Syyskuun lörpöstelyä

Sehän on kuukausi ehtinyt vaihtua taas. Ihan huomaamatta. Ei hihkaissut mitenkään 😁

3.9.2017
misukka
misukka

Olin illalla tytön päiväkodin vanhempainillassa.
Viime yönä tajusin, että mähän olen "uusi" tuolla työn kanssa. Kun keskimmäiseenkin tytöllä ikäeroa se noin 7 vuotta..
Menin sitten uusien yleisinfoon puoli tuntia aiemmin, kuin "vanhoille" alkoi tilaisuus sitten..

25.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulle sanottiin tytöstä (s. 2013), että jos hänen pitää syntyä rv. 35+0, häntä hoidetaan keskolassa.

Vauvasi vointi, yleiskunto ja kokonaistilanne syntymän jälkeen vaikuttaa, missä häntä hoidetaan.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No sitä minäkin tässä mietin, että miksi pitkittää jos itse sanovat että merkkejä huonosta voinnista on.. ja kun se lapsivesi on aika oleellinen pikkuisen hengitysharjoituksille yms...

Kyllähän se luojankiitos tuolla liikkuu ja paljon, mutta ennen kuin tilanne muuttuu radikaalisti huonoon suuntaan.. keskolalla pelotellaan jos pitäisi synnytys nyt käynnistää, mutta kun ei se pieni koko aina katso siihen että joutuisi keskolaan, itsekin painoin 2100g ja ihan terve olin vaikka paino olikin sama kuin keskosilla..

Mutta maanantaina jos lapsiveden tilanne on sama ja napanuoran virtaukset on matalat niin käynnistystä vaadin ja istun lääkärin huoneessa niin kauan että käynnistetään.. vaikka viikko 36 alkaakin silloin ja tasan viikon päästä käynnistettäisiin joka tapauksessa.. mutta viikossakin ehtii tapahtua ja paljon..

Mutta en jää turhaan istumaan osastolle tai lähde taas kotiin istumaan vaan sairaalasta lähden vauvan kanssa seuraavan kerran..

23.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Ihme toimintaa jos noin on, että vauva voi huonosti jo ja silti pitkittävät. Maanantaina todellakin vaadit sen käynnistyksen, ettei käy huonosti. Etenkin jos vauva yhtään rauhoittuu liikkeissään, niin herkästi näytille.

Mä kävin taas esikon pelissä kuskina. Vauva tietty mukana. Ihmeen kiltisti vauveli pötkötteli kaukalossaan. Ihmetteli vaan.

Vauveli täyttää ensi viikolla puoli vuotta ja kovasti nostelee itseään kontilleen. Siis entistäkin aktiivisemmin. Hassusti pitää käsiään yhdessä ja yrittää yläkropalla hyppiä eteenpäin. Lopputulos on useimmiten vauhdikas keikahdus kyljelleen.

23.9.2017
misukka
misukka

Jos tilanne on vauvan kannalta huono, tilannetta olisi jo viety eteenpäin.
Sinun ei ole pakko myöskään lähteä sairaalasta kotiin, vaikka suositus on se ja sinut sinne laskettaisiin.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No joo, oon vaan aika hemmetin kyllästynyt siihen että viimeiset 3vk on sanottu että vauva voi hyvin ja samaan aikaan sanottu ettei vauva voi hyvin.. koko ajan vaihdellaan tuota versiota..

Siksi sanon lääkäreille että haluan sen ulos vielä kun on varmaa että se oikeasti voi hyvin eikä se että kun se ei enään voi hyvin ollenkaan..

Ja toista kertaa en ole jäämässä vuodelepoon, koska ei mua edes tuolla seurattu vaikka sanottiin että olet tarkassa seurannassa (kätilö kävi kerran päivässä ottamassa käyrän jaa aamulla otettiin verikokeet) ei mitään muuta.. ja verikokeen tai muidenkaan kokeiden tuloksia ei mulle kerrota, eikä edes eilen kerrottu..

Kyllä mä sen kuulin kun kätilöt ja lääkärit keskenään kekustelivat siitä, että vauvan vointi on oikeasti melko huono etteivät halua kotiin päästää mutta päästivät silti ja leveä hymy perään..

23.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Roosamariinalle vielä, alatiesynnytys on ensisijainen vaihtoehto. Helposti ei sektioon mennä.
Tosin äiti tai tukihenkilö ei voi tehdä päätöstä hätäsektiosta. Jos muu hoitotoimenpide ei saa vauvaa hätätilanteessa riittävän nopeasti syntymään, hätäsektio on toimenpide , mihin mennään.
Ihan hilkulla oli, ettei esikoisen kohdalla toimenpide olisi ollut hätäsektio. Sydänkäyrä laski. Lopputoimenpide oli imukuppisynnytys.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jos vauvan vointi huononee, niin silloin synnytys käynnistetään.
Sun kannattaa varautua siihen, että olet sairaalassa tarkkailussa.

Minulla esikoisen (nyt 17-vuotias), synnytys käynnistettiin rv. 38+2 ja syntyi seuraavana aamuyönä.
Mulla oli korkeat maksa-ja sappihapot, verikokein todettu (hepatogestoosi), ja kutinaa. Silloin oireisiin ei ollut lääkitysta, vaan hoito oli synnytyksen käynnistys.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tämänhetkinen tilanne.. pääsin kotiin, tilanne sama kuin torstaina eli napanuoran virtaukset matalat (johtuvat mun korkeista paineista) lapsivettä on, mutta vähän.. pikkumies kuitenkin liikkuu ja viimeinen käyrä kun otettiin ennen lähtöä se oli hyvä.

Maanantaina käymään tarkistuttamassa tilanne. Itse olen päättänyt, että mikäli tilanne on sama kuin nyt niin haluan käynnistyksen jo maanantaina vaikka silloin on vasta 36+0 ja viikolla 37 käynnistettäisiin jokatapauksessa. Mutta sanon suoraan, että tyksistä en ovista poistu kun seuraavaksi poika mun sylissä, että juu..

