä limaa.. aika selviä maito allergia oireita.. Tämän lisäksi koko tämä viikko on ollut silkkaa itkemistä.. tunnista toiseen.. nukkuu yöllä suht hyvin, mutta päivällä max 30min/krt.

Käytiin lääkärissä tossa päivällä ja siellä ei kauheasti välitetty.. Ohjeistettiin pitämään ilman vaippaa ja sitä olenkin tehnyt, mutta kauhea huuto tulee siitäkin.
Sanottin vain että maanantaina neuvolaan heti..

Ja noihin maitoihin, sanottiin vain että hakekaa nannia ja tuutia.. ja nyt tämän päivän klo 14 jälkeen ja illan syönyt nannia ja itkenyt paljon enemmän.. äskenkin huusi 4h putkeen.. nyt ehkä nukkuu..


Ketään ei ota kuuleviin korviin näitä mun epäilyjä.. Olen aika turta tuohon huutamiseen varsinkin kun kun hyvä aavistus että mikä saattaa olla.. On myös hauska olla täällä keskellä ei mitään yksin ettet saa apua, koska vklp täällä ei olla töissä.. eikä muutenkaan edes öisin..

18.11.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Tänään metro on jo aoittanut liikennöinnin Espoossa aamuvarhaisella.
Mies kipeenä, se ei aio liikkua mihinkään. Meinasi kyllä mennä terveysasemalle, oli jo ulkovaatteetkin päällä. Sanoin että on lauantai.
Kahden nuoremman kanssa aion mennä ajelemaan metrolla. Esikoinen ei aikonut lähteä, kun on ruuhkaa.
Seurakunta järjestää 4 vuotta täyttäville tänään juhlat. Sinne siis.
Keskimmäinen menee illalla kaverinsa syntymäpäiväjuhliin.

18.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tuota minä tuolloin aiemmin tarkoitin,että kun tuommoinen päätös tehty niin se on yleensä vähintään se 3kk ennen kun lähdetään purkamaan sijoitusta😔Kerrassaan kurjaa ja stressaavaa..

17.11.2017
huiskutin
huiskutin

Ei voi ymmärtää RoosaMariinan sossuja. Ongelmaa ei ole mut ei päästetä kotiinkaan. Miksi? Ja tuskin tosiaan jouluna ehtii kovin moni nimiäisiin. Pitäiskö sun suosiolla pitää kunnon nimiäisjuhlat kun vihdoin pääsette omaan kotiin?
Jaksamisia tuon pallottelun kestämiseen.

Olisko tennari sulla synnytyksessä liitokset ottaneet nokkiinsa ja siksi kipuilevat? Mä kanssa olin kolmosen jälkeen helisemässä liitosten kanssa. Oli niin kipiät ettei mitään tolkkua. Nyt ei ole vaivanneet yhtään.

Mut jessus ku välillä kouristaa alamahaa. Ilman selityksiä. Kiertoki umpisekaisin. Kait se ajastaan tasaantuu.

Käytiin miun mummon synttärikahveilla ja voi jestus kun hävetti toi meidän apinalauma. Ei niinku alkeellisimpiakaan käytöstapoja. Kokoajan joutu puuttumaan niihin tekemisiin.
Huomenna olis kirpputori johon lupauduin järjestelee. En löydä myytäviä kamoja mistään. Miten voi iso Liberolaatikollinen vaatteita kadota ku pieru Saharaan?

Väsyttää niin mahdottomasti, ettei oikein inspaa ettiä. Mut huomenna pitää olla jo puoli 8 menossa. Silloinkaan oikein ehdi ryhtyä metsästelemään tavaraa.

Pienin pomppi ennen kuutta hereillä eikä nukkunut koko päivänä kuin parit puolituntiset päikyt automatkoilla. Voitte arvaa, et oli kiukkunen ja väsynyt pieni mies tossa seiskan jälkeen.

Mä meinaan sammua juttua näpytellessä...

17.11.2017
misukka
misukka

Onpahan roosamarinalla taas outoja juttuja sossujen kaa. Yks puhuu yhtä ja toinen toista. Sitä ihmettelen et miks siel sit täytyy olla ja ongelmaa ei ole..

Ja joo, nimiäiset jouluna ei kuulosta kovin kivalle..

Mul on ollu pari päivää alamahabihan saakutin kipee.. Veikkaan et menkkoja tekee.. Liitoksetki temputtaa, kai ne ei sit nii helpost palaudu tällee kolmannen jälkeen..

Nyt varmaa seki ku ei o kerennyt ja päässyt treenaa niin usein ku haluis.. Alaselkäkin helkkarin jumissa.. Aattelin et sekin saattaa vaikuttaa liitoksiin. Lantio kun on kauttaaltaan jökissä.. Kai sitä putäs hierojalle raahautuu..

Nyt reeniin. Jos sekin vähä auttas..

17.11.2017
tennari
tennari

Noniin sossu kävi, ja oli taas vaihteeksi ihan eri henkilö kuin nuo aikaisemmat. Mitään ongelmaa tässä ei enään ole, mutta on silti kuulemma ihan hyvä että ollaan TAMMIKUUN loppuun täällä..

