Alkoholi ja lapset

Otsikolla huomio. Eli kysymys mikä nousi esille tässä taannoin. Missä vaiheessa/minkä ikäisille lapsille kertoa läheisen ihmisen (isovanhemman) alkoholin käytöstä. Sekä omasta lapsuudesta, joka oli aika alkoholinhuurteinen vanhemman toimesta. Eilen kävimme lasteni isovanhemman luona kylässä ja hän oli hieman kai tosi vähän huppelissa. Itse en voi sietää sellaista yhtään. Johtuen varmaan lapsuudesta ja muistoista. Enkä edes tunnista henkilön humalatasoa koska varmaan nähnyt elämäni aikana enemmän kännissä kuin selvinpäin. No eilen hän alkoi puhumaan lapsilleni, että veisi heidät talvella pikku lomareissulle. Joo aivan mahtava ajatus, mutta faktahan on se, että minä en tule ikinä päästämään lapsiani keskenään hänen kans yhtään mihinkään yöreissulle. Lapset 11 ja 9v. Tuli sellainen olo, että nyt pitäis kertoa, koska en halua, että lapset turhaa toivoo ja oottaa pääsevänsä reissuun.... Näillä reissuilla omassa lapsuudessani sain 10-vuotiaana jäädä pienempien sisarusten kans mökkiin odottamaan kun vanhemmat lähti humpalle ja tulivat sit jossain vaiheessa kunnon kännissä "kotiin". Kyseessä siis ihan kunnon työssä käyvä henkilö jolla vana ei oo mitään hajua miten lasten kanssa ollaan. Tehnyt aina kovasti töitä/reissuhommia.

18.9.2017
supu
supu

Mä olen myös sitä mieltä, että on syytä kertoa ettei puhuttua reissua tule koskaan olemaan.

Voit kertoa hyvin, että ko ihmisellä on ongelmia holin kanssa ja se menee kaiken muun edelle, valitettavasti. Voit sanoa, että samanikäisenä sait sellaisen kokemuksen jota et omien lastesi halua kokevan ja siksi et päästä lapsiasi reissuun keskenään hänen kanssaan.

Mä olen joutunut pienemmällekin sanomaan, ettei jotain jonkin lupaamaa tule tapahtumaan vaikka kuinka lupailisi koska en uskalla lapsiani päästää ko henkilön kanssa mihinkään ilman valvontaa.

18.9.2017
misukka
misukka

Sulla on noi koululaiset jo vähän isompia, joten mun mielestä voit heidän kanssaan ottaa lähipiirin alkoholin käytön keskusteluun.

18.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...