Koska mitä hyötyä mua on ottaa vuodelepoon/juoksuttaa tyksissä kun ei se veden määrä tuosta enään paremmaksi mene, vaan pikemminkin huonompaan suuntaan ja lapsi olisi mun mielestä järkevä synnyttää nyt kun se VIELÄ voi hyvin, eikä sitten kun tilanne on se ettei se voikkaan niin hyvin.. ja kun sektio/hätä-sektio on mulle ehdoton ei..

Ymmärrän kyllä, että mitä pidempään se saisi masussa kasvaa niin sitä parempi, mutta ei tilanne ole mennyt kuin huonompaan suuntaan koko ajan viimeisen 4vk aikana.. täytyy lääkäreiden ajatella vähän miltä musta tuntuu tulevana äitinä..

Mikäli mun lapsi ei voi hyvin tai sille käy jotain sen takia, ettei mun synnytystä haluta käynnistää niin vannon että asia lähtee ylemmälle tasolle käsiteltäväksi..

Meinaan mitä olen juttua lukenut, niin yleensä aika herkästi tossa tilanteessa kun vettä on vähän niin käynnistetään..

23.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Mikä Roosamarinan tilanne on?

22.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Rosamariinalle tsemppiä loppuraskauteen. Mä oon ollu molemmissa raskauksissa vähän samassa tilanteessa, tosin eri syystä. Mut viimeiset viikot seurattiin tosi tarkkaan ja joutui käydä lääkärissä tunnin ajomatkan päässä tiheästi. Ja käynnistämisestä puhuttiin kans lähes joka kerta. Tavoite oli kuitenkin että vauva olisi täysiaikainen kun syntyy. No, esikoinen syntyi 38+2 ja toinen 37+2, molemmat käynnistettynä.

Misukalla tuntuu olevan kyllä aikamoinen viikari tuo 2,5v. Me ollaan kans menossa fröbelien keikalle syksymmällä.

Tänään ollaan ihan vaan kotona, melkein pari viikkoa oltiin reissussa. Viimeiseksi oltiin parin päivän kylpylälomalla. Nyt jatkan vauvan puurokokeiluja kun ollaan kotona, reissussa en halunnut ottaa riskiä siitä että vauva reagoi uudestaan viljoihin niin voimakkaasti kuin ekalla kerralla....

22.9.2017
Taros
Taros

Ei käy misukkaa kateeksi. Meillä tuo 2, 5 vee on yllättävän iisisti. 4 veellä on alkanut joku megaluokan räyhäuhma. Yks tuttu sanoi tänään et "älä huoli, heillä se kesti puolisen vuotta".. Ööh, kiitti vinkistä kun tuota on kestänyt nyt sen parisen viikkoo ja äly meinaa lähtee jo nyt meikäläisellä.. 😂

Monesti oon lukenu juttuja täällä mut joka paikkaan tullut niin kovin juostua että ei o ehtiny kirjoitella.

Viikko sit "löydettiin" kuopiosta Atrian tehtaanmyymälä.. Ostinpa sieltä sitten vaikka ja mitä lihaa pakastimen täyteen. Nakeista lähtien. Aion käydä uudelleenkin.

Vauvaki oppi viikko sit kääntymään mahalleen. Ja voi että sitä ärsytystä kun ei nyt eteenpäin pääse välittömästi.. 😂 yks ilta vauva huusi lattialla kun ei eteenpäin päässyt ja 2.5 vuotias itki kun ei osaa kinkata..

21.9.2017
tennari
tennari

No alkaa olla jo aikamoista juoksemista, mutta jos käynnistetään viikolla 37 niin eipä sitä kauhean montaa kertaa ehdi täällä käymään.. ja jos päättävätkin ettei käynnistetä niin olen jo itse päättänyt, että aion anoa sitä lääkäriltä.. koska en täälläkään ala koko ajan juoksemaan ja kun tätä asiaa on vatvottu jo kohta se 1kk..

Ja pikkumies liikkuu.. välillä vähän turhankin terhakkaasti :D välillä oikein toivoo että olisi ihan hissukseen tuolla masussa..

21.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Me käytiin Fröbelin palikoitten konsertissa. Kotona pojat tanssi ja oli ihan intona, siellä vaan kauhea riehu. Ukko meinasi, että toi 2,5v ei karkaile kun on paljon porukkaa ja vieras paikka. No eipä menny kovin kauaa kun kaivoin valjaat esiin, että sain pidettyä sen edes auttavasti hallussa. Vauva oli rintarepussa. Ukko toimi järkkärinä, rekrytoin sen eilen siihen touhuun. Saatiin yhdistykselle pientä palkkiorahaa järkkäri/lipunmyyntikeikasta.

Nuori herra valjaissaan juoksi valjaiden mitan päässä minusta miun ympäri. Jos ei muuta, niin hartiat sai liikettä. Vikan biisin eskari tanssi mukana kun metsästettiin leijonaa ja valjashemmo keskittyi osoittamaan mieltään ja parkumaan kun en antanut sen riehua ihan miten sattuu.

Mie niin ootan, että toi uhma helpottaa. Nyt on kyllä hivenen epätoivoinen olo, että entäs jos se ei helpotakaan. Mie en jaksais yhtään enää.

21.9.2017
misukka
misukka

Aika hurjaa tuommoinen juokseminen mutta hyvä kun seuraavat tarkkaan. Käyt sit tosiaan herkästi näytillä jos yhtään siltä tuntuu.

Kai vauveli liikkuu vielä hyvin?

21.9.2017
misukka
misukka

No joo toi viikko ero kertoo paljon.

21.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Ei ole ne korkeat, verikokeista olisi näkynyt kun niitä on oikein urakalla otettu kun verenpaineiden syytä on selvitelty..