Nimiäiset saadaan pitää, mutta halutaan että ne pidetään samana viikonloppuna kuin jouluaatto.. niin siis anteeksi mitä.. Luuleeko sossu tosiaan, että ihmiset joulukiireiden aikana ehtii tulemaan nimiäisiin..

Mulle luvattiin, että pääsen useamman kerran kotiin "lomalle" mutta päästäänkin vain jouluksi kotiin ja muuten ollaan täällä.. Kaverit ja vanhemmat saavat tulla niin usein kuin haluavat tänne ja saavat olla välimatkan takia vaikka muutaman yön..

Ketuttaa tämä tilanne taas vaihteeksi,,

17.11.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Huiskuttimelle hyvää äitiyslomaa.

Tänään hain lastenohjaajan sijaisuutta yhteen seurakuntaa. Vapaaehtoisesti ja varalta.
Eilen tuolla rekryssä kyseltiin, onko joku pakosta paikalla. En minäkään ollut.
Tosin Hoivanetin lastenhoitotyö kuulosti jo pelkästään vaativammalta kuin päiväkodissa tehtävä työ. On se erilaistakin, kun yksin on lapsen/lasten kanssa heidän kotonaan. Siinä mielessä Hoivanetin työ toisentyyppistä, ei varsinaisesti ole tiimityötä.
Riulle terkut ja misukalle tsempit.
Hyvin tuttua mullekin että itse ei tarvitse ohjelmaa järjestää, sitä tulee (työttömällekin) pyytämättä ja yllättäen, ihan tuota virallista ohjelmaa.

Alma Matildalle myös hyvää loppuodotusta.

14.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo, kyllähän mä olen downshiftannut noita MLLn juttuja jonkin verran. Esikon koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajuus taas työllistää nykyään vähän enemmän kuin ennen, kun on rekisteröity yhdistys. Pitää mennä vähän enempi sääntöjen mukaan. Ennen mentiin rennommin. Mutta ko on tällänen pöhkö, että täysillä mennään kunnes tulee seinä vastaan.

Ja nyt on vähän tullut seinää eteen. Oma jaksaminen aika kortilla kun tuo pienin ei oikein nuku öisin. Tai lähinnä heräilee tosi usein. Viime yönäki päästiin helposti toiselle kymmenelle herätyksissä. Ja vaan reilun 6 tunnin aikana. Kun edes nukkuis sinne 6.30 asti kun silloin mulla herätyskello soi. Mutta ko ei. Isännän kello huutaa viideltä ja sen jälkeen pikkumies ei oikein nukukaan. Semmosta koiranunta mullakii.

14.11.2017
misukka
misukka

Misukka ehkä sinunkin pitäs mennä sieltä mistä aita on matalin😃Kuulostaa noi vapaaehtoishommat yms aika työllistäviltä..
Mä en ite lupaudu ikinä mihinkään ylimääräiseen,riittää kun näitä omia muksuja on se kohta 6kpl ja niitten pakolliset hommat saa hoidettua😊Ootan kyllä kun jouluna on tarkoitus sen 3viikkoa lomailla koko perheen voimin..loppu viikosta olen viisaampi ja toivon,että lääkäri määrää käynnistyspäivän..monta syytä puoltaa sitä ja 2edellistä on käynnistelty😊Sen verta kipeesti kyllä supistaa ja painaa,että ihme on jos ei oo mitääm tapahtunut..

14.11.2017
huiskutin
huiskutin

Moi riu! 👋 Kiva "nähdä" ja kuulla kuulumisia. Vai alotti tein kolmonenkin jo koulun. Jesras! Hyvä, että nyt sujuu jo koulussa.

14.11.2017
misukka
misukka

Ihme porukkaa Roosamariinan soskut. Eihän ne suhtaudu sinnuun yhtään ku ihmiseen.

Huiskuttimelle hyvää mammalomaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty eli nyt rauhassa istut alas, suunnittelet mikä kaikki on ihan pakko saada tehtyä ja mistä voisi mennä sieltä mistä aita on matalin. Veikkaan vahvasti, että sie itse olet se joka vaatii eniten. Eli lasket nyt rimaa semmosen 80% ja kaikki on varmasti hyvin niinkin.

AlmaMatildalle tsemppiä viimeisiin odotushetkiin. Ainakin tosiaan voit olla aika varma, että tulokas syntyy marraskuun puolella 😊

Mä päätin jättää perhekahvilan välistä tänään. Jotenki oon ihan stressipallo kun hirveästi juttuja jotka pitäisi saada tehtyä. Ahdistaa oikeastaan kaikki vapaaehtoishommat mihin ryhtynyt. Mielellään pitäisi taukoa hetken.

Meidän pikkuherra on nyt 7,5kk ja isännys eilen huomasi että tuo jäbä seisoi sohvan vieressä ilman tukea kun keskittyi tutkimaan suusta karannutta tuttia. Ja tänään yläikenestä löytyi taas uusi kirveen alku. Tulee tuota hammasta kuin sieniä sateella.

