Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Ei-säännölliset supistukset

Heippa! Pikkuhiljaa itsellä taas synnytys lähenee, ja vähän jotain lieviä supistuksiakin on jo ollut. Mutta mietityttää taas et kuinka sitä osaa lähtä oikeeseen aikaan synnyttämään, vaikka onkin jo kaks kokemusta takana. Nimittäin aina hoetaan sitä että sitten tietää että pitää lähteä kun supistukset on säännöllisiä, mutta mulla ei edellisessä synnytyksessä missään vaiheessa ollut säännöllisiä supistuksia. Onko muilla samaa kokemusta? Viimeksi sairaalaan lähdin koska en kestänyt enään supistuksia, ja sairaalassa miettivät että antavatko oksitosiinia että saataisiin lisää supistuksia. Eivät kuitenkaan antaneet, kun mulla oli se Saga näyte positiivinen ja piti laittaa ab suoneen, se pitäisi keretä olla 2 tuntia ennen kuin vauva syntyy, ettei vaan vauvalle tule (voi olla sille vaarallinen), niin aattelivat et antaa nyt ensin mennä sen antibiootin. No, eipä kerennyt ab olla kahta tuntia kun vauva jo syntyi, kätilökin ihan ihmeissään, oli varma ettei vielä sen vuorokauden puolella synny kun ei supistele säännöllisesti. Mut oli vaan sitten niin kipeet ja voimakkaat supistukset että sieltä se vauvakin sitten aika reippaasti syntyi..

19.9.2017
RosaMK
RosaMK
4-month-old baby

Onnea!❤

4.10.2017
NemiMilla
NemiMilla

Onnea pienestä prinsessasta!

4.10.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Onnea Rosalle pienestä typykästä.

4.10.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

..noniin pieni päivitys, ei tarvinut jännätä sairaalaan kerkiimistä, eilen käynnistettiin synnytys raskaushepatoosin takia 😋 kaikki meni huippu hyvin, pieni terve tyttö on nyt sylissä ❤️

3.10.2017
RosaMK
RosaMK
4-month-old baby

Mulla on ollu sen verta vauhdikkaita synnytyksiä,että nytkin varmaan käynnistetään kun en todennäköisesti ehtisi sairaalaan.Mulla oli viimeksi tuo strepto positiivinen ja käynnistyksessä kätilö oli et pistetään sitten antibiootti tippa kun alkaa kunnolla tuntumaan..mulla pistettiin se käynnistystippa ja puhkaistiin kalvot ja olin 10min päästä et nyt vähän supistaa..no sit ei ehtiny mitään kun neiti päätti tulla vauhdilla..siitä kun tuo tippa pistettiin tippumaan 30min niin oli neiti ulkona🙈Ja vauvaa tarkkailtiin pari vrk kun en ehtiny antibioottia saada..

27.9.2017
huiskutin
huiskutin

Joo meillä vielä perjantaina (siis parin yön päästä) muutto, niin pitää sit käydä vielä uuden synnärin pihalla vähän pyörimässä ja ihmettelemässä minne parkkeerataan ja minne ylipäätään pitää mennä, et osaa sit h-hetkellä 😁 laskettuun aikaan siis mulla nyt pari viikkoa.
Niin, on kyl eri käytäntöjä. Täällä Tampereella on se streptokokki testattu jo sillä loppuraskauden lääkärikäynnillä ainakin vuodesta 2014, mut monissa paikoissa se vissiin vasta siinä vaiheessa kun menee synnyttää niin katsotaan pikatestillä synnärillä. Ja yks tuttu ihmetteli et mikä streptokokki b, mut kait se nykyään ainakin jokapaikassa testataan? 🤔

27.9.2017
RosaMK
RosaMK
4-month-old baby

Kymmenen kilsaa on onneksi lyhyt matka. Lähtöön ja pysäköintiin menee enemmän aikaa kuin matkaan 😂 Meilläkin 20 kilsaa sairaalaan, niin ei ole kuin 20 minuuttia matka-aika. Siinä usein ehtii pysäköidäkin. Ja meillä pojista lähdetty pääasiassa yöaikaan, niin ei ole tarvinnut etsiskellä vapaata paikkaa. Päiväsaikaan olisi ihan eri juttu. Silloin ei vapaata paikkaa löydykään ihan noin vain.