Saatiin asioita selväksi, eli huomenna pääsen kotiin ja käyn täällä 3pv välein ja katsotaan verenpaineita yms.. viikolla 37 johon 1,5vk aikaa kätynnistetään mikäli verenpaineissa ei ole tapahtunut muutosta. Ultrattiin ja katsottiin, että napanuoran virtauksissa on häikkää ja, että lapsivettä ei juurikaan ole.. johtunee korkeista verenpaineista ettei lapsi lapsi pissaa tarpeeksi jolloin vedet uusiutuisivat. Vielä ultraavat huomenna ennen kuin lähden jotta tietää mihin verrata maanantaina.. toki jos olo menee huonommaksi saa aikaisemminki tulla jos olo on sellainen..

21.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

No toi viikkoero selittää jo paljon tuota, että sulla yritetään venyttää vielä synnytystä mutta hänen kohdallaan ei ollut mikään pakko. Jokainen päivä on tärkeä ja joka kerta arvioivat sen hetkisen tilanteen.

Sukulaisen siskolla oli pitkään samat oireet kuin sulla ja jatkuvasti seurattiin. Sanottiin, että viimeistään laskettuna käynnistetään. Just ennen laskettua aikaa oireet alkoikin helpottaa ja menikin 2 viikkoa yli. Antoivat tulla vauvan omaa tahtia.

21.9.2017
misukka
misukka

Roosamariina, jos sulla on maksa-ja sappihappoarvot korkeat, siihen on lääkitys.
Pyydä kunnollinen tutkiminen, ja varmasti haluat myös saada mahdollisimman tarkan arvion, mitä seuraavaksi tehdään ja milloin.
Tsemppiä.

21.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kämppiksellä viikko 38

Sanotaan että vauva voi hyvin ja silti tiistaina sanottiin että on merkkejä ettei vauva voi hyvin.. että en todellakaan tiedä..

21.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Siis tilanne sama kuin nyt

21.9.2017
misukka
misukka

Millä raskausviikolla ne käynnisti sun kämppäkaverin synnytyksen?

Yrittävät mahdollisimman pitkälle päästää siun raskauden, että vauva olisi mahdollisimman valmis kohtaamaan ulkomaailman. Luulisin, että jos ensi viikolla tilanne sama kuin sulla, niin voivat käynnistää kun vauva täysiaikainen.

21.9.2017
misukka
misukka

Olihan tuo neuvolalääkäri tossa tiistaina.. meilläpäin ei tehdä minkään sortin sisätutkimusta jossa arvioitaisiin kohdunsuun tilanne yms yms.. painoa taas 1kg/vko, paineet korkealla toisaalta siihen sainkin vasta lääkityksen, vähän turvotusta, ja proteiinit +++ .. no siitä sitten riemastuneena taas tyksiin jossa otettiin käyrää jossa ei moitittavaa, verikokeet ja pissatesti joissa sitten sanottavaa taisi olla sillä tiistaista asti joutunut olemaan osastolla.. tänään saatan päästä jo kotiin koska ei enään proteiinia.. verikokeiden tuloksia odotellessa.

Juuri huonetoverin kanssa juteltiin, kun hänelläkin epäillään raskausmyrkytystä, mutta hänellä käynnistettiin jo viikon jälkeen synnytys joka tapahtui eilein.. ja hänellä ollut tuon viikon aikana korkeat paineet..

Mulla sitä proteiinia ollut, turvotus, painonnousu ja paineet ja silti lykätään jo 3 viikkoa.. mielenkiintoista.. seuraava neuvola 5.10 ja jos sielä todetaan, että proteiinia on ja joudun tyksiin aion todellakin anoa synnytyksen käynnistystä.. mitään järkeä enään tässä istumisessa ja odotuksessakaan ole..

että saas nähdä.. ":D"

21.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Esikoinen lähti pyöräillen kouluun, koska Nobina on tänään lakossa, ja vaihtoehtoiset bussit, joilla hän kulkee kouluun, ovat tuon bussiyhtiön.
Mies meni kanssa pyöräillen töihin.

21.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joko Roosamarinalla neuvolalääkäri oli? Mitä sanoi?

Meillä keskimmäinen jälleen luontopäivän Nuuksiossa. Sää on ihan hyvä. Ei satele.
Eilen olin keskimmäisen koulun vanhempainyhdistyksen kokouksessa.
Huomenna olisi tarkoitus mennä esikoisen koulun vastaavaan tilaisuuteen.

Opiskelupaikat on haettu, lapsi-ja perhetyön perustutkintoon. Sinne pääsee pääsykokeeseen, jälleen.
Sosionomiksi hain myös. Siinä on esivalinta.

Kaikille mukavaa päivää.

19.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jep outoa oli kyllä, mutta neuvolalääkäri on tiistaina, että siellä sitten viimeistään. Ja verikokeisiin jouduin vaihteeksi :D tähän alkaa kohta tottumaan! Ja toivotaan juu, että helpottaa.. tänäänkin kun siivosin sossujen tapaamista varten alkoi alaselässä kramppaamaan ja sitten tuli muutama kivulias supistus :/

Oivoi, mikäs sen mukavampaa kuin pienet kiukkupussit :D tsemppiä!

Itse pakkailen sairaalakassit uudelleen, kun tuli ostettua tossut yms juttua :D

14.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Jännää, etteivät kurkanneet kohdunsuuta. Mut oliko niin, et sulla on ihan justsillään neuvolalääkäri? Siellä sitten.

Ottiko ne verikokeet siusta, ettei ole vielä raskausmyrkytyksen puolella?

Toivottavasti olotila helpottaa tai pääset synnyttämään pikkuisesi.

Meillä isännys taas tämän ja huomisen reissussa ja mie yksin muksujen kanssa. Pieninkin on kiukkupylly. Jee! Vitsit et on mieliala tosi korkeella.