14.11.2017
misukka
misukka

Heissanhopsan pitkästä aikaa 😊

Oon ihan järkyttynyt ku misukan vauva on jo noin iso 😱 ja huiskutinkin mammalomalla. Vipenkin lapset kasvanut salakavalasti jossain välissä. Tennari ehkä sen telkkarin oli jo aikakin väistyä uudemman tieltä 😄 toivotaan pm että nyt nuo opiskelukuviot saisi alkunsa 👍

Meillä on elämä semmosta normaalia suorittamista. Eli mie kuskaan ja yritän pysyä ajantasalla että milloin kenen pitää olla missä, lisäksi talkoojutut ja sen sellaset päälle. Meijän pienin on jo 2,5 v ja mahottoman omatoiminen hyvässä ja pahassa. Kolmosella alkoi syksyllä eka luokka ja alkuhankaluuksien jälkeen sillä menee kivasti. Alkuun poika pelkästään perseili ja olin jo varma että kotiaresti loppuu joskus 2048 😄

14.11.2017
riu
riu

Huiskuttimelle ihanaa äitiyslomaa :).
Miulla oli laskettu aika isänpäivänä ja vielä odotus käynnissä. Saa nähdä millon bebe päättää syntyä. Esikoinen syntyi 41+6, joten voi hyvin mennä tämän toisenkin kanssa pidemmän kaavan mukaan.
Alaselkä ois kyllä jo valmis luopumaan painolastista ja liitoskivut, aijai.

Esikoinen syntyi aikanaan joulupyhien jälkeen. Tällä kertaa tiedän, että ennen joulukuuta on syntynyt. Silti pitkälti joulylahjahankinnat pitkälti hoidan nettikauppojen kautta aikaa säästääkseni :D

Mukavaa päivänjatkoa mammat!

14.11.2017
AlmaMatilda
AlmaMatilda

Minä jäin vihdoin äitiyslomalle ja nyt onkin hulinaa et saan vauva/jouluvalmistelut tehtyä😊En halua laitoksella stressata että onko kaikki jouluksi valmiina vai ei😃Ja toivotaan että syntyy ajoissa niin oltais jo jouluna kotona. Tällä hetkellä olo on kyllä niin tukala,että tuntuu etten millään kestä loppuun asti😔Onneksi kuopus on pari päivää vko hoidossa niin silloin yritän lepäillä. Miten sitä onkin niin huono olemaan tekemättä mitään,koko ajan soi takaraivossa,että pitäs ja pitäs..

14.11.2017
huiskutin
huiskutin

Meillä keskimmäinen on samassa viruksessa kuin viimekin viikolla. Oli kolme päivää peräkkäin terveenä. Tänään oltiin päivystävällä sairaanhoitajalla. Keskimmäinen vielä huomenna kotona.
Mies kun tuli töistä, kuumeessa.

Ite olin Hoivanetin rekryinfossa iltapäivällä. Ei ole ihan ehkä mun työnantaja, mutta viime viikolla tuli te-toimiston kutsu tilaisuuteen.

Tässä vielä toistaiseksi omat opiskelukuviot (jos toteutuu), niin auki.

13.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jumankeka vihaan noita omia sossujani.. aloituspalaverin piti olla nyt keskiviikkona, mutta äsken yksi tämän paikan työntekijä soitti ja kertoi, että sossut soittivat äsken ja sanoivat, että palaveri siirretään perjantaille.. ON SE kumma kun ne sossut eivät voi itse soittaa ja kertoa mulle.. ei ole ensimmäinen kerta..

Joko tulevat ilmoittamatta tai sitten eivät ilmoita mulle itselleni ollenkaan muutoksista.. huoh

13.11.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Päivän puhteena käytin auton vuosihuollossa ja katsastuksessa. Läpi meni puhtain paperein. Tosin jos ei menis ni olis jotain pahasti vialla.

Pienin on taas kiukkupylly. Kait hampaat taas kiukuttaa. Huoh...

13.11.2017
misukka
misukka

Hyvä juttu, että saatte kontrollit hoidettua ennen muuttoa. Saa tosiaan uuteen sairaalaan tutustua rauhassa eikä kontrollit viivästy.

Me käytiin tänään muskarissa ja kolmonen lopultakin innostui leikkimään mukana. Tosin riehaantui lopuksi ihan totaalisesti. Ei ollut kyllä ainoa.

Me askarreltiin illasta mun isälle isänpäiväkortti. Tai no vaiheessa se vielä on kun pitää antaa sormivärien kuivua kunnolla ennen viimeistelyjä. Ja esikon luokka oli tänään tehnyt isänpäiväkortit. Esikko oli tyytyväinen 😍

10.11.2017
misukka
misukka

Mä en edes ole miettinyt mitään isänpäiväksi. Jonkin näköisen kortin vois kyllä lasten kaa tehdä.

Mä olen pari päivää selvitellyt lasten asioita. Toisella piti jo olla kontrollikäynnit isossa sairaalassa tunnin ajomatkan päässä meiltä ja toisella pitäisi olla heti vuodenvaihteessa. Ensimmäisiä aikoja ei näkynyt eikä kuulunut, mutta heti soitettua ne järjestyi. Ja yksi osui tietenkin sille ainoalle päivälle jolloin toisella olisi lääkärineuvola. Sain onneksi neuvolan siirrettyä pari viikkoa eteenpäin kun tuolla sairaalareissulla menee 6tuntia niin ei muuta mahdu siihen päivään. Ja vuodenvaihteen kontrollit sain aikaistettua parilla viikolla niin nyt on kaikki järjestyksessä. Meillä kun tulee muutto jonka myötä myös sairaanhoitopiiri vaihtuu niin sain kaikki käynnit soviteltua ennen muuttoa vielä vanhaan sairaalaan. Jatkoseurantaa on sitten helpompi ajan kanssa selvitellä uuden sairaalan kanssa kun ei ole kiirettä.

