Äidinmaidonkorvikkee​t!

Onko täällä joku joka antaa vauvalle korviketta? Minkä ikäisestä asti olet antanut korviketta? Itse siirryn varmaankin korvikkeeseen ja vauva on vasta viikon ikäinen. Minua pelottaa kamalasti et olenko huono äiti kun siirryn korvikkeeseen. Mitä haittaa korvikkeesta on vauvalle ja vaarannanko korvikkeella jotenkin hänen terveyden? :/

11.10.2017
Janinajulia
Janinajulia

Sasa, asia on erilainen, jos on sairaus/lääkitys, kuten sinulla, jonka vuoksi ei voi imettää, verrattuna aloittajan tilanteeseen. Hänen vauvansa on parin viikon ikäinen. Äiti ja lapsi eivät vielä ole tottuneet imettämiseen.
Vaikka vaikea sitä on sanoa tästä ruudun takaa, mikä hankaluus aloittajalla on, ja mikä tilanteeseen on johtanut.

15.10.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Minulla kaikki lapset ovat ns.NANNI lapsia ja hyviä heistä on tullut. Enemmän yrittivät syyllistää sairaalassa minua, mutta minulla on sairaus jonka vuoksi joudun ottaman lääkettä joka ei sovi imetyksen kanssa (ja ei sitä maitoa olisi edes tullut). Älä turhaa päde huonoa omaa tuntoa. Olet äiti ja teet varmasti päätökset sen pohjalta mikä on parasta teille kummallekin 🙂. Onnea!

15.10.2017
Sasa0000
Sasa0000

Esikoista imetin n. viikon kun ei se vaan onnistunut. Tyttö itki ja itki niin siiryttiin korvikkeeseen sitten onneksi rauhottui kun maha tuli täyteen. Kuopuksen kanssa imetin 3 1/2 kk neuvolassa katotiin että painoa ei ole tullut sitä mitä pitäisi niin päätettiin että korviketta vain ja tyttö aina ollut itkuinen mutta en vain halunu luovuttaa niin nopeasti kuin esikoisessa. Nyt kuopuskin rauhallisempi kun maha tulee täyteen. Kuopus ei valittanut yhtään kun siiryttiin rinnasta pulloon sillä hän oli tyytyväinen kun näki että pullosta tulee paljon niin että ei ole enää nälkänen. Nania olen köyttänyt kummassakin. Esikoiselle lopetin korvikkeen 10kk iässä ennen matkalle menemist ajattelin totuttelen tavalliseen maitoon ja hienosti meni. Ei ole ollut mahavaivoja eikä mitään muuta poikkeavaa vaikka maito vaihtui. Kuopukselle saa nähdä kuinka ka pitkään annan korviketta. Tytöt nyt 2v ja 4 1/2 kk

12.10.2017
Indall
Indall
9-month-old baby

Meillä oli ongelmia imetyksen kanssa alusta alkaen. Meidän neiti oli "laiska" imeen tissiä saati tarttumaan siihen. Joten jo sairaalassa sai pikkunen korviketta. Kotona meillä kävi imetyksessä neuvomassa hoitaja imetykseen liittyvissä asioista sekä kuinka saisin tytön tarttumaan rintaan kiinni. Kolme viikkoa meni ennenkuin neiti oivalsi imettämisen(Joten oli pakko käyttää korviketta heti alusta). Itse pumppasin jatkuvasti maitoa, kun sitä alkuun tulikin hyvin. Eli meillä lapsi elänyt sekä rintamaidolla/korvikkeella, tosin välillä tuntui, että korviketta kului enemmän. Meillä on alusta asti saanut tuuti merkkistä korviketta ja se on sopinut. En stressanut asiasta, vaikka tietenkin lopulta käy niin, että maidon tulo vähenee vaikka kuinka pumppasin ja otin neitiä rinnalle. Meillä neiti kasvanut kauhean nopeasti ja painoa tullut hurjaa vauhtia, joten äidinmaito ei millään riittänyt. Joten lopulta kävi niin, että öisin sitten imetin, ja päivisin oli korvikkeella. 3kk iässä sitten kokonaan maidon tulo hiipui ja enkä enää jaksanut valvoa yöllä kolmea tuntia, kun neiti yritti saada imettyä maitoa, jota ei juurikaan tullut. Sen jälkeen ollut pelkällä korvikkeella ja neiti täyttää tämän kuun lopussa 6kk. Mutta en ole huomannut, että korvike olisi mitenkään haitallista ollut ja kipeä meillä ei vielä kertaakaan olla oltu. Mutta en sitten tiedä kuinka rasvasita tuo korvike maito on rintamaitoon verraten (tosiaan meillä aika tuhti tyttö ja rakkaan mummoni mielestä se johtuu korvikkeesta :D ) Mutta en kyllä sen siitä usko johtuvan, vaan ihan neidin yksilöllisyydestä ja geeneistä (minä ja mieheni ollaan kanssa oltu aika isoja lapsena :D) Mutta suosittelen kanssa keskustelmaan neuvolassa asiasta, eikä luovuttamaan helpolla ja kanssa imettämään, jos siihen on mahdollisuus :) Kyllä tuo pitemmän päälle rahaa kuluttaa ostaa maitoa, varsinkin siinä 2-3kk iäkäiselle. Nykyään meillä ei enää ihan hirveitä määriä maitoa mene, kun ollaan siirrytty kiinteisiin ruokiin heti 4kk iässä.
Mutta en sinuna potesi asiasta huonoa omaatuntoa tai pitäisi itseäsi mitenkään huonona äitinä, vaikka korviketta antaisit!! Tiedän paljon lapsia, jotka on korvikketta saanut ja ihan fiksuja lapsia niistä on tullut :D
ja kyllä itselläkin voisi sanoa lastani korvike lapseksi, vaikka yritin myös imettää ja en pidä itseäni mitenkään huonona/epäonnistuneena äitinä :))