14.9.2017
misukka
misukka

Tarkastivat sitten vain napanuoran virtaukset jotka oli ok, proteiinia oli yhdellä plussalla ja verenpaine korkea ja määräsivät verenpainelääkkeet. Kohdunsuuta eivät katsoneet, vauvan painoarvioksi saatiin tällä kertaa 2050g kun viimeviikolla taas 2090g ja kahden viikon päästä katsomaan onko vauva kasvanut yhtään.. vauva on kyllä niin lähtökuopissaan kun olla ja voi :D

13.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Tää mamma taitaa olla vähän väsy. Mä oon niin kypsä tuon 2,5-vuotiaan uhmaan. Tänään se sit hörppi mun juomapullostani vaikka kielsin. Oon yrittäny suojella, ettei se saisi multa kariesta suuhunsa mutta kilin kellit! Sinne meni. Voi Vee!

Mä hermostuin sille ihan täysin ja täydellisen totaalisesti. On se ny jukoliste kun ei mitään, siis YHTÄÄN MITÄÄN voi IKINÄ uskoa! Tämä jukuri taitaa olla se yksilö joka vie multa järjen ihan lopullisesti.

Pitääköhän soittaa oikeasti sossun tädit hakemaan noi kakarat pois kun pahemmaksi vaan menee. Tuota pienintä mä en ehkä ole vielä onnistunut pilaamaan.

13.9.2017
misukka
misukka

Juu, paha olo on ollut nyt viimeiset päri päivää ja varsinjkin kun makaa selällään niin tekee mieli mennä vain pyttyä halaamaan. Ja näin vähän ajattelin kysäistä jos voivat katsoa kun neuvolan lääkärin tarkki on vasta 19.9 niin en siihen asti taida odottaa.

13.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Joillakin iskee paha olo ennen synnytystä eli sopivia merkkejä on ilmassa. Tsemppiä Roosamariina! Jospa kurkkaisivat siellä synnärillä kohdunsuun tilanteen. Kannattaa pyytää ainakin.

13.9.2017
misukka
misukka

Maanantai - tiistai välisenä yönä taisi olla jonkinsortin ennakoivia supistuksia, masu oli melkeimpä koko ajan kova ja istumaan ja seisomaan nouseminen nipisteli ja kiristeli masua erityisen kivuliaasti. Eivät kuitenkaan pahentuneet mitenkään, tällä hetkellä aivan järkyttävän huono olo, ihan kuin tekisi mieli mennä oksentamaan.. tiedä sitten mistä johtuu, mutta kai tästä täytyy ottaa puhe tyksissä päivällä kun aika sinne..

13.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Jaahas. Joku nyt tökkii tuolla pistekaupassa. Ei saa tilattua tuotetta. Muuten kaikki ok, mut tilauksen vahvistusvaiheessa herjaa virhettä.

Aattelin, että voisi noita pisteitä johonkin yrittää käyttää. Mauno mato - paita menee tolle kolmoselle. Ja parin vuoden päästä pienimmälle 😊

12.9.2017
misukka
misukka

Kivaa varmasti tytölle kun pääsee synttärijuhliin.

Toi kuvaaja oli muutenkin persoonallisuus. Opettajakin ihmetteli, että itse nauratti muksuja ja sitten vaati hiljaisuutta. Kaikkea sitä.

Vitsit, että tekis mieli ottaa pienet tirsat. Mut ei mitään mahkuja. Kakkonen tulee ihan just kotiin.
Esikko menee suoraan koulusta kaverilleen, käyn sen koppaamassa kyytiin kun suunnitaan perhekahvilaan viideksi. Kakkosella sählykerho. Menee sinne iskän kanssa.

Pienin on vissiin punnertanut kakat vaippaan. Melkonen döfis. Ihmeesti toi uni maittaa silti.

12.9.2017
misukka
misukka

Hyvä, että mennyt kuvausfirmaan palautetta.

Täällä kuvausfirman nettisivut saisi olla vielä helppokäyttöisemmät.
Nyt osasin kyllä tilata kuvat, Pikkusen piti vaan esikoiselta kysyä jelppiä.

Tytölle tuli uusi kaverisynttärikutsu. Kyllä mennään, minä meen varmaan mukaan. Nyt synttärit on meidän kodin lähellä.

12.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi kiesus sentään. Käytiin esikon koululla kun siellä oli tänään koulukuvaus. Otettiin siis sisaruksista kuva. 2,5v oli taas vauhtituulella ja nerokas kuvaaja sitten päätti vaatia miun täyden huomion itseensä ripittääkseen miut mun vastuustani näistä pienistä. Pikkuherrahan käytti tilaisuutensa heti kun mun piti keskittyä kuvaajan paasaukseen eikä lapseen. Sieltähän meinasi kaatua taustakankaat kun herra lähti vähän tutkimaan.

Kyllä kiehahti, kun nimenomaan vahdin tuota pientä kun tiedän mihin kaikkeen se ehtii ja kuvaaja vaan toteaa että juuri tässä se esimerkki.

Pistin palautetta kuvaverkon aspaan, että tämä meni kyllä ihan kuvaajan piikkiin nyt kun ei antanut vahtia ehtiväistä lasta.

12.9.2017
misukka
misukka

Tarosille pidän peukkuja, että asuntonäyttö poikisi kaupat.

Aikas hurjaa, että 3-vuotiaalla parikymmentä vierasta. Meillä on suunnilleen ollut, että iän mukainen määrä vieraita. Esikon kohdalla tehtuin poikkeus parina ekana kouluvuonna. Sai kutsua kaikki luokaltaan eli 11-12 lasta ihan vaan siksi, että tutustuu kaikkiin. Viimeksi taisi olla 6 kaveria 11v synttäreillä. Kakkosella oli 6v synttäreillä 4 kutsuttua joista 1 ei päässyt.