10.11.2017
Taros
Taros

Täällä olisi iltapäivällä toimintarata isin kanssa mutta alkaa klo 14 ja poika tulee kotiin jo yhden aikoihin. Viime vuonnakaan ei päässyt kun mä kävin hakemassa puolilta päivin pois.

Meidän pikkumiehellä on tälle aamulle hurjasti asiaa. Kuuluu hirmuinen mölötys kun tyyppi konttii ympäriinsä. Hauska 😍

Kolmonenkin nukkui vaihteeksi pitkään. Kasin huitteilla vasta könysi ylös sängystä. Molemmat isoveljet ehti lähteä ennen kuin tuo heräsi.

Pienintä ei viime yönä hampaat juuri haitanneet joten nukuttiin suht hyvin. Vain puolenkymmentä herätystä. 👍

10.11.2017
misukka
misukka

Täällä tytön päiväkodissa vietetään ihan perinteisesti isänpäivää aamiaisella iskän kanssa.
Hyvä ettei ole mitään muutoksia asianhuomioimisen suhteen.
Isälle muistamiset teki keskimmäinen ja tyttö.

10.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meil tehtii paita mun iskälle. Taakke painettiin muksujen jalat ja etupuolelle kädet.. 😊 Lisäks tilasin mun iskälle kahvikupin tyttöjen kuvalla. Ukolle ostin pari paitaa ja liput teatteriin. 😊 Appiukolle ei o ku kortti kun mies oli sitä mieltä ettei enempiä tarvihe.

Kortit tarttisi vielä väsätä. Kunha vaa ehtis.

Huomen muksuilla se korvalääkäri. Tai kahdella isommalla.

Tänää vaihdettiim järjestystä ja raahattiin vanha telkka pihalke. Huomenna helppo asentaa uutta sitten.

Liekö lentsu itellekki tulos ku jalkoja kolottaa inhasti.. Täytyypä ottaa lääkettä ennen ku unille rupee..

9.11.2017
tennari
tennari

Tsemppiä ja paranemisia Vipen sairastupaan. Kurja toi korvatulehdus mut vielä ikävämpi tuliainen lääkärireissulta.

Jaa, pitäiskö 3-vuotiaan osata kirjoittaa oma nimensä... Pitääpä ruveta treenaamaan tota meitin kolmosta.

Mulla oli kyllä ajatus isänpäiväkortista mutta toteutus jäänyt totaalisen alkutekijöihin. Meillä esikko harmitteli, etteivät koulussa tee edes korttia. Eskarilainen on nyt ainoa, jolla on isille jotain tehtynä.

9.11.2017
misukka
misukka

Toivottavasti pm:n valinta koe meni hyvin..
Nyt taas jo kaiken muun unohdinkin 😅 Tennari oli melkein sukua julkkikselle 😂 mäkin oon kun toisenlaisissa äideissä oli yks äiti jonka sukulais lapsi on ollu mulla hoidossa.. 😂 sen tarkemmin en viitsi kertoa että mitä sukua jne. 😉

Meillä sairastetaan 😑 tyttö sai taas korvatulehduksen ja ilmeisesti lääkäristä kaappasi mukaan vatsataudin.. Ti-ke välisenä yönä oksensi ja sen jälkeen ollu vatsa ihan kuralla ja tänään oksensi keskimmäinen.. Meidän pojat ei onneks ole yö oksentajia, huomattavasti kivempi että alkaa tällein päivällä kun keskellä yötä..
Joten kotona nyhjätään 😑 onpahan Ainakin hyvin aikaa valmistella isänpäivä korttia.. Meillä tulossa mun mielestä aika kiva kortti isille..

Ai niin ja toi meidän 3vuotias joka ei osaa vielä kirjoittaa nimeään ei edes avustettuna jaksa keskittyä eikä osaa mitään kirjaimia jne. Niin kirjoitti kaverinsa nimen tosta noin vaan ihan itsenäisesti.. Toki sillein että nimessä kun on kaksois vokaali nii kirjoitti yhdessä esim. Jos ois Iida niin Ida.. Vaikea selittää kun en viitsi kaverin nimeä kirjoittaa kun ei ole mikään kovin yleinen nimi, mutta jos ois toi Iida niin kirjoitti eka sen ekan kirjaimen ja totes siitä kirjaimesta "ihan kuin Iida" ja mä yllätyin jo siitä, mutta sit kun kirjoitti muut kirjaimet ja siitä tuli se nimi vain yhden kirjaimen puutteella niin hämmästyin todella.. Joko toi on joku piilevä lapsi nero tai sit kävi todella hyvä vahinko.. 🙈 Ja kun ton ei tosiaan ole koskaan aikaisemmin yhtäkään kirjainta tehnyt edes avustettuna.. Ihmisen osaa just ja just piirtää ja sit yhtäkkiä menee kirjoittaan kaverin nimen 😂😂

9.11.2017
Vipe
Vipe

Vau, teidän paikkakunta nousee maailmankartalle tuon ohjelman johdosta.

