Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Syyskuun lörpöstelyä

Sehän on kuukausi ehtinyt vaihtua taas. Ihan huomaamatta. Ei hihkaissut mitenkään 😁

3.9.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Olin illalla tytön päiväkodin vanhempainillassa.
Viime yönä tajusin, että mähän olen "uusi" tuolla työn kanssa. Kun keskimmäiseenkin tytöllä ikäeroa se noin 7 vuotta..
Menin sitten uusien yleisinfoon puoli tuntia aiemmin, kuin "vanhoille" alkoi tilaisuus sitten..

25.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mulle sanottiin tytöstä (s. 2013), että jos hänen pitää syntyä rv. 35+0, häntä hoidetaan keskolassa.

Vauvasi vointi, yleiskunto ja kokonaistilanne syntymän jälkeen vaikuttaa, missä häntä hoidetaan.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No sitä minäkin tässä mietin, että miksi pitkittää jos itse sanovat että merkkejä huonosta voinnista on.. ja kun se lapsivesi on aika oleellinen pikkuisen hengitysharjoituksille yms...

Kyllähän se luojankiitos tuolla liikkuu ja paljon, mutta ennen kuin tilanne muuttuu radikaalisti huonoon suuntaan.. keskolalla pelotellaan jos pitäisi synnytys nyt käynnistää, mutta kun ei se pieni koko aina katso siihen että joutuisi keskolaan, itsekin painoin 2100g ja ihan terve olin vaikka paino olikin sama kuin keskosilla..

Mutta maanantaina jos lapsiveden tilanne on sama ja napanuoran virtaukset on matalat niin käynnistystä vaadin ja istun lääkärin huoneessa niin kauan että käynnistetään.. vaikka viikko 36 alkaakin silloin ja tasan viikon päästä käynnistettäisiin joka tapauksessa.. mutta viikossakin ehtii tapahtua ja paljon..

Mutta en jää turhaan istumaan osastolle tai lähde taas kotiin istumaan vaan sairaalasta lähden vauvan kanssa seuraavan kerran..

23.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
7 weeks pregnant

Ihme toimintaa jos noin on, että vauva voi huonosti jo ja silti pitkittävät. Maanantaina todellakin vaadit sen käynnistyksen, ettei käy huonosti. Etenkin jos vauva yhtään rauhoittuu liikkeissään, niin herkästi näytille.

Mä kävin taas esikon pelissä kuskina. Vauva tietty mukana. Ihmeen kiltisti vauveli pötkötteli kaukalossaan. Ihmetteli vaan.

Vauveli täyttää ensi viikolla puoli vuotta ja kovasti nostelee itseään kontilleen. Siis entistäkin aktiivisemmin. Hassusti pitää käsiään yhdessä ja yrittää yläkropalla hyppiä eteenpäin. Lopputulos on useimmiten vauhdikas keikahdus kyljelleen.

23.9.2017
misukka
misukka
2 years, 6-month-old toddler

Jos tilanne on vauvan kannalta huono, tilannetta olisi jo viety eteenpäin.
Sinun ei ole pakko myöskään lähteä sairaalasta kotiin, vaikka suositus on se ja sinut sinne laskettaisiin.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No joo, oon vaan aika hemmetin kyllästynyt siihen että viimeiset 3vk on sanottu että vauva voi hyvin ja samaan aikaan sanottu ettei vauva voi hyvin.. koko ajan vaihdellaan tuota versiota..

Siksi sanon lääkäreille että haluan sen ulos vielä kun on varmaa että se oikeasti voi hyvin eikä se että kun se ei enään voi hyvin ollenkaan..

Ja toista kertaa en ole jäämässä vuodelepoon, koska ei mua edes tuolla seurattu vaikka sanottiin että olet tarkassa seurannassa (kätilö kävi kerran päivässä ottamassa käyrän jaa aamulla otettiin verikokeet) ei mitään muuta.. ja verikokeen tai muidenkaan kokeiden tuloksia ei mulle kerrota, eikä edes eilen kerrottu..

Kyllä mä sen kuulin kun kätilöt ja lääkärit keskenään kekustelivat siitä, että vauvan vointi on oikeasti melko huono etteivät halua kotiin päästää mutta päästivät silti ja leveä hymy perään..

23.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
7 weeks pregnant

Roosamariinalle vielä, alatiesynnytys on ensisijainen vaihtoehto. Helposti ei sektioon mennä.
Tosin äiti tai tukihenkilö ei voi tehdä päätöstä hätäsektiosta. Jos muu hoitotoimenpide ei saa vauvaa hätätilanteessa riittävän nopeasti syntymään, hätäsektio on toimenpide , mihin mennään.
Ihan hilkulla oli, ettei esikoisen kohdalla toimenpide olisi ollut hätäsektio. Sydänkäyrä laski. Lopputoimenpide oli imukuppisynnytys.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jos vauvan vointi huononee, niin silloin synnytys käynnistetään.
Sun kannattaa varautua siihen, että olet sairaalassa tarkkailussa.