Meillä meni iltaruokailu ihan reisille. Ukko on "työ" reissulla katsomassa futisottelua. Tai no kai se nyt on jo loppu. Mut tulee kotio joskus. Esikolla oli futisreenit ruoka-aikaan, joten tuli vähän liian kiirus ruokailun kanssa ja kuitattiin päivällisaika välipalalla. Ja jotenkin onnistuttiin treenien jälkeen vetkuttamaan yli seiskan, että oltiin kotona joten jäbät sai lihistä/ voikkaria ja nakkia iltapalaksi 🙈 Noh. Jospa huomenna paremmin eväin.

11.9.2017
misukka
misukka

http://roosa-mariina.blogspot.fi/ parikin uutta postausta, käykään ihmeessä tsekkaamassa ^^

11.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Joo, näköjään. Parikymmentä lasta oli, ja joitain vanhempia. Oltiin asukaspuistossa.

Tarosille tsemppiä vanhan talon juttujen sekä myynnin kanssa.

Meillä tarkastellaan, miten uusi sulaketaulu toimii. Johdotukset on kunnossa.

11.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Misukalle mukavaa päivää, mäkin aattelin tällä viikolla käydä perhekerhossa. Tosin se on aivan toisaalla, mut sinne tulee lasten serkut niin on tuttujakin siellä.

Meillä on vauhdikas viikko tulossa. Alkoikin vauhdikkaasti, esikoinen nukkui vielä kun soitettiin että tulisivat wc:n korjaamaan. Vanha pytty kun alkoi niin paljon temppuilemaan että oli pakko tehdä vielä ite asialle jotain eikä jäädä odottelemaan koska saadaan talo myytyä ja pystyis jättään seuraavan murheeksi.... no tämä aamupäivä oli ainoa ajankohta tällä viikolla kun sopi meille niin hyvä kun tuli hoidettua.

Nyt kun saan aamupalan syötyä niin on siivousta ja pakkaamista kun ollaan pari päivää reissussa tällä viikolla. Sitten vähän lisää siivousta ja järjestelyä, yks asunnon näyttökin on tällä viikolla....

11.9.2017
Taros
Taros

Joko ne noin pienillä järkkää kaverisynttäreitä? Huih.

Meidän pieni oli eilen todella kiukkuinen, burana jeesasi illan ettei sattunut hammas niin kovasti.

Tälle päivälle mietin, josko käytäis avoimessa päiväkodissa. Viime viikolla ei ehditty kun oli alkuviikko yhtä juoksua ja loppuviikosta flunssa otti takapakkia.

11.9.2017
misukka
misukka

Tytön kanssa olin tänään hänen tarhakaverin kaverisynttäreillä.
Siellä tuli juteltua aikuisten kanssa, siellä oli jokunen muukin isä ja äiti minun lisäkseni.

10.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Katsellaan, mitä seuraavaksi.
En päässyt sinne yksityiseen päiväkotiin.

9.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kuopus täytti juuri 3 ja vauvan pitäs saapua joulukuulla,lokakuun lopulla jään äitiyslomalle😊Mulla on jo joulu mielessä ja just löydettiin taas muutama lahja halvalla kun pyörittiin kaupoissa😃Pakko ennakoida kun pelkään että tämä olo tästä heikkenee eikä minusta oo lähempänä enää isommin kiertämään yhtään missään😩Nytkin on sen verta kipeet noi liitokset😬

8.9.2017
huiskutin
huiskutin

Huiskuttimella ollut töiden kanssa hulinaa kyllä. Minkäs ikäinen se teidän kuopus nyt on. Ja laskettukin sulla lienee jo ihan nurkan takana?

Noi Touch-vaipat on kyllä hillittömän hintaisia eikä juuri ikinä alessa. Mä kyllä tykkään noista perusteipeistä eniten. Niihin mahtuu kivasti tavaraa. Vaikka onhan se hurjaa, että meidän jannut käyttää osin samoja vaippoja. 2,5v siis koko 5 päivisin, 6 yövaippana ja pienimmälle olen nyt parin viikon ajan laittanut vitosen yöksi vaikka nelosella pärjää hyvin vielä päivät. Ja joskus harvakseltaan kun ehtii, muistaa ja jaksaa, eikä olla menossa minnekään, niin kestovaipatkin käytössä. Just äsken latasin kestovaipan pikkupyllyn päälle.

Kiva "nähdä" Sannukkia. Vai töihinpaluu iski sulla. Oli pakko kattoo maikkarin katsomosta pätkä tuota rankkoja duuneja. Tuttu nassuhan se siellä näkyi. Mut eikös Blanco ole ollut enempi esimiestehtävissä viime aikoina? Päässyt hetkeksi takas kentälle kun esitellyt hommia.

Mitähän Blancolle nykyään muuten kuuluu... Onkohan jalat paremmassa kunnossa kuin viimeksi kuulumisia kuullessa.

Mä keitin eilen oman maan pinaateista pinaattikeittoa. 2,5v kehui, että hyvää muttei sit kuitenkaan kelvannut. Muut veti kyllä hyvällä ruokahalulla.

Mä oon ollut vähän lentsuinen joten hengaillaan nyt kotona kun kerrankin kotona ettei ole liitämässä mihinkään.

8.9.2017
misukka
misukka

Työtä ja Äitiyttä tässä yritän yhdistää :)!
Isompi täytti huhtikuussa 4v ja pienmpi täyttää jouluna jo 2v. Äkkiä mennyt aika!
Tulitte mieleen, kun kattelen Rankkoja duuneja, et onkos tuolla ruudussa "meidän" Blanco rottajahdissa

7.9.2017
Sannukki
Sannukki

Katoin äsken kaupassa käydessäni tuota touhc-kampanjaa. 30€ ostoksesta saa sen alennuksen. No, meiän kaupassa noi vaipat maksoi 14€/pkt, joten eipä ainakaan tuolta kannattanut vaippoja ostaa...