9.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

PM toi on ihan normaalia varmasti. Kun siinä kokeessa kuitenkin antaa kaikkensa. Ni sit tulee vähä tyhjä olo..

En tiiä ootteks kattoneet ensitreffit alttarilla ohkelmaa, meil oman kylän poikii oli siel. Saas nähä onko asemalla tunkua ku Esa on sinkku.. 😉 Tää on vähä niinkö melkeen sukua julkkikselle, mä oon ollu vuonna nakki ja peruna Esan kaa samassa työpaikassa ja ollaa nykyäänki monasti samoissa reeneissä.. 😂

8.11.2017
tennari
tennari

Niin, ja kun nyt useampi tunti on mennyt valintakokeesta, minusta ei enää tunnu niin hyvältä.
Ei periaatteessa väsytä, mutta ihan tyhjä olo on.

8.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Nyt on valintakoe taas tehty.
Tulokset tulee parin viikon päästä.
Motivaatiosta ei pitäisi olla kiinni.
Taas mun kohdalle nähtiin oppisopimusopiskelu hyväksi vaihtoehdoksi.
Valintahaastattelu meni hyvin, mutta katsototaan mihin asti se riittää.

8.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo en ymmärrä minäkään kyllä yhtään tuota toimintaa. Ainaki minkä käsityksen oon saanu asiasta. Äitiä ei kuunnella ja tehdään päätöksiä toisten puolesta. Miten tuommonen voi edes olla mahdollista?

Tääl on isommat sairastelleet korvatulehduksen kertaalleen ja tauti vaan jatkuu. 2 v kurkku kuulostaa turvonneelta ja muutenkin tukkosia. Ensiavussa käyty mut hyvä jos tikulla kokeilevat ja käskevät buranaa vaa syyä.. 😑 Minä suivaannuin ja vien molemmat isommat perjantaina yksityiselle korvalääkärille tutkittavaksi. Toinna arvailla enää yhtään. Kuumetta ei o mut räkää, kiukkua ja väsyä senkin edestä..

Kuukausi sitten meillä levisi pakastin. Nyt telkkari.. 😑 No tosin tuleepahan meilläkin päivitettyä toi töllö ihan jopa tälle vuosisadalle. Nykynen siis 32 tuumanen kuvaputkitöllö.. 😂

Samoinki et ens kuussa sit jääkaappi, tiskari tai pyykkikone vuorossa levitävarmaan..

8.11.2017
tennari
tennari

En pysty käsittämään, miten kylmiä soskut voi olla. Sehän on äidille äärettömän tärkeää, että lapsi saa nimen. Luulisi, että noissa jutuissa autettaisi ja tuettaisi.

2 hammasta tuli viime yönä läpi. Ylös molemmin puolin kakkoset, ykköset tekee vielä tuloaan. Yhteensä nyt 5 hammasta.

Viime yö oli ihan hullu. Kolmesti tuo huuti kuin syötävä ja muuten vaan mä sit havahduin hereille varmaan 10 kertaa huomatakseni, että pikkumies nukkui tyytyväisenä. Buranaa tosin joutui antamaan yöllä pari tuntia liian aikaisin. Muuten olisi karjunut varmaan koko aamuyön.

Ja eilen toi jäbä nousi sohvaa vasten seisomaan 🙈

8.11.2017
misukka
misukka

Kyllä minäkin sen tuen paikanpäällä ja kotona ymmärrän. Sitä kyttäystä en käsitä.
Tuohon huiskutin, mitä kirjoitit ettei tuollaista sijoitusta nopeasti pureta, niin asiaa tuntematta tulee mieleeni, ettei Roosa pääse omaan arkeensa kiinni vielä joulukuussakaan, ja varsinkin jos siihen ei anneta edes mahdollisuutta.

7.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Sen verta on noista tommoisista sijoituksista kokemuksia,että ei oo ihan pikku juttu lähteä niitä purkamaan ja valitettavasti en usko että kotilomat on mahdollisia hetkeen..olisi jo raskausaikana pitänyt toimia monessa kohtaa toisin ettei ois päässyt noin pitkälle..mutta nyt teet Roosamaria siellä kaiken ”oikein” niin uskon että ajan kanssa pääsette kotiin ja omaan elämään kiinni.Enkä halua lannistaa ja latistaa..kokemuksesta vaan puhun ja toivon et oisin väärässäkin tässä..

7.11.2017
huiskutin
huiskutin

Johan on vaikeaa, nimiäistenkin järjestäminen. Mitä sun työntekijöille sellainen sinun henkilökohtainen asia kuuluu, missä paikassa fyysisesti sun poika saa nimen?
Sun työntejijöille lapsen nimen saaminen ei just nyt ole tärkein asia, mutta sulle äitinä se on.

Ja sitten mitä tulee noihin "kotilomiin", olethan nyt lyhyehkön ajan vasta ollut siellä paikanpäällä, mutta poikasi kasvaa, että pariviikkoisen kanssa et ole menossa mihinkään. Hänhän on just kuukauden ikäinen.

