Miten helpottaa flunssanoireita raskaana?

Panadolia olen ottanut. Kestääkö käyttää mitään nenäsumutteita? Meillä ei ole täällä edes apteekkia, niin että voisin sieltä käydä kyselemässä. Ja kaikki neuvot ja vinkit ovat tetvetulleita!

14.9.2017
Merimaaria
Merimaaria
3 years, 2-month-old toddler

Hei Kiitos ihan älyttömästi! Mulla ehtiny tukkosuus jo hiukan hellittää, mut hyvä tietää näin flunssakauden alkajaisiksi, et ens kerralla haen jotaki nenäsuihkettakin. Hunajan tarkastin eviran sivuilta, että voi käyttää raskausaikana. Hunajaa lisäsinkin teen sekaan :)

17.9.2017
Merimaaria
Merimaaria
3 years, 2-month-old toddler

Hunajaa voi kokeilla (ellei siitten ole siirtynyt kiellettyjen ruoka-aineiden listalle raskausaikana).

17.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Just kävin itse apteekissa varmistamassa samaa asiaa noista sumutteista, kun netissä erilaista tietoa ja olo ihan kamala ja täysin tukossa eikä höyryhengitykset ja suolaliuokset auta..

HUSin sivuilla sanottiin, että "Tukkoisen nenän hoitoon voi tarvittaessa käyttää ksylometatsoliinia tai oksimetatsoliinia sisältäviä nenäsuihkeita. Nämä lääkkeet supistavat voimakkaasti verisuonia, ja tarkan annosteluohjeen noudattaminen on tärkeätä. Sumutteena oleva valmiste on yleensä helpompi annostella kuin tipat."

Apteekista sanottiin myös, että kunhan tarkalleen ohjeen mukaan käyttää, niin voi käyttää. Eli ihana että saa helpotusta yöksi.

Parempihan se toki on aina ilman lääkkeitä jne.

Paranemisia! :)

15.9.2017
bgkt
bgkt

Hei, tuon sarvikuonon olin jo unohtanutkin! Kiitos muistutuksesta! Toivottavasti tämä tästä alkaa pian helpottaa

14.9.2017
Merimaaria
Merimaaria
3 years, 2-month-old toddler

Käytännössä kaikki lääkkeettömät keinot eli höyryhengittelyä, valkosipulia tyynyn viereen vaikka puhtaassa sukassa jos ei muuta pussukkaa löydy. Sängynpäätyä ylös. Samat keinot vauvoilla käytössä.

Sarvikuono on hyvä. Sillä huuhdotaan suolavedellä ryönät pois. Se toki vaatii, että edes auttavasti ilma kulkee.

Otrimer on käytännössä pelkkää suolavettä, sitä saa käyttää.

Jos on ihan umpitukossa ettei henki kulje, niin silloin olen käyttänyt nenäsumutteita. Nehän kuitenkin on paikallisia vaikutukseltaan. Tosin limakalvoilta imeytyy herkemmin verenkiertoon kuin lihaksen läpi.

14.9.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...