7.9.2017
Taros
Taros

Misukalla tuntuu hulinaa riittävän😃Saa nähdä miten sitä itse taas selviää kunnon 2pientä talossa😊Nyt niin helppoa kun vaan tuo yksi alle kouluikäinen,minulla arkivapaa ja käytiin uimassa kuopuksen kanssa.On siinä puolensa että tekee kaikki viikonloput/pyhät/illat töitä niin kuopus ei hoitoa paljon tarvitse😊Mutta pakko sanoa,että alkaa se tuntumaan kun viimeksi oltu 1,5-vuotta sitten vietetty yhteistä lomaa perheenä ja oon ollu tänä vuonna 2vkl kotona,muuten töissä eli eipä paljon voi puhua yhteisestä ajasta😱Vielä hetken kun jaksaa niin pääsee loputtomalle lomalle😃En aio töitä miettiä ihan heti kyllä👍🏼

7.9.2017
huiskutin
huiskutin

Taitaa olla joku hallintorakennus tuo tietotie 6. Tai ollut.

Onhan tuo pienin melkoinen vipeltäjä. Nopsaan on huoneen toisella laidalla kun lähtee menemään. Onneksi tuo nyt on viihtynyt tässä olkkarin alueella. Isommat pojat leväyttää duplot lattialle, niin minilläkin ihmettelemistä ja tutkimista. Omat lelut ei ole enää kovin kiinnostavia 😀

Tuo 2,5v on oikea murheenkryyni. Se on vähän turhankin oma-aloitteinen eikä yhtään ilmaise mihin menee ja mitä tekee. Sit löytyy milloin mistäkin ja ties mitä tehneenä. Aina välillä tekisi mieli teipata se jesarilla seinään, että pysyisi edes hetken paikoillaan. Mä olen ihan puhki kun ei voi hetkeäkään päästää silmistään ettei ole taas jotain loistoideaansa toteuttamassa.

Yksi aamu kiipesi pienemmän isoveikan sänkyyn kun vaihdoin pienimmälle vaippaa. Meni siis ilman portaita. Nehän piti ottaa pois jo puoli vuotta sitten kun niitä pitkin huitaisi esikon sänkyyn katon rajaan.

7.9.2017
misukka
misukka

Taros, ruotsin libbe sivustolla oli ett pitää ostaa touch vaippoja 300 kruunulla, eli euroissa 31,57€. ei mun mielestä ihan huippu etu. Kuitenkin ne touchit on normivaippoja euron kaks kalliimpi. No tämä selvisi netistä, Kait siinä pkt kyljessä on enemmän infoa.😊 Pm tsemppiä työnhakuun ja kiva ku on paljon haastatteluita, ovat aidosti kiinnostuneita sinusta!😊 Misukan juniori kasvaa vauhdilla ja vissiin aika liikkuva tapaus?!💙 Mä odotan työnalkua kotosalla.. Hyvää päivänjatkoa teille!☺

7.9.2017
NemiMilla
NemiMilla

Esikoisen lukion rehtori sanoi, että lukiot olisi omalla kotialueellaan, kerroksesta taisi varsinaisesti puhua.
Varhaiskasvatuksessahan isoissa yksiköissä saatetaan puhua kotialueesta.
On siinä työjärjestyksessä rehtorilla tekemistä. Virka-apurehtori pitäisi varmaan olla myös, mikä joissain yhtenäiskouluissa täällä onkin.
Nykyisellään tuollakin esikoisen lukiossa on apulaisrehtori, mutta lukion osuus on joku vähän yli 300 opiskelijaa vain, loppu on yläkoulun perusopetuksen oppilaita.

7.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onko joku tutustunut tuohon uuten kampanjaan Lindexin kaa? Kuinka monta Libero touch- pakettia pitää ostaa jotta saa sen alekoodin? Mietin että kuinka järkevä toi kampanja on, kun noi vaipat on aika hinnoissaan.... en vaan löytäny ite tarkempaa tietoa tosta.

7.9.2017
Taros
Taros

Meillepäinhän ei metro vaikuta, enkä tiedä, mitä bussilinjoihin vaikuttaa, meiltä, tai muualta.
Tarkka rakennuksen osoite on Tietotie 6.
Mieshän on Otaniemessä opiskellut, ja työskenteleekin Otaniemen alueella.
Itsekin olen Otaniemessä pyörinyt, ja onpa meidät siellä vihittykin.

Paljon metro muuttaa tuota aluetta.
Tiistain (koulu)tilaisuudessa ei selvinnyt, missäpäin Otaniemeä, ei ainakaan mieleen jäänyt, missäpäin 2 muuta lukiota jo on.
Samaanhan ne varmaan tulisi esikoisen lukuin kanssa, tosin muutto koskisi myös englannin- ja ehkä ruotsinkielistä opetusta tuolta alueelta.

7.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiinnosti toi lukion sijainti sillä, että kun siellä opiskellut niin se kampusalue tuttu. Että josko tietäisi mihin rakennukseen se on tulossa.

Otaniemeen on kyllä mun mielestä ollut aina suhteellisen hyvät yhteydet. Nykytilannetta en toki tiedä, miten metron tulo vaikuttaa bussilinjoihin.

Eikä varmaan kaikki aloita lukion tunteja ihan samaan aikaan. Onhan siinä vähän vaihtelua. Itselläkin aikanaan tunnit alkoi 8-10 välillä.

6.9.2017
misukka
misukka

Joo, se osoite tuli eilen tietoon.
Otaniemessähän on jo valmiiksi pari muuta Esooon lukiota, tosin eri tiloissa.
Tuo uusi ajateltu rakennus on jo remontin alla, vaikkei tiedetä ketä sinne tulee.
Olikohan viime keväänä esikoisen lukiolla tilaisuus jossa oli esillä toinen hankesuunnitelma tuolle lukiolle. Iso sekin olisi ollut, muttei noin jätti.
Eilen vanhemmat oli aika hiilenä.
Jakaannuttiin kolmeen ryhmään keskustelemaan.