Jännää, miten eri käytännöt on. Mullahan ovat puhkaisseet kalvot vaikkei ab ehtinyt vaikuttaa riittävän kauaa.

Puhumattakaan 2 ekaa joista koko streptoa koskaan testattukaan. Toihan on aika uusi juttu, että testaavat sen.

27.9.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Kalvoja ei siks puhkassut kun oli se streptokokki b positiivinen, ja antibiootti ei ollut kerennyt olla vielä tarpeeksi kauan. Ajattelivat siis et suojaa lasta paremmin synnytyksessä, eikä vauva sitten tartuntaa saanutkaan 😊 viikko sitten testattiin taas tuo streptokokki b (rv 37+6 nyt) ja kuten vähän odottaa saattoikin, niin positiivinen taas, eli pitäisi se ab kerätä taas ennen synnytystä olla se pari tuntia. Hämmentävää muuten kun edellisessä raskaudessa puhuttiin SAGA näytteestä ja streptokokki beestä, nyt se on neuvolakortissa nimellä GBS 😀 rakkaalla lapsella on monta nimeä 😅
Ja ei mulla onneks oo sairaalaan kuin kymmenen kilsaa, tulisin varmaan hulluksi jos ois vaikka tunnin matka! Leiriytyisin hyvissä ajoin ennen synnytystä vaik telttaan sairaalan lähelle, en halua synnyttää kotona tai matkalla 😂

26.9.2017
RosaMK
RosaMK
4-month-old baby

Larabab, sulla ollut todella nopea eka synnytys. Itsellä kesti 1,5 vuorokautta. Nämä nopeat seuraavat olleet sun esikoisen luokkaa 😁

En ihmettele jos jännittää kun noin äkäsiä ovat sulla syntymään. Positiivista se, ettei pitkään tarvii kärvistellä.

25.9.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Mä heräsin yöllä kolmen aikaan supistuksiin toisesta lapsesta. Neljältä olin sairaalassa ja 4:19 syntyi tyttö. Eli tää kolmas saattaa tulla aika vauhdilla 🙈
Ensimmäisen synnytys meinaan kesti ekasta supistuksesta klo 00:00 siihen et syntyi 5:54. Nyt on sairaalalle vielä pidempi matka.. Se kyllä jännittää.

25.9.2017
Larabab
Larabab
1 year, 6-month-old toddler

Täälläkin olis synnytetty kotiin jos oisin uskonu kätilöä puhelimessa. Mua supisteli 2krt/30 min parin tunnin ajan kuitenkin niin kipeästi, että tuesin supistusten olevan niitä oikeita, vaikka oisin hyvinkin sietänyt vielä kipempiäki supistuksia. Päätin kuitenki lähteä näytille ja olinkin jo 6cm auki. Sipistukset jatku loppuun asti samanlaisina. Eli kannattaa lähteä sitte ku siltä tuntuu :))

24.9.2017
Merimaaria
Merimaaria
30 weeks pregnant

Aikas jännää, etteivät kalvoja puhkasseet. Kolmosen kohdalla tuli kahtomaan josko kalvot puhkasisi ja totesikin olevan puhki. Sit kyseli, et millos meni, ni totesin et pari supparia sitten. 😁 Ei ollut ajan kulusta mitään käryä. Enkä mä tajunnut silloin edes, että kalvot puhkesi. Keskittyi vaan selviämään siitä hetkestä.

Neljännestä puhkastiin ne kalvot silloin varttia ennen syntymää ja sittenhän homma lähtikin menemään ihan vauhdilla.

Onko sulla pitkästi matkaa sairaalaan?

Ja kuten viimeksikin, niin kuuntele kroppaasi. Ihan sama mitä synnärin ohjeet on, niin kyllä sen itse tietää. Etenkin kun ei ole ihan eka eikä toka enää.

Synnärillä mulle sanoivat, että pari tuntia pitäis uudelleen synnyttäjällä katsella säännöllisiä suppareita ennen kuin ottavat näytille. Sitä jos olisin jäänyt kolmosen kanssa odottelemaan, niin kotiahan se olisi syntynyt. Mihinkään olisi ehtinyt.

20.9.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...