Kyssäriä junailusta

Tässä mietin, josko lähtisi syyslomaviikolla junalla Kainuuseen. Reitti olisi siis Helsinki-Kajaani. Netistä katselin lippua, niin eihän siihen saanut valittua lapsia alle 4v ollenkaan. Junassa on perhehyttejä mutta niitäkään ei voinut valita netissä. Eli mites noille kahdelle pienimmälle saa paikan varattua? Kun en mä voi molempia sylissäkään pitää. Isännys lähtee siis syyslomaviikkoa edeltävänä perjantaina ajelemaan kun lauantaiaamuna klo 8 pitää olla jo menossa metsään hirven perään. Esikolla taas koulupäivä niin menisi yöajoksi ja samoilla silmillä parane lähteä torrakon kanssa metsään. Ja ukko lähtee sunnuntaina kotio ku maanantaina pitää olla töissä. Me jäätäis mummolaan siinä kohtaa. Toinen vaihtoehto on, että ajellaan 2 autolla ristiin tuota reissua...

22.9.2017
misukka
misukka

Joo vähän epäselvästi kirjoitin, tottakai se siis pitää ostaa se junalippu itselle, mikä sitten oikeuttaa istumapaikkaan 😁 sitä vaan meinasin et vaikka mulla viimeksikin se paikka oli niin en tainnut siihen kertaakaan istua kun katsoin lasten perään leikkipaikalla 😅

26.9.2017
RosaMK
RosaMK
1 year, 9-month-old toddler

Kiitos muistutuksesta, Rosa.
Sen sijaan jo monta vuotta on ollut niin että matkalipun hintaan on kuulunut paikkalippu. Paikallisjunissa paikkalippua ei saa varattua.

Pikkutyttönä jolloin silloinkin matkustin paljon kaukojunilla, paikkalippua ei tarvinnut varata.
Matkalippujen varauskäytännöt on tässä jo pitemmän aikaa muuttuneet. VR:kään ei ole pysynyt muutosten tahdissa, se on moneen kertaan huomattu. Eikä myöskään HSL.

24.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Alle 4v ei tarvitse omaa lippua, tosin silloin ei ole omaa paikkaakaan varattu, joten jos juna täynnä niin lapset pitää olla rattaissa/sylissä/leikkipaikalla tms. Viimeksi kun lippuja varasin, oli jotenkin niin että VR:n sovelluksella ei pystynyt varaamaan tiettyä paikkaa, mutta nettiselaimella pystyi, (vai olikohan se toisinpäin 😅). Mut en tiedä onko systeemi muuttunut siitä.
Oon siis matkustellut kahden lapsen kanssa, iät nyt 1,5v ja 3v, ja oon aina varannut vain itselleni paikan, perhehytistä tai leikkipaikan vierestä. Perhehytissähän on pari pikku jakkaraa millä lapset voi myös istua, ja tosiaan jos juna ei ole tupaten täynnä niin ei varmaan kovin moni perhehytistä varaa paikkaa jos näkee että siellä jo joku on 😁 ja se leikkipaikka tosiaan on junien ylävaunuissa, mutta olen jättänyt rattaat ym kamat alas niille tarkoitetuille paikoille, kukaan ei ainakaan vielä ole mitään pöllinyt. Ja onhan niissä junissa myös pantillisia lukollisia kaappeja jos haluaa osan kamoista niihin jättää. Leikkipaikan vierestä kun olen paikan varannut niin en olisi periaatteessa edes itselleni paikkaa tarvinut, kun matka meni istuessa leikkipaikan penkeillä 😄 siinä on siis hyvin istumatilaa, jos ei vaikka lapsille ole ottanut omia paikkoja ja muualla on täyttä.

24.9.2017
RosaMK
RosaMK
1 year, 9-month-old toddler

Me ei ole tytölle varattu paikkaa, mutta mahdollisimman tyhjästä kohdasta varauskartasta kannattaa paikat ottaa.
Meidän neiti ei paikallaan juuri ole.

24.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jatkan tuohon Vipen vastaukseen, että leikkitila on vain IC:ssä. Pendolinossa ei ole.