Joika tapauksessa sulle järjestetään tuki sinne kotiin jatkossa, niin sitäkin voisi ruveta suunnittelemaan jo, ennen kuin tilanne on edessä päivän päässä.

Anteeksi tämmöinen suora kirjoittaminen, enkä ole ammattilainen, vaikka opiskelupaikan hakuni sinnepäin antaa viitettä.
Mutta siis kummastuttaa, miten "lujaa" susta, ja pojastasi pidetään kiinni. Muista, että olet täysivaltainen yhteiskunnan jäsen, vaikka olet tällä hetkellä asiakas.

7.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

PM- juu ajattelin järjestää nimiäiset kotona, mikäli sossu siihen suostuu, he tekivät viimeviikolla hyvin selväksi etteivät ne ole tärkeä asia nyt..

Ja tuo kotona lyhyitä aikoja oleminen, sekin riippuu ihan mitä sossu siihenkin sanoo... Omasta puolesta voisin vaikka mennä heti kokeilemaan..

7.11.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

On misukka teilläkin haastetta, eskarilainen ja 2-vee.
Onko pienimmän ja sun yöt parantuneet? Onko hän saanut lisää hampaita?

7.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi räkä tota meitin eskarilaista. Mä rauhottelin meidän pienintä ja odottelin eskarilaista kotio. Kun puoli tuntia oli menny siitä ku taksin olisi viimeistään pitänyt olla täällä, niin jätkää vieläkään näy. Siinä kohtaa soittelin naapuriin ku arvasin, et kollit keksineet lähteä keskenään johkii leikkimään. Ei ollut sielläkään pojista mitään havaintoa. Pistivät isoveljen tsekkaa majat sun muut ja hetken perästä jätkä taapertaa mäkeä ylös.

Hän muka puoli tuntia ollut postilaatikolla ja odotellut postia. Eikä oo nähnykään naapurin jäbää sitten taksin. Ihan kirkkain silmin valehteli mulle. Voi kiesus. Röyhkee kakara.

Nyt saa olla arestissa siihen, että isimies tulee kotio. Sit ruvetaan miettimään sanktioita jätkälle.

Mä en ymmärrä, mikä idea on valehdella kun käry kävi jo. Mä sanoin, ertä kerro jo totuus. Ei kertonut. Sit kun mä sain naapurista vahvistuksen, ni " en tienny et pitää kertoo totuus". Aaarrgghhh.!!! 😤

7.11.2017
misukka
misukka

Heippa Hetelmä! Tää palsta on tosiaan aikas vinkeä kaikkine kummallisuuksineen ja herjoineen. Ei voi ymmärtää, muten näin toimimattoman sivuston joku voikin osata tehdä.

Hyvä, että tiedostat mielialan olevan normaalia matalampi. Väsymys ja hormooniheittelyt sen yleensä saa aikaan. Vauvan masuvaivat on kurjia mutta on ainakin selkeä syy miksi vauvalla on kurja olo ja oireita voi yrittää helpottaa. Pierujumppaa ja masun hierontaa kannattaa harrastaa. Jos sulla on ns. suihkutissit eli maito tulee paineella, niin kannattaa pumpata alta paineet pois ettei pienen tarvii ahmia ilmaa samalla kun syö. Ja toki omasta ruokavaliosta kannattaa pyrkiä karsimaan suurimmat kaasua aiheuttavat ainesosat pois.

Kiva, että pääsette pian muuttamaan isompaan ja helpompaan asuntoon. Kulkeminenkin helpottuu reilusti. Muutatteko samalla kylällä vai muutatteko ihan toisaalle?

Mä suosittelen lämpimästi MLLn perhekahviloita, avoibta päiväkotia jne. Tuntuu varmasti hassulta lähteä ihan pienen kanssa avoimeen päiväkotiin mutta täällä ainakin pitävät ensimmäisen lapsen saaneille vauvatreffejä. Noista voi siis nopsaankin löytyä äitikavereita.

Näitä nyt kirjoittelen siltä pohjalta, mitä meiltäpäin löytyy, teidän paikkakunnan tarjonnastahan en toki tiedä. Neuvolassa kannattaa kyllä sanoa, että olet huomannut babybluesia ja kaipaisit aikuista seuraa. Niillä voi hyvinkin olla takataskussa joitain vauvaryhmiä tms. joissa tavata muita samassa tilanteessa olevia.

