Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Change indicator värin vaihtaminen

Hei, Olisin kysynyt että onko liberon one touch change indicatorissa eri värit pissalle ja kakalle? Vaiko vain yksi väri? Jäin vähän epätietoisuuteen että onko kakka vihreä ja pissa sininen? Vaiko molemmat yhdellä värillä?

1.10.2017
Hronkko
Hronkko
2 years, 5-month-old toddler

Tää on jo vanha ketju mikä nostettu uudestaan esille mutta kommentoin nyt kuitenkin mikäli joku tän Googlen kautta löytää...
Se viiva on vaan pissaa varten ja ainakin meillä vauvateholla ollessa oli todellakin hyödyllinen keksintö. Joo normaaleissa tilanteissa pissan kyllä tuntee vaipassa mutta jos vauva syö huonosti ja rajana on 5 pissavaippaa/päivä niin toi viiva on oiva apu huomaamaan millon siellä vaipassa on edes pieni pissa. Koska se pieni pissa ei välttämättä tunnu.
Mutta meillä siis oli tosikon kanssa hyvin hyödylliset kun syömistä ja sitä myöten pissaamista ja kakkaamista seurattiin hyvin tarkasti. Vaippa vaihdettiin aina 2-3h välein ihan sama oliko oikeesti täynnä vai ei, sillon viiva kertoi siitä pienestäkin pissasta jos se oli tullu ja näin ollen antoi tärkeää infoa.

24.1.2020
Moiskan92
Moiskan92
15-month-old baby

Sininen tai vihreä, molemmat pissaraitoja. Kakka-asian pitää tarkistaa vaipan sisältä! / Terv. Kätilö joka käyttää niitä päivittäin synnärillä 😊

20.1.2020
Matildaaa
Matildaaa
newborn baby

Niin, no, meidän esikoisen vaippa-ajasta on aikaa. Kyllä sitä vaippa tuli seurattua silmämääräisesti, Liberoa nimenomaan, kun se pojalle sopi.
Tuon sairaalakulttuurimuutoksen ehti esikoisen ja keskimmäisen välillä huomata, Jorvissa kun käytettiin esikoisen synnyttyä vielä harsovaippoja, egologista, mutta minä en tuoreena äitinä edes osannut harsoa taitella.

Keskimmäisen synnyttyä Jorvissa oli jo siirrytty kertakäyttövaippoihin.

4.10.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ja PM:lle että esim. 20vuotta sitten vaipat ei vielä ollu niin imukykyisiä ja kehittyneitä etteikö niistä olisi huomannu.. Nykyään pienen pissan havaitseminen vaikeaa kun vaippa imaisee sen niin hyvin ettei yhtään huomaa.. Siis jos puhutaan tästä pissan seurannasta. Toki vaipan vaihdon tarpeen huomaa nykyäänkin ilman indikaattoria.
Varmasti siksi ennen lapset on oppinut aikaisemmin kuivaksikin kuin nykyään, koska ennen kun vaipassa oli pissaa niin se myös tuntui märältä, nykyään saa olla aika paljon pissaa ennenkuin lapsi itse edes huomaa sen, niin vaipoissa viihdytään pidempään.. Siksihän kestovaippailijat oppii nopeammin kuivaksi koska se vaippa ei ole mukava päällä..
Siis keskimäärin, en sano etteikö vois oppia normivaipan käyttäjäkin että onhan se lapsesta kii, mutta jos yleistetään..
Eksyin aiheesta joten lyhyesti vielä, ennen siis vaipat ei ole ollut niin imukykyisiä niin niissä pienikin pissa on ollu helpompi huomata..