Muuten keskimmäisen kouluhan puretaan nyt syksyllä. Keskimmäinen on rakennetussa väistötilassa. Kaikki ei just tuossa tilassa voi olla ( liian pieni koko oppilasmäärälle), joten oppilaita on ripoteltu useampaan opetuspisteeseen.
Alakoulun sisäilmaongelmien ( ei henkilökohtaisesti) hoidosta on kokemusta.
Esikoisen lukio ei sisäilmaongelmien takia ole siirtymässä, mutta tuo lukio tarvitsisi lisää tilaa.
Jotkut vanhemmat mietti lukiolla eilen miten metro saadaan vetämään tuo ajateltu opiskelijamäärä Otaniemeen kello 8.15 : sta.
Minä kysyin miten joukkoliikenne rakennetaan koko Espoosta kunnolliseksi Otaniemeen.

6.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Omat kuulumiset unohtui vallan.

Käytiin kahden pienimmän kanssa tänään Tanssitaan vauvani - tunnilla. Oli ihan hauskaa ja kolmonenkin osasi olla ihan nätisti.

Pienin naureskeli iloisesti ja viihtyi hyvin kantorepussa. Kävin sellaisen toissapäivänä hakemassa tuosta kyliltä kun bongasin paikallisen myymässä moista edukkaasti. Tuo meidän pieni on niin kuumapää ettei se viihdy liinassa joten ajattelin kokeilla tollasta patapum-reppua kun kohdalle osui.

Pienin ryömii jo todella vauhdikkaasti. Ja jotain vaaleaa pilkottaa ikenessä kulmahampaan kohdalla alhaalla. Hassua, jos kolmas hammas onkin kulmahammas 😀

6.9.2017
misukka
misukka

Mä en oikeastaan ihmettele, että paineet sulla olleet koholla koko odotuksen ajan jos vastaanotto tuollainen.

Mutta ilmeisesti tuollainen arvojen heittely on mahdollista. Et ole ensimmäinen, jolta kuulen että arvot heittää ihan pienessä hetkessä. Yksi tuttu kärsi tuollaisista oireista ja viimeiset viikot kokoajan seurattiin tilannetta ja päätettiin, että käynnistetään viimeistään laskettuna. Lopulta meni 2 viikkoa yli kun arvot asettui just ennen laskettua. Päättivätkin antaa syntyä omia aikojaan. Ja vauva viihtyi vähän turhan hyvin 😀

Toivottavasti ei nyt aiheudu mitään isoja ongelmia. Ja ehtiipä ne sossut tulla myöhemminkin teitä kahtomaan.

PM. Onko tietoa, mihin ne Otaniemessä meinaa sitä lukiota pukata? Johkii olemassa olevaan rakennukseen vai rakennetaanko kokonaan uusi? Uskon, että siinä lukiossa yhteistyö yliopiston kanssa tulee olemaan ihan omalla tasollaan.

6.9.2017
misukka
misukka

Hyvä Roosamariina, että olet neuvolan sekä sairaalan seurannassa.

Eilen olin esikoisen lukiolla. Siellä keskusteltiin sen alueen opetuspalveluiden järjestämisestä.

Esikoisen lukiota ollaan nyt yhtäkkiä siirtämässä Otaniemeen Aalto-yliopiston yhteyteen. Sinne olisi tulossa, jos tilapalveluiden suunnitelmat toteutuvat , 2500-2800 opiskelijan jättilukio.
Tää olis sitten onneksi vasta 2019. Esikoinen ehtii kirjoittaa lukion nykyisissä tioissa, "minilukiossa", siis nykyisessä.
Katsotaan mitä tulee.
Esikoinen sanoi että tuosta muutoksesta on puhuttu paljonkin.
Hyvä. Itse kuulin uudesta linjauksesta ensimmäisen kerran eilen.

6.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Eipä mennyt tämä päivä ihan niinkuin piti, eli käydä neuvolassa ja odottaa sossu&lastesuojelu tätsyjä käymään..

Neuvolassa todettiin että painoa tullut kolmessa viikossa yli 5kg (1400/vko) proteeinit olivat kahdella plussalla, turvotusta jaloissa todella näkyvästi ja verenpaine 153/103 (neljä kertaa mitattiin). Vauvan vointi hyvä, liikkuu ja syke oli +160.

No sossutapaaminen peruttiin ja tyksiin piti lähteä tämän päivän aikana, onneksi äiti sai loppupäivän vapaata ja päästiin jo 11-12 lähtemään kun ensin oli tarkoitus lähetä n. klo 15. Tyksiin päästyä käyrille (vauvan syke hyvä ja liikkui hyvin niinkuin aiemmin päivällä), verikokeet otettiin ja paria tulosta odotetaan vielä, proteiinit pissanäytteessä +- (ei mitään ihmeellistä) ja verenpaine 146/82 (joka neuvola käynnillä ollut korkea verenpaine) päästiin kotiin.

Aika jännä että vajaassa 4h arvot muuttuivat noinkin radikaalisti mitä ne neuvolassa olivat. Napanuoran virtauksessa? oli jotain jonka takia joudun menemään ensi keskiviikkona uudelleen käymään tyksissä.

Mutta pääasia, että molemmat voimme hyvin eikä tarvinnut jäädä loppuraskaudeksi tarkkailuun saati sitten synnyttää pikkumiestä niinkuin neuvolatäti kovin uhkaili ja pelotteli.. Huomenna pitäisi mennä perhevalmennukseen, mutta sen jätän välistä, en lähde kävelemään 5km/suunta asian takia joka ei minua liiemmin kiinnosta ja nyt kun rasitusta pitäisi toden teolla vähentää.

Että tälläistä minun päivään.. sossutapaaminenkin siirtyy.. TAAAS..

5.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Kiitos.

4.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kiitos, sitä tarvitaan ja onnea tulevaan haastatteluun!

4.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Mulla on torstaina seuraava työhaastattelu sinne yksityiseen päiväkotiin.