7.11.2017
misukka
misukka

Yyh tosi kurjaa kun aina kun kirjoitan tänne pitkän pätkän, jää siitä suurin osa pois kun lähetän viestin :( Meillä on pariviikkoisella nyt levottomia iltoja (vauvoilla toki aina on illat ja alkuyöt vähän sitä sun tätä, mut tällä vaivaa vatsa siihen päälle...). Ahdistaa pienen puolesta, kun pojulla jää selvästi maito tuohon yläsektorille kiertämään ja haluaisi aina vaan rintaa lääkkeeksi, mikä sit lopulta pahentaa asiaa. Onneks huolii tutin, se voi kuulemma jopa neutraloida noita happamia röyhyjä. Iskä on enää viikon meidän kanssa kotona ja ahdistaa valmiiksi, kun asutaan hissittömän talon ylimmässä ja mun on tosi vaikee mennä täältä ulos yksin vauvan kanssa. Tai oikeestaan mahdotonta. Pienessä kaksiossa on myös vaikeeta järjestää nukkumisia, kun miehekkeellä on aikaisia töihinlähtöjä ja yösyötöt rikkovat sitten hänen arvokasta yöunta. Onneks päästään ens kuussa isompaan asumukseen, jossa on portaaton pääsy ulos! Mulla on varmaan jonkunasteinen baby blues, kun kaikki tämmöiset tuntuu niin isoilta haasteilta... :-( Mut onneks tosiaan ens kuun muutto ja myös ens kuun ristiäiset tuo valoa tähän! Tohon yksinäisyyteen vielä, mistäköhän vois löytää äitikavereita? Oon aiemmin ollut tosi huono kaveri-ihminen ja viihtynyt itekseni, mut nyt vauvan kanssa kummasti kaipaakin aikuisia hehe

7.11.2017
Hetelmä
Hetelmä
1 year, 6-month-old toddler

Tämä kommentti on poistettu käyttäjän toimesta.

7.11.2017
Hetelmä
Hetelmä
1 year, 6-month-old toddler

Roosa, järjestätko pojalle nimiäistilaisuuden omassa kodissanne?
Ei kai sitä voi edellyttää, että poika saisi nimensä siellä Tampereella.

Milloin alat kokeilla olla pojan kanssa omassa kodissanne lyhyitä aikoja?
Sehän on asiakkaan tukemista, ja panostamista avohuoltoon.

7.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä keskimmäinen kipeänä kotona.
Käyn tytön kanssa neuvolassa iltapäivällä.

7.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihanaa, kun pääsit extempore lähtee tuolleen. Ihan huippua! Vyvä, että oli hauskaa 😊

Pitäis ruveta tsemppaa noihin ompelusten kanssa. Toi joulukalenteri on vielä lyhyt projekti. Mulla on edelleen kestovaipat vaiheessa, alotettu kun tosikko oli ihan pieni. Eli sellanen 6 vuotta sitten. Toinen pitkä prokkis on pinniksen suoja. Sen aloittelin kai esikon ollessa ihan pieni, eli 1 vuotta jo mennyt eikä valmista tule.

Voi kun olisi joskus sitä kuuluisaa aikaa tehdä...

7.11.2017
misukka
misukka

Kiva Vipe, että sulla on ollut irtiotto arjesta.

Mie ostin tänään kahdelle nuoremmalle partiolaisten kalenterin tänään.

6.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Pidän peukkuja että saat kalenterin valmiiks.. Mä istun junassa Lahesta kotiinpäin.. Lähin kaverin kanssa Olavin keikalle, ilman sen kummempaa aikasempaa suunnittelua 🙈
Huomenna saattaa vähän väsyttää, mutta mitäs tuosta kun hauskaa oli 😂

6.11.2017
Vipe
Vipe

Pienestä se on meikäläisenkii ilonsa revittävä 😂 Mie täyttelin työmarkkinatutkimuksen. Viikkotyötunnit 168, ylitöitä ei korvata, lomarahat kuuluu palkkaan...

Kyllä mie siihen selkeesti laitoin etten ole ollut työssä viimeisen vuoden aikana ja nykyään kotiäiti. Ettei sen puolesta pitäis ainakaan kauheasti sotkea tuloksia...

6.11.2017
misukka
misukka

Jälkikäteen ku miettii, niin vuosi on kovin lyhyt aika ja hujahtaa hetkessä. Meilläkin tuo pikkumies on jo 7kk ja hirmuinen touhotus päällä. Nyt se kulkee semi-karhukävelyä. Oikea jalka on kontillaan mutta vasen askeltaa. Ja ylöspäin on tosiaan kovasti suunta.

Aikas harvinaista herkkua, ettei kolmonen ole tosiaan pystyssä ennen seiskaa. Eskarilainen halusi mennä yksin alas taksille niin senkään puolesta mun ei tarvinnut hötkyillä pikkupojille vaatteita niskaan.

Kauppoja piti tänään kierrellä, että löydettiin pojille maitoa. Eilen isännys kierti 3 kauppaketjua, eikä yhdestäkään löytynyt laktoositonta rasvatonta maitoa. Prismassa oli tyhjää tänäänkin mutta cittarista sai Pirkkaa. Lähti sit 8 purkkia samoin tein. Josko niillä pari päivää pärjäisi. No ehkä jopa 3.

Joulukalentereita pitää kai ruveta myös miettimään. Isoille lego-paketit taas kalenterissa, kolmosta en vielä tiedä, mitä sille. Pitäis kai se kalenterikin saada tehtyä 😂Viime vuonna aloitin, josko tänä vuonna saisi valmiiksi. Pitäkää peukkuja 👍

6.11.2017
misukka
misukka

Misukka mäkään en eilen nähnyt tota sun toista viestiä ennenkuin olin omani lähettänyt..
Niin se vaan meni meidän vauva vuosi tosta noin vaan sormia napauttamalla.. En vaan tiedä että mihin..
Ihana että se teidän toisiks nuorin on nukkunu pitkään ja herännyt hyväntuulisena.. Ehtiväinen kaveri tuntuu olevan se nuorimmainenkin tosin 🙈
Meillä oli kerhossa valokuvaus päivä ja ne on aina sellaista härdelliä että itsekin aika puhki. Nyt tässä poikien kanssa ulkoillaan sen aikaa kun pienet nukkuu rattaissa..

