Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Marraskuun lörpöstelyä

Marraskuuta on jo pieni tovi edetty, mites muiden äitien marraskuu on lähtenyt käyntiin? :) Itse olen pikkumiehen kanssa tampereella ja nimiäisten suunnittelu käynnissä.

5.11.2017
Roosamariina
Roosamariina
7 weeks pregnant

Tuo "hidas" levy keittää litran vettä.,Aikaa menee 10 minuuttia täydellä teholla, että kiehuu.
Tiedä sitten. Mulle sanottiin, että on normaali aika.

Juhlat oli hienot. Tytön päiväkotikavereita oli ainakin 2. Yksi tuttu perhe lisäksi.

29.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mun vanhemmilla vaihdettiin myös koko taloyhtiön lukot sähköisiksi. Olikin iänkaikkisen vanhat Abloy-lukot siellä ja avaimista ei edes tiedetty missä kaikki on. Mun vanhemmat vaihtoivat itse lukot omaan oveensa pari vuotta sitten kun havahtuivat yöllä siihen, että joku kulki asunnossa ja poistui ovesta kun heräsivät.

Jännä liesi jos yksi levy on hitaampi kuin muut.

Meillä oli tänään viimeinen tanssitaan vauvani-kurssikerta. Käytiin kaupassa ja siellä huomasin, että autosta kuskin puoleinen tuulilasinpyyhkijä on huonosti kiinni. Irti yläpäästä. Ne siis vaihtaa siihen pelkän silikonin niin ei ole ihan niin näpsäkkä systeemi ku niissä joissa vaihdetaan koko metallikehyskin. Yritin sitä omin nokin laittaa muttei suostunut liikahtamaankaan. Täytyy tuossa ruuan jälkeen lähteä käymään Toyotan huollossa.

Illalla valmistellaan viikon päästä olevaa tapahtumaa listaamalla arpapalkintoja. Arpakiekot ostin tuossa kauppareissulla.

Täällä on koulun ja päikyn yhteiset suomi 100-juhlat huomenna. Sinne mennään koko porukka juhlavetimissä. Pienimmällekin ostin puvun. Osui kirppiksellä kohdille täydellinen setti. On housut, paita, liivi ja kravattikin. 7e koko hoito.

29.11.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Onko muilla ohjelmaa päivälle?

Keskimmäisellä on Suomi100-juhlat iltapäivällä. Keskimmäisen luokka esiintyy.
Minä ja tyttö mennään mukaan. Kaikki halukkaat ei sinne pääse, kun lukiolla on rajattu tila, juhlasali kuitenkin.

Sen näkee myöhemmin, tuleeko rakennettavaan koulukeskukseen liikuntasalia. Sitä ei ole ollut.

Mukavaa päivää kaikille.

29.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tänään on asukkaiden kokous. Meen sinne.
Asukastoimikuntaan en aio, on kyllä kysytty.
Mutta pysyypä sitten taloyhtiön asioista hieman paremmin perillä.
Meillä vaihdetaan avaimet ja lukitukset. Tuostakin kuullee tänään enemmän.

Eilen puhdistettiin ilmanvaihtokanavat, ja ilmastointia ajastetaan. Hyvä, jos ei jatkossa ruuanlaiton tuoksut leiju seuraavana aamuna sisäilmassa. Meillä on pelkät liesikuvut nyt. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Eilen mulle soitettiin myös uudesta liedestämme, joka mun mielestä lämmittää yhtä levyä todella pitkään. En tiiä, mikä yhteys meidän uudella sulaketaululla on tuohon lieden toimintaan.

Sähköfirma ja sähkömies on vain jossain.
Pitää taas soittaa keittiörempan tehneeseen firmaan, jos niillä olis joku näkemys ja aikataulu asioiden hoitamiseen. Viimeksi ei ollut.

28.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Yllättäin sitä haalaria ei ole enää kuin alle 100cm koossa. Meillä on samanlainen haalari mut ilman karvareunaa hupussa koko 110/116 ja on kyl ollut tosi hyvä. Lämmin ja edelleen melkein uuden veroinen. Kehtaa laittaa kolmosen päälle kun se muutaman vuoden kasvaa. Täytyy kahtoa noita tarjouksia kun tulee. Niitä on kuitenkin ihan jatkuvalla syötöllä.

Vitsit. Mie suunnittelin kovasti huomiselle rauhallista paloasemavisiittiä mutta ko oltiin kirkonkylällä joulun avajaisissa, ni esikon valmentaja (17v kolli) kyseli kyytiä ni mulla löi ihan tyhjää kunnes tajusin et olin unohtanu et esikolla huomenna miniturnaus 🙈
Pääseepähän kahtelemaan lapsuuden kotikylää, miten se on muuttunut. Toi palloiluhalli on miun ala- ja yläasteen väliin tullut.