Roosamariinalle voimia ja selkeitä ajatuksia huomisiin tapaamisiin.

4.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Vauvalle nyt pitäisi hankkia vaan vaippapaketteja ja sen semmoista pientä tilpehööriä tänne kotiin, muuten alkaakin kaikki aikalailla olla valmista hänen tuloon ja parvekkeelle jotkut vaunut, kun täällä ei ole hissiä jotta omat vakivaunut saa ylös.

Ja nimenomaan ei tainnut arvoissa olla mitään pielessä niinkuin hän kivenkovaan mulle väitti ja oli 100% sitä mieltä. Tosiaan hyvä kysymys en tosiaankaan tiedä miksi tehtiin vasta nyt. Muutenkin koko neuvolassa käyminen alkoi vähän myöhään oman sekoilun takai (ekan kerran neuvolassa rv16 alussa). Olen lihonnut raskauden aikana nyt jonkun 14-16kg, mutta johtuu puhtaasti siitä kun kaverit melkeen kaik hylkäs miut niin istun kotona päivät pitkät yksin ja syön tylsyyteeni ja kun isänpuolelta suvusta tulee tuo helposti lihoaminen niin heti oltiin tuuppaamassa testeihin. Saapahan naurahtaa huomenna tälle :D

Mitä tulee neuvolatätsyyn niin olen miettinyt ihan samaa, että onkohan tällä jotain ongelmia mun raskauden suhteen. Ihan ensimmäisessä puhelussa toukokuussa niin hän suoraan kysyi multa, että olenko joku aineiden käyttäjä kun puhun niin nopeasti ja hermostuneesti.. Aina kun menenkin sinne niin tällä on kauhean tuima ja väliinpitämätön katse naamalla ja hän jää vaan paasaamaan kaikesta.

4.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Täällä kyttäilen kirppisilmoittautumista. Klo 9 on tarkoitus avata ilmo. Vähän perhosia vatsassa, että tämä nyt toimisi. 👍

4.9.2017
misukka
misukka

Ja miten sie noin myöhään kävit sokerirasituksessa?

4.9.2017
misukka
misukka

Eipä tainnut sokerirasituksessa olla mitään vikaa jos ei mitään kuulunut. Kyllä ne heti soittaa jos jotain on.

Mitäs kaikkea sulla on vielä vauvalle hankkimatta? Nythän viimeisiä juttuja on hyvä kierrellä ja katsella.

Onko sillä sun neuvolatädillä jotain ongelmia ton sun raskautesi kanssa? Jotenkin sun kirjoituksesta lyö läpi, ettei sen asenne ole ehkä ihan kohdillaan.

4.9.2017
misukka
misukka

Itsellä kuukausi alkoi muuton merkeissä. Eli paljon sisustamista ja paikkojen puunaamista vauvaa varten on vielä edessä vaikka koti alkaakin jo näyttämään kodilta. Loput hankinnatkin vauvaa varten pitäisi tehdä.

Alkaa masu olemaan pahasti tiellä mutta jos sitä vielä 1,5kk jaksaisi niin odotus palkitaan ^^ Kovin minimies koittaa masun läpi tulla (tälläkin hetkellä) lienee jo aikast ahdasta. :D

Oma vointi on sentään hyvä, lukuun ottamatta hirveitä liitoskipuja.. tiistaita odotellessa kun saan sokerirasitustestin tulokset. Neuvolan tätsy sanoi että soittaa heti jos arvot on pielessä ja testistä on 2vk eikä mitään ole kuulunut.. eipä tainnut olla mikään pielessä niinkuin hän kovin väitti ^^

4.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
2 years, 3-month-old toddler

Harmi että juuri vika peli ollu tollainen josta jäänyt paha maku suuhun mutta kiva että muuten mennyt kivasti pelit ja pienellä miehelläkin ollu seuraa 😂
Meillä alkoi tänään poikien karatet.. Isompi siirtyi Tiikereihin ja pienempi aloitti pandoissa.. Ihan kivasti meni pienemmänkin karate.. Se vaan on niin kovin arka ja hiljainen ilman veljeä, ettei uskoisi samaksi pojaksi, mutta ehkäpä se siitä.. Ja isompi tuntuu taas niin pieneltä kun siirtyi tohon 5-6vuotiaiden ryhmään nii on nuorimpia siellä, joten kooltaan on taas niin pieni muihin verrattuna.. Kun tuolla pandoissa ei näyttänyt niin pieneltä kun siellä aloitti viime vuonna tosi paljon sellaisia 3vuotiaita, nii siellä oli jopa pari lasta pienempiä kuin meidän poitsu.. 🙈
Mutta siis joo, niin se vaan vaihtui syyskuun puolelle, en ymmärrä miten aika menee näin nopsaan..

3.9.2017
Vipe
Vipe

Meillä syyskuu alkoi esikon futiksen täyteisinä päivinä. Perjantaina oli peli, viikonloppu oltiin karuselliturnauksessa Mäntsälässä. Kivasti meni turnauspelit, ainakin pääosin. 2 voittoa, 2 tasapeliä ja 2 tappiota. Harmi, että vika peli vei pojilta fiilikset kun tuomari oli kovin puolueellinen. Vastustaja sai maalipotkuja ja rankkareita vedeltäväkseen ilman syytä mutta toisinpäin ei rangaistuksia tullut vaikka syytä olisi ollut. Muuten tuomarointi oli tosi hyvää. Oltiin todella tyytyväisiä. Tasapuolista ja reilua.

Vauva sai innokkaan hoitajan yhdestä esikon pelikaverin pikkusiskosta. Työnteli rattaita ja leperteli pikkuiselle. Sain söpön kuvan kun jäbä piti tyttöä tiukasti sormesta kiinni ja tuijotti suoraan kohti. 😍

Jaahas. Taas olisi Bondia tarjolla töllöttimestä. Täytynee mennä kahtelemaan.

3.9.2017
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...