Turvaistuimista

Onko kenellekkään kokemusta Sparco turvaistuimesta? Mikä turvaistuin teillä on käytössä??

21.10.2017
OutiMi
OutiMi

En tunne ko merkkiä lainkaan. Ei ole tullut missään vastaan.
Itse suosin autoliiton testeissä menestyneitä istuimia. Ja siis niitä joissa kuormitusarvot hyvät.

Meillä 6kk ikäinen on vielä turvakaukalossa (besafe izi go x1 telakalla). 9kk iässä on viimeistään kaikki muksut jouduttu siirtämään isompaan istuimeen. Esikoinen siirtyi Britax two-way eliteen mutta se meni sen aikaa vain kun pystyi pitämään selkä menosuuntaan. Vaikka sitä mainostetaan 25 kiloon asti eli eskarilaiseen tai ekaluokkaan asti niin en kokenut turvalliseksi nenä menosuuntaan asennettuna. Se ei vaan toiminut. Toisinkin päin kiristysremmejä sai jatkuvasti varmistella ja kiristellä.

Toka ja kolmas ovat siirtyneet palkki-istuimeen. Kiddy guardianfix pro vuodelta 2011. Solakan lapsen kanssa meinasi olla pulmaa siinä, että peppu heilui puolelta toiselle. Fiksasin pulman leikkaamalla uimapötköstä pätkät joilla kiilasin pikkupepun napakasti penkkiin. Muutoin hyväksi todettu. Ja tuohon palkki-istuimeen päädyttiin toiseksi parhaana vaihtoehtona kun autoon ei mahtunut selkä menosuuntaan olevaa istuinta. Esikoisen aikaan penkki oli hantin puolella ja minä miehen takana jos hän ajoi, tai toisinpäin. Toisen lapsen synnyttyä moinen istuin ei vaan enää mahtunut autoon jos halusi kaikki neljä samaan autoon.

Nyt ko penkillä alkaa olla sen verran ikää, että mietin pitäisikö neljännelle ostaa uusi istuin kun sen aika on. En ole vielä tutustunut nykyisin myynnissä oleviin istuimiin ja niiden turvallisuuteen. Pian täytyy sekin tehdä.

Jos nykyisiin autoihin saadaan selkä menosuuntaan asennettava penkki mahtumaan, niin luultavasti sellainen pyritään löytämään.

21.10.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...