Minulla esikoisen (nyt 17-vuotias), synnytys käynnistettiin rv. 38+2 ja syntyi seuraavana aamuyönä.
Mulla oli korkeat maksa-ja sappihapot, verikokein todettu (hepatogestoosi), ja kutinaa. Silloin oireisiin ei ollut lääkitysta, vaan hoito oli synnytyksen käynnistys.

23.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tämänhetkinen tilanne.. pääsin kotiin, tilanne sama kuin torstaina eli napanuoran virtaukset matalat (johtuvat mun korkeista paineista) lapsivettä on, mutta vähän.. pikkumies kuitenkin liikkuu ja viimeinen käyrä kun otettiin ennen lähtöä se oli hyvä.

Maanantaina käymään tarkistuttamassa tilanne. Itse olen päättänyt, että mikäli tilanne on sama kuin nyt niin haluan käynnistyksen jo maanantaina vaikka silloin on vasta 36+0 ja viikolla 37 käynnistettäisiin jokatapauksessa. Mutta sanon suoraan, että tyksistä en ovista poistu kun seuraavaksi poika mun sylissä, että juu..

Koska mitä hyötyä mua on ottaa vuodelepoon/juoksuttaa tyksissä kun ei se veden määrä tuosta enään paremmaksi mene, vaan pikemminkin huonompaan suuntaan ja lapsi olisi mun mielestä järkevä synnyttää nyt kun se VIELÄ voi hyvin, eikä sitten kun tilanne on se ettei se voikkaan niin hyvin.. ja kun sektio/hätä-sektio on mulle ehdoton ei..

Ymmärrän kyllä, että mitä pidempään se saisi masussa kasvaa niin sitä parempi, mutta ei tilanne ole mennyt kuin huonompaan suuntaan koko ajan viimeisen 4vk aikana.. täytyy lääkäreiden ajatella vähän miltä musta tuntuu tulevana äitinä..

Mikäli mun lapsi ei voi hyvin tai sille käy jotain sen takia, ettei mun synnytystä haluta käynnistää niin vannon että asia lähtee ylemmälle tasolle käsiteltäväksi..

Meinaan mitä olen juttua lukenut, niin yleensä aika herkästi tossa tilanteessa kun vettä on vähän niin käynnistetään..

23.9.2017
Roosamariina
Roosamariina
7 weeks pregnant

Mikä Roosamarinan tilanne on?

22.9.2017
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Rosamariinalle tsemppiä loppuraskauteen. Mä oon ollu molemmissa raskauksissa vähän samassa tilanteessa, tosin eri syystä. Mut viimeiset viikot seurattiin tosi tarkkaan ja joutui käydä lääkärissä tunnin ajomatkan päässä tiheästi. Ja käynnistämisestä puhuttiin kans lähes joka kerta. Tavoite oli kuitenkin että vauva olisi täysiaikainen kun syntyy. No, esikoinen syntyi 38+2 ja toinen 37+2, molemmat käynnistettynä.

Misukalla tuntuu olevan kyllä aikamoinen viikari tuo 2,5v. Me ollaan kans menossa fröbelien keikalle syksymmällä.

Tänään ollaan ihan vaan kotona, melkein pari viikkoa oltiin reissussa. Viimeiseksi oltiin parin päivän kylpylälomalla. Nyt jatkan vauvan puurokokeiluja kun ollaan kotona, reissussa en halunnut ottaa riskiä siitä että vauva reagoi uudestaan viljoihin niin voimakkaasti kuin ekalla kerralla....

22.9.2017
Taros
Taros

Ei käy misukkaa kateeksi. Meillä tuo 2, 5 vee on yllättävän iisisti. 4 veellä on alkanut joku megaluokan räyhäuhma. Yks tuttu sanoi tänään et "älä huoli, heillä se kesti puolisen vuotta".. Ööh, kiitti vinkistä kun tuota on kestänyt nyt sen parisen viikkoo ja äly meinaa lähtee jo nyt meikäläisellä.. 😂

Monesti oon lukenu juttuja täällä mut joka paikkaan tullut niin kovin juostua että ei o ehtiny kirjoitella.

Viikko sit "löydettiin" kuopiosta Atrian tehtaanmyymälä.. Ostinpa sieltä sitten vaikka ja mitä lihaa pakastimen täyteen. Nakeista lähtien. Aion käydä uudelleenkin.

Vauvaki oppi viikko sit kääntymään mahalleen. Ja voi että sitä ärsytystä kun ei nyt eteenpäin pääse välittömästi.. 😂 yks ilta vauva huusi lattialla kun ei eteenpäin päässyt ja 2.5 vuotias itki kun ei osaa kinkata..

21.9.2017
tennari
tennari
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...