24.11.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Misukka on ainaki hyvä se didriksonin haalari mikä alessa. Ostin esikolle sen sillo 60 eurolla Kuopion avajaisista. Nyt tilasin keskimmäiselle saman black fridaysta. Samoin itelle nastalenkkarit, icebugin.. 😊

Yritin kytätä lundhagsin housuja. Oisin toiset ostanu.. Sain ne sillo Kuopiosta 80 eurolla. Jokapaikas näyttää olevan 160 eurolla.. 😑 on nimittäin ihan sairaan hyvät housut.

Tarttis viel itelle vähä semmosrt siistimmät talvikengät..

Xxl tarjouksesta sain pari vk sit itelle Polarin M430 aktiivisuusrannekkeen / juoksukellon paljon alle muiden normihinnan.. 😊

24.11.2017
tennari
tennari

Se on mukava, kun sekä mun mies että äiti näkee tärkeänä kotona tehtävän työn, jos opiskelupaikkaa en saa.

24.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Huiskutin vaan herkillä sairaalaan.

Täällä on syysilmaa, lumet on pois.

24.11.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä en rehellisesti sanottuna edes halua,että tämä käynnistyy itse..3edellistä tullut niin nopeaa,etten oo ehtiny kissaa sanoa eli pelottaa ihan älyttömästi etten ehdi sairaalaan..himmailen et pysyy tonne asti mahassa😃Käynnistyksetkinniin nopeita että riittänyt kalvojen puhkaisu ja 30min päästä vauva sylissä ja nytkin oli paikat sillä mallilla ettei kauaa varmasti mene. Tosta yhdestä meni vedet kotona ja ehdin just ja just sairaalaan😬

24.11.2017
huiskutin
huiskutin

Toivottavasti huiskuttimen vaavi ymmärtäisi tulla itsekseen ulos. Onko sulla vyöhyketerapiasta ollut koskaan mitään apua käynnistyksen suhteen? Jos akupisteitä painelemalla saisit tyyppiin vauhtia.

Mä oon kans kytännyt black friday tarjouksia mutta ei oikein mitään kiinnostavaa ole tullut vastaan. Esikolle oon kytännyt Honor 6a tai 6x-puhelinta. En oo ihan täysin varma riittääkö 16giganen luuri noihin whappeihin ja pokemoniin. 8Gb ei ainakaan riitä, se on nyt todettu jo.

Kakkoselle katselin, et se tarttee isomman toppahaalarin. Löysin varastosta esikon vanhan 122 senttisen joka kevyellä vaatetuksella tilava mut heitän nyt arpaa, et pitäiskö lähteä XXLstä hakee isompi didricssonin haalari. Olis 60 euroon ku normisti maksaa toista sataa.

Isännys lähti ajelee hirvimettälle Kainuuseen joten mie oon taas keskenäni poikien kanssa.

Kirkonkylällä olis joulumyyjäiset ja joulun avajaiset. Kuulin tänään muskarissa niistä. Vähän mietin josko veisi pojat katselemaan.

Ai niin. Oli yksi hyvä black friday tarjous johon iskin kiinni. Tuossa paikallisessa hiihtokeskuksessa oli 10x4h laskettelukortti 129e, normisti 229e. 4 käyntikertaa kuittaa koko hinnan. Ei huono. Otin esikolle ja itelle. Sit ku ainaki kerran voi sarjalipulla leimata sisään myös kaverin, niin voidaan mennä molemmat aikuiset esikon ja kakkosen kanssa rinteeseen kunhan vaan saadaan pienille hoitaja siksi aikaa.

24.11.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

PM on kyllä niin ahkerasti jaksanu hakea ympäriinsä,ihme jos ei jotain tärppää😊
Mä en yleensä lupaudu mihinkään koulun/päiväkodin juttuihin ja onnex nytkin kun täällä joulukuussa isot myyjäiset niin en luvannu mitään,koska minulla on käynnistys juuri silloin😃Toki toivon,että tulis tässä itsekseen,mutta sitä ei tiedä😊Iso koko tuohon syynä,oli jo nyt sen verran kookas,että eivät päästä yli kun minulla taustalla jumiin jäänyt iso vauva😱
Joulupuuhia täällä touhutaan ja black fridaysta oon kytänny tarjouksia😊

24.11.2017
huiskutin
huiskutin

Eihän vanhempaintoimikunnan ole tarkoituskaan puuttua pedagogisiin asioihin. Koulun puolella tuotiin tässä syksystä esiin vanhempien huoli kielten kirjojen vähäisestä määrästä kun kaikille ei riittänyt omaa. Muutoin me lähinnä tuetaan koulun toimintaa ja järjestetään/mahdollistetaan ylimääräistä kivaa tapahtumaa. Samoin päikyn puolella vanhempaintoimikunta kerää rahaa esim. ylimääräiseen teatteriesitykseen ja järjestää tapahtumia.

24.11.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...