12.10.2017
OutiMi
OutiMi

Oletko jutellut esim. neuvolan terveydenhoitajan kanssa ennen kuin teet päätöksen?

Viikossa kun ensimmäisen lapsen saanut äiti ei opi imettämään, eikä lapsi imemään rintaa. Harjoittelu tekee mestarin tässäkin asiassa, jos niin voi sanoa. Kannattaa siis antaa niin itsellesi kuin vauvallesikin aikaa totuttautua toisiinne.

Seuraavien lasten kanssa on sama, koska seuraavienkin lasten kanssa on hyödyllistä oppia "kommunikoimaan" imetystilanteessa.

Tsemppiä päätöksesi kanssa, ja nauti vauva-ajasta.

12.10.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Suomessa korvikkeet ovat luotettavia ja hyviä vaihtoehtoja, ei niillä lasta sairastuta. Toki luonnolliset äidinmaidon mukana tulevat vasta-aineet jäävät uupumaan. Se on vain fakta, ei muuta.

Mua aina jää mietityttämään, miksi joku haluaa luovuttaa imertämisen noin varhaisessa vaiheessa kun ei ole vielä alkuunkaan päässyt. En siis arvostele, minua vaan kiinnostaa mitä ihmisten päässä liikkuu.

Mun mielestä imetys on helpoin tapa hoitaa lapsen ruokailu. Sano vaikka laiskaksi, mutta mä en jaksa pelleillä pullojen kanssa. Olen ollut onnekas, ettei moiseen ole tarvinnut ryhtyä vaan imetys on pienten alkukankeuksien jälkeen aina sujunut hyvin.

Ja maitoallergisten (sairaalan mukaan ei allergiaa vaan ovat herkkävatsaisia, joka tapauksessa maito ei heille sovi) äitinä ne erikoiskorvikkeet olisi tulleet tolkuttoman kalliiksi.

12.10.2017
misukka
misukka

Sanotaan että jos ei imetä, niin lapsesta tulee allerginen ja sairastelee paljon, mutta ei se ole yks selitteistä..
Meillä itse asiassa pisimpään imetetty on sairastellut kaikista eniten.
Ja tiedän paljon allergisia lapsia joita on imetetty ja paljon korvikkeilla eläneitä joilla ei ole mitään.
Pää asia on että lapsi saa ravintoa, jos imetys ei onnistu, niin se ei onnistu, turha siitä on itseään syyllistää, vaikka monet muut saattavat niin tehdä.

12.10.2017
Vipe
Vipe

Meillä kaksi lasta saanut oikeastaan vain korviketta, kun oli imetyksen kanssa niin paljon ongelmia. Tyttö joi nannia koko vauvaiän ja ei ole edes korvatulehdusta ollut, hän on nyt 5vuotta ja täysin terve. Pojan kanssa oli ongelmana, kun ei nannia kestänyt vatsa ja lopulta päädyimme tuuti maitoon. Myöskin poika täysin terve. Ainoa mikä korvikkeiden vika on, niin pirun kalliita.

11.10.2017
salonen86
salonen86
3 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...