4.10.2017
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler

No toi Rosan msinitsema onkin ehkä ainoo missä oikeesti hyötyä. Koska synnärillä ennen käytettiin harsoa niin kauan että on lapselta pissa tullu, mutta nykyään laittavat suoraa vaipan kun siitä indikaattorista näkee.
Meillä nää on kaikki pissannu sen verran reilusti että kyllä on vastasyntyneenäkin huomannu että pisssaa on tullut eikä oo tarvinnu seurailla, nii en osannut ottaa huomioon että onhan tosta hyötyä, jos on vähän pissaava vauva jonka pissoja tarvii seurata..
Ja kun noita ei mainosteta sillä, vaan siten että "näet koska vaippa tulee vaihtaa" niin siihen tarkoitukseen ihan turha keksintö 🙈

4.10.2017
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler

Ihan heittona vaan, mitenhän esim. parikymmentä vuotta sitten, saatikka aikaisemmin, kun ei Liberotkaan ollut kehitetty näin pitkälle indikaattoreineen, vanhemmat on huomanneet että pieni vauva on pissannut vaippaan?
Aiemmin varmaan vanhemmat on olleet lähempänä lapsiaan arjessa.

Tuntuu, että näillä uusilla vaippojen ominaisuuksilla saadaan vaippojen hinnat pilviin.

Selvyyden vuoksi, en ole nuorimmalla käyttänyt Touch-vaippoja. Niitä silloin aluksi ainakin oli vain kokoon kuusi asti.

En siis vastannut aloittajan kysymykseen, pahoittelut siitä.

4.10.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä oon jotenkin käsittänyt ettei se reagoi kakkaan välttämättä ollenkaan, pissasta muuttuu siniseksi.
Tottakai sen varsinkin isommilta vauvoilta huomaa muutenkin millon vaipassa on tavaraa, mutta esimerkiksi vastasyntyneen kanssa tuo on ihan hyvä olla, kun pissa saattaa olla niin pieni ettei sitä ehkä huomaisi muuten. Ei tarvitse viivan kanssa arvuutella onko tullut vai ei 😊 ja kun synnärillähän vielä seurataan että tuleeko pissaa ja toimiiko vatsa, niin eipähän jää pienetkään pissat huomaamatta

3.10.2017
RosaMK
RosaMK
9-month-old baby

En tiiä kuin noi on muuttunu tässä n. 10-11kk aikana, mutta ei todellakaan kannata mennä ton viivan mukaan, meillä meinaan jos kakka törähti kuivaan tai lähes kuivaan vaippaan, niin ei toi viiva edes näyttänyt sitä kakkaa.. Mun mielestä se viiva muutti väriä kosteudesta eli pieni kakka kuivaan vaippaan ei välttämättä saanut vaippaan muutosta tai ainakaan niin paljon että se olisi näyttänyt että ois tarve vaihtaa.
Mutten tosiaan tiedä onko muuttunu ja kehittynyt, mutta viivan ollessa ihan "täysi" vaippa oli mun kriteereille jo sitten aina moisen täys, joten meillä ei viivaa edes käytetty vaan vaippa vaihdettiin silloin kun siltä tuntui.
Enkä halua nyt sanoa pahalla, onhan toi viiva aika hauska ja näkeehän siitä jos täysin pissaton vaippa (kakka siis kannattaa silti kurkata) mutta ketään loukkaamatta, niin on se aika uus Avuttomuutta jos oikeesti vaipankin pitää olla sellainen että se vaippa kertoo milloin se vaihdetaan eikä äidit enää luota omiin kykyihinsä äitinä.
Enkä siis sano että näin olisi jos noita vaippoja käyttää, kyllähän meilläkin oli, kun taitaa olla kaikissa liberon vastasyntyneen vaipoissa tuo.

1.10.2017
Vipe
Vipe
3 years, 5-month-old toddler

Eiköhän lie sama kuin new bornissa eli kuivan vaipan raita on vihreä ja kostean sininen.

Minun mielestäni kyseinen ominaisuus aika turha vastasyntynyttä isommilla lapsilla. Kostean vaipan kyllä tuntee ja kakan haistaa pääasiassa aina. Muutenkin pienten itkun syyn selvitys on välillä arpapeliä eikä vaippaan kurkkaus ole iso vaiva.

1.10.2017
misukka
misukka
2 years, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...