6.11.2017
Vipe
Vipe

Eilen en nähnyt Vipen tekstiä millään. Hassu tää sivusto kun näyttää kyllä, et on viesti ketjussa muttei sit kuitenkaan näytä sitä itse viestiä. Mä en edes ymmärrä, miten se on mahdollista.

Kiva ollut lukea Vipenkin kuulumisia viime vuoden lokakuisista. Saisit sie vähän useammin lörppäänkin osallistua 😊

Nyt oli kyl aamu mulla tosi jähmeä. 4 kertaa kello torkutti ennen ku sain kammettua itteni ylös. Onneksi eskarilainen oli noussut esikon kansaa yhtä matkaa pystyyn, niin se oli jo aamupalapöydässä. Ja hää haluaa kuulemma mennä itsekseen taksille eli mun ei tarvii pakata muita muksuja vaatteisiin kauhealla kiireellä. 2,5v veteleekin vielä unta kupoliin, sitäkin vissiin väsyttää kunnolla kun ei ole isoveikkojen heräämiseen havahtunut.

Pienin aiheutti mulle sydämentykytyksiä viiden jälkeen kun havahduin siihen, ettei se ollutkaan mun kainalossa. Löysin sen keikkumasta sängyn ja pöydän reunan varassa tyhjän päällä 🙈 En tiedä miten se ittensä sinne sai mutta vahvat on jäbällä käsivoimat kun tuommosen 15 cm oli vetänyt käsien varassa pöydän reunaan kiinni. Ihme, ettei ollut tippunut. Pöydän reunalla rapisteli vielä yhden käden varassa miun ompelukonetta.

Kolmonenkin tuli vaihteeksi hymyillen huoneesta. Ja miulla on taas kurkku kipeä. Huoh.

6.11.2017
misukka
misukka

Olen taustalla lueskellu tota Roosan tilannetta ja ihan ahdistunut sun puolesta.. Onneks ei ole mikään paha kyttäys paikka vaan saatte myös rauhassa elää omaa arkeanne vaikka kivempihan se ois ollu kotona tehdä. Toivottavasti tuo aika siellä saa Lasun nyt sit vihdoin uskomaan että pärjäät.
Toivottavasti pm:n tytöllä oli kivat juhlat..
Ja Misukalla antoisa tanssi tunti, tsemppiä kiukkupyllyn kanssa..

Itsekin oli tänään jumpalla, kyllä sitä vaan aina on nii hyvä olo jumpan jälkeen..
Tänne ei ihmeempää ja samaan aikaan kaikennäköistä.. Aika menee ihan liian nopeasti, tuntuu ettei perässä pysy. Tyttökin on jo niin iso että melkein vauva kuumettakin meinaa pukata, mutta eiköhän me ainakin joku aika pärjätä näillä lapsilla 😂
Ens viikko vielä töitä ja sit ois viikko lomaa.. Siis mulla, pojilla silti Kerhot yms.

5.11.2017
Vipe
Vipe

Hyvä, että PMn tytön syntsät meni hyvin. 😊

5.11.2017
misukka
misukka

Jännää, että pitäisi olla jatkuva valvonta ja siellä ei ole ketään 😂 No mut ihan kiva, että saatte suht rauhassa olla pikkuihmisen kanssa.

Meidän pikkuihminen oli rauhottunut kun sai buranaa nassuun. Mut herra 2,5v oli kyllä testaillut isännän hermoja urakalla. Mitään kuulemma taas uskonut. 😤 Sais pikkuhiljaa ruveta olemaan ihmisiksi...

Mulla tahtoo vähän hampaita kivistellä kun hakevat paikkaansa hampaanpoiston jäljiltä. Taimmainen hammas erityisesti särkee ja kiukuttelee aina kun puren hampaita yhteen.

5.11.2017
misukka
misukka

Me vietettiin tytön synttäreitä kera kummien ja serkkujen.
Nyt oltiin kaikki terveinä.
Tytön nukkekin sai nimen "ristiäisissä".

Roosa, sinulle hyvää vointia pikkumiehen kanssa.
Asiat lutviutuu ajan kanssa.

5.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ihan hyvin ollaan kotiuduttu. Lasun papereissa lukee, että haluavat että olen 24/7 valvonnan alla, mutta täällä käydään katsomassa 3kertaa/vrk.. ja sunnuntaisin täällä ei ole ketään. Eli ei onneksi kytätä koko aikaa vaan saa olla rauhassa.

Varmasti tekee ikävää tuo hampaitten tulo, ja no toivotaan että kotona menee hyvin sillä välin ;)

5.11.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Miten olette sinne Tampereelle kotiutuneet? Onko hirmuista kyttäystä vai saatteko rauhassa elellä pikkumiehen kansaa?

Meidän pikkumies on varsinainen kiukkupylly kun hampaita tekee. Mielenkiintoista kuulla kuinka hankala ilta noilla on kun mä lähden tästä tanssitunnille. Minimies on aikas kovasti äipän perään.

5.11.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...