Ravintolapalvelut löytyvät kummastakin junatyypistä.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Okei, laitan silti vielä, että kannattaa huomioida että leikki tila on yläkerrassa (on ainakin ollu kaikissa niissä junissa missä me oltu) ja sinne ei saa vaunuja eli sitten kannattaa varautua jättää vaunut (jos niitä edes ottaa mukaan) alas.
Me ollaan otettu aina siitä vaunusta missä on leikki tila niin alhaalta ne etupaikat joihin pääsee rattaiden kanssa ja sitten jos siltä näyttänyt niin käyty leikki vaunussa. Viimeksikin oltii omilla paikoillaan kun tyttö nukkui vaunuissa ja käytiin sitten leikkimässä kun heräsi..

23.9.2017
Vipe
Vipe

Se nettivaraus antoi valita paikan leikkitilan viereen. Perhehyttiin ei ollut mahdollisuutta. Ehkä ne oli sitten kaikki jo menneet.

Täytyy katsoa lähdetäänkö ollenkaan. Keskiviikkona pitäisi olla kotona kuitenkin kun ilmottauduttiin isännän työpaikan järkkäämään spessuiltaan sirkus finlandiaan. Se osui tuohon syyslomaviikon keskelle 🙈 Eipä huomattu sitä kun ilmoittautuminen oli.

23.9.2017
misukka
misukka

IC-junassa on se perhehytti. Muissa ei ole.
Perhelippua ei voi enää varata VR:lle.
VR:n lipunmyynnistä voi katsoa, mikä on lapsen alaikäraja, sitä nuoremmille ei tarvitse matkalippua, mutta ei saa paikkaakaan.
Auton turvakaukalo mukaan, niin vauva voi junassa sylin lisäksi tarvittaessa olla siinä.Vaunut saa Pendoliinossa ja IC:ssä tarvittaessa kasaan. Niille on oma avoin säilytyspaikka.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Ai niin ja piti sanoa että jos sieltä perhehytistäkin varaa paikat sillei että sinne jää 1 tai 2 tyhjää paikkaa niin aika pienellä todennäköisyydellä kukaan niitä varaa Ellei juna ihan tupaten täys.

23.9.2017
Vipe
Vipe

No niin päästihän tää kirjautuu sisään.. Monena päivänä yrittänyt ja nyt yritin ties kuinka monesti.

Mutta siis käsittääkseni netistäkin voi varata perhe hytistä paikkoja mutta tosiaan paikka kerrallaan eli et voi varata koko hyttiä jos et maksa paikoista.. Tai niin ainakin kerran kun mä ajattelin ottaa perhe hytistä paikat, niin pystyin ottaa niitä vapaita, mutta osa oli varattu. Eli periaatteessa se ei olekaan sitten oma loossi mikäli et osta kaikkia paikkoja, ainakin netistä ostettuna näin..
Ja sitten noi alle 4v jos niille haluu oman paikan, niin siitä pitää maksaa.. Eli alle 4v matkustaa ilmaiseksi, mutta ilman omaa paikkaa..
Mä olen ottanut aina paikat siitä vaunusta mihin saa vaunut ja mahdollisesti ne ihan etummaiset, niin saa osaa paikattomista lapsista istuttaa tai jopa nukuttaa rattaissa ja kaks pientä peppua mahtuu samaankin penkkiin, teillä tosin isommat jo sen verta isoja ettei ehkä mahdu 2v samaan penkkiin..
Me ollaan törmätty junassa myös aina mukavaan väkeen joka luovuttaa paikkansa meidän keskimmäiselle vaikkei edes pyydetä, mutta siihen ei toki voi tuudittautua kun ei tiedä kuin täys juna ja millaista kanssa matkustajaa.
Voi olla etten tiedä kaikkea, mutta mä en ainakaan tiedä että alle 4v sais paikan ellei maksa lapsen lippua. Eli jos ihan välttämättä haluaa oman paikan, niin pitää laittaa se alle 4vuotiaskin yli 4v lapseksi, niin silloin sille saa paikan mutta joutuu myös maksamaan.

23.9.2017
Vipe
Vipe
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...